Ataki na idola, stosunek do fanów Modern Talking

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Perfidne ataki na Idola-jak sobie z tym radzić?

Post autor: Peter »

Atlantyda, może ona sobie pójdzie i już więcej je nie zobaczysz. Na pewno, ona tylko tam raz przyszła, by mieć oko na syna. ;) Nie przejmuj się nią i olej ją totalnie. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter ja z nią pracuję i to nie od miesiąca ale od ponad 11 lat.Tyle lat znosiłam jej ataki,aż się poddałam,ale dzięki Wam wracam do równowagi.Nie zwracam na nią w ogóle uwagi-jakby nie istniała.Kątem oka widzę,że ją to dręczy,że rozmawiam ze wszystkimi oprócz niej.
Dziękuję wszystkim,którzy mi pomogli i wypowiedzieli się w tym temacie.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Bardzo dobrze jej odpowiedziałaś,z czym ona chce iść do sądu,przecież Ty nawet nie użyłaś określenia"pedał",ośmiesza się mówiąc że odda sprawę do sądu.
A następnym razem(tylko tak żeby nikt oprócz niej nie słyszał)powiedz jej tak jak kolega radzi:
sellimi pisze:-Spierdalaj
Awatar użytkownika
fredka
Członek TAFC Polska

Post autor: fredka »

Ja też uważam, że ośmiesza się straszeniem sprawą w sądzie. Akurat mam znajomego, który jest adwokatem.
Dla mnie to dziecinada. Kobieta nie ma poważniejszych problemów i na siłę ich szuka. Ja dla niektórych wydaję się poważną osobą, bo jestem księgową, ale zwariowaną. I nie mogą zroozumieć, że słucham takiej muzyki. Pewne problemy ludzie wymuszają na siłę. Mój małżonek uwielbia Metalliccę a ja MT i TA. Jakoś można to pogodzić. Jesteśmy ze sobą od 17 lat, mamy 2 dzieci i jesteśmy szczęśliwi. Ja podziwiam go za swoje pasje, a on jest szczęśliwy, że ja ma mam swoje. A współpracownikami w pracy to już w ogóle nie ma co się przejmować. I najlepsza rada: ignorancja dla ludzi, którzy nasze zamiłowania muzyczne nie tolerują. Ja i tak obwieszczam wszem i wobec kogo uwielbiam. Pozdowienia dla wszystkich.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Atlantydo, jestem naprawdę pełna podziwu dla Ciebie, że przez tyle lat miałaś siłę znosic towarzystwo tej wariatki. Ja nie wiem czy choc 1 tydzień przepracowałabym z taką bezczelną i bezwzględną osobą. Sądzę, że psychicznie by mnie wykończyła. Ale nieważne. Ona naprawdę ma tupet. Jeszcze Cię sądem straszy, no coś podobnego. Ona ma rzeczywiście jakieś poważne zaburzenia psychiczne. Lepiej niech się idzie leczyc. Chyba nic innego jej nie pozostaje. Teraz widzę, że to za daleko zaszło. W głowie mi się to wszystko nie mieści. Czy ta kobieta już całkiem zmysły postradała? Jak można kogoś tak podle traktowac i bezkarnie zastraszac? To szczyt chamstwa i bezczelności z jej strony. Ja bym od razu jej powiedziała, że z zaburzeniami psychicznymi idzie się do psychiatry, a nie zatruwa się życia ludziom. Powiem Ci, że dobrze robisz, że ją ignorujesz. Ja w takiej sytuacji już nigdy nie odezwałabym się słowem do takiej osoby. Przecież to skandal, jak ona tak może. Wstydu nie ma czy co? Ona rzeczywiście ma poważne problemy. Poza tym nie ma za grosz godności i honoru. I już nie chodzi tu o zbędne okazywanie emocji, ale o honor i o godnośc osobistą. Według mnie należy się bronic, ja tak robię i zawsze dobrze na tym wychodzę. Okropnie mnie to wszystko poirytowało i mocno zbulwersowało. Bo jak można w tak perfidny sposób tak kogoś traktowac. Nie podoba mi się to jak niektórzy ludzie się traktują i jak nie potrafią sobie wzajemnie okazywac szacunku uprzykrzając sobie życie w pracy, w szkole czy gdziekolwiek indziej. Nie powinno tak byc, a niestety czasem tak jest i nieraz nie wiemy jak temu zaradzic. Najważniejsze jest jednak to, aby nie dac się ani zastraszyc ani sprowokowac. Nikt nie ma prawa nikogo zastraszac. Poza tym jaką ma się przyjemnośc z pracy jeżeli trzeba znosic towarzystwo niemiłych ludzi. :arrow: Atlantydo - z całego serca życzę Ci, żeby wszystko się dla Ciebie dobrze skończyło. Oby cała ta nieszczęsna historia okazała się zwykłym nieporozumieniem i oby zakończyła się dla Ciebie powodzeniem. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Ludzie, z czego robicie problem? Że ktoś obraził Thomasa czy Dietera??? po pierwsze; nie oni pierwsi i nie ostatni będą wyśmiewani (myślicie że sam Thomas jakoś by na to zareagował? - pewnie roześmiałby się). Ja sam słyszałem od kilku ludzi że MT to gówno, że pedały, że Dieter oszukiwał swoich chórzystów i że pewnie ja sam muszę być pedałem skoro słucham takiej muzy. No i miałem do wyboru: albo dyskutować z nimi, albo strzelić jednego z drugim w mordę albo olać to. Wybrałem 3 opcję i ta jest w 100% skuteczna :!: i co? gdy gdzieś na imprezie grają Cheri Cheri Lady to nie mogę przecisnąć się przed parkiet (są tam nawet Ci zacni ,,znawcy muzyki dyskotekowej'' :wink: ) :!: a ja wtedy chodzę dumny jak paw, bo mój ukochany zespół nadal robi furorę na imprezach :!:

