MT w szkole
-
ml8
- Użytkownik nieaktywny
Re: MT w szkole
w marcu mam kupić płytę MT
i akurat w marcu są mojego kolegi urodziny, i chciałem tam puścić,ale niestety się nie zgodził
ciekawe dlaczego
Brother louie,louie,louie!
- you're my heart
- Gasolina91
Może nie wie co to MT? albo nie docenia ich piosenek...bo trzyma sie opini innych którzy tego nie słuchają a tylko mówia że to jest do kitu..
Point Of No Return
- Adek
Najgorsze są właśnie opnie ludzi, ktorzy którzy krytykuja MT, podczas nigdy nie przesłuchali żadnej piosenki tego zespołu w całosci, nie wspominając o całych albumach
Tez się niestety spotkałem z niezbyt przychylnymi komentarzami ze strony niektorych ludzi na temat twórczosci D.B i T.A i wiem, co to za ból...
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- you're my heart
Adek-mam tak samo każdy chłopak z mojej klasy(razem ze mną jest nas 8 )mówi np:Modern Talking to stare gó*no itp. a ja odpowiadam mu to co osiągneło Modern Talking taki Akon albo guru Josh Project nigdy nie osiągnie a oni nawet nie wiedzą że Modern Talking się zreaktywowało i cały czas mówią Lata 80

- Adek
Ja ''pecha'' z powodu sluchania MT miałem akurat w podstawówce i gimnazjum, pamietam jak dzis, kiedy koledzy kazali mi spiewac
jakąs piosenke z repertuaru MT. W koncu raz, po dlugich namowach, zgodziłem się zaspiewac ''YMHYMS'', co oczywiscie nie zostało nagrodzone ze strony towarzystwa wzajemnej adoracji brawami, lecz szyderczym, glupkowatym smiechem i a jakże, beznadziejnymi commentsami 
Na szczęscie ta sytuacja nie spowodawała, ze dałem sobie spokój z niemieckim duetem
Na szczęscie ta sytuacja nie spowodawała, ze dałem sobie spokój z niemieckim duetem
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
podobnie jak u mnie też byłem wyśmiewany przez kolegów też mi proponowali mi śpiewać w gimnazjum Brother Louie ale zrezygnowałem
- you're my heart
Hehe a oni chcieli cały mix żebym im zaśpiewał
.Zgodziłem się i zaśpiewałem YMHYMS,Brother Louie ,Cheri Cheri Lady i Jet Airliner
(oczywiście śpiewałem same refreny)

- Adi
Ja pamiętam z moich szkolnych lat (ze szkoły średniej), że kiedyś na lekcji muzyki (tak, tak w latach 90-tych był taki przedmiot jak "muzyka" w szkole
) pani żeby uatrakcyjnić przedmiot zaproponowała aby zorganizować lekcję na temat naszych ulubionych wykonawców. No to ja się zgłosiłem. Przytargałem z domu kasety Blue System i Modern Talking (wtedy CD było jeszcze mało popularne choć w domu miałem już pierwszą wieżę na CD)

i zapuściłem ludziom z klasy po parę utworków z Systemu i z Modernu, w międzyczasie przedstawiając sylwetki obu panów i ich dokonania solowe oraz wspólne. Nie powiem dziewczyny to nawet były trochę zainteresowane ale chłopaki to w większości uśmiechali się pod nosem. W międzyczasie na klasę puściłem w obieg trochę zdjęć, taki naklejony na kartkę z BRYSTOLU artykuł chyba z Bravo o Thomasie i Dieterze oraz okładki z kaset. Za prezentację dostałem oczywiście 5
. Dzisiaj widzę, że chyba młodzież jest bardziej tolerancyjna ale kiedyś Modern w szkole to była siara, kicz i wogóle. 

i zapuściłem ludziom z klasy po parę utworków z Systemu i z Modernu, w międzyczasie przedstawiając sylwetki obu panów i ich dokonania solowe oraz wspólne. Nie powiem dziewczyny to nawet były trochę zainteresowane ale chłopaki to w większości uśmiechali się pod nosem. W międzyczasie na klasę puściłem w obieg trochę zdjęć, taki naklejony na kartkę z BRYSTOLU artykuł chyba z Bravo o Thomasie i Dieterze oraz okładki z kaset. Za prezentację dostałem oczywiście 5
-
alunia13
No no brawo
Mi się (jakimś cudem xD ) udało koleżanke z klasy przekonac do MT i teraz cały czas mnie sie pyta na przerwach o piosenki zebym jej przesłała xD
"You can win, If You want..."
- Adi
No to nie zwlekaj bo się jeszcze nam nowa fanka rozmyśli i ominie ją urok całej twórczości Modernu i Thomasa.alunia13 pisze:Mi się (jakimś cudem xD ) udało koleżanke z klasy przekonac do MT i teraz cały czas mnie sie pyta na przerwach o piosenki zebym jej przesłała xD
- Gasolina91
Ja tam próbuję koleżankom podsyłać piosenki. Nie podaje zespołu bo jakbym podała to ani by tego nie odsłuchały.
Ostatnio wysłałam mojej koleżance z chóru Heart Of An Angel bez podania nazwy zespołu i co? podoba jej sie....
Ostatnio wysłałam mojej koleżance z chóru Heart Of An Angel bez podania nazwy zespołu i co? podoba jej sie....
Point Of No Return
- Adek
Z dumą mogę się przyznac, ze spotkało mnie także cos miłego w szkole, mianowicie w liceum, związanego oczywiscie z MT
Pamiętam, że raz przez radiowęzeł koledzy ze starszych klas puscili ,,Cheri, Cheri Lady, i uwaga, Original Version '85
Byłem wtedy bardzo zaskoczony, wręcz zszokowany tym wydarzeniem do tego stopnia, ze zapomniałem, na którym piętrze, nie wspominając juz o sali, mam następne lekcje
Ale utwór nie został nadany w całości, chyba koniec nastąpił gdzies przed druga zwrotka
( koledzy mieli go pewnie dosyć, woleli zapewne inne,,mocne bity''). Coś mi się wydaje, ze wtedy wogóle był chyba Dzień Nauczyciela, wiec utwór był chyba specjalnie dla nich...ja psobiscie byłbym dumny z takiego prezentu 
Ale utwór nie został nadany w całości, chyba koniec nastąpił gdzies przed druga zwrotka
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
teraz inna systuacja byłem na obozie i na dyskotece udało mi sie poprasić DJ-a o
-Sexy sexy lover
-Nowa wersja Lady Lai
-Starą wersję Cheri Cheri Lady
-All I Have
nawet mało
-Sexy sexy lover
-Nowa wersja Lady Lai
-Starą wersję Cheri Cheri Lady
-All I Have
nawet mało
- you're my heart
Ja wróciłem nie dawno z wycieczki i puściłem z komórki pare piosenek MT-
-YMHYMS'98
-Last Exit To Brooklyn
-Atlantis Is Calling
-Win The Race
-Ready For The Victory
-Sexy Sexy Lover
-You Are Not Alone
Nikt mi nic nie mówił czym byłem bardzo zdziwiony
-YMHYMS'98
-Last Exit To Brooklyn
-Atlantis Is Calling
-Win The Race
-Ready For The Victory
-Sexy Sexy Lover
-You Are Not Alone
Nikt mi nic nie mówił czym byłem bardzo zdziwiony

- Peter
Ja mam inne doświadczenia z czasów edukacyjnych. Kiedyś wziąłem z discmanem Victory i 4th album, a był to rok 2002 i koniec szkoły średniej i pojawiały się opinie w stylu czego ja słucham? A nie były one raczej pozytywne.