Michael Jackson

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

Mój ulubiony album Króla Popu to:

Got to Be There (1971)
0
Brak głosów
Ben (1972)
1
1%
Music and Me (1973)
0
Brak głosów
Forever, Michael (1975)
0
Brak głosów
Off the Wall (1979)
0
Brak głosów
Thriller (1982)
33
45%
Bad (1987)
18
25%
Dangerous (1991)
12
16%
HIStory (1995)
8
11%
Blood on the Dance Floor (HIStory in the Mix) (1997)
0
Brak głosów
Invincible (2001)
1
1%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Michael Jackson

Post autor: atlantyda ;o) »

Przed chwilką w RMF FM mówili,że będzie wydany album Jacksona z niepublikowanymi dotąd piosenkami.
Najprawdopodobniej ze sprzedaży tego albumu lub albumów wystarczy pieniędzy na spłatę długów i jeszcze jego dzieci przez wiele lat będą się mogły utrzymywać z pieniędzy za sprzedaż tych płyt.

Z pewnością ludzie rzucą się do sklepów po te płytki wszak to będą nie znane nikomu piosenki.

Sama widziałam jakie szaleństwo jest teraz na aukcjach jeśli chodzi o płyty Michaela.

Jak to jest,że po śmierci człowiek jest popularniejszy i jego płyty sprzedają się lepiej niż za życia.Swoją drogą rozumiem,że ludzie przeżywają szok i każdy chce mieć chociażby CD z jego największymi przebojami :).
Sama chyba sobie też zafunduję ;)
alunia13

Post autor: alunia13 »

Wiesz, Atlandyto ja niemam żadnego jego krążka i też myślałam żeby jednego sobie zakupic :)
Większośc pewnie dopiero po śmierci artysty (niestety) zdaję sobie tak naprawde sprawe jakim był geniuszem. Taki świat, tacy ludzie. Ciekawe czy sprzedaz jego płyt dobije do 1 miliarda.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Skyliner89MT pisze:skryty, zagubiony i samotny człowiek, który praktycznie nie miał dzieciństwa
Właśnie dlatego wybudował park rozrywki Nibylandię...aby poczuł radość dzieciństwa....właśnie którego nie miał. Gdzieś mówili że jego prawdziwym przyjacielem był szympans... chyba wolał go od ludzi...którym zależało na tym aby przynosił zyski.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
justysia854

Post autor: justysia854 »

Gasolina91 pisze:
Skyliner89MT pisze:skryty, zagubiony i samotny człowiek, który praktycznie nie miał dzieciństwa
Właśnie dlatego wybudował park rozrywki Nibylandię...aby poczuł radość dzieciństwa....właśnie którego nie miał. Gdzieś mówili że jego prawdziwym przyjacielem był szympans... chyba wolał go od ludzi...którym zależało na tym aby przynosił zyski.
No tak, pewnie większości wydaje się smieszne to z tym szympansem i pewnie wielu ludzi o racjonalnym i bardzo konserwatywnym podejsciu do tych spraw powie ze to nic innego jak kolejny przejaw jego dziwactwa, ale ja uważam, że z punktu widzenia psychologii to wcale dziwactwem nie jest. Wokół nas jest mnóstwo osób, które otaczaja się tylko zwierzętami, a nie maja jakis wielkich przyjaciół wśród ludzi- dzieje się tak tylko z jednego powodu- zwierzęta kochają bezinteresownie i pomimo wszystko, a ludzie często ranią sie nawzajem, wykorzystują innych. Ja tam się nie dziwie że Michael poczuł się wykorzystywany, manipulowany i zraniony. Gdybym miała wrazenie, że otaczaja mnie same pijawki i ludzie którzy tylko patrza jak mnie wykorzystac to może też zaprzyjaźniłabym się ze zwierzakami. Poza tym widze po sobie- kiedy mam taki dzien, kiedy czuje się zmanipulowana, wykorzystana przez kogos, albo zraniona, to najbardziej mi pomaga przytulenie sie do mojego psiaka:) Tak więc nie doszukiwałabym się w przyjaźni Michaela z szympansem zadnych wielkich dziwactw. MJ był ekscentrykiem- to prawda, ale moim zdaniem nie odbiegał w tym od reszty artystów... Teorie na temat jego rzekomej pedofilii i wybielania się są nieco przesadzone. A cała reszta z tym Piotrusiem Panem, utraconym dzieciństwem, kompleksami i samotnością to nic innego jak smutna rzeczywistość wielkiego człowieka- tyle ze takie rzeczy moga spotkac każdego z nas... I żeby było jasne- nie jestem jego wielka fanką, jako artysta był mi obojetny, natomiast jako człowiek juz nie...
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

