New Collective

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
tanathos

Re: New Collective - dwa albumy za free

Post autor: tanathos »

właśnie zgromadziłem albumy new collective oraz "Album' Collective:-) nie ukrywam, że bardzo mi się podoba muzyka panów z Łodzi:-)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Adik

Post autor: Adik »

Czemu nie działa stronka www.newcollective.drl.pl?
Awatar użytkownika
secret_girl

Post autor: secret_girl »

gdyby ta strona działała,to bym z chęcią posłuchała i poobrała,ale cóż... :?:
pozdrawiam wszystkich fanów MT;*
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Też długi czas polowałam na te płyty.Na you tube są tylko pojedyncze piosenki.Link nie działa więc chyba nie będzie nam na razie dane przesłuchanie tych utworów :( :( : :/ :/
I LOVE DB AND TA!
Adik

A wielka szkoda, bo utwory są naprawdę fajne;)
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Nie słucham NC, bo od dawna nie lubię tego typu muzyki, ale niegdyś był to jeden z moich ulubionych zespołów, chyba dlatego, że stylem muzycznym przypominali mi Modern Talking. Może wtedy mi się to podobało, potem zmieniłam zdanie i przestałam lubic coś co na siłę próbuje się upodobnic do M.T. Takie jest moje zdanie na ten temat. Pamiętam NC z Disco Relaxu i od początku 1997r. zapisywałam wszystkie niedzielne telelisty do zeszytu. Z tegoż programu lubiłam Mister Dex, a był to drugi z moich ulubionych zespołów z tego programu. Zawsze z niecierpliwością czekałam każdej niedzieli czy puszczą ich piosenki. Jeśli nie puścili żadnych, czułam rozczarowanie. Pamiętam jak usilnie starałam się kupic kasety wszystkich zespołów, których piosenki puszczali w tym programie, zresztą wtedy nie było problemu z zakupem takich kaset, w sklepach było ich pełno. Wiem, że z M.D. miałam wszystkie. Nawet nie pamiętam ile miałam wszystkich kaset, w dodatku były bardzo tanie. Teraz dla mnie Mister Dex, New Collective i disco polo to już przeszłośc. Od 1998r. moim ulubionym zespołem i moją inspiracją jest Modern Talking. Słuchanie ich muzyki daje mi wiele nieopisanej radości i wiele satysfakcji. Pozdrawiam :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Też nie przepadam za wszelkimi podróbkami ale czasem warto ich posłuchać choćby z czystej ciekawości.I nieraz można nawet natrafić na całkiem miłe piosenki.Ale one nigdy nie zajmą takiego miejsca jakie zajmuje MT.Po kilku przesłuchaniach są rzucane na półkę :|
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Ja nie lubie New Collective, przesłuchałem może raz ich album i to nawet nie wszystkie piosenki.
Dla mnie to bardziej discopolo niż muzyka w stylu Bohlena. Sorry chłopaki, ale nie ten poziom.

Nawet z projektów samego Dietera dla mnie liczą się tylko MT, CCC i BS - reszta właściwie nie istnieje.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja jeszcze w ogóle nie przesłuchałam i też nie sądzę żeby było to coś specjalnego,ale dzięki temu że tak wiele osób naśladuje styl Bohlena jest więcej albumów które ciekawią
i które chciało by się przesłuchać.Ja mam teraz zaległości w obsłuchaniu właśnie tego typu wykonawców(jak np New Collective ,Mooving Heroes itp)Przez to zainteresowania muzyczne znacznie się poszerzają.Ale i tak na pierwszym miejscu są oczywiście oryginały :D
I LOVE DB AND TA!
Adik

Hej, wielka prośba do WAS, gdzie jeszcze można znaleść te 2 albumiki za free, chyba ze byłby ktoś miły i mógł podesłać:)
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Album Chinatown wymiata absolutnie! Coś wspaniałego...
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja myślę, że Oni doskonale nadawaliby się do rozgrzewek pobliczności przed koncertami Thomasa w Polsce. Przykład z koncertu z Kielc z września ubiegłego roku najlepiej pokazuje jak wykonawca "na rozgrzewkę" jest ważny. To nie powinien być rock czy metal albo inny "wynalazek" muzyczny. Publiczność nie nudzila by się czekając na występ Thomasa, kto był w Kielcach np. ten doskonale pewnie pamięta jak bardzo publiczność miała już dość "rozgrzewki" tego miejscowego zespołu z numerem w nazwie. Żałuję, ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie ich nazwy (numeru też nie 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

Nie chcę tego badziewia i za darmo!!!!!
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Piotr Sulikowski - Nic O Tobie Nie Wiem
Dzisaj znalazłem ten kawałek, czy to tylko rodzynek z nowego albumu, który nigdy nie wyszedł? Nagranie naprawde dobre.

http://thomas9167.wrzuta.pl/audio/68M1c ... e_nie_wiem
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

https://www.facebook.com/ncollective - nowy album ma się ukazać jesienią.
Jak piszesz tak cię widzą.
mrowa1808

Re: X-Collective Piotr Sulikowski nowy projekt

Post autor: mrowa1808 »

30.04.2012.
Oficjalnie zespół nigdy się nie rozpadł. Obaj jego członkowie zajęli się własnymi projektami, ale nigdy nie wykluczali wznowienia działalności jako New Collective.

Tak, stało się to jednak faktem! Polski Modern Talking wraca! Piotr Sulikowski i Marek Dulewicz, którzy zasłynęli takimi utworami jak "China town", "Szukaj mnie", "Czy to było deja vu" czy "12:02 do San Juan" pracują nad nową płytą!

Album, który nosić ma tytuł "Sopernova" ma ukazać się jesienią. My już mieliśmy okazję usłyszeć dwa nowe utwory, które znajdą się na krążku. Śmiało możemy powiedzieć, że nie będziecie zawiedzeni - stary, dobry New Collective!

Według zapowiedzi Piotra, album będzie ich najlepszym. Jeżeli cały materiał będzie tak dobry jak te dwie nowe propozycje, które już niebawem opublikujemy na DiscoPortalu - może to być rzeczywiście wydawniczy hit.

Póki co serdecznie zapraszamy na oficjalny profil zespołu na portalu FaceBook. Zespół pojawi się także w Polo TV, premiera wywiadu ma nastąpić 27 maja. A u nas niebawem kolejne informacje dotyczące powrotu New Collective. Odwiedzajcie nas!
ODPOWIEDZ