Muzyczne perspektywy Blue System.

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera

Jaka perspektywa kształtuje sie przed Blue System?

1. Reaktywują się w nowym składzie.
2
3%
2. Wydadzą tylko składankę the best of.
10
17%
3. Nie wznowią w ogóle działalności
42
72%
4. Trudno powiedzieć
4
7%

Liczba głosów: 58

Awatar użytkownika
Peter

Re: Muzyczne perspektywy Blue System.

Post autor: Peter »

art_system pisze:Osobiscie nigdy nie lubiałem 8 albumu- chyba zgodzicie sie ,że to najslabsza płyta? zupełnie nieudana.
Nie wiem czy w ogóle istnieje coś takiego jak słaba płyta BS. Dla mnie może być
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

No własnie może być... wiem to Twoje subiektywne odczucie, ale powiedz ile razy tak naprawdę wraciłeś do tej płyty? Ja od 10 lat ani razu do niej nie wróciłem- jedynie instrumentalną wersje History
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
piciasty

Post autor: piciasty »

Moim zdaniem Bohlen nie kiwnie palcem w kierunku starych spraw dopóki siedzi w DSDS tzn do 2012 roku nie ma szans chyba że sie znowu potknie gdzieś i straci w upadku dwie jedynki ale na to bym nie liczył. Dla nas panowie i panie to jest raczej koniec barwnej twórczości pana B. Pozostaje wtopić uszy w My Bed Is Too Big i rozkoszować sie jego brzmieniem.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

art_system pisze:Osobiscie nigdy nie lubiałem 8 albumu- chyba zgodzicie sie ,że to najslabsza płyta? zupełnie nieudana.
Jest on jednym z moich ulubionych :wink:
Na początku bardzo dobre History i Operator, później Backstreet Heaven - jak dla mnie genialna wolna piosenka 8) You Are An Angel i I'm so Excited - kolejne dwa bardzo melodyjne utwory, następnie dość dobre Dirty Money, poziom świetności piosenek wzrasta 8) ...
Ballerina Girl- coś w tej piosence jest :wink: Lovers In A Missing World - kolejna super piosenka, Talk To Me - tak samo 8) Michael Has Gone For A Soldier ze świetną solówką :) no i Don't You Want My Foolish Heart - tej piosenki chyba już nie będę komentować :wink:
Dieter wróć z taką muzyką :!: :wink:

Obrazek

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Dieter wróć z taką muzyką :!: :wink:
Racja taka muzyka byłaby fajna dzisiaj.
Wracając do tematu na powrót Blue System raczej nie ma co liczyć, ale może się pojawi płyta DVD, na czym mi bardzo zależałoby.
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Mnie zastanawia dlaczego Dieter nie wydał na singlu np. kawałka "Bizzare,Bizzare" z der film. Słucham go sobie często na You Tube i choć to nie Blue System, to jednak to kapitalny, oryginalny kawałek, który mógłby daleko zajść na listach nie tylko w Niemczech. Może to była jakaś szansa na reaktywację czy raczej może na nowy pomysł muzyczny autorstwa samego Bohlena. Dla mnie zarówno Medlock jak i np. Aleksander czy Ivone to tylko postacie stworzone marketingowo przez Bohlena pod publikę i zgodnie z obowiązującym trendem muzycznym. A Bizzare to cały Dieter - oryginalny, trochę przekorny, wyluzowany i "swój" czyli taki, jakiego my Fani Go znamy i kochamy. Takie moje zdanie w tej kwestii 8)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

To oczywiste ze Blue System sie nie reaktywuje. Przeciez ostatnie plyty zespolu byly wielka klapa, Dieter probowal ratowac zespol, zmianiajac jego brzmienia, ale nic to nie dalo. Z perspektywy czasu doszedl zapewne do wniosku, ze najlepiej jakby tego brzmiania wcale nie zmienial - bo jedynie singiel Laila byl jakims tam sukcesem (i to raczej w dyskotekach niz w sklepach muzycznych). Jednak w czasach obecnych grac muzyke brzmiaca na lata 90te to tez bylo by samobójstwo. A Blue System brzmiacego jak jakis hip hop nie strawil by chyba nikt. Druga sprawa jest to, ze Bohlenowi juz sie nie chce nagrywac wlasnych plyt i dawac koncertow. On woli produkowac dla innych, mlodszych i tylko zgarniac z tego profity.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Przeciez ostatnie plyty zespolu byly wielka klapa
Czyżbyś miał także na myśli płytę Body to body? Jeżeli tak, to z tym się nie mogę zgodzić. Dla mnie to kawał dobrej muzyki. A jeśli chodzi o perspektywy BS, to liczę na dwie płyty: coś w stylu remix album i DVD. Przecież obie tego typu płyty Modern Talking zostały wydane praktycznie w chwili, kiedy MT już nie było, a zatem bardzo prawdopodobne, że podobna sytuacja powtórzy się z Blue System. :wink:
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Cóż mogę powiedzieć: Thanks God, ze powstał taki wspaniały zespół jak Blue System, bo bez niego byłoby nudniej na tym szarym świecie 8)

