Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
angel

Re: Po Raz pierwszy Usłyszałem/am...

Post autor: angel »

Lynn pisze:Myślałam jak byłam mała że Thomas jest z USA i że jest Indianinem,hihihi
:mrgreen: hee no bo faktycznie wyglądał jak indianin,więc wcale się nie dziwię Tobie :mrgreen:
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Lynn pisze:Myślałam jak byłam mała że Thomas jest z USA i że jest Indianinem,hihihi
... nic dziwnego :D Sam Bohlen, gdy zobaczył go po raz pierwszy, określił go mianem "brata Winnetou" :mrgreen:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

He, ja jak bylam mała i poznawalam MT to myslałam ze oni sa z Anglii. Jak sie potem dowiedzialam ze są Niemcami - :shock:
Tak przy okazji, wczoraj na 18stce mojej kumpeli spiewalam Cheri Cheri Lady i YMHYMS :mrgreen:
Point Of No Return
Lynn

Post autor: Lynn »

MichałT pisze:
... nic dziwnego :D Sam Bohlen, gdy zobaczył go po raz pierwszy, określił go mianem "brata Winnetou" :mrgreen:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Serio?....A może coś w tym jednak jest? :wink: , no bo tak całkien aryjski jak na Niemca to on nie jest.
Wie ktoś może jakie Thomas Adonis :D ma korzenie?
Ja bym stawiala na hiszpańskie,chociaż w Niemczech jest sporo też Turków,więc może...? :?:
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

ja pierwszy raz usłyszałem Modern Talking w 1998 roku. miałem wtedy 10 lat. nie pamietam jaka to była pierwsza piosenka która usłyszałem ale chyba YMHYMS. Była to kaseta Back For Good. Kuzynak przyjechał do mnie na wakacje i puścił w magnetofonie. na poczatku myślałem że wokalem jest dziewczyna hehe. pozniej kuzyn mi tłumaczy ze to facet. I własnie od tamtej pory słucham ich piosenek.
joanna123
Członek TAFC Polska

Post autor: joanna123 »

aJa pomietam dokładnie marzec ,87 w radio a w kwietniu już byłam tego samego roku na koncercie w W-Wie tobyło You're my heart i tak do tej pory :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Lady Lai

Post autor: Lady Lai »

Nie wiem nic o korzeniach Thomasa, ale Dieter jest zapewne kuzynem Supermana :D Wystarczy spojrzeć na oślepiający uśmiech, kwadratową szczękę i bujną czuprynę. Robiły na mnie tak duże wrażenie, że w wieku 10 lat marzyłam niemal tylko o zostaniu panią Bohlen;P
Och, come on- WIN!
sebastiancz

Post autor: sebastiancz »

Moja z pierwszych piosenet rowniez byla Cheri Cheri Lady.To tez bylo w prochramie disco relax
Mareked

Post autor: Mareked »

Cheri Cheri Lady w 1985 roku. polubiłem ten zespół i tak jak już zostało na całe długie lata, prawie 25 lat
esselte1

Post autor: esselte1 »

Do You Wanna 1985
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

No i mnie Modern Talking zaraziło swoją muzyką był to rok 85' kolonia na wakacjach w Mechelinkach koło Gdyni. Tańczyliśmy przy 1 i 2 albumie i kompletnie nie wiedziałem kto to grał taką cudowną muzykę, taką inną nowoczesną i ten głos Thomasa. Ciekawe czy ktos z tego forum był wtedy na kolonii ze mną, moze tez się zaraził jak ja:) Pamiętam magnetofon WIEŻA stereo z czerwonymi diodami i kasetowiec, kory miał tekie diody zielone żeby było widac, które nagranie leci. Tańczyliśmy wszyscy to samo jak boys bend, uczyłem się pierwszych króków byłem stremowany ale przez muzę Modernów przezwyciążyłem lęk...Moja żonka się ze mnie smieje czasem,że klikam tu z Wami, że jestem prawdziwyw fanem
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Art, domyślam się o czym mówisz, bo w Mechelinkach byłem latem tego roku (mieszkam z 15 km od tej miejscowości, ale w latach 80-tych miałem do tego miejsca 250 km :) ). Ale MT słuchałem w innych miejscach (jak poniżej).
Gasolina91 pisze:Tak przy okazji, wczoraj na 18stce mojej kumpeli spiewalam Cheri Cheri Lady i YMHYMS :mrgreen:
Szacun, też to śpiewałem na 18-stkach (krótko o upadku muru w Brlinie ;) Czyli wiele się nie zmieniło )
Obrazek
adam-jakubczyk

Post autor: adam-jakubczyk »

ja w tym czasie byłem na koloni w gdyni,(opisywałem już w którymś temacie) któregoś dnia byliśmy na takiej dyskotece(Tylko ci co mieli po 15lat) w takim wielkim namiocie .taki jak ma cyrk i tam miedzy innymi poznałem MT może też tam byłeś(aś)co?
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

NIe miałem wtedy jeszcze 15 lat dopiero 12:) i niestety nie była to dyskoteka w namiocie tylko w stołówce na terenie ośrodka wypoczynkowego, udostępnianej wieczorami. Także MECHELINKI 1985 któ tam jeszcze był:)))????
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Ninio

Post autor: Ninio »

Niewiem czy tam byłem... bo na Mechelinki jezdzilem w tych czasach z rodzicami pokąpac sie w morzu. Miałem 5 lat...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Ja byłam wtedy bardzo małym dzieckiem i nie wiem ani ile miałam lat, ani którą piosenkę usłyszałam jako pierwszą. Jednak przez kawał dzieciństwa przewijały mi się w głowie brother louie, YMHYMS i cheri cheri lady. Potem była przerwa w słychaniu MT ponieważ nie wiedziałam jeszcze co to. Kiedyś jako chyba 15letnia osoba znalazłam w sklepie serię tanich kaset z podróbami piosenek. Zobaczyłam na tej z muzyką roku 85 tytuł YMHYMS i wykonawca Modern Talking wiec sobie pomyślałam że to musi być jedna z tych piosenek która chodzi mi po głowie i kupiłam. I faktycznie to była ta piosenka tylko że w innym wykonaniu. Ale wiedziałam już chociaż co to za zespół to może kiedyś gdzieś u kogoś to znajdę. Na kasecie oprócz tego była też Sabrina Madonna Pet shop boys i inne, świetna kaseta tylko szkoda ze z podróbkami. Potem dobrałam się do starych kaset siostry, było ich sporo i wszystkie przesłuchałam i nie znalazłam nic, zostały jeszcze tylko te z pękniętą taśmą. Miałam tak i mam że lubię wszystko naprawiać grzebać rozkręcać no i rozkręciłam te kasety i skleiłam taśmę. Posłuchałam dwie i nadal nic. Została jeszcze jedna a już był wieczór, I tak już tego nie znajdę posłucham tej jednej jutro wątpię żeby było. No in na 2gi dzień włączyłam a tam atlantic is calling, with a little love, ... to chyba była kaseta pt Romantic dreams. Bardzo się cieszyłam i słuchałam tylko tej kasety codziennie przez miesiąc bo nie mogłam się nasłuchać tej muzyki. Ja nie mogę ale był wtedy szał :D :D :D Teraz już łagodniej mi się to objawia.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
ODPOWIEDZ