Thomas Anders & Kasia Nova
- kikid351
- Członek TAFC Polska
Piosenka super
Plagiat nie plagiat ale piosenka suuuuuuuuuuper:) To jest to co Anders potrafi najlepiej - ballady. Ma do tego odpowiedni głos. Według mnie powinien nagrać tą piosenkę po hiszpańsku, bardziej by pasowała!!!!
- koles43
- Kontakt:
Re: Thomas Anders & Kasia Nova
Utwór jest super tylko ta Kasia 
- angel
Dla mnie piosenka ta jest przeciętna,nie najgorsza,ale też żadna rewelacja.
Natomiast ogromne wrażenie w tej piosence zrobił na mnie jak zwykle wokal Thomasa-głos ma wspaniały i to właśnie on wypadł w tym utworze najlepiej
.
Co do Kasi Novej,to jej głos nie wzbudził we mnie żadnych emocji,wokalistka jak ich wiele.
Thomas górą!!!
Natomiast ogromne wrażenie w tej piosence zrobił na mnie jak zwykle wokal Thomasa-głos ma wspaniały i to właśnie on wypadł w tym utworze najlepiej
Co do Kasi Novej,to jej głos nie wzbudził we mnie żadnych emocji,wokalistka jak ich wiele.
Thomas górą!!!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
Ciekawe gdzie nagrywali tą piosenkę? U Nas czy w Niemczech.
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
- MichałT
Sama melodia jest przyjemna i łatwo wpadająca w ucho, nic dziwnego - przecież to jakby kompozycja Bohlena
Cały aranż tworzą głosy wokalistów. Podkład muzyczny niestety wieje nudą, ponieważ jest to praktycznie monotonny beat (i to w dodatku "za mgłą", co zresztą jest charakterystyczne dla dzisiejszych aranżów). Kompozycji brakuje wyrazistrzego uderzenia w perkusję i kilku chociażby dodatkowych instrumentów takich jak gitary klasycznej, jako instrumentu wiodącego, czy też lekko pobrzmiewajęcego w tle klarnetu bądź trąbki. Intrygujący faktycznie może być wybór Kasi Novej. Jej głos specjalnie nie wyróżnia się spośród pozostałych, lecz nie jest wg mnie, aż tak bardzo tragiczny. Pocieszający jest również fakt, że to Polka
Tak na marginesie, to ciągle brakuje mi u Thomasa piosenki, która mogła by się stać super przebojem. Owszem, są to niezłe piosenki, ale wciąż troszkę im czegoś brakuje, niektóre są po prostu nudnawe. Podsumowując, piosenka moim zdaniem wyróżnia się ładną melodią, spośród innych dzisiejszych utworów, lecz niestety na tle innych kompozycji z dekady lat 80. (chociażby I Need Your Love Tonight) wypada słabo
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Didi&Thomas
A mnie się ten utwór podoba. W ogóle proszę Państwa, jeśli choć 80 % utworów na tym albumie będzie podobnej jakości jak te trzy które już znamy, to płytka będzie genialna. Chętnie dowiedziałbym się czegoś na temat kompozytorów, którzy pracowali dla Thomasa, bo rzeczywiście i ta ostatnia próbka mocno przypomina najlepsze chwile Modern Talking i czuć w niej tamte klimaty. Szkoda tylko, że nie będę mógł jej zabrać na wakacje, bo album ma się ukazać przecież późnym latem. Już teraz jednak proszę o wzięcie mojej osoby pod uwagę przy zbieraniu zamówień na nią 
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
ja przyłączam sie z kolegą
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Muszę przyznać że w rzadko której piosence,aksamitny wokal Thomasa brzmi tak GENIALNIE,lecz całość psuję wokal Kasi który jest po prostu nie przyjemny dla ucha,taki niski,ona wręcz fałszuję i słychać kiepski angielski.
Nie wiem jaka z niej "superstar",powiem szczerze że chyba pierwszy raz ją widzę na oczy,choć może to przez to że mało siedzę w polskim rynku muzycznym,bardziej bym widział w tej piosence Górniakową
Poza tym ładna,chociaż nudna aranżacja,brzmi trochę jak demo.
Można by troszkę dopracować i to by było coś..
hmm,początek przypomina "troszeczkę" "Fur Dich"
Zastanawiam się jak będzie,i czy będzie jakakolwiek promocja w Polsce...
Może jakaś wizyta Thomasa w programach TV?? "Dzień Dobry TVN" albo cós...
Nie wiem jaka z niej "superstar",powiem szczerze że chyba pierwszy raz ją widzę na oczy,choć może to przez to że mało siedzę w polskim rynku muzycznym,bardziej bym widział w tej piosence Górniakową
Poza tym ładna,chociaż nudna aranżacja,brzmi trochę jak demo.
