DSDS 8 (2011)
- kate
Re: DSDS 8 (2011)
Nie jest aż taka zła ale to prawda,że nie zawsze jej nie wychodzi śpiewając. Ale jest szczerą normalną dziewczyną(przynajmniej jak na razie). Z tym,że coś mi się wydaję,ze znowu chłopak wygra.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Peter
Myślę, że bardzo dobrze się stało, że odpadła Anna-Carina, z wokalistek była jak dla mnie najsłabsza, strasznie bym chciał by wygrała Sarah. Ale przeczucie mi mówi, że daleko nie zajdzie.....
- kate
No pewnie tak skoro już raz ją wyrzucili.Peter pisze:Ale przeczucie mi mówi, że daleko nie zajdzie.....
Zazou jest fajna ale raczej nie wygra. Myślę,ze Ardian ma duże szanse na wygraną.
- Peter
Jest świetna, to moja faworytka, śpiewa już bardzo dobrze i ma mocny wokal. A wy co o niej myślicie?
- kate
Po ostatnim odcinku jak zaśpiewała Run stała się moją faworytką.
I fajnie,że Dieter wziął ją w obronę. Bo Patrickowi w tym odcinku chyba coś odbiło. Może próbował być jak Dieter.Z tym,że Dieter mówi co myśli a nie krytykuje dobre występy jak to Nuo zrobił ostatnio.
Ale uciszanie publiczności tak średnio mu szło. Tylko Dieter ma autorytet
I fajnie,że Dieter wziął ją w obronę. Bo Patrickowi w tym odcinku chyba coś odbiło. Może próbował być jak Dieter.Z tym,że Dieter mówi co myśli a nie krytykuje dobre występy jak to Nuo zrobił ostatnio.
Ale uciszanie publiczności tak średnio mu szło. Tylko Dieter ma autorytet
- Peter
Powiedzcie mi kto odpadł w tym odcinku? Bo ja miałem małą przerwę w oglądaniu tego.
- kate
Z tego co ja wiem to nikt nie odpadł bo coś się z tymi numerami poplątało odnośnie Marca i Zazou. Na stronie rtl pisało. Bo ja też nie oglądałam ogłoszenia wyników.
http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... elini.html
http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... elini.html
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ze wszystkich edycji programu, które śledziłem (2-8) ta jest najsłabsza. Po części z uwagi na kandydatów, po części winne jest jury, RTL też dołożył cegiełkę montując program tak a nie inaczej.
Kandydaci - o nich pisałem już wcześniej, niby każdy inny, a w zasadzie wszyscy podobnie nudni. Najbardziej wyrazisty jest z mojego punktu widzenia Ardian Bujupi, ale jego cwaniakowany image zupełnie odpycha. Poza tym (ta uwaga tyczy się też wszystkich innych) prawdopodobnie nie rozpoznałbym jego głosu słysząc nową piosenkę. Dziewczyny od początku show zajęły się wybijaniem siebie na wzajem w efekcie czego dwie odpadły na skutek głosowania, a trzecią wszystko przerosło psychicznie. Sarah Engels po powrocie skoncentrowała się w końcu na śpiewaniu i na razie wychodzi jej to świetnie. Jedyna, która nie chciała wikłać się w te rozgrywki - Zazou Mall - śpiewa słabiutko jak na tę fazę show i jest pierwsza w kolejce do odpadnięcia.
Faworytem bukmacherów jest Pietro Lombardi, gość który nie potrafi złożyć sensownej wypowiedzi przed kamerą, zapamiętać dwóch zwrotek piosenki, i który wyłożył się na śpiewaniu tak banalnego nagrania jak Que Sera (nie znał tekstu ani... melodii).
Jury - tym razem wybrano same gwiazdy i odnoszę wrażenie, że ich głównym zadaniem jest promowanie samych siebie. Efektowne wejścia na scenę początku programu były na plus, ale gdy oceniając kandydatów mówią wciąż o tym samym (moc, rozpoznawalność, czystość śpiewu) to jest po prostu nudno! W ubiegłych latach jury było mniej gwiazdorskie, za to znacznie bardziej konkretne. Nawet Bohlen jakby zmiękł i momentami sprawia wrażenie jakby siedział tam za karę.
Playback - niestety tym razem korzysta się z jego dobrodziejstw pełnymi garściami. Aranżacje piosenek wykonywanych na żywo przez kandydatów są tak sterylne, że wszystko brzmi bardzo monotonnie. W refrenach często trudno jest w ogóle usłyszeć główny głos, bo skutecznie zagłuszają go chórki. O dziwo, tak samo działo się podczas fazy eliminacji na Malediwach, gdzie widzieliśmy kilkuosobowy zespół przygrywający kandydatowi, a słyszeliśmy coś brzmiące jak wersja instrumentalna z płyty.
