Sport
- Gasolina91
- Peter
Re: Sport
Jak myślicie czy mamy jeszcze jakieś szanse na awans do mistrzostw świata? Emocje już opdały więc myślę, ze trener powinien wyciągnąć jakieś wnioski, po pierwsze zdecydować się na powierzenie Łukaszowi Fabiańskiemu funkcji 1 bramkarza, a po drugie przestać experymentować z napastnikami i wystawić od początku tercet: Saganowski, Jeleń i Roger. Wreszcie po trzecie skończyć z powoływaniem Jacka Krzynówka. Tyle moich propoycji, co zrobi trener? Zobaczymy.
- justysia854
Co zrobi trener??? Nie wiem czy zdąży. Ja bym szukała nowego trenera. Wokół tego zbyt wiele jest niedomówień i kontrowersji. Piłkarze go niby bronią, ale nie wiadomo czy tak z własnej woli czy im za to ktos zaplacil, bo jak na razie ciagle widze w tv tylko wypowiedzi Żewłakowa. Ja to bym chciała, żeby Kasperczak został trenerem... Smuda niech lepiej zostanie w Poznaniu 
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- you're my heart
To że piłkarze bronią dotychczasowego trenera jest sprawą oczywistą w świecie futbolu.Tylko ze gdy przychodzi nowy trener i udadzą mu się pierwsze mecze od razu piłkarze mówią : ********** wniósł sporo nowych zmian,nowy trener wprowadził ciekawe treningi itp.
Jest to nieuniknione w świecie futbolu niestety bardzo rzadko jakiś piłkarz potrafi powiedzieć to co naprawde myśli.
Jest to nieuniknione w świecie futbolu niestety bardzo rzadko jakiś piłkarz potrafi powiedzieć to co naprawde myśli.

- justysia854
Mi sie tam Leo nie podobal od poczatku. Podejmuje dziwne decyzje, jakby sam nie wiedzial wlasciwie co ma robic... Poza tym odnosze wrazenie ze tak na prawde to ma nasza reprezentacje gleboko w d**** Moim zdaniem traktuje to jako łatwą kasę i tyle. Ogolnie bez komentarza.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Didi&Thomas
Te Eliminacje są już niestety przegrane. No bo zobaczmy jakie mecze nam do rozegrania zostały:
San Marino - wygrana albo kompromitacja na skalę światową - mój typ w zakładach bukmacherskich - musi być 1
Czechy (na wyjeździe) - zrobią wszystko żeby zrewanżować się za Chorzów. Nie wygrywają na wyjazdach - muszą wygrać u siebie - mój typ - 1
Słowacja (u siebie) - liczę że dopisze nam szczęście i skromnie wygramy - typ 1
Słowenia (wyjazd) - na bałkanach rzadko wygrywamy, a Słowenia już we Wrocławiu bliska była zwycięstwa. Ale załóżmy optymistycznie - niech będzie remis - typ X
Irlanda Płn (dom) - musimy się zrewanżować za Belfast, wygramy wysoko - typuję 1
Ile łącznie daje to punktów ? Policzmy
3+0+3+1+3 = 10 punktów. Łącznie w optymistycznej wersji możemy zdobyć 17 pkt. Nie ma się co łódzić że wygramy wszystko do końca. W to chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą. W najlepszym razie zajmiemy trzecie miejsce.
Moim zdaniem awans bezpośredni wywalczą jednak Czesi - bo tracą mało bramek i do końca więcej meczów mają u siebie
A w barażach mimo wszystko zagra Słowenia -jeśli tylko ograją na wyjeździe Irlandię Płn, a zrobią to, bo i my mogliśmy, gdybyśmy nie darowali im 2-óch bramek
San Marino - wygrana albo kompromitacja na skalę światową - mój typ w zakładach bukmacherskich - musi być 1
Czechy (na wyjeździe) - zrobią wszystko żeby zrewanżować się za Chorzów. Nie wygrywają na wyjazdach - muszą wygrać u siebie - mój typ - 1
Słowacja (u siebie) - liczę że dopisze nam szczęście i skromnie wygramy - typ 1
Słowenia (wyjazd) - na bałkanach rzadko wygrywamy, a Słowenia już we Wrocławiu bliska była zwycięstwa. Ale załóżmy optymistycznie - niech będzie remis - typ X
Irlanda Płn (dom) - musimy się zrewanżować za Belfast, wygramy wysoko - typuję 1
Ile łącznie daje to punktów ? Policzmy
3+0+3+1+3 = 10 punktów. Łącznie w optymistycznej wersji możemy zdobyć 17 pkt. Nie ma się co łódzić że wygramy wszystko do końca. W to chyba nawet najwięksi optymiści nie wierzą. W najlepszym razie zajmiemy trzecie miejsce.
