"Strong" - nowy album
- Agata
Re: "Why Do You Cry" i "Strong" - nowy singiel, nowy album
"Tenderness" być może wejdzie na "premium edition", ale na razie jeszcze nie podjęto ostatecznej decyzji.
- Dr Mabuse
A tu ujęcia z kręcenia clipu (chyba):Pkmodern pisze:Tu mamy najnowsze info ale po rosyjsku: http://www.rian.ru/culture/20091128/195965799.html
http://www.rian.ru/video/20091127/195843846.html

- MTalkingusia28
Ja także z niecierpliwością oczekuję na nowy album Thomasa. Wszystkie jego albumy są rewelacyjne więc i ten nowy z pewnością będzie równie świetny i na pewno znajdzie się w mojej płytotece. A jeśli chodzi o to czy Modern Talking powróci na scenę ponownie to ja nie robię sobie żadnych nadziei, bo przecież to niemożliwe. Jeszcze rok temu bardzo tego chciałam, ale teraz już nie chcę, żeby uniknąc niepotrzebnego rozczarowania. Przecież to, że obaj w Rosji wystąpią wcale nie oznacza, że coś ciekawego z tego wyniknie. Spotkanie po latach, tak? Wystarczy jedno spotkanie w jednym miejscu, uścisk dłoni i już? Bardzo przeżyłam wiadomośc o rozpadzie mojego ukochanego zespołu i nadal odczuwam głęboki smutek. Modern Talking to całe moje życie i nie wyobrażam sobie mojego życia bez ich bajecznych utworów. Thomas Anders to najbardziej utalentowany wokalista, który ma anielski głos i jest nieziemsko przystojny. Thomas jest wprost przesiąknięty słodyczą jak jego głos. Uwielbiam słuchac jego miodowego głosu, towarzyszy mi on codziennie. Muzyki Modern Talking słucham od 11-u lat. Tak poza tym to Dieter z Thomasem nigdy nie umieli się porozumiec i nagle spotkanie po latach coś da? Nie sądzę. Bardzo chciałabym się mylic, ale powrót Modern Talking na scenę jest bardzo mało prawdopodobny. Wolę nie miec złudzeń. Pa Pa!!! Fanka Modern Talking na zawsze i od zawsze. Ewcia
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Pkmodern
Info po rosyjsku z dzisiaj: http://starsnews.ru/news/9537.html
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A w tym info nazwisko autora piosenek Thomasa: Siergiej Rewtow. Postać chyba jednak nie do końca znana 
Jak piszesz tak cię widzą.
- Agata
Rosjanie twierdzą, że ta informacja o kompozytorze wcale nie wyszła od Thomasa. Na oficjalne wieści musimy jeszcze poczekać. Przekonamy się, czy to rzeczywiście prawda. Podobnie pojawiało się już wiele imion rosyjskiego producenta, a potem okazywało się to nieprawdą. Na razie Thomas na facebooku potwierdził to, że "Why Do You Cry" będzie pierwszym singlem z albumu "Strong", który został już ukończony.
Jeżeli to jednak rzeczywiście Siergiej Rewtow okaże się kompozytorem wszystkich piosenek na nowy album, to może warto się dowiedzieć o nim wiecej.
Siergiej jest jednym z najbardziej utalentowanych kompozytorów rosyjskich. Jest absolwentem szkoły muzycznej na skrzypce i fortepian. Od 1986 do 1988 był solistą chóru Central Radio i Telewizji Popova. W tym samym czasie pracował jako spiker Centralnego Radio w audycji "Pionerskaja Dawn". Zajmował się także dubbingowaniem filmów. Pod koniec lat 90-tych sprawdził się jako kompozytor.
Siergiej ma wspaniały głos i pisze swoje własne kompozycje. Na początku XXI wieku , zaczął aktywnie i z powodzeniem pisać piosenki. Siergiej jest również producentem prac innych kompozytorów i artystów. Stworzył cały zespół organizatorów i twórców dźwięku. Do dziś Siergiej napisał ponad 300 piosenek, z których wiele wciąż można usłyszeć w radiu i telewizji.
Źródło:
http://www.cdland.ru/publishingartists2.html
Tu też znajduje się lista artystów dla których tworzył.
Jeżeli to jednak rzeczywiście Siergiej Rewtow okaże się kompozytorem wszystkich piosenek na nowy album, to może warto się dowiedzieć o nim wiecej.
Siergiej jest jednym z najbardziej utalentowanych kompozytorów rosyjskich. Jest absolwentem szkoły muzycznej na skrzypce i fortepian. Od 1986 do 1988 był solistą chóru Central Radio i Telewizji Popova. W tym samym czasie pracował jako spiker Centralnego Radio w audycji "Pionerskaja Dawn". Zajmował się także dubbingowaniem filmów. Pod koniec lat 90-tych sprawdził się jako kompozytor.
Siergiej ma wspaniały głos i pisze swoje własne kompozycje. Na początku XXI wieku , zaczął aktywnie i z powodzeniem pisać piosenki. Siergiej jest również producentem prac innych kompozytorów i artystów. Stworzył cały zespół organizatorów i twórców dźwięku. Do dziś Siergiej napisał ponad 300 piosenek, z których wiele wciąż można usłyszeć w radiu i telewizji.
Źródło:
http://www.cdland.ru/publishingartists2.html
Tu też znajduje się lista artystów dla których tworzył.
