Dieter - Lost Without Your Love

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robert73

Re: Dieter - Lost Without Your Love

Post autor: Robert73 »

Jak dla mnie to rewelacja !!! Melodia żywcem z najlepszych czasów Blue System. Gdyby aranż był w starym stylu Blue System to byłbym wniebowzięty. O niczym inny teraz nie będę mógł myśleć. Chce mi się Bohlena w takim stylu !!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Didi&Thomas pisze:Jeśli dzisiaj Dieter rzeczywiście tak śpiewa, to może lepiej żeby pozostawił śpiewanie innym.. Pamiętam jego głos np. z "There Too Much Blue" z pierwszej płyty MT i tam śpiewał naprawdę dobrze...ale jeśli mówimy o vocalu, to doprawdy..niech nie rozmienia swojej historii na drobne takimi vocalnymi wyskokami...Bo strasznie rozczarowuje..przynajmniej mnie...
Przecież jeżeli to jest utwór demo to jest jak nieoszlifowany diament,czyli potrzebuje obróbki komputerowej,a to jak wiemy jest niezbędne przy wokalu Dietera
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Gdyby wyszedł ten numer na jakims albumie to byłaby to perełka prawdziwa! Świetna melodia a aranż jak w "Over You" Medlocka :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ciekawe co jeszcze Dieter chowa przed nami :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Gasolina91 pisze:Ciekawe co jeszcze Dieter chowa przed nami :wink:
Nie od dziś wiadomo że każdy artysta ma gdzieś tam schowane takie"nieudane"utwory które nigdy nie znalazły się na żadnej płycie i nie ujrzały światła dziennego,a dla nas fanów były,są i zawsze będą to perełki.Swego czasu na aukcji na ebay.de była kaseta audio z demami Dietera która sprzedała się za...nie chcę kłamać i podawać dokładną sumę,ale było to coś w okolicy 500 euro! A nie było tam nic nieznanego,kilka roboczych wersji utworów MT i kilka C.C.Catch
jkris

Post autor: jkris »

Didi&Thomas pisze:Właśnie odsłuchałem i powiem tak:
Jeśli to Dieter (a chyba jednak tak) to pewnie jak i on sam, nie mogę się pogodzić z tym, że opatrzność dała mu taki talent do komponowania a w zamian zabrała mu głos :(
Początek utowru i to "o..o...o" to coś strasznego, po prostu Mistrzostwo Świata Fałszu, niektórzy zaniemówili ponoć słuchając tego nagrania - ja też zaniemówiłem, albo raczej przeżyłem szok. Jeśli dzisiaj Dieter rzeczywiście tak śpiewa, to może lepiej żeby pozostawił śpiewanie innym a sam został przy komponowaniu...
i juz nie musze pisac nic wiecej. w 100% zgadzam sie z Toba...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dlatego nie mogę zrozumieć dlaczego Bohlen tak ostro ocenia i krytykuje uczestników konkursu DSDS skoro sam śpiewa tak jak słyszycie.No po prostu paranoja.

A co do samej piosenki to ciężko cokolwiek pisać.Chciało by się nowego albumu Blue System ale nie w takim wykonaniu,album Dieter Der Film nie przypadł mi zbytnio do gustu i wstyd się przyznać ale jak znam wszystkie teksty piosenek Blue System tak z Dieter Der Film żaden nie utkwił mi w pamięci.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Dieter Bohlen po prostu niema już takiego wokalu jak kiedyś np Dieter Der Film
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A ja myślę, że piosenka mogła być odrzutem z Dieter The hits. Mi sie piosenka bardzo podoba, możliwość usłyszenia czegoś nowego w wykonaniu Dietera jest bardzo słodka. Aranzacja troszkę nie dopracowana, brakuje też wyraźnego przejścia do refrenu, ale wykonanie bardzo poprawne.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Na wrzucie pojawiło się jeszcze coś jeszcze, a że jest to Bohlena...? nie mam pewności:

http://pioot36.wrzuta.pl/audio/2z8bN0OeFJn/forever
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
pioot36

Post autor: pioot36 »

Witam wszystkich fanów!Widzę,ze nieświadomie narobiłem nieco zamieszania.Przyznaję,że to ja wrzuciłem ten utworek na "Wrzucie" będąc przekonany o tym ,że to utwór z solowej płyty Bohlena,której jeszcze nie posiadałem.Komputer i internet posiadam od półtora roku,tak więc stosunkowo niedługo.A co za tym idzie szukałem właśnie wszystkiego, co w necie można znależć na temat twórczości Bohlena.Nawiasem mówiąc czasami internet to jedyne źródło,które pozwala dotrzeć do różnych "rodzynków" muzycznych.Między innymi trafiłem tutaj do prawdziwej kopalni wiedzy.Żebym teraz tylko sobie przypomniał z jakiej strony zdobyłem to nagranie...o którym mowa.Liczę na to, że prawdziwi fani już uruchomili swe super wyszukiwarki :wink: i podzielą się swymi wynikami.Gorąco pozdrawiam urocze fanki i superfanów.
Świat z Dieterem ma inny,lepszy wymiar!
Awatar użytkownika
pioot36

a jeszcze to nagranko "forever" na 100% Bohlena,ale skąd to mam,to wieczorem będę szukał,(chyba że ktoś mnie uprzedzi)gdyż szara rzeczywistość nakazuje mi iść do pracy...jeszcze raz pozdrawiam
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

na 100% !!!! no bez przesady z tą pewością. Nie brzmi to jak Bohlen
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

http://nightlove.wrzuta.pl/audio/14nCrV ... me_up_1987
Takiego Luisa brakuje,świetny podkład!!!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
pioot36

napiszę tak co do utworu "forever",że pamiętam iż oba utwory razem z "Lost Without Your Love"pochodziły z jednego źródła,opisane jako utwory Bohlena,tylko gdybym pamiętał,skąd je wykopałem.Najlepiej byłoby zapytać pana Bohlena,a tak możemy przypuszczać jedynie jakie jest ich pochodzenie.Ale podzielę sie z Wami,tym co ostatnio znalazłem,jest tam naprawdę sporo rodzynków Bohlena i prawdziwi fani będą zachwyceni,polecam: http://80-e.ru/index.php?showtopic=264&hl=blue+system
bohlenmusic

Post autor: bohlenmusic »

Witam.
Muszę przyznać, że jak dla mnie jest to pierwszy świetny kawałek bohlena od rozpadu Modern Talking. To co on wyrabia w DSDS nie da sie niestety słuchać. Mark Medlock też zupełnie do mnie nie przemawia, po przesłuchaniu płyt zwykle lądują w koszu (komputera).
A ten kawałek (lost without your love) mimo, że jak wielu z was zauważyło jest niedopracowany bo to ewidentne demo ale mimo tego jest po prostu rewelacyjny. Ma ten cudny bohlenowski klimat, trochę przypomina mi pierwszą płytę blue system, choć to ewidentnie kawałek współczesny. Cóż można jeszcze dodać. Dieter więcej takich proszę a od razu kupuję nową płytę. Tyle lat już czekam na coś porządnego, może w końcu sie doczekam.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