Najlepszy album Modern Talking
- Peter
Re: Najlepszy album Modern Talking
Głosuję na "In the garden of Venus". Najbardziej mi odpowiada.
- Adi
Ja mimo wszystko najczęściej wracam do "Back for good". Stanowi on również dla mnie dość niezapomniany sentyment z czasów studenckich i przywołuje na myśl wspaniałe chwile. Jest on dla mnie również świetną zbiorówką ich największych przebojów w odświeżonych wersjach.
Zaraz po nim najlepiej sobie cenię "Universe" z myślę najciekawszymi aranżacjami po 1998 r. na czele z "Tv makes the superstar".
- fredka
- Członek TAFC Polska
A ja dzisiaj przesłuchałam cały album Romantic Warriors. Mam to szczęście, że odsłuchałam go na płycie winylowej i stwierdziłam, że jest wspaniały. Naprawdę niedoceniony.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
- MTalkingusia28
Ja z całą stanowczością mogę stwierdzic, że podobają mi się wszystkie albumy Modern Talking od The First Album po Universe. Myślę, że jeśli chodzi o lata 80. to moim ulubionym albumem jest Ready For Romance, a po reaktywacji chyba Universe, bo słucham tej płyty od 2003r. codziennie (a raczej co noc) aż do dnia dzisiejszego. Uwielbiam piosenki z tej płyty, chyba dlatego, że to ich ostatni album w ich karierze, nie licząc The Final Album, który jest składanką. A tak przy okazji, każdego dnia słucham jednej z ich płyt. Trwa to już 10 lat. No to pa 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Bez sensu jest jednak tworzenie takiej sondy, bo od razu zaczęły się wymiany uwag. Łączę obydwa tematy.
Jak piszesz tak cię widzą.
- art_system
Ready For Romance-niesamowite klimaty, kwintesencja geniuszu Bohlena, aranżu i melodii.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- mabuse89
dla mnie ready for romance, bo nie ma słabego punktu. Na wszystkich innych albumach (choc je uwielbiam) mógłbym wskazac choc jeden słaby bądź nudny utwór.. Tutaj wszystko jest ucztą dla ucha 
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- Gasolina91
Dla mnie każdy album ma w sobie coś co bardzo mi się podoba, w jednych bedzie to styl a w innych pojedyńcze piosenki.
Pierwszy album podoba mi się ze względu na "naturalność" nagrań. Let's Talk About Love stoi u mnie wysoko, nie ma tu piosenki która by mi się nie podobała. Z Ready For Romace podoba mi się Hey You i Olny Love Can Break My Heart. 4 album jest taki średni jak dla mnie, najbardziej moją uwagę przyciąga piękna tytułowa ballada no i piosenka o aniołach w Nowym Jorku ze względu na słyszalny udział Dietera w niej. Romantic Warriors zawiera najwięcej piosenek które mi się podobają, tak, tak, tak to album z którego piosenki lecą u mnie najczęsciej. Ostatni album z lat 80. jest nawet ciekawy, najmniej przepadam za Who Will Save The World.
Back For Good oceniam najsłabiej, nic specjalnego on nie wnosi ale dzieki niemu MT powróciło na rynek muzyczny. Alone, nieco monotonny, nadaje się na słuchanie gdy potrzebuje się odpoczynku. Year Of The Dragon poznałam początkowo w wersji kasetowej, jako 9 latka bardzo go lubiłam, tak pozostało do dziś głównie za sprawą pięknych ballad. America to juz nowocześniejsze brzmienie i znajdzie się coś co szybko wpada w ucho. Victory nie jest jakiś mega oszałamiający, najbardziej lubię Summer In December no i oczywiście ballady. No i na końcu Universe, podobnie jak z Americą, bardzo lubię Knocking On My Door i ponownie ballada: Heart Of An Angel.
