Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Blue System
22
50%
Modern Talking
22
50%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
Daniel

Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Post autor: Daniel »

Peter, to że stworzył fajne albumy, nie znaczy że nie jest chamem i nie leci na kasę jak mucha do lepu :)
Jedno nie wyklucza drugiego.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja nie chcę by czegokolwiek reaktywował, może popsuć magię piosenek MT i BS przez takie utwory jakie tworzy aktualnie. Ale jeśli już miałby coś aktywować, to wolę MT, BS mniej lubię, po za tym MT to mój ulubiony zespół :D
cinol

Post autor: cinol »

ja bardzo bym chciał żeby Modern Talking został reaktywowany prawie wszyscy są przeciwko ale ja bym bardzo chciał żeby Thomas i Dieter występowali razem w zespole MT jak za dawnych lat to nic że są teraz o wiele starsi ale ludzi to nie odstrasza ponieważ dla nich zawsze będzie najlepszy zespół i nie ma to znaczenia dla nich że są starsi wszyscy też będziemy w ich wieku i ja rozumiem mi bynajmniej to nie przeszkadza że są starsi niż byli kilka lat temu wszyscy się zestarzemy takie jest życie
Ostatnio zmieniony pn wrz 27, 2010 20:05 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błagam o wielkie litery, kropki i przecinki!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Marzyła mi się reaktywacja Blue System,ale po tym tekście
Peter pisze:"Das interessiert mich nicht mehr diese alte Scheiße" ( a więc w wolnym tłumaczeniu "nie bardzo mnie to stare g*wno interesuje")
-temu Panu już chyba podziękuję.Zawiodłam się na nim maksymalnie-tak olać ludzi dzięki ,którym ma to co ma.
nado pisze:A ja sądze że geniuszem Bohlen jednak jest.
A ja bym powiedziała,ze "był" teraz produkuje się na siłę,nic ciekawego nie potrafi stworzyć,nic co by zadowoliło fanów Blue System....szkoda.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zamiast reaktywacji BS fajni mogą liczyć na takie ochłapy w postaci Blue Systemowego saksofonu i klimatu w kilku utworach Marashi. Eh szkoda gadać, ja jeszcze poczekam na album Andrei, ale również jestem bardzo bliski by podziękować temu panu. A tu też pewnie nudy, co album wydaje to u mnie są ogromne oczekiwania a później wielki jęk zawodu. Byłbym jeszcze w stanie przemilczeć jego chamskie wypowiedzi, ale nie to że poziom muzyczny jego wypocin jest żenująco niski. Tego już za wiele!
Awatar użytkownika
Beti3771

Post autor: Beti3771 »

Moim zdaniem Dieter najlepszy był w komponowaniu piosenek nisz w śpiewaniu,jak założył zespól BS to w większości śpiewali za niego inni wykonawcy mało było jego wokalu.
Najlepsze wrażenie jednak zrobił śpiewając z Thomasem w MT.
Co do reaktywacji to nie chciała bym żadnej ani BS ani MT niech pozostanie jak jest.
Mamy przynajmniej miłe wspomnienia tamtych lat.
nado

Post autor: nado »

Droga Atlantydo. Przytaczasz nie moje cytaty. Nie przeszłyby mi przez gardło słowa, które mi przypisujesz. :wink:
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

nado pisze:Droga Atlantydo. Przytaczasz nie moje cytaty. Nie przeszłyby mi przez gardło słowa, które mi przypisujesz. :wink:
Tak jest, fragment o geniuszu był akurat mój 8) Aczkolwiek mi to stwierdzenie przeszło całkiem łatwo przez gardło, nawet jeśli sprostowałbym z "jest" na "był"...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter pisze:"Das interessiert mich nicht mehr diese alte Scheiße" ( a więc w wolnym tłumaczeniu "nie bardzo mnie to stare g*wno interesuje")
Naprawdę tak powiedział?
No cóż, prawdopodobnie zapomniał już, czemu - a także komu - gwarantuje swoją renomę. Zamierza tak bezmyślnie roztrwonić 25 lat popularności w CAŁEJ Europie, klepiąc jakieś durnoty dla drugo- i trzeciorzędnych niemieckich gwiazdek. W głowie mu się chyba poprzewracało.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

nado pisze:Droga Atlantydo. Przytaczasz nie moje cytaty. Nie przeszłyby mi przez gardło słowa, które mi przypisujesz. :wink:
Nie rozumiem dlaczego przy cytowaniu zaznaczyło Twój nick.Nie było to celowe.Zaznaczyłam "cytuj" i tyle,nie wiem skąd ten błąd.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Pozostaje mieć nadzieję, że w niemieckim owo "Scheiße" ma mniej pejoratywne znaczenie niż po przetłumaczeniu na polski; tym bardziej, że Pan Bohlen często używa go w publicznych wystąpieniach. Choć sam fakt, że wypowiada się negatywnie o drugim pod względem popularności projekcie swego życia, którym na dodatek pociągnął za sobą miliony ludzi, świadczy że nie ma szacunku nie tylko do siebie, ale i do tych właśnie ludzi. Szkoda :|
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pointrox pisze:
Naprawdę tak powiedział?
No cóż, prawdopodobnie zapomniał już, czemu - a także komu - gwarantuje swoją renomę. Zamierza tak bezmyślnie roztrwonić 25 lat popularności w CAŁEJ Europie, klepiąc jakieś durnoty dla drugo- i trzeciorzędnych niemieckich gwiazdek. W głowie mu się chyba poprzewracało.
Około 5:40 i sprawa tyczy się także Modern Talking, dodatkowo mówi: "Das ist vorbei".
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Dr Mabuse pisze:Pozostaje mieć nadzieję, że w niemieckim owo "Scheiße" ma mniej pejoratywne znaczenie niż po przetłumaczeniu na polski; tym bardziej, że Pan Bohlen często używa go w publicznych wystąpieniach.
zgadza się, "Scheisse" i "geil" dość często używa, tutaj coś na ten temat

w ciągu wywiadu w niemieckiej TV użył słowa "Scheisse" 12 razy :D :oops:

pozostaje pytanie, czy to co powiedział (cytat o BS), może mieć nieco inną interpretację jeśli nie zostanie wyrwane z kontekstu?
może zna ktoś b.dobrze niemiecki, żeby moją powyższą tezę potwierdzić lub obalić? np. na bohlenworld.de znaleźli sie tacy, którzy tłumaczą Dietera:
http://www.bohlenworld.de/forum/showthr ... post229846
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Wybrałam tu BS tylko dlatego że nie bardzo wierzę że Didi by reaktywował MT.
A fakt że bardzo stęskniłam się za Dietera głosem
Co by nie zrobił jestem ,prawdę mówiąc za obydwoma projektami
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Trochę przykre, że "składowe" zespołu kreują sobie tak różny image - "Gentleman Of Music " vs "Kawał chama, buraka i lansera".
Zdecydowanie wybieram Gentlemana, lanser w chwili obecnej jest dla mnie zerem.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Edmund zna bardzo dobrze j.niemiecki i evaalex...może by się odezwali w kwestii przetłumaczenia nam tych "tajemniczych"słów :)
ODPOWIEDZ