Filmy
-
jkris
Re: Filmy
Zielona Mila i Skazani na Shawshank to takze jedne z moich ulubionych filmow ale ciezko byloby mi wskazac jeden ulubiony... no chyba, ze Egzorcyzmy Emily Rose- swietna produkcja, ktorej wartosc podbija to, ze jest to historia oparta na faktach. nawiasem mowiac bardzo mnie ta historia zaciekawila i troche sobie na ten temat poczytalem. jesli ktos nie widzial to polecam...
zdecydowanie niecierpie filmow, ktorych jedyna wartosc stanowia efekty specjalne, bijatyki, poscigi.. mam takze ogromna alergie na fantastyke-Władca pierscieni do dzis kojarzy mi sie z mekami przezytymi w kinie. almodovar i kolski to chyba moi dwaj ulubieni rezyserzy.
no i pozostaly jeszcze horrory, za ktorymi nie przepadam, bo najczesciej mnie nie przerazaja a obrzydzaja ale zdaje sie, ze bede musial zrobic wyjatek i wybrac sie do kina na "Repo! The Genetic Opera", w ktorym jedna z głownych rol zagra Sarah Brightman(!) rezyseria Darren Lynn Bousman- to ten od Pily...
zdecydowanie niecierpie filmow, ktorych jedyna wartosc stanowia efekty specjalne, bijatyki, poscigi.. mam takze ogromna alergie na fantastyke-Władca pierscieni do dzis kojarzy mi sie z mekami przezytymi w kinie. almodovar i kolski to chyba moi dwaj ulubieni rezyserzy.
no i pozostaly jeszcze horrory, za ktorymi nie przepadam, bo najczesciej mnie nie przerazaja a obrzydzaja ale zdaje sie, ze bede musial zrobic wyjatek i wybrac sie do kina na "Repo! The Genetic Opera", w ktorym jedna z głownych rol zagra Sarah Brightman(!) rezyseria Darren Lynn Bousman- to ten od Pily...
- Adi
To również i moje klimaty. Ostatnio wrażenie zrobił na mnie film Hitler: The Rise of Evil (2003) oraz taki nowszy (nie pamiętam tytułu) o tym jak jeden kolega ze studiów Hitlera wywierał na niego negatywny wpływ i zachęcał do przenoszenia złych uczuć na malowane przez siebie obrazy i żeby pozwalał uzewnętrzniać swój gniew (bardzo fajny film, taki artystyczno-psychologiczny, pokazujący trochę studium zła).Daniel pisze:Ja najbardziej lubie filmy "z dreszczykiem", z jakas tajemnica. Lubie dobra fantastyke (Aliensy, Terminatory, Starwarsy), horrory i trillery, dobra sensacje, jak rowniez kino ambitniejsze, artystyczne, "festiwalowe".
- MichałT
Dodałbym jeszcze Seanna Connery'ego, "Bondy" z nim miały taki swój klimatAdi pisze:Choć dla mnie najlepszym odtwórcą tej roli był Roger Moore. Niezły też był Pierce Brosnan.
Zdecydowanie polecam bondowską serię z nim

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Adi
Fakt, Seann Connery też był dobry. A chciałbym jeszcze dodać, że niestety gdzieś od filmu "Śmierć nadejdzie jutro" Bond stracił trochę z jego magii, która dotąd była czymś co przykuwała fanów. Myślę, że pójście w kierunku naszpikowania serii Bonda coraz to nowszymi efektami specjalnymi jest zdecydowanie przerostem formy nad treścią.