Blue System czy Thomas Anders 1987 - 1997 ?
- justysia854
Re: Blue System czy Thomas Anders 1987 - 1997 ?
No cóż, każdy ma swoje zdanie, ja przy swoim zostaję... A gdyby nie bylo rozpadu nie byloby tez come backu.
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- Gasolina91
No tak...ale Thomas sam pisał że ich charaktery są bardzo rózne i nie wiadomo jak długo mogli by ze sobą wytrzymać
Point Of No Return
- Adi
No właśnie i tu chyba jest pies pogrzebany. Dieter niejednokrotnie w kilku wywiadach zagalopował się troszkę mówiąc coś w tym stylu. To było chyba przy okazji kiedy Thomas startował w eliminacjach Eurowizji czy coś podobnego. Dieter kompletnie skrytykował jego piosenkę, że nie ma żadnych szans i to jeszcze tak ostentacyjnie skrzywił się do kameryjustysia854 pisze:uwagi w stylu "gdyby nie ja..., to byłbyś..." nie są zbyt stosowne w tej sytuacji, bo mimo, ze Dieter był "ojcem" MT to sam tego sukcesu by nie osiągnał- niestety chyba o tym zapomniał, a przynajmniej tak sie zachował w pewnym momencie w stosunku do Thomasa.
A wracjąc do tematu to gdyby w ankiecie było "Anders 2003-2009" a "Bohlen 2003-2009" to zdecydowanie zagłosowałbym na Thomasa. Jednak w opcji "Thomas 1987-1997" wybieram Dietera.
- Peter
Tak tylko, ze głosujemy za twórczością BS i TA w latach 1987-1997, jeżeli dobrze zrozumiałem. Nowy album TA nie wchodzi w grę.MichałT pisze:Czasami ma się tak, że coś minimalnie nam się bardziej podoba, a potem stwierdzamy, że jednak bardziej podoba nam się tam to. A może Thomas, nagra jakiś nowy, genialny album, a może Blue System wróci
A jeżeli chodzi o temat to dla mnie numerem 1 jest Caro, potem MT, potem Thomas, a Blue System gdzieś daleko w końcu.
- Gasolina91
No jeśli w ankiecie była by CC to napewno byś na nią zagłosowałPeter pisze:dla mnie numerem 1 jest Caro
Point Of No Return
- justysia854
Peter tak juz ma że Caro zawsze, wszędzie wciśnie, nawet tak gdzie nikt jej sie nie spodziewa:P hihi 
'prawdziwy "pies" jest przede wszystkim wierny i zawsze walczy do końca'
- you're my heart
Ja coraz bardziej lubię BS,ale wciąż nie tak mocno aby zajmowało u mnie wyższą pozycję niż Thomas solo.

- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Ja zostanę przy Thomasie 
- art_system
Bardzo łatwo oceniąć twórczość Bohlena i Thomasa po czasie kiedy już wszystkie ich płytki z tamtego okresu są znane niejednokrotnie ściągnięte w kilka godzin z netu, w taki lub inny sposób zdobyte. Jeśli ktos żył i w tym okresie to wie jak to wyglądało, nie mieliśmy świadomośći kto śpiewa w chórkach za Bohlena,że to był przekręt. Uwielbiałem te nagrania. Z drugiej strony czekałem na solo Thomasa bardzo ciązko było zdobyć płytkę oczywiście jakieś piraty na kasetach TDk lub BASF ktoś zawsze zdołał mi załatwić- były to inne ale bardzo ciekawe kompozycje nie przejadały się tak szybko z czego byłem bardzo zadowolony .A utwory Bohlena (np:Body to Body, 10 razy i mdłości pewne, przesłodzone). Teraz natomiast jęsli ktoś młodszy dopiero zapoznaje się lub od niedawna poznał ich albumy ma tą łatwość w ich ocenie dorobku. Powiem,że mi cięzko jest napisać kogo wybrać. Każda płyta wychodziła w innym okresie muzycznym stylach jakie dominowały na świecie.Trzeba by oceniać na bierząco okresy w jakich powstawały nagrania. Mogę tylko wybrać Thomasa jako fantastycznego wokaliśtę, zawsze mnie fascynowała jakośc jego nagrań i wokal czego nie można powiedzieć o Bohlenie(oczywiście słuchalem go i miałem ściany wyklejone zespołem BS, trzeba też zaznaczyć ,ze Bohlen to 2 połowa MT i w sumie pozostał w stylu MT po ich rozpadzie za to mu chwała , dlatego ludzie poszli za nim, bardziej niz za Thomasem) . Dla mnie to obaj panowie mimo,że nagywali coś innego uzupełniali moje potrzeby jeśli chciałem potańczyć włączałem BS a kiedy dopadał mnie bardziej melancholijny nastrój Thomas był po ręką.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Skyliner89MT
