Video Rarytasy

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Video Rarytasy

Post autor: Karolek78 »

Aknel, utwory tego typu powstawały w studiu i właściwe niemożliwe byłoby uzyskanie takiego brzmienia na żywo dlatego grano z playbacku. W studio grali profesjonaliści natomiast na scenie Ci którzy ładnie wyglądali.
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Dokładnie.Nawet w BS powiedziano Sibom że są nie sceniczni i zatrudnili modeli do machania instrumentami.Straszne to ale prawdziwe
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Martini_Martinez

Post autor: Martini_Martinez »

jedyna pisze:Znalazłem coś takiego,ktoś chętny do przetłumaczenia? :wink:
Obrazek
Proszę bardzo - tlumaczenie zalaczonego wycinka z francuskiej pracy (a przy okazji - moj pierwszy wpis na niniejszym forum, mimo ze zagladam tu juz od wielu, wielu lat i nawet mam wrazenie, ze niektore teksty utworow pochodza z mojej strony www poswieconej Bohlenowi, ktora dawno dawno temu powiesilem w necie. Niektore teksty spisywalem sam, slad po stronie juz dawno zaginal, ale ja wciaz slucham Bohlena i mimo iz regularnie kupuje wszelkie nowosci, jakie wychodza spod jego piora, to najchetniej slucham kompozycji z najwspanialszej w jego tworczosci dekady lat 80tych :D )
Pozdrawiam wszystkich znajomych (Daniel P.) i nieznajomych rowniez :D
Marcin

"JEST ŚNIADYM BRUNETEM TAK JAK THOMAS..."
Pamiętamy zapewne o zgrzycie, jaki miał miejsce kilka tygodni temu pomiędzy Dieterem i Thomasem, członkami duetu Modern Talking. Był on następstwem sceny urządzonej przez żonę Thomasa, Norę, która podczas jednego z występów telewizyjnych uznała Desiree Nosbush (czy to jedna z tancerek? - M_M) za zbyt sexy; kazała więc Thomasowi natychmiast opuścić studio telewizyjne, co ten niezwłocznie uczynił, pozostawiając osłupiałego Dietera samego. Obaj muzycy wydali potem na ten temat liczne oświadczenia, jednakże zaczęły pojawiać się też plotki o możliwym rozpadzie grupy. Zadawano sobie pytanie, czy Thomas zdecyduje się tak po prostu przerwać swoją karierę. Jednocześnie można było usłyszeć, jakoby Dieter intensywnie poszukiwał nowego wokalisty. Zatem gdy pewnego dnia Dieter przyjechał do Francji aby nagrać tu występ telewizyjny, nie byliśmy zbytnio zaskoczeni, że zaśpiewał "Cheri Cheri Lady" z nowym partnerem. Ów partner, równie śniady brunet jak Thomas, nazywa się Uwe Borgwardt i robi karierę muzyczną w Berlinie. Jednakże kiedy pytamy o to Dietera, ten wybucha śmiechem. "Niczego sobie czasem nie wyobrażajcie" - mówi. "Jeśli Uwe jest tu dzisiaj ze mną, to tylko dlatego, że Thomas jest chory i nie mógł przyjechać do Francji. Ale w Modern Talking nic się nie zmieniło. Na dowód tego powiem, że przygotowujemy na kwiecień nowy album z niepublikowanymi tytułami jak "Brother Louie" czy "There's No Love In The Heart Of The City". A zaraz potem Thomas będzie nagrywać płytę solową, którą dla niego wyprodukuję. Wiecie, praca w duecie to trochę jak życie we dwoje. Zdarzają się oczywiście kłótnie, ale po nich przychodzą też wspaniałe pojednania!".
Awatar użytkownika
mobor

Post autor: mobor »

ktoś ma może "There's No Love In The Heart Of The City" ? :)
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Martini_Martinez pisze:
jedyna pisze:Znalazłem coś takiego,ktoś chętny do przetłumaczenia? :wink:
Obrazek
Proszę bardzo - tlumaczenie zalaczonego wycinka z francuskiej pracy (a przy okazji - moj pierwszy wpis na niniejszym forum, mimo ze zagladam tu juz od wielu, wielu lat i nawet mam wrazenie, ze niektore teksty utworow pochodza z mojej strony www poswieconej Bohlenowi, ktora dawno dawno temu powiesilem w necie. Niektore teksty spisywalem sam, slad po stronie juz dawno zaginal, ale ja wciaz slucham Bohlena i mimo iz regularnie kupuje wszelkie nowosci, jakie wychodza spod jego piora, to najchetniej slucham kompozycji z najwspanialszej w jego tworczosci dekady lat 80tych :D )
Pozdrawiam wszystkich znajomych (Daniel P.) i nieznajomych rowniez :D
Marcin

