Thomas jurorem w Rosji...

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
jkris

Re: Thomas jurorem w Rosji...

Post autor: jkris »

Krzychoo pisze:Naprawdę tak sądzisz? Ze podwyższają elektronicznie? Aż trudno uwierzyc. Głos na albumach brzmi bardzo naturalnie
przy dzisiejszej technice mysle ze to nic trudnego. na wspomnianym Alone bylo to robione tragicznie, slychac, az po uszach bije, ze Anders spiewa nienaturlanie. chcieli zeby bylo slodko ale wg mnie przeslodzili...
Awatar użytkownika
izabela

Post autor: izabela »

Bardzo podpisuję się pod postem Modern Janne, masz 100% rację, ale tak na marginesie to mógłby te chórki wymienić :lol: , bo nie śpiewaja a skrzeczą , to tylko moim zdaniem psuje całe piękne wykonanie Thomasa, a warunki wokalne to On ma. Bardzo wszystkich pozdrawiam i mam nadzieje że spotkamy się 2 Maja w Nędzy na koncercie . :D
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

MJay pisze:Kurna,jak Dieter był w Idolu to wszyscy się rzucali,że leci tylko na kasę...
A jak Thomas świruje u ruskich w Jury,to Thomas jest cacy :/

To prawda że Thomas leci tylko na kasę - To przez niego MT się rozpadło.
Dieter mu nawrzucał,Thomas się obraził.
Jeżdżenie po wsiach mu nie starczyło,wziął się za sędziowanie

Żenada - Thomas psuję dobre imię MT,podobnie było w latach 80...
Przyjechał do Polski bez Dieter'a,kiedy ten ciężko robił w studiu,
żeby Tomek mógł sobie jeździć po świecie z Norą...
Bo co on robił dla MT?

Pojawił się w studiu,nagrał 15 piosenek,pojechał na kilka występów TV z Dieterem
udawał że śpiewa - A resztę czasu spędzał jeżdżąc po świecie.

Thomas powinien dziękować Dieterowi,że dzięki niemu jest sławny (i na odwrót)
Ale co on robi?
Jeździ po wsiach,pod szyldem "MT" i śpiewa nie swoje piosenki,nawet nie wspominając o Dieterze!

Co to ma być?? Coś Ci się chyba pokręciło, żeby tak wjeżdżać na Thomasa, a z Dietera robić aniołka :!: Kiedy Bohlen rzucił Modern Talking dla jurorowania w niemieckim Idolu to było dobrze. A teraz ja role się odwróciły to robisz z tego wielkie halo :!: Poza tym, nie Tobie oceniać, kto ile włożył pracy w ten zespół. Co to za stwierdzenie: "Pojawił się w studiu,nagrał 15 piosenek,pojechał na kilka występów TV z Dieterem udawał że śpiewa" - Thomas udawał, że śpiewa? Nie rozbrajaj mnie :lol: :lol: Wszyscy wiemy, kto tam tak naprawdę śpiewał. Poza tym gadanie, że Anders jeździ po szyldzie MT i Dieterze to już w ogóle szczyt głupoty. Bo co? Bo daje koncerty wszędzie? Nie robi z siebie Bóg wie kogo i potrafi wystąpić w każdej, nawet najmniejszej miejscowości? Wątpię, że Dieter by przyjechał do np takiej Nędzy. Według mnie to cecha pozytywna Thomasa, a nie negatywna. A jeżeli chcesz już naprawdę wiedzieć, kto po kim "jeździł" to było odwrotnie niż piszesz. To właśnie Bohlen napisał książkę, która bardzo oczerniała Andersa. Sprawa trafiła do sądu i twój świętoszek musiał płacić odszkodowanie. Dlatego błagam, jak ktoś następnym razem zacznie wypisywać takie bzdury to niech się zastanowi dwa razy!
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Piszesz do osoby, która jest na forum zbanowana (więc Ci nie odpisze) i podnosisz przy tym tematy, który były omówione milion razy. Dotychczasowe ustalenia były w skrócie takie:

Nie, podczas występów w TV nikt nie śpiewał bo były z playbacku. Chyba że mieli przypadkiem włączone mikrofony i nieświadomie coś tam dośpiewywali do melodii z płyty.
Tak, Thomas Anders korzysta z popularności MT, co widać na każdym plakacie reklamującym jego koncert i słychać na samych koncertach. Mimo to wiele osób wolałoby, żeby występował jako "Thomas Anders" a nie "Thomas Anders from Modern Talking".
Tak, Thomas Anders występuje wszędzie tam gdzie go zaproszą, bo na tym w końcu polega jego praca. Bohlen nie występuje prawie nigdzie poza studiem RTL w Kolonii.
Tak, Thomas Anders wygrał proces przeciwko Bohlenowi.

