Blue System 21 st Century

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera

Który z utworów z 21 st Century uważasz za najlepszy?

Czas głosowania minął czw lip 24, 2008 14:23

1. Welcome to the 21 st Century
1
14%
2. 6 years, 6 nights
2
29%
3. Venice in the rain
1
14%
4. If I will rule the world
0
Brak głosów
5. Sacrifice
1
14%
6. When Bogart talks to you
0
Brak głosów
7. That's love
0
Brak głosów
8. Lady unforgetable
1
14%
9. This old town
1
14%
10. 21st Century
0
Brak głosów
11. Sister cool
0
Brak głosów
12. See you in 22nd Century
0
Brak głosów

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Karolek78

Re: Blue System 21 st Century

Post autor: Karolek78 »

Peter pisze:Czy też macie tak jak ja, że w "That's Love" słyszę trzy głosy? Bohlena, Koehlera i .... ? No właśnie, Rolf śpiewa "This Love Is Like a Fire" ale w tle pobrzmiewa jeszcze grubszy i mocniejszy, czyj, nie wiem.
Nie przypadkiem cały chór Systemsów z Rolfem śpiewającym ostrzej niż we wiodącej partii?
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tak, cały chór, a jednej głos potężniejszy - mówiąc słowami mojej Asi - jak z piekła rodem. Tak jakby Rolf śpiewał na dwa glosy.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Z piekła rodem :wink: Tak to bym najbardziej określiła głos Dietera gdy chrypką śpiewa.

Zauważyłam też że piosenki BS dość różnie czasem brzmią w refrenach mimo że niby te same osoby śpiewają.
Pewnie to z tego powodu że w różny sposób zmiksowane.Nieraz właśnie na główny plan wychodzi taki niski wokal jak np w Baby Belive Me.A jak inaczej brzmi przy tym Laila
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

O ile refren "Lady Unforgetable" daje łatwą odpowiedź kto za nim stoi, o tyle to co dzieje się po drugiej zwrotce "That's Love" to nie odgadniona do dzisiaj tajemnica. Taki potężny głos. jakby Birger.
Awatar użytkownika
Karolek78

Bardzo słaba płyta. Nieciekawe aranżacje i kiepskie melodie, momentami mocno przekombinowane, tak jakby próbowano tym zakryć brak pomysłów. Ballady zrobione strasznie na siłę, ich brzmienie jest infantylne w mojej opinii, nigdy tego typu utworów nie lubiłem. This Old Town, inspirowane Jacksonem Sacrifice i 6 Years 6 Nights - to się tylko nadaje, reszta bardzo przeciętna lub po prostu słaba.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

Jeżeli to jest słaba płyta to aż strach pomyśleć co sądzisz o poprzedniej która jest przecież dużo słabsza, ta to jest powrót po dwóch latach posuchy...
Awatar użytkownika
Anita Anders
Członek TAFC Polska

Post autor: Anita Anders »

Dla mnie najlepszy jest This Old Town :)
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Karolek78 pisze:Bardzo słaba płyta. Nieciekawe aranżacje i kiepskie melodie, momentami mocno przekombinowane, tak jakby próbowano tym zakryć brak pomysłów. Ballady zrobione strasznie na siłę, ich brzmienie jest infantylne w mojej opinii, nigdy tego typu utworów nie lubiłem. This Old Town, inspirowane Jacksonem Sacrifice i 6 Years 6 Nights - to się tylko nadaje, reszta bardzo przeciętna lub po prostu słaba.
Słaba? Dla mnie to najlepsza płyta Blue System i jeszcze z mojego rocznika :) A najlepsze na tej płycie to: This Old Town, 6 Years - 6 Nights, If I Will Rule The World, That's Love, Venice In The Rain. I w sumie jeszcze podobają mi się intro i outro na płycie (Welcome..., See You...). I dodatkowo super wersje singlowe 6 Years - 6 Night oraz That's Love. Szkoda, że na singlu nie wyszedł This Old Town i If I Will Rule The World.
Awatar użytkownika
Karolek78

Peter pisze:Jeżeli to jest słaba płyta to aż strach pomyśleć co sądzisz o poprzedniej która jest przecież dużo słabsza, ta to jest powrót po dwóch latach posuchy...
Backstreet Dreams aranżacyjnie tak samo uboga jak i XXI wiek, ale jedno przemawia na korzyść tamtej - melodie. BD jest bardziej chwytliwa po prostu. Oczywiście, tam też można znaleźć niedopracowane (bardzo dobre refreny i słabsze zwrotki na przykład), jak i zwyczajnie słabe utwory.
Karolek78
Awatar użytkownika
Peter

W czym leży wyższość takich wypocin jak "Backstreet Heven", "I'm So Excited" czy zwłaszcza gniota "Lovers In A Missing World" nad tym albumem bo nie ogarniam? Nawiasem mówiąc to najgorsza piosenka starego Blue System obok oczywiście megagniota "Wonderful World" tych dwóch piosenek starego Blue System strawić bez mojego ukochanego Guinnessa się zwyczajnie nie da a lubię ze starego Blue System wszystkie piosenki i słucham ich codziennie.. Nowe BS było od singla "Dr Mabuse" i o ile dwa albumy po nim były super w całości o tyle BTB i HIA to już porażka tak słabego Bohlena wtedy mieliśmy mało (Whittaker, projekty eurodance, Wildecker Herzbuden)....
Awatar użytkownika
Karolek78

Peter pisze:W czym leży wyższość takich wypocin jak "Backstreet Heven", "I'm So Excited" czy zwłaszcza gniota "Lovers In A Missing World" nad tym albumem bo nie ogarniam?
Wiem, że robisz to celowo i wiesz doskonale, że właśnie z grubsza te utwory miałem na myśli pisząc o słabościach BD ;)
Karolek78
ODPOWIEDZ