Usłyszałem go także w "I Can't Give You More" i chciałbym zapytać się o Wasze zdanie. W refrenach wielu piosenek MT pod głosem Thomasa (często tylko w jednym kanale) słychać cichy, choć wyrażny głos któregoś z Systemsów (którego konkretnie nie wiem - przykro mi, nie potrafię ich rozróżniać). Tutaj w refrenach (szczególnie drugim) przy słowach "I can't give you more, I can't give you more", "I'll never find what I am searching for" i "There's no one else, this love you can't ignore" wydaje mi się, że słyszę Dietera...
Wokal i rola Bohlena w piosenkach Modern Talking
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ostatnimi czasy we wielu miejscach słyszę wokal Dietera. 
Usłyszałem go także w "I Can't Give You More" i chciałbym zapytać się o Wasze zdanie. W refrenach wielu piosenek MT pod głosem Thomasa (często tylko w jednym kanale) słychać cichy, choć wyrażny głos któregoś z Systemsów (którego konkretnie nie wiem - przykro mi, nie potrafię ich rozróżniać). Tutaj w refrenach (szczególnie drugim) przy słowach "I can't give you more, I can't give you more", "I'll never find what I am searching for" i "There's no one else, this love you can't ignore" wydaje mi się, że słyszę Dietera...
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Mateusz vel. Kokos
- Pioetrek
- Kontakt:
Teraz to już nic nie rozumiem. Skoro Scholz śpiewa nisko i ma głos podobny do Dieterowego a poza tym to zdaje się głównie on robi wysokie chórki to do czego potrzebni mu są Kohler i Wiedeke?a jako, ze głos brzmi bardzo nisko, to identyfikuję go właśnie z Michaelem
Co do głosu Dietera w I Can't Give You More nie potrafię go rozpoznać. Ale na 100% gdzieś tam jest, bo zapewne jako wokalista też coś od tej piosenki z tantiem dostaje.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Mateusz vel. Kokos
- Pioetrek
- Kontakt:
Za stroną http://www.systems-in-blue-online.de/sy ... index.html
Pozdrawiam
Piotrek
Jak dla mnie to wytłuszczone oznacza wysokie fragmenty śpiewane falsetem ale mój niemiecki jest kulawy.Michael Scholz
Komponist - Arrangeur - Produzent - Sänger
Auch Michael Scholz ist eine der Chorstimmen von Modern Talking und Blue System. Der vielseitige Sänger wird auch die "Wahnsinns-Stimme" genannt, weil er mit seinem Timbre dem Sound die besondere Charakteristik verleiht. Bei S.I.B. gibt der leidenschaftliche Musiker den Refrains und den hohen Falsett-Parts die klassische Stimmfärbung.
Pozdrawiam
Piotrek
- Mateusz vel. Kokos
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Czyżby oni sami mieli problemy z ustaleniem tego faktu? 
Na chwilę obecną wersja jest taka:
Kohler - główny wokal SIB
Scholz - fragmenty z falsetem
Wiedeke - ogólnie chórki, nic konkretnego
Dla mnie głos żadnego z nich (a opieram to na albumie SIB - bo tam nie ma wątpliwości kto śpiewa) nie przypomina wokalu Dietera. Jest on dość charakterystyczny, niezbyt czysty. No i Dieter w swój własny sposób przechodzi przez głoski "sz" i "dż"
.
Na chwilę obecną wersja jest taka:
Kohler - główny wokal SIB
Scholz - fragmenty z falsetem
Wiedeke - ogólnie chórki, nic konkretnego
Dla mnie głos żadnego z nich (a opieram to na albumie SIB - bo tam nie ma wątpliwości kto śpiewa) nie przypomina wokalu Dietera. Jest on dość charakterystyczny, niezbyt czysty. No i Dieter w swój własny sposób przechodzi przez głoski "sz" i "dż"
- Pioetrek
- Kontakt:
Jednak ogólny głos, który pojawiał się jako chór w Blue System był dość zbliżony do głosu Dietera (dość dobrze słychać to w refrenie If I can't have your love). Podobieństwo to wynika jednak zapewne z nakładania filtrów, które miały takie właśnie zadanie.Dla mnie głos żadnego z nich (a opieram to na albumie SIB - bo tam nie ma wątpliwości kto śpiewa) nie przypomina wokalu Dietera. Jest on dość charakterystyczny, niezbyt czysty. No i Dieter w swój własny sposób przechodzi przez głoski "sz" i "dż" .
