Patty Ryan

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Patty Ryan

Post autor: Pkmodern »

Nie ma to jak słynne duety:
Francesco Napoli vs. Patty Ryan - I'm Feeling So Blue In Cantero (Mix By E.Juliani) [fragment]

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/129766230/Francesco_Napoli_vs._Patty_Ryan_-_I_m_Feeling_So_Blue_In_Cantero__Mix_By_E.Juliani_.mp3
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
FMike

tmp

Post autor: FMike »

Ktoś z was kojarzy Patty Ryan...?(nie mylić z Lian Ross :D ), jej producentem był Gerd Rochel at to oczywiście pseudonim Luisa Rodrigueza :D , ktoś kiedyś tu na forum pisał o swoich wątpliwość co do ilości pracy i zaangażowania Luisa w Modern Talking, ja czasami słuchając jego "podopiecznych" myślę że miał więcej do powiedzenia niż Dieter 8).

Bardzo dużo ma fajnych piosenek, już nie będę pisał swoich ulubionych...kto nie zna polecam.

A tą aranżacje poznajecie:http://www.zapiszjako.pl/167335,wrzuta, ... -eyes.html heheh
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Po co otwierać dla niej kolejny temat? Przecież ma już taki. Powiem krótko: piosenki Luisa biją na głowe utwory SIB dla niej. :)
viewtopic.php?f=11&t=217&hilit=+Patty+Ryan
Awatar użytkownika
FMike

Dobra, nie widziałem tamtego tematu, można przenieść.
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:piosenki Luisa biją na głowe utwory SIB dla niej. :)
Chyba w ich marzeniach :D
Takie "I Don't Wanna Lose You Tonight" to prawdziwy majstersztyk!
Gdzie sib'om do takich piosenek ? :D
moonwalker

Post autor: moonwalker »

Pamiętam premierę tego kawałka : http://www.youtube.com/watch?v=noxQ72BNruA , pierwsze skojarzenie poszło w kierunku Bohlena - ale w 1986 roku można tylko było pomarzyć żeby ustalić powiązania kto komu za co i po co - wtedy to była po prostu Patty Ryan nowa gwiazda Italo Disco.

Pomyślcie sami jak w latach osiemdziesiątych można było zbierać informacje co do zespołów - 4 stacje radiowe (z czego PR III i PR IV wcale nie grały muzyki disco) , jarmark , niedzielny koncert życzeń - oraz artykuły w Świecie Młodych (wyssane z palca) i plakaty z Dziennika Ludowego - to całe media w których można było zobaczyć swoich idoli - dziś jest net i nic już nie jest tajemnicą.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Stay With Me Tonight bardziej kojarzyło się z Italodisco, natomiast "I Don't Wanna Lose You Tonight to już niemal typowy Bohlen :)

Tu unikatowa wersja maxi, która ukazała się tylko w Japonii. Oryginalny max jest właściwie nieosiągalny.

Jakby SIB osiągnął taka jakość to byłbym ich wielkim fanem :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

F.Michał pisze:Ktoś z was kojarzy Patty Ryan...?(nie mylić z Lian Ross :D ), jej producentem był Gerd Rochel at to oczywiście pseudonim Luisa Rodrigueza :D , ktoś kiedyś tu na forum pisał o swoich wątpliwość co do ilości pracy i zaangażowania Luisa w Modern Talking, ja czasami słuchając jego "podopiecznych" myślę że miał więcej do powiedzenia niż Dieter 8).
Tyle tylko, że to nie pseudonim Luisa a zupełnie inna osoba (zobacz posty wyżej).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
FMike

Tak, już wiem, wprowadziłem błąd bo nie chciało mi się poszukać Tematu o niej...
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Posłuchałem sobie You're My Love, You're My Life i stwierdziłem, że jest podobna do trzech piosenek:
1. YMHYMS - tytuł i początek refrenu
2. I Can Lose My Heart Tonight - chórki
3. Début De Soirée - Nuit De Folie - rap, intro, akordy
Posłuchajcie sami.
Awatar użytkownika
Peter

Mi to przypomina tylko YMYHYMS, w refrenie, mam jej składankę "All The Best' polecam każdemu taki album, szczególnie, że Spectre nie wydaje płyt w Polsce a przejął prawa autorskie węgierski Hargent, dystrybucja na Polskę to już polski Tercet.
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

Gert Rochel to nie jest Luis Rodriguez :roll: Sam nie wiem... patrząc poprzez pryzmat pseudonimów jakimi się posługiwali: Gino Rocci - Luigi Ricco to coś może być na rzeczy :roll:

Samymi samplami czy wręcz brzmieniem jakie pojawiło się w nagraniach ''I'm Feelin' So Blue'' i ''Chinese Eyes'' też można się sugerować, ale gdyby iść tym tropem myślenia to Peter Columbus jako producent tego nagrania:

...to też Luiz Rodriguez :lol: Oczywiście, że nie, bo Pan Columbus to tak naprawdę Bernd Göke.

...ale na drugiej swojej płycie "Magico", Francesco Napoli pisze:

''Thanks to Brian and Dieter...''

Heh... i to rodzi kolejne pytanie :?:

:wink:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ciekawe nagranie.Aż dziw bierze że u niej to wszystko w takich Modernowych beatach.
Ciekawe kto był producentem mojej ulubionej piosenki

I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
*D.J.-Maciek!*
Kontakt:

Post autor: *D.J.-Maciek!* »

MODERN JEANNE pisze: Ciekawe kto był producentem mojej ulubionej piosenki

Dr. Google prawdę Ci powie :wink:
Awatar użytkownika
Peter

Głównie Gerd Rochel jest autorem jej nagrań, a te nowe to Systems In Blue. Pamiętajmy też o dwóch podkładach Dietera Bohlena.
http://dieterbohlen2010.narod.ru/other/non_gr.htm

Luis jednak nie stworzył żadnej piosenki dla Patty Ryan i Danuty Lato.
*D.J.-Maciek!* pisze:Gert Rochel to nie jest Luis Rodriguez :roll: Sam nie wiem... patrząc poprzez pryzmat pseudonimów jakimi się posługiwali: Gino Rocci - Luigi Ricco to coś może być na rzeczy :roll:
A jednak. Gino Rocci to Gerd Rochel.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Peter pisze:
Luis jednak nie stworzył żadnej piosenki dla Patty Ryan i Danuty Lato.

A wiesz że przez całe życie sądziłam że z nią współpracował?Skąd więc aż takie podobieństwo.Ktoś pisząc piosenki dla niej opierał się na dziełach Bohlena
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