Klip Geronimo's Cadillac

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Re: Jak byście ocenili teledysk Geronimo's Cadillac

Post autor: Jaro25 »

i jeszcze Jet Airliner
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

o tak popieram Jet Airliner jest świetnym teledyskiem
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Na tym klipie są ujęcia w których niema na teledysku
http://www.4shared.com/file/64848351/b7 ... Nora_.html
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Klip Geronimo's Cadillac

Post autor: Pkmodern »

Te ujęcia co to ich nie ma na teledysku są niczym innym jak zapowiedzią tego clipu przez Norę w programie Formel Eins.
Nic nadzwyczajnego...
MODERN TALKING FOREVER!!!
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

Ok, ok, ok jesli mam być szczery to jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk jest doprowadzajądzy do śmiechu... te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko jedyną osobo która wygladała normalnie był Dieter
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

kubas988 pisze: jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko
Ale taka technika była w '86
Ostatnio zmieniony pt maja 22, 2009 7:55 przez Jaro25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

kubas988 pisze:Ok, ok, ok jesli mam być szczery to jak zobaczyłem ten teledysk to wyrobiłem sobie o Thomasie taką opinie: Gej?! albo myślałem że to też kobieta w męskich ciuchach ale teledysk jest doprowadzajądzy do śmiechu... te pseudo efekty specjalne wyglądają jak by je zrobił Mietek żul za 5 groszy tylko jedyną osobo która wygladała normalnie był Dieter
Nie mogę się z tym zgodzić. Klip był kręcony w 1986 roku, a więc 23 lata temu. Wtedy (jest to prawie ćwierć wieku :!: ) te efekty specjalne, były szczytem możliwości techniki. Mimo, że jak widzę dla większości z Was, teledysk wydaje się tandetny, mi podoba się bardzo. Jest w nim bardzo dużo klimatu z lat 80., a klimat ten wprost uwielbiam. Zarówno klip do "Geronimo's Cadillac" jak i pozostałe teledyski MT z lat 80.,biją na głowę te nowe. Te nowe to w zasadzie sam Eric i "tańczące panienki", a "stare" :?: Stare to dymy, ostrosłupy, szklane kule, płonące róże i zegary... a także uśmiechający się Cadillac :wink: Moim zdaniem klipy z lat '98 - '03, nie mają tego co te z lat '84 - '87. Niby wszystko w porządku, tak jak ma być, ale czy w tych nowych doszukacie się nutki tajemniczości i klimatu, tak jak to było 20 lat temu w teledyskach Modern Talking :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Widzę,że tu sama młodzież sie wypowiada, ktora nie ma zielonego pojęcia na temat robienia klipów a juz w ogole jak to się robiło 25 lat temu jaka była technika. To jakby porównywać Władcę Pierścienia ze starym Star Trekiem. Ludzie ruszcie mózgami!!!
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

MichałT pisze:Zarówno klip do "Geronimo's Cadillac" jak i pozostałe teledyski MT z lat 80.,biją na głowę te nowe. Te nowe to w zasadzie sam Eric i "tańczące panienki", a "stare" :?: Stare to dymy, ostrosłupy, szklane kule, płonące róże i zegary...
Zgadzam się z Michałem. Wprawdzie mam 18 lat ale mam większy sentyment do tych teledysków z lat 80. MT poznałam dzięki teledyskowi Cheri Cheri Lady - byłam zachwycona motywem szachownicy i szklanych kul. I przez dobre kilka miesięcy zastanawialam się o co z tym chodzi (a mialam wtedy 7 lat bo to było w 1998). Teledyski z lat 80. są kolorowe tak jak szalone lata 80. Te stroje, klimat i w ogóle... :wink:
A co do tych nowych teledysków też są fajne tylko najbardziej mnie drażnią te jak to napisał Michał "tańczące panienki" w strojach kąpielowych itp.... jakoś mi to nie pasuje do Modern Talking...
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje. Moim zdaniem piosenka jest bardzo dobra a teledysk to mi sie podobal jak mialem 10 lat i lubilem bajki bo w taki sposob jest on nakrecony jakby byl skierowany do dzieci.
Modern Talking kocham za teledyski do Cheri cheri lady i Atlantis is calling, You're my heart you're my soul przezyje bo byl to ich pierwszy utwor i biore na to poprawke no ale Geronimo's cadillac...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Ninio pisze:Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje.
Nie za bardzo rozumiem dlaczego. Styl lat 80., był właśnie taki, że wszystko (bynajmniej w teledyskach) było luźne i pogodne. Chyba sam widzisz, że często kręci się dziś smutne i przygnębiające videoclipy. Gdy mówiłem o kilmacie lat 80., nie chodziło mi tylko i wyłącznie o otoczkę tajemniczości. Lata 80., to także natapirowane fryzury i kolorowe ubrania :) Właśnie do tego "drugiego rodzaju klimatu" (często nie wiedzieć czemu nazywanym przez ludzi kiczem), zaliczyć można uśmiechającego się Cadillaca. Powiem Ci, że po stokroć wolę taki samochód, aniżeli "wypasione bryki", murzynów ze złotymi łańcuchami i kobiety uwidaczniające wciąż swoje wdzięki...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Ninio

