Take That

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Take That

Post autor: Peter »

Od Boysbandu do Ikony Muzyki brytyjskiej?
http://muzyka.interia.pl/pop/news/przeb ... na,1551454
na razie przebili Jacksona. :)
alunia13

Post autor: alunia13 »

Nowa piosenka The Flood bardzo mi się podoba. Ma coś w sobie. Na szczęście nie jest w stylu współczesnych "piosenek" o idiotycznym tekście i równie "wspaniałej" muzyce. Teledysk też jest bardzo dobry. Nawiązuje do tekstu i potrafi zainteresować widza swoją treścią. Tylko wolała bym jednak żeby więcej śpiewali inni członkowie Take That a nie tylko Robbie.
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

w oczekiwaniu na wydawnictwa pod szyldem TT, "Shame" duetu Willimas/Barlow osiągnął TOP-20 sprzedaży singli m.in. w Niemczech i UK
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

W UK nawet udało się dociągnąć "Shame" do 2 miejsca, a album Williamsa z największymi przebojami do pierwszego.
To była przygrywka przygotowująca grunt do wydania nowej płyty TT, już z Williamsem.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

A ja nie przepadam za tym typem zespołów, wypicowanych chłoptasiów z żelem we włosach.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

Dami, Take That to dorośli faceci, grający rocka i nie mają już nic wspólnego z takim wizerunkiem z jakim ich zapewnie kojarzysz:

Btw. pomijając teledysk, ta druga piosenka jest super, jak ona była na topie, pamiętam, że ją uwielbiałem. To już dawno nie jest boysband. :)

A tu Robbie Williams śpiewa nie w swoim stylu:

Kapitalny był ich debiut (7!) przebojowych singli.

A później ambitniejsze piosenki wzięli na warsztat:

Phantomas jakby co to mnie popraw, ale w starym TT Robbie Williams śpiewa chyba tylko 3 piosenki?
Awatar użytkownika
Dami

Pierwsze wrażenie jest najważniejsze i najczęściej zostaje w pamieci, oni dla mnie są tacy po dzień dzisiejszy.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Phantomas jakby co to mnie popraw, ale w starym TT Robbie Williams śpiewa chyba tylko 3 piosenki?
Skąd mam to niby wiedzieć? Ja słucham piosenek, nie analizuję twórczości. A starego TT nie trawię, zbyt słodki :)
Pierwsze wrażenie jest najważniejsze i najczęściej zostaje w pamieci, oni dla mnie są tacy po dzień dzisiejszy.
Czyli MT to uszminkowany Anders w różowych portkach i Bohlen podskakujący w dresiku? Skoro liczy się pierwsze wrażenie :)
Awatar użytkownika
Dami

Nie koniecznie wygląd, normalne że wtedy była taka moda i tak sie ubierali.Ale TT to kolejny zespół, który zmienił styl muzyczny czego nienawidzę, wiedzieli że w tych czasach już nie zarobią takiej kasy na skrzeczącym głosie i kicaniu po scenie w luźnych portkach a więc co tu zrobić? zmienić styl bo boysbandy już nie na topie.I cóż dla Andersa i Bohlena znowu wielki szacun bo zostali przy tej muzyce na której się wybili, normalne że jest różnica w aranżacjach ale za techniką trzeba zdążyć i im wychodzi to całkiem dobrze.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Dzięki zmianie stylu ciągle istnieją, wydają płyty, a bilety na ich koncerty rozsprzedawane są w jeden dzień.
W przeciwieństwie do MT, po którym zostało już tylko wspomnienie.
Nie miałbym nic przeciwko, jakbym mógł obejrzeć taki koncert:

Peter pisze:grający rocka
Nad tym to bym się raczej zastanowił :roll:
Awatar użytkownika
Dami

No właśnie wszystko dla pieniążków.Jeżeli miałbym wybierać to w 100% wolałbym na scenie zobaczyć Scorpions, Guns N' Roses, bo co ta czwórka wie o rocku?.
Napewno lepiej by im wyszedł cover "Jesteś szalona"
Awatar użytkownika
Peter

To czym jest dla Ciebie album "Circus" i utwór "Greatest Day" jak nie rockową muzyką, panie Phantomasie? :P
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

a ja bym określił kwestię zmiany ich stylu jako przejaw osiągnięcia większej dojrzałości muzycznej, zresztą podobne comebacki powiązane ze zmianami stylu odnotowaliśmy także w ostatnich latach w przypadku Backstreet Boys i NKOTB,
ciekawe, czy inne tego typu grupy wezmą przykład - N'Sync, Boyzone, East17... bo Touche to raczej chyba nie... :wink:
cieszy, że takie marki wracają na scenę, może w przyszłym roku rozdanie nagród MTV EMA potoczy się inaczej niż w 2010 :wink:
Awatar użytkownika
Dami

Romantic Warrior pisze:a ja bym określił kwestię zmiany ich stylu jako przejaw osiągnięcia większej dojrzałości muzyczne
Ok. niech i tak będzie lecz ja nadal mam inne zdanie na ten temat.
Awatar użytkownika
Peter

No wreszcie jakieś konkretne posty. Ja bym zwrócił uwagę na to że oni wszyscy by się utrzymać w branży idą za trendami i angażują aktualnie topowych producentów: NKOTB i BSB (RedOne - ten od Lady GaGi) a TT Stuarta Price'a (ten od Madonny), efekt jest bardzo przyjemny, ale ja tam wole jednak ich swoiste nagrania. Bardziej wolę jednak to stare TT niż to co zdążyłem odsłuchać z demówek do "Progressu", może przez sentyment do młodości, bo się na tym wychowałem.
Nie znam stosunków w East 17 ale Boyzone... hmmm comeback jest możliwy ale z przyczyn naturalnych nie w oryginalnym składzie, za to z charyzmatycznym liderem...
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Świetny występ w ostatnim X Factor
http://www.youtube.com/watch?v=60g5_MG0MIU

I zaczęła się tejktetomania. Są wszędzie - w tv, prasie, brakuje tylko, żeby mi spod łóżka wyskoczyli :)
W dniu premiery płyty "Progress" sprzedano ponad 230 tysięcy egzemplarzy, głównie z preorderów.
ODPOWIEDZ