Dla mnie to kolejny summer-hit Bohlena - jak nie wyszło z Modern Talking i "Mystery" to odbija to sobie co roku z Mareczkiem
Piosenka jak dla mnie "rozrysowana na planie" YCGI, znowu te egzotyczne rytmy, piękne panie i tańcowanie na piasku/jachcie/innym obiekcie tudzież miejscu związanym z morzem i ogólnie pojętymi wakacjami. Może nie jest tragicznie, ale nie mogę tego nazwać rewelacją. Ot, po prostu kolejna fajna muzyczka, czyli to, co Dieter robi najlepiej
Dla mnie teledyski właściwie mogły by nie istnieć już obecnie, bo i tak albo nie oglądam ich wcale albo obejrzę raz i na tym koniec. W każdym razie czasy gdy dzięki nim poznawałem piosenki parę lat temu minęły.
Ten klip tak jak pisali przedmówcy zupełnie typowy, choć wejście mamacity pod koniec dodaje mu trochę oryginalności
No dla Bohlena to ewidentnie nie była ładna latynoska, bo w tekście prosi o córkę tej mamacity. Pewnie gdzieś to zasłyszał i nie zadał sobie trudu żeby sprawdzić o co właściwie chodzi
Ja tam do gejów nic nie mam. I sądzę, ze gej to najlepszy przyjaciel kobiety. Ale chyba tutaj na tym forum chodzi o muzykę, a nie o orientację seksualną piosenkarza.
Właściwie to "Mamacita" to spoko piosenka i taka wakacyjna, teledysk też taki sympatyczny, ale za 3 razem takie jakby odgrzewanie tego samego to już nuda. Summer Love to już była taka przesada, a Mamacita to w ogole... No ale to Bohlen jest specjalista od tegoo muzycznegoo biznesu i chyba sam wie lepiej co robić. Skoro dla niego to nie żenada, to jego sprawa. My nic nie poradzimy... Papa Bohlen jest dorosły i siedzi już w tym bizenie dooosyć długo
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
A ja mam na to inne spojrzenie chyba niż wszyscy tutaj. Dieter pisał dla wielu wykonawców. Czy to Modern Talking,C.C.Catch,Engelbert Humperdinck,M.Fernandez,Bonnie Tyler,DSDS, M. Medlock czy wielu innych to ZAWSZE wyczówam ten charakterystyczny,pociągający styl Dietera! Wjednych nagraniach mniej,w drugich bardziej ale wyczówam/słysze styl Bohlena. Pisał dla różnych ludzi,różne brzmienie czy aranżacje te piosenki miały, np piosenki C.C.Catch mają inny styl niż piosenki Bonnie Tyler ale i w tych i w tych rytm,melodia ma w sobie to COŚ. Coś co odróżnia bezwzględnie Bohlena od innych. Dieter współpracując z Medlockiem widocznie nie miał zamiaru tworzyć nowego Modern Talking(żałuję) no ale tak postanowił. Aczkolwiek You can get it,Summer love,Mamacita jak dla mnie nie odbiega zbytnio od TYPOWEGO bohlenowskiego świetnego stylu.Dalsze nagrania na płytach Medlocka są już bardziej odmienne od tego co Dieter tworzył przez lata(choć nie wszystkie). No ale takie są fakty. Ja nie posówałbym sie do stwierdzenia ze Bohlen sie wypalił czy żyje tanimi "sensacjami"-bo jakieś byle gazety w Niemczech co chwila o nim piszą. Mnie to nie interesuje że gania za 20-letnimi Mädchenami. Dla mnie ma wartość to co stworzył i co tworzy. Jestem pewien że spokojnie w dalszym ciągu moglby pisać dla Modern Talking. Teraz poniekąd ten rozdział jest zamknięty,a jeżeli nie zamknięty to zmienił po prostu formę
Pozwolicie, że pokażę wam moje próby transkrypcji tekstu piosenki:
Sun in your eyes
Like a light of the magical moon
Like paradise
You're the place where my heart can ?????? [nie wiem, co to za wyraz, Mark śpiewa coś, co brzmi jak "loans"]
Harder I try
Love you more than my words can say
I watched the sky
Oh I know we will find the way
Love me else there will no tomorow
Love me else there will no sorrows
Since I seen you
My dreams come true
REF.
Oh mamacita I'm going crazy
Oh mamacita she blows my mind
Oh mamacita give me your daughter
'cause such a girl is hard to find,
'cause such a girl is hard to find.
Oh mamamamamamacita I'm going crazy
Oh mamacita, gimme a chance
Oh mamacita, yeah she's my baby
an everlasting love romance
an everlasting love romance
Three kinds so blue in the back of the end of the world [że co?]
Baby just me and you
You´re like a mysterious bird
You made it real
All the stars shine in crystal blue
Oh how I feel
Wanna share all my dreams with you
Ever must be missing of emotions
You're lying hard up of the ocean [i znowu, co autor miał miał na myśli?]
Since I saw you
My dreams come true
A może tam jest "You are like the part of the ocean"??;> Tam w trzeciej linijce od konca...
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...