To wszystko już było i jeśli nikt nie ma w tej sprawie nic nowego do powiedzenia, to może odpuśćmy sobie dyskusję na ten temat, bo skończy się jak zawsze na niczym :roll:

I przede wszystkim, nie ma to wiele wspólnego z jego niedoszłym jurorowaniem w rosyjskiej telewizji.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Fanka MT

W porządku ;) Przepraszam, troszkę mnie poniosło ;)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Atlantis pisze:Z tego co wiem, Bohlen też ma dzieci i też pewnie zależy mu na wygodnym życiu dla nich. Co do tego że nie młodnieje, to podobnie sprawa ma się z Thomasem i zabawnie wygląda jak dziewiętnastoletnie dziewczyny zachwycają się nim...
Poprawka - Thomasa uwielbiają już 16-latki :mrgreen:
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Fanka MT pisze:Pojawił się w studiu,nagrał 15 piosenek,pojechał na kilka występów TV z Dieterem
udawał że śpiewa - A resztę czasu spędzał jeżdżąc po świecie.
Nooooo, przesada, wydaje mi się. Jakby tak "udawał" to MT nie odniosłoby takiego sukcesu, bo - czy się to komuś podoba, czy nie - sukces zespołu zależy od WOKALISTY. I widocznie owo "udawanie" było (i jest) prawdziwym śpiewaniem.
Awatar użytkownika
nebula4

Post autor: nebula4 »

Witajcie,jesli mozna dodac kilka slow....budowanie jakiejkolwiek filozofii do tworczosci Thomasa i Dietera nie ma w tym przypadku zadnego sensu.Ten gatunek muzyczny-lekki,latwy i przyjemny mowiac potocznie nie niesie za soba jakiegos szczegolnego przeslania i filozofii wlasnie...slowa piosenek sa wrecz banalne i ckliwe co tworzy aure romantycznosci i slodyczy-to wszystko! I nie jest to z moje strony jakies oszczerstwo tylko czysty odbior.To jest muzyczka i dla starszych pan,dla rozchisteryzowanych nastolatek zakochanych w takich panach i dla takich starszych dziewczyn jak ja dla ktorych Thomas byl w okresie nastoletnim idealem ksiecia na bialym rumaku,nosnikiem lepszego,piekniejszego swiata zachodu ktory w latach 80' znalam tylko z niektorych zagranicznych gazet :( ...i te dawne emocje,odczucia w pewnym momencie powracaja...patrze teraz na Thomasa sprzed 25lat i sobie poplakuje bo czuje i widze bezlitosnie uplywajacy dla nas wszystkich czas,poprostu sie rozklejam....przychodza takie chwile jak sie ma 30lat i wiecej....Ja jestem bardziej "niewolnikiem" tamtych emocji niz kims dla kogo ta muyka jest jakims artystycznym osiagnieciem-bo nie jest...ale i tak beda mnie ta pioseneczki wzruszac i Thomas pozostanie zawsze dla mnie jakims idealem faceta :P .To jak Thomas kieruje swoja kariera,co robi,czy bedzie jurorem czy nie zupelnie nie ma dla mnie znaczenia! Wszystko co robi jest na poziomie i dalej przyjemnie jest patrzec na niego i go posluchac-nawet tak poprostu banalnie.. :D
Awatar użytkownika
Fanka MT

nebula4 - pięknie to opisałaś! Naprawdę, miło czyta się postych takich osób, które sięgają pamięcią do początków grupy Modern Talking i darzą owy zespół szczególnym sentymentem! ;-) Czytając Twoje słowa odnośnie postrzegania Thomasa w latach osiemdziesiątych, nasuwa mi się od razu podejście do tego mężczyzny mojej mamy. Ty Go określiłaś mianem "księcia z bajki", natomiast dla niej to był "jej Indianin" he he ;-) w każdym razie, żeby nie robić offtopicu, chciałabym zapytać, co z tą działalnością Andersa w owym rosyjskim programem? Podczas wywiadu w Kielcach, Thomas wyjaśniał, że na takie nagrania potrzebuje kilku tygodni i ponoć nie jest w stanie jednoznacznie stwierdzić, kiedy to nastąpi. Ruszyło się coś w tej sprawie? ;-)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
nebula4

Post autor: nebula4 »

Dzieki za mile slowo Fanko MT! Widze ze u Ciebie milosc do Thomaska jest rodzinna :P ...Tak,tak Thomas tez mi sie kojarzyl lata temu z wyobrazeniem zjawiskowo pieknego indianina! I paradoksalnie nigdy bruneci nie byli w moim guscie oprocz wlasnie urody tak powalajacej jak u Thomasa-znam osobiscie jednego kumpla ktory mnie rowniaz powalil na lopatki uroda z krwi i kosci indianina...ale uroda - uroda,jesli Thomas bylby zadufanym w sobie czlowiekiem ktorego nie daloby sie polubic to uroda juz wtedy przestaje byc olsniewajaca prawda? Nie mam pojecia czy i kiedy TA bedzie jurorem-nie mam kiedy pogrzebac w informacjach,ale na pewno jak ktos na forum bedzie wiedzial to napisze! Chetnie ogladalabym taki program! Na razie mam codzienny "program" w wykonaniu mojego 2,5 letniego synka :D ! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Wracając do Thomasa jako jurora to bardzo bym się ucieszyła gdyby został jurorem. W końcu będziemy mogli zobaczyć go w zupełnie nowej dla siebie roli. Ciekawe czy do niego też będą przychodzić i śpiewać piosenki MT?
Thomas przekona się co Dieterowi się tak spodobało w byciu jurorem. Myślę,że Thomas bd wspaniałym jurorem tak jak Dieter tyle że bardziej spokojnym :lol:
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Nie wiadomo, czy w ogóle coś wyjdzie z tego przedsięwzięcia, ale rola jurora nie jest dla Thomasa nowa. Był nim np. w programie SSDSGPS Steffana Raba, mającym na celu wyłonienie niemieckiego kandydata na konkurs Eurowizji w 2004 roku. Thomas jako juror:

Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

A czy ktoś wie czy jeżeli Thomas będzie jurorem to jakaś niemiecka stacja zdecydowałaby się na emisję tego programu?
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
ODPOWIEDZ