Muzyka Dietera, a instrumentarium

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Re: Muzyka Dietera, a instrumentarium

Post autor: Kuba.K. »

jedyną osobą Żenującą oraz Śmieszną jesteś i wyłącznie ty <młotek>
Poczytać książkę przydało by się tobie, bo widzię że masz problemy ze zrozumieniem tekstu :lol:

P.S Gdy byś zapomniał jak wygląda książka to proszę :lol:
Obrazek
Niestety w tle widzimy za poważne jak dla ciebie, więc możesz ich nie zrozumieć :lol: nie było łatwiejszych

Pozdrawiam:
Kuba.K.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

np.eJay bądź jakimś innym) przeznaczonym do tworzenia "muzyki" na komputerze
E-jay to gowno dla malolatow a nie program muzyczny. Jakbys mial jakiekolwiek pojecie o technice studyjnej, to wiedzialbys, ze na tym sie zastosowania muzyczne komputera nie koncza. Mowia Ci cos takie hasla jak ProTools, Cubase, Logic Audio, VST, VSTi i wiele wiele innych. Idz sie najpierw doksztalc a potem wypisuj bzdury na forum.

90% profesjonalnych studiow nagraniowych korzysta w tej chwili z komputera jako magentofonu, syntezatory wirtualne rowniez sa w powszechnym uzyciu...

Aczkolwiek obawiam sie ze moja pisanina tutaj nie ma sensu, bo Fani i tak swoje wiedza...

Co z tego, ze jestem muzykiem, skonczylem inzynierie dzwieku, zbudowalem syntezator - kogo to obchodzi...

A co do sprzetu z lat '80 - wyraznie slychac PPG Wave (czy szerzej system PPG, bo mogl tam tez byc Waveterm), DX7, Modul perkusyjny Simmons SDS-V (lub jego sample wczytane do PPG), reszta perkusji to najprawdopodobniej LinnDrum z odpowiednimi dopalaczami na wyjsciach (procesory dynamiki, korektory i efekty), jakis syntezator analogowy (zapewne Prophet 5 Bohlena). Do tego jakis sekwencer i magnetofony i jazda. Pojawialy sie rowniez gitary - zarowno zywe, jak i sample z biblioteki PPG.
Awatar użytkownika
Kuba.K.

adamstan pisze:E-jay to gowno dla malolatow a nie program muzyczny.
Owszem zgadziam się z tobą, dałem to tylko i wyłącznie do porównania...

Pozdrawiam:
Kuba.K.
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Kuba,nie wydaje mi się,żeby Peter nabijał się z utworów MT. A czemu twierdzisz,ze piosenki MT nie są tematem do żartów? A jak Twoim zdaniem można obrazić piosenkę,bo coś mi tu nie gra.
Co do postów Atlantis to też w żadnym calu nie obraził Ciebie.
Ale to wszystko nie na temat.Ja pracuję w studio,w którym jest kilka komputerów.
Korzystamy z wielu programów-Cubase SX,Wave Laboratory,Sony Sound Forge,Reason,Arturia itd.Mógłbym Ci wymieniać jeszcze długo.Posiadamy kilkanaście syntezatorów,moogów...
Mamy też "żywe" instrumenty-gitary,zestawy perkusyjne,fortepian,kontrabas...
Od wielu lat w każdym studio nieodzowną rzeczą stał się komputer,który zastępuje recordery,hardwarowe syntki,samplery,automaty perkusyjne -słowem wszystko.Nie znaczy to jednak,że komputer to wszystko.Nie-mamy też recordery,automaty,samplery i resztę sprzętu ,który był wykorzystywany zanim do studio weszły komputery.
Tak dla ciekawostki Ci napiszę,ze np.Savage pracował z Commodore 64 ,a Sandra i Jej mąż z Atari.
Nie możesz się złościć i reagować w taki sposób.Musisz zaakceptować prawdę,że dla Bohlena "żywe" instrumenty dawno przestały sie liczyć.Fakt jest wiele utworów ,w których Bohlen wykorzystuje"żywe" instrumenty ,ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Zauważyłem ,że na siłę próbujesz swoje stwierdzenie podeprzeć dowodami,lecz uwierz mi-takich dowodów nie znajdziesz. I proszę -nie reaguj zbyt impulsywnie.Trzymaj się!!!
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Kuba.K.

