Kod: Zaznacz cały
http://www.amazon.de/System-Blue-Systems/dp/B001NP8NIC/Kod: Zaznacz cały
http://www.amazon.de/System-Blue-Systems/dp/B001NP8NIC/Pozdrawiam, VarcettiDue to legal disagreements between Systems In Blue GbR (Detlef Wideke + Michael Scholz) and Mr. Thomas Widrat we decided not release the single "System In Blue - SYSTEMS IN BLUE" at this time! Already paid monies on pre-sale will be repaid.
Chłopie, nie obrażaj Bee Gees.Skąd w ogóle to porównanieZgadzam się z Tobą FAN MT w 100%. Dla mnie SIB to nie zespół. Słabiutkie mają piosenki. Już Bee Gees bije ich na głowe.
Ten tekst został zamieszczony przez jednego użytkownika na forum SIBDieter Thomas Heck präsentiert:
The Ultimate Reunion!
Für Fans von Fans des "Modern Talking Sounds" wird es nunmehr das absolute Highlight im Jahr 2009 geben: 01.04.2009, 20:00 Uhr, KönigPalast Krefeld.
Sämtliche Künstler, die im Laufe der Jahre an diesem Sound mitgearbeitet und auch weiter entwickelt haben, werden hier LIVE auf der Bühne stehen und die beliebtesten Hits performen:
Systems in Blue, Mark Ashley, Nino de Angelo, Tommy Fischer, Patty Ryan, Modern System und mit dem Comeback des Jahres: Birger Corleis.
An den Reglern wird unser "Brother Louie": Luis Rodriguez sitzen.
Die Backingvocals wird u.a. Nadja Abd El Farrag übernehmen.
Weiterhin konnte Eric Singleton verpflichtet werden, die Songs in seiner unvergleichlichen Art einzurappen: "Ladies and gentlemen…come on...they are back again…the voices of Modern Talking and Blue System...and it goes like this."
Als ob damit nicht schon genug geboten werden würde. Höhepunkt des Abends wird eine aufwendig computeranimierte Hologramm-Videoeinspielung von Rolf Köhler sein, der dann quasi Live mit der Band ein Best of Blue System spielen wird.
Das 3-stündige Konzert wird übrigens auf DVD mitgeschnitten und an alle Konzertbesucher ca. 15 Minuten nach Ende des Konzertes überreicht. Die DVD wird Teil einer Deluxe FanEdition Box sein, die u.a. eine CD mit 20 bislang unveröffentlichten Modern Talking Lieder enthält, die neu von Mark Ashley eingesungen wurden, eine remixte Live-CD vom Sib Burow Konzert, sowie nach der Rückkehr von Thomas Widrat zur Band eine CD mit 15 neuen Songs von System in Blue und ein Fan T-Shirt mit allen Unterschrift der beteiligten Künstler, enthält.
Das stimmt natürlich alles nicht, wäre aber doch soooo schön und sicherlich auch von dem ein oder anderen ein Weihnachtswunsch gewesen. Von mir zumindest. In diesem Sinne, den Künstlern und den Fans ein frohes Fest und einen guten Rutsch ins neue, hoffentlich gesunde und erfolgreiche Jahr 2009 mit vielen Charterfolgen. Grüße Mark (us).
Chodzi o 3-godzinny koncert. Ale wskazana data - 1 kwietnia - albo chodzi o żart z Dietera albo jest to ogólnie żartVarcetti pisze:Ten tekst został zamieszczony przez jednego użytkownika na forum SIB...U mnie z niemieckim nie najlepiej a tłumaczenia na angielski nie ma. Czy tutaj chodzi o koncert tych wszystkich wokalistów?
Pozdrawiam, Varcetti
20 nigdy nie wydanych nagrań MT zaśpiewanych przez Ashleya...eine CD mit 20 bislang unveröffentlichten Modern Talking Lieder enthält, die neu von Mark Ashley eingesungen wurden...
To jest jeszcze mocniejsze - wystąpi Rolf Köhler (dzięki wykorzystaniu animacji komputerowej). Już prędzej spodziewałbym się, że np. RTL do solowego koncertu Thomasa dla żartu doda Dietera z gitarrąHöhepunkt des Abends wird eine aufwendig computeranimierte Hologramm-Videoeinspielung von Rolf Köhler sein,
To faktycznie potwierdza, że to jest żart. Dzięki wszystkim za tłumaczenia20 nigdy nie wydanych nagrań MT zaśpiewanych przez Ashleya
Strasznie szkoda, tak bardzo na to liczyłem, że ten wspaniały wokalista jeszcze powróci, uwielbiam jego głos.labambino pisze:Nie wierz przypadkiem w te ploty o powrocie Birgera.To jakiś kit!!!
Ja też uwielbiam chórki, szczególnie falset Scholza, który jest wspaniały, zastanawiam się czemu facet z tak wspaniałym głosem nie odnosi sukcesów. Może przez to,że razem z Detlefem nie mają zdolności producenckich. Tak mi się wydaje,ze Detlef robi raczej za background do głosu Scholza, jeżeli się nie myle to Wiedekego słychać w zwrotce do Heaven and hell, ale Scholza więcej.labambino pisze:ale ja w MT najbardziej lubiłem chórki.
No może potrafił wiele, ale z tego co wiem, to z trójki to on najwięcej robił przy produkcji, a ich produkcje po prostu do mnie nie trafiają, a poza tym no to jest tak, że BS to ciągle żywa marka (mimo, że zespół nie istnieje on ciągle żyje w naszych sercach i żyje w postaci różnych nowych wydawnictw, które go przywracają na chwilę z niebytu) a SIB jest podróbką (Raz ze względu na nazwę, a dwa ze względu na takie utwory jak np: Magic Mystery). Gdyby tylko potrafili wymyśleć nazwę (kiedyś było lepiej, może by lepiej reaktywowali Straight Flush, tylko nagrywaliby szybkie kawałki z dobrym producentem, a do tego dodawali tylko to co im wychodzi najlepiej, czyli chórki........mmmm, rozmarzyłem się). A Rolf naprawdę miał kawał głosu i wielka szkoda go.labambino pisze:Wielka szkoda ,że odszedł Rolf-MISTRZUNIO,poieważ ten człowiek potrafił wszystko-jeśli chodzi o muzykę.
Gratuluję i pozdrawiam Cię serdecznie Robercie, cieszę się, że mogłem Cię zobaczyć na zdjęciu.labambino pisze:W roku 1995 poznałem D.Wiedeke i dowiedziałem sie ,że to między innymi On jest odpowiedzialny za chórki w MT i BS. Potem poznałem Rolfa i Michaela.
Birgera nigdy nie widziałem "na żywo" jednak dzwoniliśmy do siebie i pisaliśmy maile i wcześniej listy.