Moim zdaniem awans bezpośredni wywalczą jednak Czesi - bo tracą mało bramek i do końca więcej meczów mają u siebie
A w barażach mimo wszystko zagra Słowenia -jeśli tylko ograją na wyjeździe Irlandię Płn, a zrobią to, bo i my mogliśmy, gdybyśmy nie darowali im 2-óch bramek
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
- gosiatomas
A ja ze sportów to lubię jazde konną, taniec(bo mówią ze to tez sport), siatkówka, piłka reczna oraz tenis stołowy,zwany pink-pongiem:)
Now I feel this will last forever
You and I hand in hand together
Unified, side by side as one love
You're the light shining down from above
I'm prepared to sacrifice
Just to have you in my life
You and I hand in hand together
Unified, side by side as one love
You're the light shining down from above
I'm prepared to sacrifice
Just to have you in my life
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
- Adi
No dzisiaj Czesi przegrali ze Słowacją i są póki co za nami w grupie. A "nasze" zwycięstwo z San Marino 10:0? No cóż, nie mogło chyba być inaczej z tym zespołem (jak to mówią z kucharzami, kelneramiDidi&Thomas pisze:Moim zdaniem awans bezpośredni wywalczą jednak Czesi - bo tracą mało bramek i do końca więcej meczów mają u siebie
Nie lubię w właściwie komuś wytykać starych poglądów bo sam je nie raz zmieniam
Narazie nie jest tak różowo jak nam się wydawało, bo i ja przyznam, że myślałem że może oprócz Czechów resztę położymy a tymczasem walczymy "o przeżycie" w grupie.Peter pisze:Irlandia Północna zawsze groźna ale podobnie jak Słowacja i Słowenia do czołówki nie należy. Wygramy wszystkie mecze.
- Daniel
Ale za to rozłożyliśmy Czechów !Adi pisze:myślałem że może oprócz Czechów resztę położymy a tymczasem walczymy "o przeżycie" w grupie.
Słowacy dodali swoje i Czesi właściwie już się nie liczą.
To dopiero kompromitacja naszych sąsiadów - byli faworytami!
- Didi&Thomas
tia..chyba Czesi znów obejdą się jednak ze smakiem. Zaskakuje mnie Irlandia. Nawet jeśli z nami im się po prosu udało, to jednak ze Słowenią też wygrali, a przecież Boruc nie grał
Słowacja...i pomyśleć że wszystko zaczęło się od naszej z nimi nieszczęśliwej porażki. Przecież na 5 minut przed końcem to my prowadziliśmy 1:0. Echh szkoda ogólnie tych eliminacji.
"Don`t let me down, take my hand
- Adi
Co dalej z PZPN? Chyba pytanie retoryczne, prawda?
Czy piłka nożna w Polsce jeszcze istnieje? A jeśli nawet to czy bez sponsorów długo będzie istnieć? A może warto aby sponsorzy i państwo inwestowało w inne dziedziny sportu, bardziej rozwojowe? Chyba że młode pokolenie uratuje za jakiś czas naszą piłkę? Ciekawe jak w tym kontekście będzie wyglądać EURO 2012? Jak w "Cafe Futbol" Zbigniew Boniek wyliczał jakie drużyny mogą być w pozostałych koszykach do rozlosowania to ja się zastanawiam czy występ naszych w obecnym kształcie nie skończy się kompletną klapą?
Tu już nawet nie chodzi o wyjście z grupy ale o styl tego "nie wyjścia".
Bo z poziomem obecnej kadry może się to skończyć przegraniem wszystkich trzech meczy, w tym niektórych sromotnie. Chyba, że zdarzy się jeszcze jakiś cud przez duże C. Ale z tego co mówił Boniek o naszej lidze, o innych ligach, o PZPN, systemie szkolenia to nie napawa to wszystko na dzień dzisiejszy optymizmem. 
- Peter
Cieszę się, że Chelsea, drużyna, z która sympatyzuję zdobyła dublet w Anglii, szkoda, że zabraknie tej trzeciej korony.... A w Polsce nareszcie przełamanie hegemonii Wisły. Na przepięknym stadionie Lech wreszcie po 17 latach zdobył upragniony tytuł. Nie pamiętam aż tak dobrego Lecha, zaczęłem się tą ligą interesowac ja Lech grał w 2 Lidze...
Widzieliscie już stadion Lecha?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... %C5%84.JPG
A tu nowy stadion Lechi Gdańsk:

Widzieliscie już stadion Lecha?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... %C5%84.JPG
A tu nowy stadion Lechi Gdańsk: