Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
- Gasolina91
Re: Co Was zaskoczyło/zdziwiło.. itp. w MT?
A wiece co mnie na początku zadziwiło w MT?....To że Thomas się malował
.normalnie oczy, usta... potem wyszło na jaw jak to było 
Point Of No Return
-
TAZ
oczywiscie comeback!
nie sadzilem, ze dane mi bedzie usłyszec modern talking z nowymi przebojami
a zaluje, ze nie zdazylem wybrac sie na koncert
nie sadzilem, ze dane mi bedzie usłyszec modern talking z nowymi przebojami
a zaluje, ze nie zdazylem wybrac sie na koncert
- Naddel
- Członek TAFC Polska
A ja moje pierwsze wielkie zaskoczenie zaliczyłam stojąc sobie w kolejce do kasy w sklepie muzycznym, do którego wybrałam się po płytkę Back for good.
Otóż stoję sobie w kolejce, trzymam w łapkach płytkę i tak z nudów w końcu zaczęłam się rozglądać po sklepie...patrzę sobie na wyeksponowane kasety i płyty...patrzę...i nagle wzork mój pada na okładkę opisaną Blue System. Hm. A na okładce facet jakiś taki podobny do Dietera... Zerkam na okładkę MT...i na okładkę BS...i jeszcze raz... hmm... Niemożliwe. Nienie, no przecież DIeter gra w MT a nie w jakimś Blue System... DZIWNE
Bardzo nastoletnia wtedy byłam, więc nie zebrałam się na odwagę, żeby zapytać pana sprzedawcę o tą kasetę BS, nabyłam Back for good i pomknęłąm do domu, nadal bardzo zaintrygowana któż to był taki podobny do Bohlena 
Otóż stoję sobie w kolejce, trzymam w łapkach płytkę i tak z nudów w końcu zaczęłam się rozglądać po sklepie...patrzę sobie na wyeksponowane kasety i płyty...patrzę...i nagle wzork mój pada na okładkę opisaną Blue System. Hm. A na okładce facet jakiś taki podobny do Dietera... Zerkam na okładkę MT...i na okładkę BS...i jeszcze raz... hmm... Niemożliwe. Nienie, no przecież DIeter gra w MT a nie w jakimś Blue System... DZIWNE
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
-
Ninio
Modern Talking slucham od 1986 (tak mniej wiecej),mialem wtedy 6 lat i nawet nie wiedzialem jak nazywa sie ten zespol. Pozniej sie dowiedzialem a w 1987 dostalem swoja pierwsza kasete na gwiazdke (Romantic Warriors). Jakie bylo moje zdziwienie,gdy nie znalazlem tam Cheri cheri lady,Atlantis is calling i Brother Louie... Pozniej zaskoczenie in minus gdy dowiedzialem sie,ze chorek to nie Dieter a Systems in blue... pozniej zdziwila mnie piosenka Black bird...kompletnie cos innego. Pozatym zaskoczyly mnie "podrobki" nagran innych wykonawcow w nowym Modern Talking. Albumy 1-6 sa orginalne,Alone chyba jeszcze tez ale pozniej... od I'm not guilty sie zaczyna... Na plus to powrot w 1998 (oj bylem w siodmym niebie) i chyba obecnosc Erica.
- MTalkingusia28
Dla mnie każdy album po comebacku był taką miłą formą zaskoczenia, bo co roku czekałam na nową płytę i z każdej byłam nieziemsko zadowolona. Ale najbardziej zaskoczył mnie rozpad w 2003r. i album Universe na którym było tylko 12 piosenek, ale to było zanim się dowiedziałam o rozpadzie. Dopiero jakiś czas później oglądałam w TV program muzyczny w TV4 Muzyczne Listy i stamtąd się dowiedziałam. To była chyba najgorsza wiadomość w całym moim życiu. Długo nie mogłam dojść do siebie ale potem mi jakoś przeszło. Musiało. Poza tym nic nie mogłam zrobić, więc użalanie się nad swoim losem nie miało sensu. Widać tak miało być i tak się właśnie stało. Mój ukochany zespół przestał istnieć i straciłam szansę na kupno nowej następnej płyty, którą co roku kupowałam i cieszyłam się jak dziecko, które kupiło sobie pluszaka. Universe kupiłam na początku marca 2003r. a o rozpadzie, który nastąpił w maju dowiedziałam się w lipcu. Poza tym każdy album kupowałam zaraz po ukazaniu się w sklepie. Czyli tak; biegłam do sklepu i pytałam sprzedawcę czy już owa płyta jest i jak była to kupowałam od razu.
Aha, zdziwiło mnie to, że na Universie było tylko 12 piosenek, no bo przecież na poprzednich płytach było trochę więcej. Na tych płytach po comebacku, bo pierwszych sześciu nie miałam szansy wtedy mieć. I wtedy mnie coś tak zastanowiło, że tylko 12 piosenek i coś złego już wtedy zaczęłam przeczuwać. No i rzeczywiście się potem stało to co miało się stać niedobrego czyli rozpad Modern Talking. Okropne to było dla mnie przeżycie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
-
TAZ
MTalkingusia28 - ja sam mam bardzo bardzo podobne odczucia co ty
po powrocie BFG kupiłem jeszcze kasetę, bo nie miałem odtwarzacza CD
Ale Od Alone po Universe kupowałem juz tylko płytki]
I co wiosnę wyglądałem z niecierpliwością nowego albumu mojej ulubionej grupy
A jak juz kupiłem to byłem w 7 niebie
Jak szczeniak, który dostaje swoją ulubioną zabawkę
A i Universe też mnie zaskoczył ilością piosenek
Nie sadziłem oczywiście, że to jest ostatni album ale bardzo mnie zastanowiła ilość premierowych utworów
A potem krach....
THE END OF MODERN TALKING
Bardzo, bardzo smutne
po powrocie BFG kupiłem jeszcze kasetę, bo nie miałem odtwarzacza CD
Ale Od Alone po Universe kupowałem juz tylko płytki]
I co wiosnę wyglądałem z niecierpliwością nowego albumu mojej ulubionej grupy
A jak juz kupiłem to byłem w 7 niebie
Jak szczeniak, który dostaje swoją ulubioną zabawkę
A i Universe też mnie zaskoczył ilością piosenek
Nie sadziłem oczywiście, że to jest ostatni album ale bardzo mnie zastanowiła ilość premierowych utworów
A potem krach....
THE END OF MODERN TALKING
Bardzo, bardzo smutne
-
kingsajz23
pamiętam jak dziś wielki powrót MT - W RMF FM na liście przebojów nowe wersje piosenek, zwłaszcza pierwszej YMHYMS - USIADŁEM Z WRAŻENIA;-) następnie oczekiwanie na kolejne płyty, kupno nastepnie biegiem do domu słuchac;-) - ale w/g mnie po powrocie czegoś zabrakło na nowych płytach - starsze miały ,,coś'' w sobie co przyciąga do dzisiaj......jak się słucha. Dlatego dzisiaj słuchając np Rolfa Kohlera lub piosenkę 1 st Heavenue - tak cieplutko robi sie na duszy;-) wracając do tych cudownych dzwięków - a dzisiejszą twórczośc Bohlena przemilcze
- MTalkingusia28
O, no to tak jak ja.TAZ pisze: po powrocie BFG kupiłem jeszcze kasetę, bo nie miałem odtwarzacza CD
Aha, zapomniałam dodać, że słuchając Universe doszłam do piosenki Blackbird i nie mogłam się nadziwić skąd taka piosenka się znalazła na albumie pośród popowych kawałków. A to taki jakiś swingowy kawałek, jednak bardzo mi się spodobał, bo to rodzynek na tej płycie. Jest taki inny od reszty piosenek. Pamiętam, że zamknęłam wtedy oczy i momentalnie znalazłam się w jakimś całkiem innym świecie. Jakby w latach 60. czy 70., przed oczami ukazał mi się fantastyczny widok; Thomas siedzący w czarnym fraku przy fortepianie i śpiewający ten magiczny utwór. Ach, można się rozmarzyć...
Do tego piosenka Mistery, latynowskie klimaty i też zwróciłam na nią uwagę słuchając Universe. Poza tym kupując ów album po raz pierwszy to przesłuchałam płytę 2 razy pod rząd. Okropnie mi się piosenki spodobały. Po prostu po powrocie ze sklepu, usiadłam w pokoju przy stoliku i słuchałam tych pięknych piosenek. A gdy się skończyły to włączyłam płytę ponownie.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
- Gasolina91
I chyba największym zaskoczeniem w całej twórczości Modern Talking jest właśnie piosenka "Blackbird".MTalkingusia28 pisze: Aha, zapomniałam dodać, że słuchając Universe doszłam do piosenki Blackbird i nie mogłam się nadziwić skąd taka piosenka się znalazła na albumie pośród popowych kawałków. :
Point Of No Return
- Malediwy
To prawda, Blackbird jest piosenką zupełnie z innej bajki niż MT...
Spokojem można kamień ugotować...
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Były dwie negatywne rzeczy, które mnie zszokowały. Pierwsza z nich, że "oni byli parą". Dla mnie to było niedorzeczne, bo przecież obaj mieli żony, choć to np. Dieterowi nie przeszkadzało mieć kochanek (to było kolejne, późniejsze zaskoczenie). Nigdy nie wierzyłam w to, że oni mogli być parą, ale takie słuchy mnie dochodziły i nawet znalazłam artykuły tak sugerujące, więc przynajmniej wiedziałam skąd się to wzięło. Jednak najbardziej zaskoczyła mnie informacja, że "Thomas popełnił samobójstwo!" Dosłownie mnie to dobiło, bo wciąż miałam nadzieję, że kiedyś MT powróci.. Fakt faktem na początku lat 90' mało kto wiedział o jego solowej karierze w USA. Może nie uwierzyłabym w te rewelacje, ale 2 z 4 osoby które mi to powiedziały, były kiedyś wielkimi fankami MT. Do dziś nie wiem, skąd się to wzięło, jak i nie znalazłam żadnego źródła (prócz jednego komentarza pod ich piosenką na YT, w którym ktoś z zagranicy też napisał, że myślał, że Thomas nie żyje), więc jeśli ktoś z was coś podobnego też kiedyś słyszał, to chętnie się dowiem czegoś więcej.
Także możecie sobie wyobrazić, jaki szok przeżyłam, gdy w 98' na wspomnianej w innych postach liście Hop-Bęc usłyszałam nową wersję YMHYMS. Moja pierwsza myśl : pewnie znów jakaś kiczowata podróba, jak ta ostatnia (chyba rok wcześniej słyszałam w radiu okropny cover tej piosenki). Nawet głos Thomasa, nie do końca mnie przekonał, bo myślałam, że po prostu wykorzystali jego wokal. Ale potem Marcin Jędrych zapowiedział wielki powrót MT i w tym momencie Thomas dla mnie "zmartwychwstał!"
Także możecie sobie wyobrazić, jaki szok przeżyłam, gdy w 98' na wspomnianej w innych postach liście Hop-Bęc usłyszałam nową wersję YMHYMS. Moja pierwsza myśl : pewnie znów jakaś kiczowata podróba, jak ta ostatnia (chyba rok wcześniej słyszałam w radiu okropny cover tej piosenki). Nawet głos Thomasa, nie do końca mnie przekonał, bo myślałam, że po prostu wykorzystali jego wokal. Ale potem Marcin Jędrych zapowiedział wielki powrót MT i w tym momencie Thomas dla mnie "zmartwychwstał!"
- aleksandra227
- Członek TAFC Polska
A dla mnie było zaskoczeniem gdy usłyszałam piosenki z radia,a potem z kasety w 98 roku. I byłam przekonana,że to był głos kobiecy,a nie dwóch panów.
A moja mama upierała się,że nie mam racji,bo to "stare dziady" śpiewają jak to określiła,a ja byłam w szoku gdy zobaczyłam ich w tv i ten słynny wywiad w TVP1 z wypiekami na twarzy słuchałam tego wywiadu i byłam pod wrażeniem ich piosenek
Podobał mi się wtedy Dieter taki blondyn i te oczy niebieskie no,ale potem podobał mi się Thomas
I do dziś słucham piosenek modern talking i solowych piosenek Thomasa Andersa są naprawde świetne
I na koncerty jeżdżę co roku,a w tym miesiącu jak wiadomo też planuję pojechać posłuchać na żywo Thomasa i polecam naprawdę
A moja mama upierała się,że nie mam racji,bo to "stare dziady" śpiewają jak to określiła,a ja byłam w szoku gdy zobaczyłam ich w tv i ten słynny wywiad w TVP1 z wypiekami na twarzy słuchałam tego wywiadu i byłam pod wrażeniem ich piosenek
Podobał mi się wtedy Dieter taki blondyn i te oczy niebieskie no,ale potem podobał mi się Thomas
I do dziś słucham piosenek modern talking i solowych piosenek Thomasa Andersa są naprawde świetne
I na koncerty jeżdżę co roku,a w tym miesiącu jak wiadomo też planuję pojechać posłuchać na żywo Thomasa i polecam naprawdę
Nie wątp w swoje marzenia jeżeli nawet,to uwierz że Ci się uda. Thank you that you are Thomas Anders I love you for it.