Ja zdecydowanie wole piosenki Blue System niż Thomasa. Jedna piosenka Thomasa z tego okresu mi się podoba to duet z Glennem Medeirosem - Standing Alone, a inne jego piosenki nie zrobiły na mnie wrażenia. Bez apelacyjnym faktem jest, że Thomas ma piękny głos, ale lata 1987 do 1997 pokazały, że Thomas bez Dietera nie istnieje na rynku muzycznym. Wkońcu moja historia z Modern Talking zaczełą się od Blue System
. Ale zauważyłem też, że wiekszość kobiet i dziewczyn woli Thomasa. Pewnie za głos albo za wygląd, a może za obie te rzeczy. Dieter z Blue System dużo osiągnął na rynku muzycznym. Piosenki Blue System są dynamiczne, rytmiczne, a przedewszystkim łatwo wpadają w ucho czego nie można powiedzieć o piosenkach Thomasa z tego okresu... poza jedną, którą wymieniłem na początku mojego postu. Blue System ma zarówno piękne ballady np. When Sarah Smiles, Taxi Girl, Silent Water, Mrs. Jones, Romeo & Juliet itp. jak i rytmiczne kawałki np. G.T.O, Love Suite, My Bed Is Too Big, Sexy Thing, Laila, Dr Mabuse itp.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Dubler
Ja postawie na Thomasa, za to, że pokazał się z fanom z innej strony już od albumu Diferent, chociaż wiedział, że to mu nie przyniesie uznania wśród fanów brzmienia MT, natomiast Blue System to ciągłe powielenia brzmienia MT, niby Dieter też chciał na początku pokazać się z innej strony( Sory Litle sarah, hit w stylu Samby), ale ostatecznie na albumie Twilight znowu powrócił do typowego MT( słynne chórki), totalne zaskoczenie jeśli chodzi o Blue System to dla mnie album X-ten i następne, kupując płyty BS wiedziałem, czego mogę się spodziewać, a od tego albumu zawsze Dieter mnie czymś zaskakiwał( Laila świetny dyskotekowy kawałek, niewiele mający wspólnego z MT, nie jest to typowy Bohlen jakiego znamy z MT czy BS 1987-1994, i o dziwo jeśli się nie mylę największy przebój Blue System, przynsjmiej w Polsce cieszył się ogromnom popularnością).Także postawię za Thomasa za odwagę, za to że nie bał się eksperymentować ze stylami i za świetny wokal, kiedyś postawiłbym na Blue System,ale od chwili gdy wyszła afera z tymi chórkami, Blue system stracił u mnie uznanie, bo te chórki stanowią według mnie trzon Blue System. Ale z drugiej strony patrząc to Bohlen z Blue System w latach 1987-1994 propagował dalej brzmienie MT i fani byli tym zadowoleni, jednak patrząc obiektywnie to brzmienie MT i brzmienie dyskotekowej muzyki lat 80 przestało być popularne na początku lat 90( Tokyo On By Night i Gina T. to chyba ostatni taki przebój dyskotek utrzymany w tym starym stylu) i już wtedy Dieter mógł zmienić brzmienie, może wtedy Blue System miałoby większą popularnośc, ale zapewne Dieter się bał ryzykować i dopiero uczynił to w 1994 roku, dlatego stawiam na Thomasa, za to że każdy jego album mnie czymś zaskakiwał.
- Gasolina91
To ja jestem w mniejszości... choć bardzo podoba mi się głos Thomasa - jest niepowtarzalnySkyliner89MT pisze:Ale zauważyłem też, że wiekszość kobiet i dziewczyn woli Thomasa.
Nawet z opowiadań mojego wujka w przedziale lat 87-97 głośniej było o BS niż o Thomasie...
Point Of No Return
- maria MT
Ja zdecydowanie wolę Blue System. Właśnie dlatego, że piosenki podobne są do MT tylko głos inny. Thomas ma piękny, perlisty głos ale jego piosenki są całkiem inne niż MT, jednak nie w moim guście.
Pozdrawiam Maria
- angel
Zdecydowanie wolę piosenki Blue System niż piosenki Thomasa solo.
Piosenki Blue System szybko wpadają w ucho i są bardzo melodyjne.
Większość utworów Blue System jest naprawdę wspaniała.
Natomiast co do Thomasa,to tylko pojedyńcze piosenki mi się podobają.
Większość piosenek Thomasa solo nie wpadła mi w ucho.
Piosenki Blue System szybko wpadają w ucho i są bardzo melodyjne.
Większość utworów Blue System jest naprawdę wspaniała.
Natomiast co do Thomasa,to tylko pojedyńcze piosenki mi się podobają.
Większość piosenek Thomasa solo nie wpadła mi w ucho.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- Pit-98
Thomas ma wspaniały wręcz krystaliczny głos, jednak po rozpadzie Modern Talking dla mnie Blue System był całym życiem!