Tak podsumowując to dla mnie wybór najlepszego albumu MT jest trudny, więc napisze że WSZYSTKIE MI SIĘ PODOBAJĄ
Pierwszy album podoba mi się ze względu na "naturalność" nagrań. Let's Talk About Love stoi u mnie wysoko, nie ma tu piosenki która by mi się nie podobała. Z Ready For Romace podoba mi się Hey You i Olny Love Can Break My Heart. 4 album jest taki średni jak dla mnie, najbardziej moją uwagę przyciąga piękna tytułowa ballada no i piosenka o aniołach w Nowym Jorku ze względu na słyszalny udział Dietera w niej. Romantic Warriors zawiera najwięcej piosenek które mi się podobają, tak, tak, tak to album z którego piosenki lecą u mnie najczęsciej. Ostatni album z lat 80. jest nawet ciekawy, najmniej przepadam za Who Will Save The World.
Back For Good oceniam najsłabiej, nic specjalnego on nie wnosi ale dzieki niemu MT powróciło na rynek muzyczny. Alone, nieco monotonny, nadaje się na słuchanie gdy potrzebuje się odpoczynku. Year Of The Dragon poznałam początkowo w wersji kasetowej, jako 9 latka bardzo go lubiłam, tak pozostało do dziś głównie za sprawą pięknych ballad. America to juz nowocześniejsze brzmienie i znajdzie się coś co szybko wpada w ucho. Victory nie jest jakiś mega oszałamiający, najbardziej lubię Summer In December no i oczywiście ballady. No i na końcu Universe, podobnie jak z Americą, bardzo lubię Knocking On My Door i ponownie ballada: Heart Of An Angel.
Tak podsumowując to dla mnie wybór najlepszego albumu MT jest trudny, więc napisze że WSZYSTKIE MI SIĘ PODOBAJĄ
Point Of No Return
- Veljanov
In The Garden of Venus- uwielbiam styl zawarty na tym albumie i ten jest moim ulubionym. Trudno jednak określić czy to najlepszy.
-
Tomahow8
Najlepszy album to Romantic Worriors szczególnie jet airliner, don't worry, arabian gold i we still have dreams. Pozdrawiam
- Romantic Warrior
a dla mnie najlepszy jest Let's Talk About Love - nie ma słabych punktów 
- angel
Każdy album Modern Talking ma w sobie coś,dla mnie nie ma albumu najlepszego jak i najgorszego.
Na każdym albumie Modern Talking jest coś niesamowitego
.
Na każdym albumie Modern Talking jest coś niesamowitego
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
-
Kamil M
Moim zdaniem Ready For Romance jest najlepszy.
- Peter
To zdanie podziela większość słuchaczy. Witaj na forum Kamilu. 
- Jasmine
Szkoda że nie trzeba tylko jeden album wybrać.
Dla mnie najlepszy jest In the middle of nowhere- jedyna płyta na której wszystko mi się podoba, od ballad do tych szybkich. Na drugim miejscu Romantic Warriors- dopóki nie poznałam płyty wcześniej wymienionej to ona była moją ulubioną, też ma dużo piosenek które bardzo lubię, ten album jest wyjątkowo spychany, nie wiem czemu. A trzeciej nie mam. Z nowych albumów też nie mam bo każdy z nich ma trochę fajnych piosenek. Po za tym nie pamiętam która piosenka z którego albumu jest
Dla mnie najlepszy jest In the middle of nowhere- jedyna płyta na której wszystko mi się podoba, od ballad do tych szybkich. Na drugim miejscu Romantic Warriors- dopóki nie poznałam płyty wcześniej wymienionej to ona była moją ulubioną, też ma dużo piosenek które bardzo lubię, ten album jest wyjątkowo spychany, nie wiem czemu. A trzeciej nie mam. Z nowych albumów też nie mam bo każdy z nich ma trochę fajnych piosenek. Po za tym nie pamiętam która piosenka z którego albumu jest
- Fanka MT
To prawda - wybór jest bardzo trudny
Każdy z podanych albumów ma coś w sobie, nie ma takiego, którego można określić "porażką"
Jednakże głos można oddać tylko jeden i mój powędrował na konto płytki "Let's talk about love"
Moim zdaniem, znajdują się na niej utwory, reprezentujące całkiem inny świat - taki klimat lat osiemdziesiątych
Oczywiście "Rady for romance", czy "In the middle of nowhere" też posiadają coś takiego, jednakże na drugim albumie Modern Talking pojawiła się moja ulubiona piosenka - "Cheri Cheri Lady", stąd też taki wybór 
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!