PS. Atlantydo, nie potrzebnie dałaś się wciągnąć w tą dziecinadę:/ a te grożenie sądem jest dla mnie śmieszne - równie dobrze można pozwać sąsiada, że przeklina przy grillu :roll: Pozdrawiam!
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie dziwi jedno...
sama nie raz od swoich kolegów słyszałam że Thomas i Dieter to pedały ale...skąd wśród ludzi taka opinia się wzieła? Kto puścił taką plotkę? Czy to że dwóch facetów razem śpiewa oznacza że muszą być gejami? Nierozumiem tego, na prawdę. Ręce opadają :(
Point Of No Return
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Gasolina ta opinia wzięła się z tego ,że Thomas w owym czasie nosił długie włosy i się malował.Jak komuś przyklei się jakąś łatkę to już na ogół tak zostaje.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

A któż wtedy nie nosił długich włosów? Z tego co wiem wielu wykonawców miało w tamtych czasach długie włosy. Ale żeby od razu wyzywac od pedałów? Czy pedały noszą długie włosy? Dla mnie to jakieś dziwne i całkiem niezrozumiałe. Myślę, że obrażanie swoich ulubieńców nie jest w stylu ludzi dorosłych. Tak mi się przynajmniej wydaje. I tak całkiem moim zdaniem twierdzenie, że ten czy tamten jest pedałem jest nie na miejscu. To niemoralne i całkowicie niestosowne stwierdzenie. I nieważne czy nazywany pedałem to aktor, piosenkarz czy sąsiad najbliżej nas mieszkający. Nikt nie ma prawa byc tak nazywany. Okropnośc. Ja na pewno wygarnęłabym komuś kto by tak nazwał w mojej obecności moich ulubieńców, choc jeszcze żadne z moich znajomych mi nie dało ku temu powodu. Tak więc według mnie nie należy się nikomu pozwalac zle traktowac i już. Właśnie głównie za to mnie moi znajomi szanują. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Dla mnie w ogóle to jest coś niewyobrażalnego, jak można kogoś podać do sądu za takie coś, przy tym będąc samemu stroną atakującą bez pardonu. <młotek> :/ Zignorowałbym takiego kogoś i tyle. Poza tym chyba żaden sąd w Polsce nie miał jeszcze takiej sprawy. Kobieta rzeczywiście ma chyba jakieś trudności w życiu skoro tak sączy jadem do kogo popadnie. :?
Ja ze swojej strony powiem, że moich wielu dawnych znajomych, którzy kiedyś uśmiechali się przy temacie MT, dziś sami podsyłają mi linki o Thomasie i Dieterze albo pytają: "czy słyszałeś, że Thomas występuje?" :D A wielu mi twierdzi czasem, że: "No, ten Thomas "wyrobił się nawet" w ostatnich latach". :wink: A kuzyn i kolega, którzy nie byli jego szczególnymi fanami co jakiś czas mnie informują na temat czegoś o panach z MT (choć ja już to wszystko wcześniej wiem :D :P ). Ps A mój kuzyn kiedyś jako DJ bez przerwy ode mnie pożyczał jakieś remixy MT (nawet samemu miałem ten HONOR puszczać na jego sprzęcie na jednej z dyskotek, w której on dorabiał). :wink: Podczas tych remixów parkiet momentalnie się wypełniał po brzegi. (nawet nie musiałem za bardzo namawiać) :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Ludzie sami siebie oszukują... To tak jak z disco polo (bardzo lubię słuchać). Większość ludzi mówi, że to wiocha, że tylko buraki tego słuchają i się przy tym bawią, a prawda jest taka, że każdy się dobrze bawi przy disco polo :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Kręcimy się chyba w miejscu, bo święte oburzenie nic nie zmieni, a ostatni post autorki tematu w dużym stopniu zamyka jej prośbę o pomoc. Proponuję wiec rozważenie czy kolejne złote rady cokolwiek wniosą i czy nie są czasem przekonywaniem już przekonanych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