Gdybym miał obstawiać kto śpiewał pod Thomasem w refrenach MT obstawiłbym Detlefa. On bardziej mi pasuje (z wyglądu) na kogoś kto potrafi zaśpiewać takim głosem. Co do falsetu - na początku o wysokie chórki obwiniałem Kohlera ale po sposobie w jaki naśladował śpiewanie tychże w występie z Point of no return na basenie również mój trop prowadzi do Scholza.
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
No bo w "If I Can't Have Your Love" Dieter "legalnie" śpiewa w refrenie, tak samo jak w "Oh, I Miss You So", tak przynajmniej mi się wydaje
. Przynajmniej w bliźniaczej "For The Children" tego nie ma.
Słuchałem też dzisiaj dość dokładnie "It's All Over" i chyba tak dość ciekawie słychać pewien trik. W refrenie jest Dieter, jest Dionne, ale pod nimi jest wyraźny niski, głęboki głos (Wiedeke?). Ten sam głos jest pod wieloma innymi refrenami, a połączenie czystego wokalu Dietera z nim właśnie daje bardzo ciekawy i przyjemny dla ucha efekt
. W ogóle te ballady, w których to Dieter prowadzi cały chórek ("Marvin's Song", "It's More") brzmią bardzo dobrze i szkoda, że nie było to częściej stosowane.
A, jeszcze jedno, dotychczas chyba o tym nie pisałem
. Kto wie w którym? 
Słuchałem też dzisiaj dość dokładnie "It's All Over" i chyba tak dość ciekawie słychać pewien trik. W refrenie jest Dieter, jest Dionne, ale pod nimi jest wyraźny niski, głęboki głos (Wiedeke?). Ten sam głos jest pod wieloma innymi refrenami, a połączenie czystego wokalu Dietera z nim właśnie daje bardzo ciekawy i przyjemny dla ucha efekt
A, jeszcze jedno, dotychczas chyba o tym nie pisałem
W tym tak bardzo zdominowanym przez Scholza kawałku, w jednym miejscu bardzo wyraźnie przebija się DieterMateusz vel. Kokos pisze:Dobrym przykładem jest Shame Shame Shame, gdzie śpiewa prawie całą piosenkę
- Pioetrek
- Kontakt:
Mnie się wydaje, że jest i też Bohlen się tam przebija ale poziom obróbki jest tutaj już wyższy - poprostu lepiej wszystko dopasowano. Widocznie z jakiegoś powodu Dieter decydował się na takie a nie inne rozwiązania.Przynajmniej w bliźniaczej "For The Children" tego nie ma.
Pozdrawiam
Piotrek
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Dubler
Wczoraj Kupiłem sobie program Music Maker 11( jest w gazecie pcf), posiada on funkcje karaoke. Czyli wycisza głowny wokal a zostawia chórki. Pobawiłem się trochę tym programem, i ta funkcją, wypróbowałem to na piosenkach Modern Talking. I rzeczywiscie po wyciszeniu wokaly Thomasa słychac ze cały refren robią panowie z SiB.
- Blue Forever
- Kontakt:
- sellimi
program ściągniesz z:
http://www.download-by.net/audio-and-mu ... er,dl.html
Tylko, nie wiem, czy to nie demo, nie ściągałem (ale około 60Mb to chyba pełna wersja)
http://www.download-by.net/audio-and-mu ... er,dl.html
Tylko, nie wiem, czy to nie demo, nie ściągałem (ale około 60Mb to chyba pełna wersja)
- Dubler
Nie testowałem go jeszcze całego ale program jest przeznaczeny głównie do tworzenia Muzyki( cos podobnego jak ejey), mozna miksowac MP3, poprawiac jakość utworów Audio, dodawać rózne efekty specjalne, Dodawać sciezki Audio do Plików MP3. Cena gazety to niecałe 6zł( 5,50zł). Myslę ze sie opłaca kupić, bo to nie jest tylko jeden program na płycie, są tez inne programy komputerowe.