Kylie Minogue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Kylie Minogue

Post autor: Peter »

Więc jeśli chodzi o dyskografię Kylie Minogue to 4 pierwsze płyty (od Kylie do Let's get to it) są zdecydowanie najlepsze, bo napisane przez SAW w większości i utrzzymane w stylu eurobet. Let's get to it to była to chyba duża klapa na listach, choć płyta bardzo dobra zawierająca np: "I guess I like it like that" czy "Give me just a little more time", dużo pieknych melodii, choć znacznie spokojniejszca niż "Rythm of love". Po tej płycie Kylie wygasł kontrakt z Mushroom i zdecydowała się go nie przedłużać, Stock i spółka napisali dla niej jeszcze 3 piosenki, które wyszły na składance. Późniejsze płyty nagrywane dla Deconstruction były znacznie słabsze, choć na listach radziły sobie trochę lepiej niż ostatnia z 4 wymienionych. Płyta "Kylie Minogue" nawet mi się podoba a najbardziej "Surrender", gdzie słychać na początku dżwięk rozporoszonych dzwoneczków, dużym przebojem było "Confinde in me" numer 1 w Australii i 2 w Anglii. Nawet udana płytka i przyjemna dla ucha, muzycznie jest to już jednak dobry pop,jedną piosenkę na nią napisali PSB następna płyta jest dziwna, bo mamy nawet country w "Cowboy style', uwielbiam go, dwa popowe piosenki "Breathe" i "Did it again", niektóre utwory poprockowe jak "Limbo"; jednak sprzedała się w bardzo małym nakładzie co doprowadziło do zerwania kontraktu. Dalej był już kontrakt z EMI i pasmo sukcesów najpierw "Light years" (Kylie zrobiła niespodziankę i nagrała niemiecką wersję jednej piosenki, w której jest jeden ukryty utwór "Password") uwielbiam tą płytę a potem "Fever" , która też właściwie nie ma słabego punktu. " Body language" nie wnosi za wiele nowego, piosenki są nudnawe za to "X" jest swietna, "The one" nawiązuje stylistycznie do starej Kylie. Wszystkie płyty poza Body Language to dance + parę popowych piosenek.

Za niedługo Kylie wystąpi w Gdańsku i to jest świetna wiadomośc. :D
Awatar użytkownika
Peter

Kylie nagrywa nową płytę, znamy już "All the lovers" pozostałe piosenki są jeszcze lepsze (nie mogę tu wklejać linków do odsłuchu, bo to nie legalne) jeśli ktoś chce ich odsłuchać to pisać na pw, najlepsze piosenki to "Cupid boy" i "Too much" oraz drugi singiel "Get out of my way".
Awatar użytkownika
Peter

Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Świetny album, tak sobie pomyślałem, że głos Thomasa bardzo by pasował do tych aranżacji. Chciał bym kiedyś usłyszeć razem Thomasa w duecie z Kylie Minogue.
Awatar użytkownika
Peter

Fajnie to wszystko brzmi, tylko te utwory niemal w niczym się nie różnią od siebie i to jest największy mankament tej płyty. Drugim singlem będzie "Get out of my way" i to dobry wybór, Duże wrażenie robi "Better than today", ale to już znamy z występu na żywo w USA, poczekamy na całość, na razie wielkie wrażenie robią "Cupid boy", "Put your hands of" i numer4.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

"All The Lovers" - genialny utwór, dla mnie jak na razie absolutny numer 1 2010 roku. Kapitalna aranżacja - klimat, wykonanie, pomysł. Taka mogłaby być aktualna muzyka taneczna Dietera - np. dla Caro ;)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Przesłuchałem całej nowej płyty Kylie i powiem tak brak przebojowości temu wydawnictwu a myślałem że będzie to kopalnia hitów.PORAŻKA :(
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Jarasso pisze:Przesłuchałem całej nowej płyty Kylie i powiem tak brak przebojowości temu wydawnictwu a myślałem że będzie to kopalnia hitów.PORAŻKA :(
W tym masz nieco racji album nie jest aż tak przebojowy poza All The Lovers" , Looking For An Angel ,Put Your Hands Up to najlepsze kawałki z płyty .
Awatar użytkownika
Peter

Porażką bym się nie ośmielił tego nazwać. Najlepsza piosenka to "Better than today" a obok niej na pewno "Too much" i "Closer". Każda właściwie piosenka jest tam świetna. Stuart Price się bardzo postarał, może nie jest to drugie "Confessions on a dancefloor" ale płyta lepsza niż album Juliet Richardson "Random Order". Ta wyszła mu zdecydowanie lepiej.
Awatar użytkownika
Peter

Patrzcie ile ta kobieta nagrała utworów:
http://eng.anarchopedia.org/list_of_unr ... ogue_songs
To odrzuty z sesji, w różnej to jest jakości, szkoda, ze tylko jakaś 1/10 dostępna w sieci....
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

"All The Lovers" najwspanialszy utwór Kylie Minogue jaki słyszałam,dla mnie to hit roku 2010 8) .
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Jak byłam ostatnim razem w Empiku (co znalazłam tą składankę BBB) to cały czas leciała jej płyta :lol:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Występ Kylie w brytyjskim XFactorze (odpowiednik Idola) z zeszłego tygodnia.
http://www.youtube.com/watch?v=q280w_9EKpM
Ostatnio zmieniony ndz lis 14, 2010 11:49 przez ArCrack, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Osadzanie na stronach zablokowane przez YouTube, zamieniłem na link
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Peter

Kylie z nowym teledyskiem i świetną piosenką. Jak dla mnie o wiele lepsza niż GOOMW.
Awatar użytkownika
Peter

Kylie nie zwalnia tempa wydawania piosenek, po featuringach z Taio Cruz i Hurts nagrywa piosenkę świąteczną: "Let It Snow"

żródło:
http://www.kylieminogue.com.pl/
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Nowa propozycja od Kylie i Taio Cruz - Higher.
http://www.youtube.com/watch?v=KRBS5WZMdik
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
ODPOWIEDZ