Ace of base

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

Mój ulubiony album AOB to:

1. Happy nation
7
58%
2. The Bridge
3
25%
3. flowers
2
17%
4. Da capo
0
Brak głosów

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
art_system

Re: Ace of base

Post autor: art_system »

Wokal żenujący, prawie jak Moving Heroes. Panie odmłodzili w składzie, ale wcale nie jest na plus, zgrabne nogi tu nie pomogą!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Masz rację Andrzeju, umiejętności wokalne tych panienek są mierne, mają ładne buzie, są młodziutkie i niby wyglądają lepiej niż pomarszczona Jenny, choć dla mnie to one są słabe. Pamiętam jak swego czasu narzekałem, że Jenny przejęła wokal, w porównaniu z tymi laskami, które wyglądają jak króliczki pewnej męskiej gazety ona była fenomenalna.
Tu macie fajną piosenkę ze świetnym wokalem Jenny:

Szkoda tylko, ze Jenny jest jak Thomas, czyli bez zespołu się nie liczy w muzycznym świecie, a zespół za to dostaje wielki support ze strony Universalu, choć cieszy mnie, że comeback z tymi laskami okazał się klapą. ;)
Awatar użytkownika
Peter

Nowym singlem grupy będzie piosenka "The Golden Ratio"

jest doprawdy rewelacyjna, mimo, że nie w pełni oryginalna. Ja liczę na jakiś bonus który był planowany na album.
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Teledysk do "All For You":
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... you,289658 - jakoś nie za bardzo mi to pasuje, takie zmienianie składu to jednak zakończenie starej historii i próba wybicia się na samej nazwie zespołu a niekoniecznie talentem :)

artykuł z Interii:
http://muzyka.interia.pl/pop/news/ace-o ... 1553963,50
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

To nie to samo co kiedyś :(
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Peter

Emil45677 pisze:Teledysk do "All For You":
http://muzyka.interia.pl/teledyski/tele ... you,289658 - jakoś nie za bardzo mi to pasuje, takie zmienianie składu to jednak zakończenie starej historii i próba wybicia się na samej nazwie zespołu a niekoniecznie talentem :)

artykuł z Interii:
http://muzyka.interia.pl/pop/news/ace-o ... 1553963,50
Jakbyś przeczytał wszystkie posty to byś nie wkleił teledysku, bo zrobiłem to wyżej. :)
No oczywiście fani udzielający się na The Ace Boards są tak jak my podzieleni na zwolenników jednych i drugich. Dla mnie to jest niemal to samo, bo tak samo przebojowe piosenki jak dawniej. Ace Of Base wystąpią w sylwestra w Łodzi. :) Będzie także inna legenda rodem ze Szwecji - Roxette.
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawe wideo co Bohlen sądzi o AOB i pisze, że oni zawsze szukają dobrych tekstów i nigdy ich nie znajdują. ;) Mówi tam także jak powstają teksty piosenek MT i o sprawie związanej z tytułem Take That "Back For Good".
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

I w innym wywiadzie ktory ogladalam powiedzial o nich podobnie.Ze ich piosenki wogole sensu nie maja :lol: I ze nie sa po angielsku. :D :mrgreen:

Osobiście bardzo lubię AOB i w tym temacie glosowałam na pozycje 2 czyli The Bridge.
Wtedy pierwszy raz wpadla mi w rece ich cala plyta i zrobila na mnie duze wrażenie.To bylo wiele lat temu.Od tamtej pory moja kolekcja ich nagran powiekszyla sie.
Warto :!:
Edit To byl chyba ten sam wywiad,nie oglądnęłam teraz do końca bo go juz widzialam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Pan Peter 19 października napisał:
choć cieszy mnie, że comeback z tymi laskami okazał się klapą.
zaś 23 października:
jest doprawdy rewelacyjna, mimo, że nie w pełni oryginalna. Ja liczę na jakiś bonus który był planowany na album.
9 listopada i:
Dla mnie to jest niemal to samo, bo tak samo przebojowe piosenki jak dawniej
WTF? Czyta co napisał wcześniej, czy nie czyta. Oto jest pytanie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Powtórzę to raz jeszcze, że cieszy mnie to, że nie odnieśli sukcesu, bo jest szansa, że wrócą do oryginalnego - przynajmniej w części składu, z Jenny na wokalu, która wciąż uważa się za część AOB. Co do piosenek to są tak samo przebojowe jak dawniej, mało tego, są dla mnie nawet lepsze niż ich debiutancki album, to najlepszy pod względem muzycznym album, tylko te wokale..... No mogłyby być lepsze. ;)