- MODERN JEANNE
OMG co za info, więc przez kilka lat chyba musiałaś być przekonana że go nie ma wśród nas?Anita Anders pisze: Jednak najbardziej zaskoczyła mnie informacja, że "Thomas popełnił samobójstwo!" Dosłownie mnie to dobiło, bo wciąż miałam nadzieję, że kiedyś MT powróci.. Fakt faktem na początku lat 90' mało kto wiedział o jego solowej karierze w USA. Może nie uwierzyłabym w te rewelacje, ale 2 z 4 osoby które mi to powiedziały, były kiedyś wielkimi fankami MT. Do dziś nie wiem, skąd się to wzięło, jak i nie znalazłam żadnego źródła (prócz jednego komentarza pod ich piosenką na YT, w którym ktoś z zagranicy też napisał, że myślał, że Thomas nie żyje), więc jeśli ktoś z was coś podobnego też kiedyś słyszał, to chętnie się dowiem czegoś więcej.
Ja kiedyś podobny news o moim ulubieńcu Dieterze przeczytałam.
Szukam co nowego u niego i aż mnie zmroziło normalnie.Ale to była jakaś plotkarska gazeta i przestałam później zwracać uwagę patrząc na niego w DSDS.
U mnie to najbardziej te chórki jednak były zaskoczeniem. Na pewno większym niż ich powrót nawet.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Dokładnie tak było droga koleżanko, z tym przekonaniem żyłam jakieś 2 lata, jak nie więcej! Dlatego tak bardzo jestem ciekawa, skąd się wzięła ta plotka?MODERN JEANNE pisze:OMG co za info, więc przez kilka lat chyba musiałaś być przekonana że go nie ma wśród nas?Anita Anders pisze: Jednak najbardziej zaskoczyła mnie informacja, że "Thomas popełnił samobójstwo!" Dosłownie mnie to dobiło, bo wciąż miałam nadzieję, że kiedyś MT powróci.. Fakt faktem na początku lat 90' mało kto wiedział o jego solowej karierze w USA. Może nie uwierzyłabym w te rewelacje, ale 2 z 4 osoby które mi to powiedziały, były kiedyś wielkimi fankami MT. Do dziś nie wiem, skąd się to wzięło, jak i nie znalazłam żadnego źródła (prócz jednego komentarza pod ich piosenką na YT, w którym ktoś z zagranicy też napisał, że myślał, że Thomas nie żyje), więc jeśli ktoś z was coś podobnego też kiedyś słyszał, to chętnie się dowiem czegoś więcej.
Ja kiedyś podobny news o moim ulubieńcu Dieterze przeczytałam.
Szukam co nowego u niego i aż mnie zmroziło normalnie.Ale to była jakaś plotkarska gazeta i przestałam później zwracać uwagę patrząc na niego w DSDS.
U mnie to najbardziej te chórki jednak były zaskoczeniem. Na pewno większym niż ich powrót nawet.
- MODERN JEANNE
Wtedy byłaś już ich fanką, czy jeszcze z daleka raczej ich obserwowałaś?
Najlepsze są stałe wieści o Dieterze że już zmarł, lub nastąpi to w przyszłości.
http://en.mediamass.net/people/dieter-b ... hhoax.html
Najlepsze są stałe wieści o Dieterze że już zmarł, lub nastąpi to w przyszłości.
I LOVE DB AND TA!
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Tak, od kiedy tylko sięgam pamięcią, to moim ukochanym zespołem był właśnie Modern Talking. Jak pisałam w innym poście, zaczęło się od usłyszenia Cheri, Cheri Lady, a był to rok 85' albo początek 86', także wielkim ciosem dla mnie była później ta wiadomość, tym bardziej że Thomas był moją "pierwszą miłością."MODERN JEANNE pisze:Wtedy byłaś już ich fanką, czy jeszcze z daleka raczej ich obserwowałaś?