Post autor: Ninio »

W swoim poscie porownuje ten klip z innymi z tamtych czasow dowodzac ,ze mozna bylo zrobic to lepiej i inaczej w stylu lat '80. Kiczem nazywam tylko ten teledysk bo uwazam ,ze jest beznadziejny. Tajemniczosc to jest w dwoch wczesniej wspomnianych przezemnie klipach (te kolorowe kule,plonace radio). W "Geronimo's cadillac" niema niczego tajemniczego. Ten samochod z tym usmiechem...dla mnie wyglada zenujaco w porownaniu z innymi teledyskami MT z lat '.80
sova

Post autor: sova »

Nie wiem co wam się podoba w tym teledysku. Przecież to od strony technicznej jest na poziomie bliskim zeru, a od strony artystycznej maximum kiczu. Takie występy w telewizji to były dobre na początku lat 70. W ogóle klipy MT z lat 80 są generalnie słabe (wyjątek to Cheri Cheri Lady), a ten to już jest porażka na maxa. Trudno to nawet nazwać teledyskiem - przecież to jest zwykły występ w studiu nagrany z 3 kamer i przemontowany. Zero pomysłu, zero artyzmu, zero technologii.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ninio pisze:Ok.wtedy niebylo zbytniej mozliwosci robienia efektow specjalnych... ale ten teledysk i tak jest slabiutki i tandetny. Porownac go wystarczy z Cheri,cheri lady i Atlantis is calling ktore byly wczesniej nakrecone a sa o niebo lepsze pod kazdym wzgledem. Jezeli ktos uwaza,ze styl lat '80 to cadillac z narysowanym usmiechem to wspolczuje. Moim zdaniem piosenka jest bardzo dobra a teledysk to mi sie podobal jak mialem 10 lat i lubilem bajki bo w taki sposob jest on nakrecony jakby byl skierowany do dzieci.
Modern Talking kocham za teledyski do Cheri cheri lady i Atlantis is calling, You're my heart you're my soul przezyje bo byl to ich pierwszy utwor i biore na to poprawke no ale Geronimo's cadillac...
Mi się akurat bardzo podoba ten teledysk i te efkty specjalne uważam za całkiem fajne. ;)
sova

Post autor: sova »

Niektórym się spodoba niestety wszystko - nawet psia kupa z napisem Modern Talking zostanie uznana przez nich za coś wspaniałego. Rozumiem uwielbienie dla idoli, ale nie można zatracić resztek smaku, możliwości oceny i wrażliwości. Dla mnie teledysk do GC to obraza dla fanów.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Panowie nie wiem ile macie lat, ale klipy zrobione dzisiaj nawet te najlepsze za 25 lat to dopiero bedzie kicz techniczny i wizualny bo technika tak mocno pójdzie do przodu, co wtedy napiszecie? Już teraz nowym standardem ma być kino 3D (powstają juz filmy w tym systemie np. Władca Pierścieni, czy Star Wars), zastąpi ono Blue Reya , a dziś to superobraz, ale za chwilke to bedzie staroć. Pamiętam,ze Geronimo oglądałem tylko po 30 sek. w Teleexpresie, klip zrobił wrażenie ogromne ponieważ w Polsce robiono strasze teledyski. Natomiast te z zachodu były kolorowe, efektowne, własnie z efektami takimi wg. WAS kiczowatymi robiło wśród fanów duże wrażenie. pamiętajmy ,ze to czasu Commodore 64! lub Amigi i prostych PC.Poprostu widać,że osoby krytykujące Geronimo są zbyt młode żeby to ocenić z perspektywy lat i wypisują te bzdury.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
ODPOWIEDZ