Mark Medlock - Club Tropicana

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
Awatar użytkownika
art_system

Re: Mark Medlock - "Club Tropicana"

Post autor: art_system »

Popieram Medlock jest naprawdę OK, dobry głos chrypiący, mocny i dobrze mi się go słucha. Na 1 albumie były super ballady, świetne melodie, nawet mojej żonie sie podobają, choć nie lubi ogólnie Bohlena i jego kompozycji:)Oczywiście nie jest to Thomas, ale nic nie poradzimy na to. trzeba sie cieszyć,że Bohlen w ogóle jeszcze ma ochotę promować nowych artystów. Bo inaczej pozostało by tylko wspomnienia i chyba nasze forum przestało by istnieć. Uważam,że Thomas i Medlock ida w dobrym kierunku. Byc może rynek muzyczny i słuchacze maja dośc knotów w stylu sami wiecie, nie będę wymieniał bo produkuje się teraz sieczkę, której za kilka lat nikt nie będzie pamiętał.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Heart to heart (Alana Remix) - NO tu już na pewno jest bliżej niż dalej do Modern Talking:) i co na to jkris?. Chyba Bohlen sie przełamał i wraca PANIE I PANOWIE !!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
jkris

Post autor: jkris »

art_system pisze:Heart to heart (Alana Remix) - NO tu już na pewno jest bliżej niż dalej do Modern Talking:) i co na to jkris?. Chyba Bohlen sie przełamał i wraca PANIE I PANOWIE !!!!
jkris na to, ze Medlock nigdy nie zblizy sie do Modern Talking, bo jest kim jest. Jedyne co mozna powiedziec to to, ze Bohlen probuje kolejny raz podpiac go pod nurt swojego bylego zespolu- byly juz przeciez chorki na poprzednim singlu...
w sumie moze i nie mialbym nic przeciwko gdyby nie spiewal tego Medlock- bo drazni mnie w nim niemal wszystko- jego wyglad, glos (choc spiewa poprawnie), slaby angielski itd...
reasumujac- gdyby ta piosenka miala wersje instrumentalna to pewnie bardzo czesto bym jej sluchal ;-)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Myślę, że więcej w tym zachęcenia ludzi takich jak my do kupna tego singla niż powrotu Bohlena ;)
Wydaje mi się, że gdyby Dieter chciał bez problemu byłby w stanie złożyć cały album z piosenkami w takim stylu, bez nawiązań, plagiatów, zrzynek itd. Tylko że nie ma się specjalnie co starać, bo liczy się głównie sprzedaż a to można osiągnąć bez trzymania poziomu, zresztą coś mało mamy procesów o plagiat i zrzynki są na porządku dziennym nie tylko u niego. Takie "Poker Face" choćby, które powstrzymało Mamacitę przed dotarciem na pierwsze miejsce w Niemczech ma początek refrenu niemal skopiowany z innego nagrania (Fleetwood Mac - Little Lies). Nie utrudnia tego też dość bezkrytyczna niemiecka publiczność, każdy kto poczyta nieco wypowiedzi na Bohlenworld widzi że osoby niezadowolone są tam zawsze w zdecydowanej mniejszości.
Co do Heart To Heart to szkoda, że na albumie będzie w wersji balladowej, choć w czasach gdy muzyki słucham rzadko bezpośrednio z CD problemem to wielkim nie będzie :)
No i ciekawostka jeszcze, na Amazonie pokazała się edycja albumu z dodatkowym utworem dostępnym jako empetrójka do ściągnięcia. Szkoda, bo dla takich jak my jedynym sposobem jej zdobycia będzie ściągnięcie w mniej oficjalny sposób - Amazon dla Polski plików nie udostępnia :?
Jak piszesz tak cię widzą.
luzak564