@ Phantomas twoja działalność tu na forum koncentruje się głównie na krytyce, może byś zaproponował jakiś temat do dyskusji? ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Nie ma sie co czepiać.Gusta to tez rzecz bardzo zmienna.
Kiedyś niecierpialam Depeche Mode,Erasure,nie przepadalam za Madonna.Jakos mnie wszyscy odstraszali imagem przez wiele lat.Wiele sie zmienilo gdy pierwszy raz przesluchalam ich plyty.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Chciałbym zaznaczyć, że nie tylko Roxette będzie nas zabawiało w sylwestra, ale także AOB, z tym, że we Wrocławiu. Na pewno zaśpiewają "All that she wants", jakoś nie trawię tej piosenki i tych starych typu "The Sign" czy "Don't turn Around" i ich pierwszego albumu, który był jednak wielkim sukcesem zespołu.

tak o to te panny śpiewają tą piosenkę, według mnie czegoś tu brakuje, czekam na wasze komentarze, a szczególnie na post phantomasa, który dość dobrze się zna na tym, czy ktoś umie śpiewać na żywo czy nie. Ja nie jestem wielkim specjalistą w tej kwestii, mogę tylko powiedzieć, ze to wykonanie mi nie specjalnie przypadło do gustu. :?
Awatar użytkownika
Peter

Ponoć o klasie artysty decyduje to jak śpiewa bez technik studyjnych, tak oto śpiewają panny, które będą nas bawić we Wrocławiu w sylwestra.:

O playbacku nie ma mowy, bo one tych piosenek nie śpiewały a Malin i Jenny. W moim odczuciu wyciągnęły coś z tej pierwszej słabej piosenki.
Awatar użytkownika
Peter

Masakra jakaś te wokalistki, obejrzałem co zaśpiewały we Wrocławiu na żywo i mi się włos (a dość długi obecnie) o dziwo zjeżył..... zrobiły koszmarki z niegdyś świetnych piosenek... W Cancun to jeszcze jakoś brzmiało, a tu przemilczę to co zrobiły z "Life is a flower" czy BL czy ATSW.... Tam była zła jakość, bo ktoś to nagrywał z komórki więc nie ma się dziwić że nie słychać było za bardzo jak śpiewają, a tu w HD brzmi to wręcz fatalnie! Nie oglądałem jak zaśpiewały "The sign", bo tam w Meksyku akurat to wyszło w porządku.

Ja chcę Malin i Jenny....!!!
http://www.tvp.pl/rozrywka/wydarzenia/s ... se/3713053
Awatar użytkownika
Peter

aob80 pisze:Ace of Base są od wczoraj w studiu gdzie nagrywają nowe piosenki:

- New Year's Day
- Heat Of The Night
- So Over You
- Eve

Będą też próbować stworzyć zupełnie nową wersję One Day.

Jakby dodać do tego nieopublikowane utwory z The Golden Ratio:

- All Night Long
- Paradise
- Hold Me
- The Piper

+ nową wersję Vision In Blue z Morandi
+ piosenkę nagrywaną na potrzeby filmu (Cherry Moon)

to można śmiało powiedzieć, że będą mieć prawie całą nową płytę.
Do tego by dorzucić niewydane "Sparks from fire", "Behind the mask" i "Roses"... marzenie. ;)

Polecam solową Jenny, ma fantastyczny wokal, zakochałem się w jego brzmieniu:

Czy ktoś tu jeszcze lubi muzykę ze Szwecji?
Awatar użytkownika
Peter

Jonas zbzikował. Udostępnia fanom co może w jakości HQ!!!
http://www.reverbnation.com/play_now/song_7540006
Od dzisiaj się ukazały:
"Green Grass" w HQ, "Would you believe', "GIrl in the line" i dwa mixy.
ODPOWIEDZ