"JEST ŚNIADYM BRUNETEM TAK JAK THOMAS..."
Pamiętamy zapewne o zgrzycie, jaki miał miejsce kilka tygodni temu pomiędzy Dieterem i Thomasem, członkami duetu Modern Talking. Był on następstwem sceny urządzonej przez żonę Thomasa, Norę, która podczas jednego z występów telewizyjnych uznała Desiree Nosbush (czy to jedna z tancerek? - M_M) za zbyt sexy; kazała więc Thomasowi natychmiast opuścić studio telewizyjne, co ten niezwłocznie uczynił, pozostawiając osłupiałego Dietera samego. Obaj muzycy wydali potem na ten temat liczne oświadczenia, jednakże zaczęły pojawiać się też plotki o możliwym rozpadzie grupy. Zadawano sobie pytanie, czy Thomas zdecyduje się tak po prostu przerwać swoją karierę. Jednocześnie można było usłyszeć, jakoby Dieter intensywnie poszukiwał nowego wokalisty. Zatem gdy pewnego dnia Dieter przyjechał do Francji aby nagrać tu występ telewizyjny, nie byliśmy zbytnio zaskoczeni, że zaśpiewał "Cheri Cheri Lady" z nowym partnerem. Ów partner, równie śniady brunet jak Thomas, nazywa się Uwe Borgwardt i robi karierę muzyczną w Berlinie. Jednakże kiedy pytamy o to Dietera, ten wybucha śmiechem. "Niczego sobie czasem nie wyobrażajcie" - mówi. "Jeśli Uwe jest tu dzisiaj ze mną, to tylko dlatego, że Thomas jest chory i nie mógł przyjechać do Francji. Ale w Modern Talking nic się nie zmieniło. Na dowód tego powiem, że przygotowujemy na kwiecień nowy album z niepublikowanymi tytułami jak "Brother Louie" czy "There's No Love In The Heart Of The City". A zaraz potem Thomas będzie nagrywać płytę solową, którą dla niego wyprodukuję. Wiecie, praca w duecie to trochę jak życie we dwoje. Zdarzają się oczywiście kłótnie, ale po nich przychodzą też wspaniałe pojednania!".
Desiree Nosbush jest prezentatorka i aktorka. W latach 80 byla zatrudniona w Radiu i televizji lukemburg dla tych ktorzy nie wiedza skut jest RTL. Rtl przeniusl sie chyba pod koniec lat 80 tych do niemiec. Dzis maja swoje studia np, w Hürth nie daleko Koloni. Bylam tam juz pare razy. Jak Thomas mial wystepy w roznych programach telewizyjnych siedzialam w publicznosci.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

MODERN TALKING FOREVER!!!
FAN90

Post autor: FAN90 »

Nie wiedziałem do końca gdzie dodać to wideo...

Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Piękna piosenka, szczerze mówiąc słyszę ją po raz pierwszy...
FAN90

Post autor: FAN90 »

Nie znalazłem odpowiedniego miejsca na to nagranie, więc wrzucam je tutaj :D

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

sunnysunday

Post autor: sunnysunday »

Uwe Borgwardt http://www.youtube.com/watch?v=xScGETomyIs A czy ten na gitarze nie był też muzykiem w Blue System ?
Great 80`s
Awatar użytkownika
Karolek78

Hahaha :lol:. Tu mamy rarytas!
Karolek78
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Karolek78 pisze: Hahaha :lol:. Tu mamy rarytas!
Nie powtarzaj się! Ten rarytas w tym temacie już był prezentowany.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Monia82
Członek TAFC Polska

Post autor: Monia82 »

I do tego playback :lol: Ohne, ale jednak mit :lol:
I lost my HEART AND SOUL in your eyes and smile...
Obrazek
Awatar użytkownika
Karolek78

Pkmodern pisze:
Karolek78 pisze: Hahaha :lol:. Tu mamy rarytas!
Nie powtarzaj się! Ten rarytas w tym temacie już był prezentowany.
Oj, to przepraszam :cry: . Musiało mi to gdzieś umknąć :mrgreen: . Zgłaszam adminowi do usunięcia.
Karolek78
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Daliah Lavi - In Deinen Armen (1986)

Czyli niemiecka wersja Some Hearts Are Diamonds z repertuaru Chrisa Normana.
Ta Pani współpracowała krótko z Dieterem Bohlenem. Wspólnie wydali ten singiel: http://www.moderntalking.pl/inni/index. ... a=lavi.htm

BTW, dziś Daliah kończy 71 lat.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
ODPOWIEDZ