Kandydaci - o nich pisałem już wcześniej, niby każdy inny, a w zasadzie wszyscy podobnie nudni. Najbardziej wyrazisty jest z mojego punktu widzenia Ardian Bujupi, ale jego cwaniakowany image zupełnie odpycha. Poza tym (ta uwaga tyczy się też wszystkich innych) prawdopodobnie nie rozpoznałbym jego głosu słysząc nową piosenkę. Dziewczyny od początku show zajęły się wybijaniem siebie na wzajem w efekcie czego dwie odpadły na skutek głosowania, a trzecią wszystko przerosło psychicznie. Sarah Engels po powrocie skoncentrowała się w końcu na śpiewaniu i na razie wychodzi jej to świetnie. Jedyna, która nie chciała wikłać się w te rozgrywki - Zazou Mall - śpiewa słabiutko jak na tę fazę show i jest pierwsza w kolejce do odpadnięcia.
Faworytem bukmacherów jest Pietro Lombardi, gość który nie potrafi złożyć sensownej wypowiedzi przed kamerą, zapamiętać dwóch zwrotek piosenki, i który wyłożył się na śpiewaniu tak banalnego nagrania jak Que Sera (nie znał tekstu ani... melodii).
Jury - tym razem wybrano same gwiazdy i odnoszę wrażenie, że ich głównym zadaniem jest promowanie samych siebie. Efektowne wejścia na scenę początku programu były na plus, ale gdy oceniając kandydatów mówią wciąż o tym samym (moc, rozpoznawalność, czystość śpiewu) to jest po prostu nudno! W ubiegłych latach jury było mniej gwiazdorskie, za to znacznie bardziej konkretne. Nawet Bohlen jakby zmiękł i momentami sprawia wrażenie jakby siedział tam za karę.
Playback - niestety tym razem korzysta się z jego dobrodziejstw pełnymi garściami. Aranżacje piosenek wykonywanych na żywo przez kandydatów są tak sterylne, że wszystko brzmi bardzo monotonnie. W refrenach często trudno jest w ogóle usłyszeć główny głos, bo skutecznie zagłuszają go chórki. O dziwo, tak samo działo się podczas fazy eliminacji na Malediwach, gdzie widzieliśmy kilkuosobowy zespół przygrywający kandydatowi, a słyszeliśmy coś brzmiące jak wersja instrumentalna z płyty.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
I wyleciała Zazou, mnie ona nigdy nie przekonywała, za słaby wokal, podoba mi się Sarah, a z panów chyba Ardjan. Szkoda, że program się wydłużył o jeden tydzień, wszystko przez to, że nikogo nie wyeliminowano w zeszły.... 
- kate
W sumie jak dla mnie to było wiadome,że ona wyleci. ja się w pełni zgadzam z Dieterem co do niej. I będę trzymać kciuki za Sarah.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Jennifer Lopez dziękuje Dieterowi za wsparcie jej nowego singla: http://www.clipfish.de/special/dsds/vid ... esst-dsds/
Po wczorajszym koncercie w programie pozostały już tylko cztery osoby: Sarah Engels, Marco Angelini, Pietro Lombardi i Ardian Bujupi.
Po wczorajszym koncercie w programie pozostały już tylko cztery osoby: Sarah Engels, Marco Angelini, Pietro Lombardi i Ardian Bujupi.
- kate
Szkoda mi Bastiego. Teraz będę żałować każdego go odpadnie bo zżyłam się z nimi co sobotę siadając przed telewizorem. I co ciekawe piosenka której nie cierpiałam spodobała mi się w "Pietro Style":
- Peter
Piosenka koszmarna, bo taka pod reggae podchodząca, ale wykonanie poprawne. Mnie ciekawi skąd JLo zna Bohlena i skąd wiedziała co mówi o jej singlu?
- kate
W tym ostatnim odcinku prowadzący mówił coś o Modern Talking i Thomasie. Ktoś wie w jakim kontekście?
- Peter
No i została trójca, za tydzień będzie już tylko dwóch, którzy przejdą do finału. najsłabiej śpiewa według mnie Ardjan:
Aż dziwne, że chyba nigdy nie był nominowany....
Aż dziwne, że chyba nigdy nie był nominowany....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Singiel zwycięzcy (mam nadzieję, że będzie nim Ardian lub Sarah) ukaże się 10 maja nakładem wytwórni Polydor (Universal).
Miło, że wracamy do formuły wydawania wersji basic i premium.
http://www.amazon.de/DSDS-Sieger-2011-P ... 620&sr=1-1
Nie ma jeszcze żadnych informacji na temat autora finałowej kompozycji.
Miło, że wracamy do formuły wydawania wersji basic i premium.
http://www.amazon.de/DSDS-Sieger-2011-P ... 620&sr=1-1
Nie ma jeszcze żadnych informacji na temat autora finałowej kompozycji.