Racja, ale zaskakująco dużo osób wybrało Rodrigueza.Daniel pisze:Pytać na forum Bohlena, kto jest największym geniuszem muzycznym - ma mały sens, a właściwie żadnego
Geniusze muzyki lat 80 tych
- Peter
Re: Geniusze muzyki lat 80 tych
- Atlantis
Były to nieporozumienia wewnątrz zespołu, Wilder był takim Rodriquesem Depechów, to jego zasługą są te wspaniałe wersje koncertowe. Konflikt nasilił się na trasie promującej płytę Songs of Faith and Devotion, Wilder został wtedy odsunięty tylko do gry na perkusji (kiedyś czytałem o tym, jakoby Martin Gore nie chciał dopuścić Wildera do komponowania repertuaru, jednak nie wydaje mi się to możliwe, ze względu na to, iż Gore jest bardzo nieśmiały i raczej stroni od konfliktów). Moim zdaniem miał też dość tego morderczego tempa, trasa Devotional liczyła bowiem 158 koncertów, był to też czas kiedy zespół, zwłaszcza Gahan, miał największe problemy z narkotykami.Peter pisze:No właśnie, czy ktoś wie dlaczego Wilder zrezygnował z dalszej współpracy z DM?venturak pisze:* Alan Wilder - od grudnia 1982 do 1 czerwca 1995
Odejście Wildera to wielka strata dla grupy, chociaż album Ultra, nagrany już bez jego udziału, to moim zdaniem największe osiągnięcie Depechów.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Peter
Też tak myślę że to wielka strata, ale z drugiej strony Ultra i takie piosenki jak It's no good czy Barell of a gun sa wręcz kultowe.Atlantis pisze:Odejście Wildera to wielka strata dla grupy, chociaż album Ultra, nagrany już bez jego udziału, to moim zdaniem największe osiągnięcie Depechów.
- Adi
Nawet zwróciliście moją uwagę obecnie na "Depechów". Odsłuchałem sobie z ciekawości to "Barrel Of A Gun (TV)" z You Tube
Miło wpsominam ten zespół.
A i jeszcze na ten teledysk wszedłem.
Fajny występ.
A i jeszcze na ten teledysk wszedłem.
Fajny występ.
- Mateusz
"Nowych" Depeszów to uwielbiam za kawalek Freelove. Cudo.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett
- only love
- Kontakt:
Bohlen i Rodriguez wymiatają resztę jak na razie, Nie wiem na ile to sie zmieni ale domyślam się ze Dieter nie spadnie z tego miejsca 
Ja też bardzo lubię freelove
Ja też bardzo lubię freelove
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
- Gasolina91
Bo to, co nas łączy w dużej mierze na tym forum to właśnie Bohlen 
Point Of No Return
- Adi
Co prawda to prawda. Dieter łączy pokolenia i ludzi.Gasolina91 pisze:Bo to, co nas łączy w dużej mierze na tym forum to właśnie Bohlen
- Peter
Danielu nie zgadniesz, ale to Twoja wypowiedź w temacie o Fancym zainspirowała mnie do stworzenia tego tematu. Jak się okazuje geniuszy było dużo więcej niż trzech.Daniel pisze:Pytać na forum Bohlena, kto jest największym geniuszem muzycznym - ma mały sens, a właściwie żadnego
Gdyby zapytać na forum Sandry - wygrał by Cretu, a na forum Fancego wygrał by Fancy
- Gasolina91
Dieter jest fenomenalnym człowiekiem pod tym względem. On ma talent od samego Pana Boga.Adi pisze:Są jednak pozytywne cechy jego charakteru w postaci muzyki
Point Of No Return
- Peter
Szkoda, że teraz nie umi go wykorzystać.Gasolina91 pisze:Dieter jest fenomenalnym człowiekiem pod tym względem. On ma talent od samego Pana Boga.
- Gasolina91
- Peter
Też jestem tego zdania, że już go w pełni wykorzystał.Gasolina91 pisze:Może juz wykorzystał swój limit talentu...
- Adi
Cóż poradzić, zmęczenie materiału. Choć trzeba przyznać, że utrzymywanie się tyle lat na rynku muzycznym zasługuje na uznanie. Obecnie wiadomo, że jest z tym gorzej ale tak do roku 2006 było całkiem, całkiem.Peter pisze:Też jestem tego zdania, że już go w pełni wykorzystał.
- Peter
Dokładnie tak jest, ostatnią fajną płytą Bohlena było Dieter the hits, późniejsze produkcje Bohlena już do mnie ni przemawiają.Adi pisze:Obecnie wiadomo, że jest z tym gorzej ale tak do roku 2006 było całkiem, całkiem.
- venturak
Peter pisze:No właśnie, czy ktoś wie dlaczego Wilder zrezygnował z dalszej współpracy z DM?venturak pisze:* Alan Wilder - od grudnia 1982 do 1 czerwca 1995
z zespołu odszedł na skutek wewnętrznych nieporozumień.
Ostatnio zmieniony pn lut 23, 2009 15:52 przez venturak, łącznie zmieniany 1 raz.
Бяла нощ, бяла луна, две тела, сенки от рая