-
Pointrox
Tutaj mam kilka utworów tego producenta:
A to ciekawostka - muzycznie podobne trochę do "Stars are Blind", a teledyskiem do "Nothing in this World". Oba utwory wykonania... Paris Hilton
A to ciekawostka - muzycznie podobne trochę do "Stars are Blind", a teledyskiem do "Nothing in this World". Oba utwory wykonania... Paris Hilton
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2009 23:24 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Jak w takich klimatach będzie nowa płytka,to może być ciekawa.
- Adi
Zwłaszcza w klimacie ostatniego utworku prezentowanego przez Pointroxa.jedyna pisze:Jak w takich klimatach będzie nowa płytka,to może być ciekawa.
- Pkmodern
Dziś Thomas wykonał w programie na 1 kanale TV rosyjskiej "You're My Heart, You're My Soul" oraz (przepiękną LIVE wersję przy akompaniamencie fortepianu) piosenkę "Tenderness" którą umieściłem tam gdzie zwykle... 
- art_system
W 3 klipie słychac tak znajome brzmienie gitarki:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Agata
Był to program warty zobaczenia. Dla tych, którzy nie mogli go obejrzeć i dla pozostałych mały skrót:Pkmodern pisze:Dziś Thomas wykonał w programie na 1 kanale TV rosyjskiej "You're My Heart, You're My Soul" oraz (przepiękną LIVE wersję przy akompaniamencie fortepianu) piosenkę "Tenderness" którą umieściłem tam gdzie zwykle...
Na wejście Thomas wykonał „Tenderness”. Powiedział, że idea tej piosenki pojawiła się jakiś rok temu, kiedy jego przyjaciel z Rosji powiedział mu o niej. Thomas zadedykował tę piosenkę w programie ofiarom niedawnej katastrofy kolejowej na trasie Moskwa-Petersburg i powiedział, ze całym sercem jest z tymi, którzy stracili w niej swoich bliskich. Później Thomas mówił o „YMHYMS”, że był to jego pierwszy numer jeden i jak myślał, ostatni i że nigdy nie spodziewał się, że odniesie taki sukces i że w 2009 r. będzie narywał swój nowy album w Rosji.
Thomas nagrywał ten program po 26 godzinnej pracy nad wideoklipem, bez odpoczynku. Później było wspomnienie „Du weinst um ihn”, Thomas przez chwilę nie mógł sobie przypomnieć, ile to było lat temu. Potem pokazywano scenki z piątku z Dieterem w Moskwie. Thomas wyznał, że nie chce powiedzieć, że się z Dieterem wzajemnie nienawidzą, ale nie ma zbyt głębokiej potrzeby znów go oglądać. Wspomniał też o tym, że widział Dietera pierwszy raz po wielu latach w samolocie z Majorki do Niemiec i Dieter chował się przed nim. Było to dla Thomasa dziwne. Powiedział, ze tego nie rozumie, bo choć nie są przyjaciółmi, to przecież razem dali tylu ludziom wiele radości. Potem rosyjscy goście po swojemu interpretowali te fakty. Thomas mówił także o procesie po publikacji książki Dietera w 2003. Gdyby go wtedy nie pozwał, wielu ludzi mogłoby pomyśleć: może to co napisano tam o Thomasie to prawda? Thomas był bardzo nieszczęśliwy z powodu zaistniałej sytuacji, ale to już historia, a najważniejsze jest to, że muzyka MT jest nadal żywa. Później jedna z fanek opowiadała, jak to znalazła się na wideoklipie do „Tonight Is The Night”. Thomas dość zabawnie opowiadał także o zmianie swojego wizerunku, tzn. o obcięciu włosów. Później były wypowiedzi dwójki fanów oraz rozmowa na temat przyczyn sukcesu MT. Następnie Thomas, zgodnie z rosyjską tradycją, mógł pomyśleć życzenie, ponieważ usiadły obok niego dwie osoby, fanki o tym samym imieniu - Swietłana. Jedna z nich opowiedziała, że gdy pierwszy raz zobaczyła Thomasa, to wydał on jej się tak piękny, że myślała, że jest kobietą, na co Thomas: „mogę Ci pokazać…” (potem ta pani przeczytała w gazecie, że to facet).
Później wypowiadają się: jedna z kobiet, która wystąpiła w nowym teledysku oraz reżyser. Thomas mówił także m. in. o Aleksandrze, że raczej nie idzie on w jego ślady, jeżeli chodzi o karierę muzyczną i sam Thomas raczej by tego nie chciał. I była mowa także o prezentach od fanów i fanek…, w Rosji są to obecnie głównie kwiaty. Na koniec „YMHYMS” i tańce w studiu.

- Pkmodern
Tu mamy nagranie z planu kręconego Clipu gdzie słychać nową piosenkę!!!
- tanathos
Thomas zdaje się być bardziej modernowy niż Bohlen
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Adi
Jeśli to będzie w takich klimatach + chórki to chyba będzie to czego oczekiwałem. Ewentualnie mógłby to być styl zbliżony do albumu "This time"
lub aranżacji muzycznej trzeciego klipu wklejonego przez Pointroxa z poprzedniej strony.
Byłby to powrót do znanych rytmów MT. I chyba tego powinien się Thomas trzymać bo eksperymenty nie zawsze mu wychodzą.