Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
- Gasolina91
Re: Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyki DB
Ale pewnie wzorowali sie na MT i Dieterze
Point Of No Return
-
Ninio
Jak ktos juz tu napisal,Bad Boys Blue pierwsze utwory nagrali mniej wiecej w tym samym czasie co Modern Talking wiec raczej na poczatku sie na nich niewzorowali a raczej "poplyneli" na ich popularnosci i potem zostali juz przy tym rodzaju muzyki. Poczatek mieli naprawde udany, I wanna hear your heartbeat i You're woman to wielka klasa,wspaniale utwory.
- MichałT
Nie tylkoNinio pisze:Poczatek mieli naprawde udany, I wanna hear your heartbeat i You're woman to wielka klasa,wspaniale utwory.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Gasolina91
Hej hej tylko się nie kłucić
Żebyśmy tylko nie zeszli w tym temacie do BBB i do tego kto na czym się wychował. Peter ma takie zdanie i już. Każdy ma iny gust ale na ten forum to chyba wszyscy mamy jeden wspólny - Modern Talking 
Point Of No Return
- Daniel
Coscie sie tak uczepili tej nowej plyty. Procz nazwy i osoby Johna McIntre - to niewiele ma wogole wspolnego z BBB.jkris pisze:biorąc pod uwage najnowsze osiagniecia BBB to nawet porownanie ich do SIB jest krzywdzace- dla chorzystow MT oczywisciePeter pisze:Przecież to się nie wiele różni od Talking System czy SIB. Mniej więcej zespół podobnej klasy, aczkolwiek różni się od nich tym tylko, ze potrafią wymyślić dla siebie nazwę.
Dla mnie naprawde dobry BBB to ten do płyty "Bang! bang! bang!" wlacznie - potem to juz byla kaszana (ciagle powielane nowe wersje starych hitow). A najprawdziwszy BBB to ten z Treworem Taylorem, czyli pierwszych 5 albumow (z czego on jako wokalista donimowal w pierwszych trzech).
A to co tworza "chorzysci" to kompletna zrzyna - cale melodie, refreny i aranze wziete zywcem z Blue System.
Mam do nich szacuna, za to co zrobili dla MT i BS - ale to co robia obecnie to wg mnie jest ponizej godnosci artysty.
Nagrywanie hitow Bohlena w wersji "chorkowej" i zarabianie na tym? To maja byc artysci?
Piotrze, poza MT - zaden zespol eurodisco czy italodosco ni odniosl takiego sukcesu!Peter pisze:Dla mnie to jeden wielki badziew i tandeta do sześcianu. Nikt przecież nnie musi ich lubić, ale to nie chodzi o moje zdanie, a raczej o obiektywny brak wielkich sukcesów BBB, dlatego porównanie ich do MT jest niestosowne.
To sa zespoly dyskotekowe, a nie Madonna czy Michael Jackson.
BBB na skale muzyki disco - odniosl sukces bardzo wielki - byl jednym z czolowych, topowych zespolow.
Natomiast MT - to po prostu zjawisko, nie do powtorzenia.
Ludzie, wtedy byla TAKA MODA, takie sie robilo dyskotekowe kawalki.Gasolina91 pisze:Ale pewnie wzorowali sie na MT i Dieterze
Zespolow ktore graly taki styl czyli Hi-Ngr bylo wiele
To tak jak teraz R&B - od groma jest wykonawcow ktorzy to graja - ale czy to znaczy ze od siebie zrzynaja?
Zastanowcie sie co piszecie, bo robicie z siebie glupkow (bez urazy!).
-
jkris
zgoda co do pierwszej plyty. na drugiej nie ma zadnych odniesien do konkretnych utworow Bohlena... poza tym watek nie jest o BBB...Daniel pisze:A to co tworza "chorzysci" to kompletna zrzyna - cale melodie, refreny i aranze wziete zywcem z Blue System.
- Daniel
Dokładnie.jkris pisze:poza tym watek nie jest o BBB...
Ja podalem producentow BBB, jako ze tworzyli muzyke zblizona do muzyki DB (i to jest niezaprzeczalny fakt).
