Klip Geronimo's Cadillac
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Re: Jak byście ocenili teledysk Geronimo's Cadillac
i jeszcze Jet Airliner
- marian123
o tak popieram Jet Airliner jest świetnym teledyskiem
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Na tym klipie są ujęcia w których niema na teledysku
http://www.4shared.com/file/64848351/b7 ... Nora_.html
http://www.4shared.com/file/64848351/b7 ... Nora_.html
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Re: Klip Geronimo's Cadillac
Te ujęcia co to ich nie ma na teledysku są niczym innym jak zapowiedzią tego clipu przez Norę w programie Formel Eins.
Nic nadzwyczajnego...
Nic nadzwyczajnego...
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
kubas988
- Użytkownik nieaktywny
Ok, ok, ok jesli mam być szczery to jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk jest doprowadzajądzy do śmiechu... te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko jedyną osobo która wygladała normalnie był Dieter
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
Ale taka technika była w '86kubas988 pisze: jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2009 7:55 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
- MichałT
Nie mogę się z tym zgodzić. Klip był kręcony w 1986 roku, a więc 23 lata temu. Wtedy (jest to prawie ćwierć wiekukubas988 pisze:Ok, ok, ok jesli mam być szczery to jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk jest doprowadzajądzy do śmiechu... te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko jedyną osobo która wygladała normalnie był Dieter
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- art_system
Widzę,że tu sama młodzież sie wypowiada, ktora nie ma zielonego pojęcia na temat robienia klipów a juz w ogole jak to się robiło 25 lat temu jaka była technika. To jakby porównywać Władcę Pierścienia ze starym Star Trekiem. Ludzie ruszcie mózgami!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
- Gasolina91
Zgadzam się z Michałem. Wprawdzie mam 18 lat ale mam większy sentyment do tych teledysków z lat 80. MT poznałam dzięki teledyskowi Cheri Cheri Lady - byłam zachwycona motywem szachownicy i szklanych kul. I przez dobre kilka miesięcy zastanawialam się o co z tym chodzi (a mialam wtedy 7 lat bo to było w 1998). Teledyski z lat 80. są kolorowe tak jak szalone lata 80. Te stroje, klimat i w ogóle...MichałT pisze:Zarówno klip do "Geronimo's Cadillac" jak i pozostałe teledyski MT z lat 80.,biją na głowę te nowe. Te nowe to w zasadzie sam Eric i "tańczące panienki", a "stare"Stare to dymy, ostrosłupy, szklane kule, płonące róże i zegary...
A co do tych nowych teledysków też są fajne tylko najbardziej mnie drażnią te jak to napisał Michał "tańczące panienki" w strojach kąpielowych itp.... jakoś mi to nie pasuje do Modern Talking...
Point Of No Return
-
Ninio
Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje. Moim zdaniem piosenka jest bardzo dobra a teledysk to mi sie podobal jak mialem 10 lat i lubilem bajki bo w taki sposob jest on nakrecony jakby byl skierowany do dzieci.
Modern Talking kocham za teledyski do Cheri cheri lady i Atlantis is calling, You're my heart you're my soul przezyje bo byl to ich pierwszy utwor i biore na to poprawke no ale Geronimo's cadillac...
Modern Talking kocham za teledyski do Cheri cheri lady i Atlantis is calling, You're my heart you're my soul przezyje bo byl to ich pierwszy utwor i biore na to poprawke no ale Geronimo's cadillac...
- MichałT
Nie za bardzo rozumiem dlaczego. Styl lat 80., był właśnie taki, że wszystko (bynajmniej w teledyskach) było luźne i pogodne. Chyba sam widzisz, że często kręci się dziś smutne i przygnębiające videoclipy. Gdy mówiłem o kilmacie lat 80., nie chodziło mi tylko i wyłącznie o otoczkę tajemniczości. Lata 80., to także natapirowane fryzury i kolorowe ubraniaNinio pisze:Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
-
Ninio
W swoim poscie porownuje ten klip z innymi z tamtych czasow dowodzac ,ze mozna bylo zrobic to lepiej i inaczej w stylu lat '80. Kiczem nazywam tylko ten teledysk bo uwazam ,ze jest beznadziejny. Tajemniczosc to jest w dwoch wczesniej wspomnianych przezemnie klipach (te kolorowe kule,plonace radio). W "Geronimo's cadillac" niema niczego tajemniczego. Ten samochod z tym usmiechem...dla mnie wyglada zenujaco w porownaniu z innymi teledyskami MT z lat '.80
-
sova
Nie wiem co wam się podoba w tym teledysku. Przecież to od strony technicznej jest na poziomie bliskim zeru, a od strony artystycznej maximum kiczu. Takie występy w telewizji to były dobre na początku lat 70. W ogóle klipy MT z lat 80 są generalnie słabe (wyjątek to Cheri Cheri Lady), a ten to już jest porażka na maxa. Trudno to nawet nazwać teledyskiem - przecież to jest zwykły występ w studiu nagrany z 3 kamer i przemontowany. Zero pomysłu, zero artyzmu, zero technologii.
- Peter
Mi się akurat bardzo podoba ten teledysk i te efkty specjalne uważam za całkiem fajne.Ninio pisze:Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje. Moim zdaniem piosenka jest bardzo dobra a teledysk to mi sie podobal jak mialem 10 lat i lubilem bajki bo w taki sposob jest on nakrecony jakby byl skierowany do dzieci.
-
sova
Niektórym się spodoba niestety wszystko - nawet psia kupa z napisem Modern Talking zostanie uznana przez nich za coś wspaniałego. Rozumiem uwielbienie dla idoli, ale nie można zatracić resztek smaku, możliwości oceny i wrażliwości. Dla mnie teledysk do GC to obraza dla fanów.
- art_system
Panowie nie wiem ile macie lat, ale klipy zrobione dzisiaj nawet te najlepsze za 25 lat to dopiero bedzie kicz techniczny i wizualny bo technika tak mocno pójdzie do przodu, co wtedy napiszecie? Już teraz nowym standardem ma być kino 3D (powstają juz filmy w tym systemie np. Władca Pierścieni, czy Star Wars), zastąpi ono Blue Reya , a dziś to superobraz, ale za chwilke to bedzie staroć. Pamiętam,ze Geronimo oglądałem tylko po 30 sek. w Teleexpresie, klip zrobił wrażenie ogromne ponieważ w Polsce robiono strasze teledyski. Natomiast te z zachodu były kolorowe, efektowne, własnie z efektami takimi wg. WAS kiczowatymi robiło wśród fanów duże wrażenie. pamiętajmy ,ze to czasu Commodore 64! lub Amigi i prostych PC.Poprostu widać,że osoby krytykujące Geronimo są zbyt młode żeby to ocenić z perspektywy lat i wypisują te bzdury.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...