W reaktywację nie wierzę.
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Peter

Adek pisze:Thanks God, ze powstał taki wspaniały zespół jak Blue System, bo bez niego byłoby nudniej na tym szarym świecie 8)
Też tak myślę.
Adek pisze: W reaktywację nie wierzę.
Ale skoro Edel wydaje 100 składanek C.C. Catch to dlaczego Sony BMG ma być gorsze?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Choćby dlatego, że Sony BMG jest "lepsze" i nie bawi się raczej w płyty, na które nie ma większego popytu. Jeśli premierowy materiał firmowany nazwiskiem Dietera sprzedał się fatalnie, nie ma powodu by wierzyć w dobrą sprzedaż kompilacji nagrań, które i tak już znamy.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Chyba tak naprawdę powstała tylko jedna komplikacja BS, choc trudno mi nazwać to typową składanką, gdyż są to dwa albumy, dodatkowo wydane w Rosji 8)
Jeszcze nigdy nie widzialem skladaka BS, nawet na ,,czarnym rynku'' 8)
Mam tylko nadzieje na reedycję...
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Peter

Adek pisze:Jeszcze nigdy nie widzialem skladaka BS, nawet na ,,czarnym rynku'' 8)
Było coś takiego nazywało się The Ballads.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Peter pisze:
Daniel pisze:Przeciez ostatnie plyty zespolu byly wielka klapa
Czyżbyś miał także na myśli płytę Body to body? Jeżeli tak, to z tym się nie mogę zgodzić. Dla mnie to kawał dobrej muzyki.
Mnie nie chodzi o to, co sie podoba mnie, Tobie albo innym na tym forum - ale o wyniki sprzedarzy plyt.
A te byly kiepskie. Przeciez gdyby Blue System sprzedawal sie dobrze - to nigdy nie doszlo by do reaktywacji MT!
Dlatego mozemy sie tylko cieszyc, ze BS tak slabo sie spisywal :)

Druga sprawa - Best Of i DVD MT ukazalo sie prawie natychmiast po rozpadzie zespolu. To byla sensacja!
Od zakonczenia dzialalnosci BS minelo juz tyle czasu, ze maly jest sens w wydaniu skladanki z hitami czy DVD.
Malo ludzi by to kupilo - bo tylko najwieksi fani. Po co komu zbieranina singli BS na jednej plycie?
Plyty Blue System sa tak tanie, ze kazdy moze kupic sobie wszystkie albumy bez problemu. Skladanka jest zbedna.
Watpie tez, ze Dieter bedzie sie angazowal w produkcje plyty z remixami - bo taka plyta to juz byla by zupelnie niszowa.
Blue System to nie Depeche Mode, ktory to co kika lat wydaje nowe remixy i w przypadku Bohlena byla by to komercyjna klapa. Czas na taka plyte juz minal, jest juz za pozno.
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Mnie nie chodzi o to, co sie podoba mnie, Tobie albo innym na tym forum - ale o wyniki sprzedarzy plyt.
No tu się z Tobą zgodzę obiektywnie wynik był kiepski.
Daniel pisze:Od zakonczenia dzialalnosci BS minelo juz tyle czasu, ze maly jest sens w wydaniu skladanki z hitami czy DVD.
Też się zgadzam, tylko zobacz Caro 20 lat temu nagrywała piosenki, a składanki wychodzą nawet dzisiaj. To, że jakiś zespół dawno nie istnieje nie oznacza, że nie ma sensu wydawać DVD czy składanki.
Daniel pisze:Watpie tez, ze Dieter bedzie sie angazowal w produkcje plyty z remixami - bo taka plyta to juz byla by zupelnie niszowa.
Nie musiałby produkować remixów na nowo tylko zebrać najlepsze i wrzucić je na płytkę.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

To, że ukazują się składanki Caro a nie Blue System wcale nie wynika z tego że Ona jest lepiej znana. Zauważcie składanki Modern Talking ukazują się co roku. Dieter poprostu zdając sobie sprawę iż raczej więcej jako wykonawca piosenek nie wystąpi na scenie (przecież po wydaniu ostaniego Soundtracka ani razu nie wykonał publicznie ani jednej piosenki z tej płyty), chce aby go zapamiętano przede wszystkim jako twórcę jego największego sukcesu życiowego - MODERN TALKING.
Owszem pojedyńcze piosenki Blue System ukazały się na kilku składankach, ale na oddzielną, poświęconą tylko tej formacji raczej nie spodziewam się. Dieter = Modern Talking i on tak chce aby go zapamiętano. Zresztą w 99% programów TV kiedy jest o nim mowa - zawsze jest utożsamiany z Modern Talking, o Blue System raczej się nie wspomina. Wspólny występ z Medlockiem to tylko epizod, mający pomóc Medlockowi w sprzedaży płyt (i tu też raczej porównywano ich do Modern Talking) i przez to większy zarobek dla siebie. Teraz zostaje poczekać nam na zapowiadany od 1989 roku Musical Dietera, a to że w nim nie wystąpi, też mnie nie zdziwi...
MODERN TALKING FOREVER!!!
ODPOWIEDZ