Pet Shop Boys

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Pet Shop Boys

Post autor: Peter »

Tak, że jeden z nich jest fanem MT. ;) Lubię wszystkie płyty, a najmniej lekko akustyczną "Release' - PSB i gitary akustyczne to nie najlepsze połączenie. Moją ulubioną z lat 90 tych jest "Blinigual' a z obecnych to chyba dwie ostatnie ze wskazaniem na "Fundamental". Ciekawa była obustronna współpraca z Kylie, bo najpierw oni wyprodukowali jej jeden utwór, a potem ona pojawiła się gościnnie w "In denial". ;)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

O, to super :D Pytałam się siostry o nich do też mi powiedziała ciekawostkę, że Neil jest gejem
A mam pytanie, oni jeszcze grają? Bo nigdzie nie znalazłam informacji o zakończeniu kariery
Awatar użytkownika
Peter

A czemu mieliby kończyć karierę? Ich ostatnim albumem jest "Yes" z 2009, ostatnio wypuścili wydawnictwo o nazwie "Pandemonium", ale to chyba jakieś DVD? Oświećcie mnie? Btw. to kapitalna piosenka. A ciekawostką są dwa utwory z wokalem Chrisa, czy wiesz jakie?
Awatar użytkownika
Jasmine

Część zespołów z lat 80 pokończyła kariery więc myślałam że i oni. Ale dzięki że wyprowadziłeś mnie z błędu :D
Nie znam, muszę się zapoznać. Jedyną nowoczesną piosenką jaką znam to Love etc.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

a ktoś może wie, czy to prawda, czy plotka, że MT i PSB mieli nagrać wspólnego singla (miał promować "Alone" MT)?
dawno temu natrafiłem w Internecie na taką informację, bodajże na jakiejś stronie któregoś z niemieckich fan clubów MT i do dziś się zastanawiam, czy faktycznie były jakieś podejścia do takiej współpracy....
swoją drogą taka pradukacja - to by było coś :D
Awatar użytkownika
Jasmine

Bardzo ciekawe, ale by było jakby to faktycznie się stało, to byłby hit! :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Były takie plany w 1998 roku, już po oficjalnym powrocie, ale jeszcze przed premierą albumu Back For Good. Wszystko prawdopodobnie rozbiło się o sprawy kontraktowe (zespoły nagrywały dla różnych wytwórni).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Jasmine

Widzę że Ty posiadasz wiele wiadomości na wszelkie tematy :D
Oooo, szkoda że się nie udało...
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Szkoda, że się nie udało z tym wspólnym singlem :( Dieter mógłby się wtedy od nich poduczyć pisania ambitniejszych tekstów, i być może nawet by udało się MT zaistnieć w USA ponieważ PSB jest tam bardzo popularne, i np. w 2006 roku zajmowali tam 4 miejsce wśród wykonawców muzyki rozrywkowej :wink:
sylwester

Post autor: sylwester »

PET SHOP BOYS super goscie domino dancing,it"s a sin,west end girls czy suburbia to swietne kawalki ! Fajna muza POLECAM
Awatar użytkownika
Jasmine

Ruiczyn, zgadzam się, to by dopiero była sława :D Widać los nie dopuścił do tego
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Jeden z moich ulubionych zespołów. Zespół wielu przebojów, to wlaśnie z racji tego, że It's A Sin było wielkim przebojem, w BBB zaszła znaczna zmiana i doszło do zmiany głównego wokalisty (Trevora zastąpił John).
Z ich kawałków najbardziej uwielbiam Love Comes Quickly i Domino Dancing, ale wiadomo, pozostałe kawałki nie odbiegają urokiem od tych przeze mnie wymienionych.
I faktycznie jeden z panów z PSB jest fanem MT. Jest nim wokalista, Neil Tennant. Facet wogóle uwielbia Eurodisco i Italodisco i ma ponoc w kolekcji wiele płyt przedstawicieli tych gatunków muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Tak, ale co ma PSB do BBB? Ja się wychowałem na obu zespołach i PSb np: cenię za niesamowicie chwytliwe i taneczne brzmienie, jakoś nie specjalnie mi przypadła do gustu płyta "Behaviour', taka troche spokojna i nudnawa, choć sa tam perły jak "Nervously', czy "The end of the world", które uwielbiam, polecam także "Being borring". Kolejna płyta także może się podobac, choć zespół zmienił brzmienie na euro dance. Polecam "A different point of view" czy "I wouldn't normally do", a "Liberation" troszkę przynudza. Podobać się moze to, ze zebrali swoje B - side'y do kupy i wydali na składance, choć tego jest tyle, ze poznanie ich zajmie mase czasu. Z B - sideów, moje ulubione to "Paninaro" i "Lies" z Chrisem na wokalu. Btw. mam wrażenie, ze AOB sobie pożyczyli trochę słów z "Paninaro" w jednej z piosenek z okresu "Flowers". Dwie kolejne płyty sa bombowe, bardzo przebojowe sa hity z "Bilingual" :arrow: "Discoteca", "Se A Vida E" i 'Red letter day". Z "Nightlife" to polecić można "New york city boy" i "In denial". Btw. Bohlen chyba się wzrorował na pierwszej tworząc "New York city girl", bo trochę refreny brzmią podobnie. :P b"Reease" mi nie leży, za duzo gitar, choć "Home and dry" jest super. O ostatnich już wspomniałem, na koniec dodam, ze "Release" w USA wydane było na dwóch płytach, z dodatkowymi piosenkami.
Awatar użytkownika
Jasmine

Widzę że nie tylko ja zauważyłam podobieństwa między New York City Boy a New York City Girl :lol:
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Peter pisze:Tak, ale co ma PSB do BBB?
Hmm... podobny gatunek?? Synthpop sie to chyba nazywa. Swoją drogą podałem to jako ciekawostke, iż to przebójPSB miał wpływ na znaczące zmiany w BBB.
Mimo wszytsko, jeżeli mówimy o twórczości w latach 80-tych to jednak wole BBB z wokalem Trevora. Początek lat 90-tych jak i cale lata 2000 należały i wciąż należą do PSB.
Awatar użytkownika
Peter

Tak to ja wiem, można to też nazwać euro disco (BBB) i jej brytyjska mutacja - eurobeat (PSB), ale nie o to chodi, po prostu zaskoczyło mnie, ze tak nagle w temacie o PSB piszesz o BBB, może miałeś zamiar napisać, że są to pokrewne zespoły? To akurat prawda. :)
ODPOWIEDZ