mabuse89 pisze:Ludzie, z czego robicie problem? Że ktoś obraził Thomasa czy Dietera???
To już nie o to chodzi.
Wiem,że ludzie mają takie zdanie o Thomasie i Dieterze i zdążyłam się już do tego przyzwyczaić.Chociaż za każdym razem kiedy słyszę taki tekst krew się we mnie gotuje.Chodzi o to,że ludzie przekonują nie tylko mnie do tego co nie jest prawdą ale co gorsza tych,którzy zbyt wiele na temat Thomasa i Dietera nie wiedzą a chcieli by się dowiedzieć.Jestem ich fanką i będę ich broniła.
A inna sprawa to to,że w temacie proszę o rady jak sobie radzić z takimi tępakami,żeby właśnie nie przegiąć i nie palnąć w nerwach takiej "osoby".
No w każdym razie uważam,że w temacie sporo już zostało rad napisanych po raz kolejny Dziękuję.Mam nadzieję,że skorzystają z nich też Ci których takie sytuacje mogą w przyszłości dotknąć.
Dzięki jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Jedni to olewają, inni się bardzo przejmują i nie możemy nic na to poradzić, jedynie pomóc w obronie idola.
Skyliner, świetny przykład :D Ile razy już słyszałam od kogoś 'weź przestań' albo 'chyba żartujesz?' w rozmowie na temat muzyki której słucham. Na szczęście nikt się mnie o to nie czepia, nawet znalazłam kilku innych fanów :mrgreen:
Bo co to za impreza bez disco polo? :D

Atlantydo, mam nadzieję że moje porównania rowerowe i inne rady ci pomogły, nie ma za co :)
Jak czytałam o tym sądzie to dowiedziałam się że można pozwać teraz za byle bzdury i należy to zmienić. Pani od historii powtarza często że za wyzywanie kogoś można pozwać do sądu, ale kogoś bezpośrednio a nie kogoś kto mieszka hen daleko.

No, to ode mnie w tej sprawie :3
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

No i stało się... dzisiaj to mnie spotkała przykrość, ponieważ ktoś podczas kłótni ze mną, aby mi dogryźć, bardzo obraził Thomasa i MT :( Piszę to, żeby wyrzucić z siebie złość po tym, co musiałam przeczytać, a co dotyczyło w szczególności Thomasa. Mianowicie pewna osoba napisała mi tak: "ten cały Tomas bez głosu i talentu przyjeżdza do Polski i śpiewa za 20 zł, bo nigdzie go już nie chcą słuchać i jest co tydzień w innym mieście" oraz, że "wiejskie party jest lepsze od MT i od pie*******go wokalisty tego zespołu..." (to przekleństwo było totalnym przegięciem) ! Nie wdawałam się w zbędne dyskusje, napisałam swoje i zeszłam z tematu, bo nie było sensu w ogóle tłumaczyć, skoro to prowadziło do kolejnych ataków. Ale dotknęło mnie to, gdyż nie rozumiem jak można mieszać z błotem takich artystów, z powodu osobistej sprzeczki! To, że ja zostałam obrażona nie boli tak, jak te perfidne kłamstwa i obraza kogoś, kto sobie na to nie zasłużył... :( musiałam to napisać, gdyż teraz poczułam jak to jest... :(
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mocno Ci współczuję.Wierzę,że poczułaś dokładnie to samo co ja,to rosnące ciśnienie we krwi i szał.No ale musimy się nauczyć z tym żyć,że taki artysta jak Thomas zawsze będzie atakowany w taki sposób aby do bólu urazić jego fanów.Bo tu chyba nikomu nie chodzi o obrażanie Thomasa tylko "fana".
ODPOWIEDZ