Się trochę naszukałem, ale mam
Ten tekst pochodzi z książeczki z tekstami do albumu Blue System "X-Ten" a konretnie piosenki "Don't Stop To Dance". A podwyższony poziom trudności jest dlatego, że w rzeczywistości w zwrotkach Dieter śpiewa zupełnie co innego
No to teraz ja się pytam:
1. Pierwsza oficjalnie wydana piosenka po angielsku z wokalem Thomasa to...
2. Thomasa nie nagrał jej pod swoim nazwiskiem. Jak więc nazywał się ten projekt?
3. Kto wykonywał oryginał?
W 1984 Thomas wraz z Dieterem jako Headliner nagrali piosenkę Catch Me, I'm Falling z repertuaru Real Life. Wokalistą był Thomas, producentem Steve Benson (wiadomo o kogo chodzi), Utwór ukazał się jedynie na składance. Jest to pierwsza piosenka, jaką Thomas nagrał po angielsku. Wyszło to tak dobrze, że niedługo później Thomas wraz z Dieterem wydali pod szyldem Modern Talking anglojęzyczny singiel You're My Heart, You're My Soul. Jak się później okazało - było to ich najlepsze posunięcie w karierze...
Nie spiesząc się skopiowałem sobie ten fragmencik, wracam patrzę i co widzę - odpowiedź....
Widzicie tych ludzi tuż za nami - było ich aż 13 tysięcy
Lecz aby mieć tyle osób za sobą a samemu stać w pierwszym rzędzie, w kolejce do wejścia staliśmy już od godz. 9 rano
O godzinie 20:40 za scenie pojawili się Dieter Bohlen i Thomas Anders !!!
Tak brzmi fragment pewnej relacji z tego koncertu, wnioskuje więc, że osoba relacjonująca nie policzyła osób w pierwszym rzędzie.
Z drugiej strony szczerze mówiąc nie wiem czy liczba 13 tysięcy jest tą o którą chodziło. Może ktoś oficjalnie policzył ile tych biletów było.
Pozdrawiam i czekam na ewentualne potwierdzenie lub zaprzeczenie prawidłowości mojej odpowiedzi
Jaki utwór Thomas Anders zaśpiewał Dieterowi Bohlenowi jako pierwszy (w znaczeniu pierwszy utwór)?
Zanim pochopnie odpowiecie przeczytajcie pytanie dwa razy