To zdjęcie z tygryskiem jest przeurocze :D
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Najbardziej boli mnie to, że Michael nigdy nie miał wsparcia u własnej rodziny :evil: :cry: :?... Zrobili z niego maszynke do zarabiania pięniedzy :cry:... za to co mu zrobili powinni smażyć się w piekle...
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
polaczek892
Członek TAFC Polska

Re: Artyści, którzy zmienili muzykę

Post autor: polaczek892 »

Sheila pisze:Wciąż to do mnie nie może dotrzeć. Aż słów brakuje, aby opisać smutek.
Muzyka Michaela towarzyszyła mi przez wiele lat. Po pierwszym rozpadzie MT to właśnie Michael stał się moim idolem.
Spośród wymienionych przez Was artystów w tym dziale, to właśnie on zasługuje najbardziej na miano Artysty, który zmienił (zmieniał przez dekady) muzykę, stając się inspiracją dla wielu późniejszych twórców.

Też się z tobą zgadzam po prostu brak mi słów.
O jego śmierci dowiedziałam się w wiadomościach gdy szykowałam się na egzamin zawodowy dzień po jego śmierci po prostu nie mogłam w to uwierzyć, że on mógł to zrobić przecież był on najlepszym muzykiem, artystą estradowym, tancerzem a tu nagła śmierć po prostu mnie się nie mieści w głowie a tak poza tym to przez jego ojca to przez niego miał zmarnowane dzieciństwo i nawet ani razu nie rozpaczał po jego śmierci. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja również jak chyba większość z was zaskoczony byłem śmiercią Michaela. Ja nie byłem może jakimś jego szczególnym fanem, choć przyznaję, że kiedyś nabyłem jeszcze na kasetach album "History" i chyba jest dobra okazja żeby go zamienić na płyty (z obecnych nowinek nośników muzyki typu MP3, "pendrive" czy coś podobnego raczej rezygnuję, płyta to jednak płyta, ci co czują klimat tego nośnika wiedzą o czym mówię. :) ).
A co do samego Michaela to zgadzam się, ze był artystą przez duże A. Diametralnie zmienił świat muzyki POP i chyba ogólnie trendy choreograficzne, które od jego czasów stały się istotnym elementem budującym show na koncertach i w teledyskach telewizyjnych. Na pewno z powodów rodzinnych, biznesowych (wykorzystywano jego talent do zrobienia dużej kasy) o których pisaliście powyżej nie udźwignął ogromnej presji. Tak jak też napisała Justyna zabrakło wokół niego życzliwych i pomocnych mu osób, co bardzo wpłynęło na jego uczucie osamotnienia w tłumie i pewnego rodzaju wyobcowania. Jest to niestety widać cena, jaką często płacą artyści DUŻEGO FORMATU.
Na zawsze pozostanie w sercach wielu ludzi jako ktoś, kto przebudował konwenanse i uprzedzenia. Niedoceniany geniusz w swojej dziedzinie, którego światu muzyki będzie brakować, gdyż jak ktoś słusznie zauważył zostało już może parę takich indywidualności formatu MICHAELA JACKSONA. Na zawsze pozostanie w pamięci muzycznego świata i naszej pamięci. :idea:
Ps. Dodatkowa refleksja - na pewno też zauważyliście, że teraz wszędzie w radiu, radiu netowym i w muzycznej TV wszędzie wałkują Michaela. Wczoraj bez specjalnego oczekiwania przypadkiem po 17 na 4FunTv i Viva polska natknąłem się kolejno na: "Black or white" oraz na jakiś inny teledysk (nie pamiętam tytułu :oops: ). Dlaczego zawsze dzieje się tak, że docenią człowieka dopiero po śmierci? <bezradny> Jeszcze zwykli ludzie i paru artystów to go naprawdę docenią, natomiast biznes muzyczny to go doceni ale dodatkowo dorabiając się finansowo na Michaelu. No ale tak to już jest na świecie :roll:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Michael i Madonna
http://thisamthispm.files.wordpress.com ... g_2153.jpg