Atlantis pisze:Rękawicy nie podejmuje, bo do pewnego poziomu zniżał się nie będę.
Atlantis pisze:w żadnym miejscu Cie nie obraziłem

Wcale mnie tu nie obraziłeś, wcale.
Atlantis pisze:i nie życzę sobie podobnych postów pod moim adresem.
Nie obrażaj innych, to ich nie będzie :lol:

Pozdrawiam:
Kuba.K.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kuba.K. pisze: Chcesz być Najmondrzejszy i wzorem Kultury. A tak naprwdę jesteś zadufany w sobie.
Dziecko, zanim coś napiszesz, 2 razy sprawdź ortografię, a jeśli uważasz, że Modern Talking jest grany na żywych instrumentach, to chyba masz rację, bo ja słyszę fortepian i trąbkę w Higher than heaven.
Awatar użytkownika
Kuba.K.

No to musisz iść do laryngologa :)

pozdrawiam:
Kuba.K.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Od tej pory nie będę dyskutował już z tymi dziećmi z Brwinowa, bo nie warto. I nie obrażaj Atlantisa, bo on się zna na muzyce jak mało kto tu na forum.
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Aczkolwiek, piosenki MT akustycznie (z koncertu Thomasa) wymiataja (uwaga - ci ktorzy nie lubia blackbird i songs forever - nie sluchac)

http://www.youtube.com/watch?v=JJn4idgF ... re=related - Brother Louie

http://www.youtube.com/watch?v=mI5qSecMagg - Cheri Cheri Lady

http://www.youtube.com/watch?v=OgSabuAJViE - kilka piosenek z nowych albumow MT
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

adamstan pisze:http://www.youtube.com/watch?v=OgSabuAJViE - kilka piosenek z nowych albumow MT
rewelacja:) cudo
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Tyle, że tego z Songs Forever porównać się nie da, bo tu jest to zaaranzowane cudownie, a tam... no to każdy słyszał. Gdyby SF było tak zrobione byłaby to cudowna płyta.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Za niezbyt przemyślane wypowiedzi w postach ciężko cokolwiek przyznawać, za prowokowanie i obrażanie innych oraz brak troski o ortografię ostrzeżenie się już należy i ląduje na koncie Kuby K. Natomiast do pozostałych panów mogę tylko zaapelować - nie dawajcie się tak prowokować...
Przecież taki temat jak ten tylko odstrasza od pisania na forum.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Jeszcze się nie wypowiedział założyciel tego tematu :) Umknął w pośpiechu? :roll:
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Phantomas, proszę, teraz Ty jeszcze nie prowokuj dodatkowo. Idźcie za takimi rzeczami na GG, czata, piwo do pubu, gdziekolwiek, ale dajcie spokój tematom, które mają służyć robieniu zamieszania. Przecież nie będą każdego w którym się coś dzieje zamykał.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Całe to zamieszanie spowodowane jest tym, że Atlantis "włożył mi w usta" słowa, których nigdy nie napisałem i próbuje zbić na nich kapitał. Apeluję do Ciebie jeszcze raz, abyś uważnie czytał moje posty, nie próbując ich interpretować, tak jak Tobie się podoba. Jeśli nie potwierdzisz cytatem, tego co napisałeś, o tym co ja rzekomo powiedziałem, będę zmuszony uznać Twoje wypowiedzi za tezy, które wynikają z błędnego założenia, a więc fałszywe, c.n.d (co należało dowieść).

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Administrator życzy sobie wyraźnie zakończenia tematu.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
ODPOWIEDZ