Można by troszkę dopracować i to by było coś..
hmm,początek przypomina "troszeczkę" "Fur Dich"
Screw you guys, I'm going home!
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Zgadza się,początek to niemal dokładnie Yvonne Catterfeld"Fur Dich"MJay pisze: hmm,początek przypomina "troszeczkę" "Fur Dich"
- phantomas
- Kontakt:
Już się domyślam skąd opóźnienie(?) tego albumu. Ktoś w wytwórni puknął się w głowę słuchając tych fascynujących "utforów" i stwierdził, że nie będą na to marnować pieniędzy.
Dla porównania obejrzyjcie jak dla mnie wzorcowy duet. Piosenka z 2007 roku.
On to Ville Valo (wokalista HIM), ona to Natalia Avelon (Polska aktorka i piosenkarka, mieszkająca w Niemczech). Dlaczego np. nie ona, tylko to beztalencie z dużymi "talentami"?
"Summer Wine" z niemieckiego filmu "Das Wilde Leben"
Niestety pan Anders to dzisiaj 3 liga i albo dalej śpiewa to co mu podtykają jak było za czasów MT, albo kładzie na to lagę, byleby tylko parę euro wpłynęło na konto. Na koncertach przecież i tak śpiewa żelazny, nieśmiertelny repertuar
Ale żeby plagiatować tego Bohlena, o którym powiedział, że już nigdy nie będzie się z nim współpracował?
Dla porównania obejrzyjcie jak dla mnie wzorcowy duet. Piosenka z 2007 roku.
On to Ville Valo (wokalista HIM), ona to Natalia Avelon (Polska aktorka i piosenkarka, mieszkająca w Niemczech). Dlaczego np. nie ona, tylko to beztalencie z dużymi "talentami"?
"Summer Wine" z niemieckiego filmu "Das Wilde Leben"
Niestety pan Anders to dzisiaj 3 liga i albo dalej śpiewa to co mu podtykają jak było za czasów MT, albo kładzie na to lagę, byleby tylko parę euro wpłynęło na konto. Na koncertach przecież i tak śpiewa żelazny, nieśmiertelny repertuar
Ale żeby plagiatować tego Bohlena, o którym powiedział, że już nigdy nie będzie się z nim współpracował?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
No jak ta piosenka dojdzie do Polski do bedzie grzmiało w programach TVMJay pisze:
- phantomas
- Kontakt:
Będzie grzmiało - od śmiechu na forach internetowych... 
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- thomas6
Świetna piosenka i oczywiscie wokal Thomasa, ale uważam jak większość, że wokal kasi jest okropny i psuje całość!
Lepiej by było gdyby Tomek sam zaśpiewał!!!
- you're my heart
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Przydała by się solówka ale piosenka mi się podoba,
-
Martin1987
Jak dla mnie - świetny utwór.Wykonanie jednym może sie podobać drugim nie więc nie będę atakował Kasi czy Thomasa. To sprawa gustu - choćby przykład jak śpiewa Dieter - jedni go uwielbiają inni nie. A jeśli chodzi o nagranie "Ville feat. Natalia" które wkleił phantomas to te od Thomasa zdecydowanie lepiej mi sie słucha. Poza tym Ville feat. Natalia jest tak ograne w radiu że....
A jeśli chodzi o "HITY"(grane w kazdym radiu,tv) to jest dość "dziwna sprawa" od paru lat. Ludzie nie wybierają tego co im sie podoba tylko chyba to co im sie narzuca. Choćby przykład DSDS - czy jakby produkcje Dietera dla DSDS zaśpiewał Thomas byłyby numerami 1? Czy produkcje dla DSDS są jakieś niesamowite,są czymś czego jeszcze nie było? Nie. Są po prostu dziełami Dietera,mają jego styl ale,że śpiwane przez "superstars" to juz staje sie to hitem. Tak mi sie wydaje że takie tendencje są.Dziwne że utwory które Dieter napisał z 15/20 lat temu nie odniosły sukcesu a teraz w nowych wersjach dla DSDS odnoszą sukcesy o jakich sie nie śniło
A jeśli chodzi o "HITY"(grane w kazdym radiu,tv) to jest dość "dziwna sprawa" od paru lat. Ludzie nie wybierają tego co im sie podoba tylko chyba to co im sie narzuca. Choćby przykład DSDS - czy jakby produkcje Dietera dla DSDS zaśpiewał Thomas byłyby numerami 1? Czy produkcje dla DSDS są jakieś niesamowite,są czymś czego jeszcze nie było? Nie. Są po prostu dziełami Dietera,mają jego styl ale,że śpiwane przez "superstars" to juz staje sie to hitem. Tak mi sie wydaje że takie tendencje są.Dziwne że utwory które Dieter napisał z 15/20 lat temu nie odniosły sukcesu a teraz w nowych wersjach dla DSDS odnoszą sukcesy o jakich sie nie śniło