Wczoraj i dziś miałam ciekawe przypadki jeśli chodzi o Jacksona. Wczoraj wieczorem leciał film "Zemsta Frajerów" i była tam impreza w akademiku i leciał Thiller a dziś oglądałam powtórki "I kto tu rządzi" i Tomek Czajka (gra go Bogusław Linda) coś tam mówił i było:"...trochę jak Michael Jackson..."

Od śmierci Michaela słuchałam Thillera więcej razy niż jakąkolwiek inną piosenkę...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Gasolina91

Rodzina Michaela Jacksona zdecydowała, że uroczystości pogrzebowe gwiazdora odbędą się we wtorek (7 lipca) w hali sportowej Staples Center w Los Angeles o godzinie 10.00 czasu lokalnego (19.00 czasu polskiego).To właśnie w tej hali artysta odbywał próby przed wielką trasą koncertową, która miała rozpocząć się 13 lipca w Londynie.

Na uroczystość zostanie rozprowadzonych 11 tysięcy biletów dla fanów Jacksona, którzy zechcą uczestniczyć w nabożeństwie.

Konferencja prasowa dotycząca szczegółów pochówku odbędzie się jeszcze dzisiaj.

Tymczasem dokonano już wyboru trumny.

Obrazek

Trumna o nazwie Prometeusz kosztowała 25 tys. $ i jest pokryta warstwą 14-karatowego złota. Wnętrze wyłożone jest granatowym aksamitem.
W takiej samej trumnie został pochowany James Brown.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

1 lipca ujawniono treść spisanego w 2002 roku testamentu Jacksona. Wyczytać w nim można, że piosenkarz zażyczył sobie, by dziećmi zaopiekowała się ich babcia - Katherine, lub w przypadku takiej niemożności opiekować się miała piosenkarka Dianie Ross. Majątkiem zarządzać mieli się współpracownicy gwiazdora, którzy pieniądze powinni przekazać na "Fundusz Powierniczy Rodziny Michaela Jacksona".
Z testamentu Jackson wykluczył Debbie Rowe - matkę dwójki najstarszych dzieci oraz swojego ojca Joego Jacksona
źródło: wikipedia
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Ja pierdziele szkoda mi goooooooooo :cry:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Fragmenty próby do koncertu Jacksona:
VIDEO

http://www.pudelek.pl/artykul/18203/ost ... ona_wideo/
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Teraz można na fanie kupić specjane wydanie Thrilera z demem piosenki Billy Jean i tam innymi pierdółkami ;) też za 500 złotych można kupić paczke z wszystkimi singlami na CD z dodatkami DVD w postaci teledysku te wszystkie single mają orginalne okładki i wszystko inne wszystko zapakowane w paczkę z specjalnym obiciem :P
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Dzisiaj wyczytałem, że od chwili śmierci Jackson sprzedał około 500 tysięcy egzemplarzy swoich płyt.
Biznes się kręci...
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