Post autor: luzak564 »

w pełni zgadzam sie z tym co napisał jkris,u Medlocka denerwuje mnie dosłownie wszystko :oops: a te piosenki gdyby śpiewał ktoś inny o głosie delikatnym,podobnym do Thomasa to mogły by się bardżiej podobać i wpadać w ucho,a Medlock?jest jakiś taki przeciętny i... :?:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Zastanawiam się jak rozwiązana będzie kwestia drugiego singla z tej płyty. Dotychczasowy bilans Medlocka na listach jest imponujący (1-1-4-1-2) i wydanie piosenki znanej już z albumu dołożyło by tu pewnie jakąś dwucyfrową liczbę. Więc wpadł mi do głowy pomysł... duetu ze zwycięzcą tegorocznej edycji DSDS. Taka piosenka promowała by zarówno album Medlocka, jak i była by drugim singlem tego zwycięzcy, wydanym tuż przed premierą jego albumu, a zatem dobra sprzedaż niemal pewna. Ciekawe czy takie rozwiązanie było by możliwe... ;)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Na szczęście dodatkiem do wersji z Amazon.de nie będzie osobna piosenka, a Mamacita (Ska Remix):
http://www.amazon.de/gp/product/B0029BD ... 4&sr=301-1
jaras220917973

Post autor: jaras220917973 »

Jak na moje to płytka przejdzie bez echa :( Zbyt dużo podobnych utworów do Mamacita praktycznie to samo brzmienie!!!!!!!!!!!!!Bohlen tą płytą europy niepodbije ale w niemczech sprzedaż pewnie będzie ok...............Gdzie ten Didi co rządził na rynku muzycznym?Czyżby pomysły się skończyły czy ta posadka w programie powoduje to że idzie na łatwizne? Sam niewiem :?
Awatar użytkownika
Pit-98

Post autor: Pit-98 »

Dokładnie stało się tak jak sądziłem. Nazwa albumu „CLUB TROPICANA” dokładnie odbija się w przeważającej części piosenek zawartych na nim. Zawsze po pierwszym przesłuchaniu albumu u mnie jest tak, że wychwytuje jakieś szczegóły, które kojarzą mi się z czymś co kiedyś już moja pamięć kiedyś rejestrowała. Sam klimat płyty kojarzy mi się z takimi kompozycjami choćby Dietera Bohlena jak np.: Ahoy Ay Ay Captain czy Fly With Me To Malibu napisanymi dla Ricky Kinga jak również z Moon Of Mataya, Tom Tom Matahey, cz też z Hawaiiyana wyprodukowanymi z kolei dla Tommy-ego Golda. Płytka można powiedzieć bardzo słoneczna i Dieter dobrze zdawał sobie sprawę z tego, że wpasuje się z nią w klimat zbliżającego się lata. Ogólnie mogę powiedzieć a raczej napisać, że przyjemnie mi się jej słucha i wg. mnie fajnie, że coś takiego na wzór „You Can Get It” czy „ Summer Love” powstało w nieco obszerniejszym wydaniu. Utwory, które szybko wpadają w ucho to m.in.: Reach For The Stars, Wild Wild World, Forgive Me, Cobacabana czy Que Sera. Podsumowując: przyjemny album!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Mark Medlock - Club Tropicana

Przesłuchałem ten album dwa razy i szału nie ma, a potencjalnych przebojów tym bardziej. Tak jak zauważył przedmówca, klimat wakacyjno-urlopowy. Fajne zakończenie Mamacity, fajna końcówka refrenu utworu numer 2, a później parę nudnych ballad, parę klonów You Can Get It i Summer Love, trochę chórków w refrenach i tyle. Album na poziomie "The Night Is Still Young" - wszystko to już było i emocji we mnie specjalnych nie wywołało. Gdy przesłucham płytę jeszcze parę razy napiszę coś więcej w recenzji na główną...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Niestety, ta płyta do mnie nie przemawia... idzie na półkę i osiądzie kurzem...
MODERN TALKING FOREVER!!!
bat73

Post autor: bat73 »

niezła plytka fajny poczatek ale im blizej konca płyty tym gorzej ballady tandetne strasznie a i aranzacie jakies takie dziwne może luiz wyciagnoł by z medlocka wiecej
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ostatni utwór trzyma poziom, naprawde bardzo mi się podoba. Pozostałe nie trafiają do mnie. Nie umiem już nawet oceniac płyt Bohlena bo nie towarzyszą temu żadne emocje, troche mnie to smuci ale co poradzić :roll:
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dla mnie płyta jest słabiutka, jak cała dyskografia Medlocka, nic ciekawego tam na niej nie znalazłem, piosenki zaaranżowane na nudny pop. :/
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Club Tropicana debiutuje w Niemczech na pozycji 3 (poprzednie albumy - 1,2,2), w Szwajcarii na 15 (2,14,11).
dawidsikorski2

Post autor: dawidsikorski2 »

Dla mnie tesz nic ciekawego Bohlen sie skonczyl....
ODPOWIEDZ