To zaczely sie glupie komentarze offtopowe
-
Ninio
Temat jest o producentach tworzacych muzyke zblizona do muzyki Bohlena czyli miedzy innymi o Bad Boys Blue. Watek sie troche rozwinal ale niewidze tu niczego nie na temat.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Wszystkie wycieczki osobiste, które były od tego miejsca zostały usunięte, konto Petera w związku z tymi postami zostało zawieszone na 3 dni. Wracamy do tematu.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Producentami tworzącymi zbliżoną muzykę są według mnie Ricky Wilde
Cambodia i Thomas Anders/Christian Geller
Cryin' in the night, Love is like a rainbow.
- Peter
Jasne, że ma tylko jak się z kimś jest bliżej albo zna bardzo dobrze, to czasem ma się podobne zdanie i nie ma w tym nic zaskakującego.MichałT pisze:Daju, czy Ty masz jakieś własne zdanie
Co do producentów to Cindy Valentine i Tony Green są chyba blisko DB.
- Peter
Chyba Dimitri Frolov i Luiz Rodriguez są najbliżej Bohlena.
- disco-man
Re: Producenci tworzący muzykę najbardziej zblizoną do muzyk
Myślę że Bohlen i Rodriguez w latach 80 i 90 mieli tylko jednego głównego konkurenta,który dorównywał im talentem-był nim Fancy.Innymi bardzo dobrymi producentami byli Axel Breitung,Tony Hendrik,Mauro Farina( król włoskiego Italo),Michael Cretu czy Cay Hume.Niemcy zresztą mieli w latach 80 chyba najlepszych specy od europejskiego disco i naprawdę wielu z nich trzymało bardzo wysoki poziom. Jeżeli chodzi o BBB-uważam ten zespół za jeden z najlepszych w okresie złotych lat 80.Nie rozumiem też dlaczego niektórzy fani MT nie trawią muzyki BBB.Porównywanie tych dwóch legend lat 80 nie jest wcale nie na miejscu.Oba zespoły tworzyły efektowną ,melodyjną dyskotekową muzykę i nikt nikogo nie kopiował.Taka po prostu była wtedy moda i taka była muzyka.Zgodzę się z tym że MT był lepszy ale BBB też zasłynęli z przepięknych,melodyjnych piosenek.
- Peter
Dzisiaj sam czytam ze zdziwieniem większość swoich postów, jasne, ze Tony Hendrik tworzy w podobnym stylu co Bohlen, tylko tam na początku było troszkę karaibskiej nuty. Przyznaję rację Michałowi T, że oba debiutanckie single pojawiły się w tym samym czasie, tylko zauważmy na jedno : "L.O.V.E. In my car" i YMHYMS to kosmicznie rożne piosenki, dopiero chórki w BBB się pojawiły w IWHYH jak MT stał się sławny, tu może być lekkie podobieństwo, a że obaj grali euro disco - to już niekoniecznie, bo taki był wtedy trend. 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Ja po raz pierwszy zobaczyłam teraz ten temat i przeczytałam wszystkie posty.
Bardzo mnie zdziwiła zacięta walka Petera o to,że BBB to chała i tyle.BBB to następny najlepszy zespół dyskotekowy zaraz po MT i Silent Circle w latach 80'tych.Mam ich całą dyskografię.Uwielbiam ten zespół.
Ktoś tam wcześniej napisał coś o chórkach i Bee Gees.Otóż Dieter w jednym wywiadzie powiedział,że pomysł na chórki wziął właśnie z utworów Bee Gees,więc chórki w MT to nie jest wynalazek Dietera
Bardzo mnie zdziwiła zacięta walka Petera o to,że BBB to chała i tyle.BBB to następny najlepszy zespół dyskotekowy zaraz po MT i Silent Circle w latach 80'tych.Mam ich całą dyskografię.Uwielbiam ten zespół.
Ktoś tam wcześniej napisał coś o chórkach i Bee Gees.Otóż Dieter w jednym wywiadzie powiedział,że pomysł na chórki wziął właśnie z utworów Bee Gees,więc chórki w MT to nie jest wynalazek Dietera
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2010 11:29 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
- art_system
Tylko jakis kretyn może napisać,że Bad Boys Blue to beznadziejny zespół, podróbka, ktoś tu nie ma zielonego pojęcia o tym co sie działo w latach 80...po Modernach to nr 1 w tej kategorii muzycznej i włąsnie to Karaibskie brzmieni mnie urzekła najbardziej-są oryginalni.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...