A co sądzicie o muzyce typu rock, punk, metal?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
Peter

Re: A co sądzicie o muzyce typu rock, punk, metal?

Post autor: Peter »

only love pisze:a ja nie lubię muzyki śpiewanej po niemiecku.
Nawet Es geht mir gut heut nacht? Nie wierzę, ja to wprost uwielbiam.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

jak napisałam są wyjątki :lol:
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

Czyżby ten utwór do nich należał? Ja uwielbiam jeszcze Was macht das schon i Heisskalter Engel. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Apropo tego tematu polecam wam odsłuchać ten fajny teledysk ZZ TOP. :wink:

Kod: Zaznacz cały

http://pl.youtube.com/watch?v=KLUl8xkKSTk&feature=related
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
shizonek

Re:

Post autor: shizonek »

Louie, Louie, Louie pisze:Co w tym dziwnego, że niektórzy lubią i Modern Talking i np. punk?
Dla mnie to normalne, sama tak mam. Mnie bardziej dziwi kurczowe trzymanie się jednego gatunku.. jest tyle fajnej muzyki, że szkoda doprawdy olewać całe to bogactwo muzyczne. Ludziom jednak zwykle nie mieści się w głowach, jak można słuchać MT i Rammstein, i lubić oba te zespoły na równi. :roll:
No cóż, gdyby taki przeciętny 'ludź' popatrzył na moją listę w winampie, padłby zimnym trupem, a jego światopogląd fundamentalisty muzycznego doznałby nieodwracalnego uszczerbku. :lol: MT, pełno indie rocka typu The Killers, Franz Ferdinand, Snow Patrol, potem dla odmiany jakieś chórki gregoriańskie, dance'owa muza z lat 80, Massive Attack i inne trip-hopowe brzmienia, dla urozmaicenia Rammstein, albo jakiś Kaiser Chiefs, Future Sound of London czy Royksopp, Myslovitz, Madonna, Pet Shop Boys, soundtracki z bollywoodzkich filmów.. etc. :mrgreen: :lol: Ja tam lubię różnorodność w muzyce, a szczególnie kocham zespoły, które mieszają w gatunkach, jeśli chodzi o własną twórczość.

Odnośnie tematu - metalu nie słucham i nie zamierzam w przyszłości - nie kręci mnie w ogóle, z tego co słyszałam do tej pory, to wydaje mi się dziwaczny dość. I ma infantylny wizerunek. :/
Do punka mam sporo sympatii, choć raczej nie nazwałabym się miłośniczką. Czasem posłucham Green Daya i tyle. :P Ale jestem nastawiona pozytywnie, to muza pełna energii.
Rock to ogólne pojęcie, bardzo pojemne. Nudzi mnie niezmiernie granie zespołów z lat 80, nie lubię brzmienia a la Rolling Stones, Bon Jovi i tego typu oldskulowe nudy (jeśli są tu fani ww, przepraszam :] ). Podoba mi się za to nowsze gitarowe brzmienie brytyjskich grup (Blur choćby), lubię też 'dokonania' zespołów, które już wymieniłam: The Killers, FF, Kaiser Chiefs, Snow Patrol, White Stripes, Bloc Party itd. Z polskich grup uwielbiam tylko i wyłącznie Myslovitz. Lubię bardzo Rammsteina, co mnie permanentnie śmieszy, bo nie znoszę brzmienia języka niemieckiego, ale Rammstein jakimś sposobem to twarde brutalne brzmienie doprowadził do swoistej karykatury, że już mnie nie rażą żadne wyliczanki typu "eins zwei drrrrei... :lol: :mrgreen:
Aha, odnośnie rocka, to powiem tylko, że jak wielu spośród Was, tez go nie cierpiałam. Ale potem pojawiło się tyle fajnych zespołów, że po prostu zbrodnią byłoby ich nie posłuchać. No i przekonałam się, że "gitara nie gryzie".. :] I polubiłam koncerty... niesamowite wrażenia..
Peter pisze:
Gosia91 pisze:Ja nienawidze rocka i kropka :D
Ja też nie. Dieter próbował zrobić takie kawałki w tym stylu. Były to "We are the children of the world" a później "How will I know" i w obu przypadkach wypadło to tragicznie.
Iiii tam, ja mam dokładnie przeciwne zdanie na temat tej pierwszej piosenki.. :twisted:
Awatar użytkownika
Peter

Rock

No tak, ale ja 100000 razy wolę muzykę z syntetyzatora niż takie bezmyślne walenie w perkusję i szarpanie drutów jak u niektórych zespołów rockowych min. The Beatles, Queen etc. I te ich badziewne teksty typu: Help you know I need someone. Żenada. :/ Przecież każdy by coś takiego napisał. Szkoda tylko, że MT przytrafił się taki plagiat jak We take a chance....
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 17:45 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Wyróby plagiatopodobne :-)

Post autor: Gasolina91 »

Nooo ja za rockiem tez nie przepadam. W latach 80. (moim zdaniem) MT przyczyniło się do rozkwitu muzyki jaką oni tworzyli...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Peter pisze:Sto razy bardziej wolę muzykę z komputera niż taki chłam jak The Beatles, gdzie nawet nie wiedzieli co to jest komputer. :wink:
A ja nawet lubię Beatlesów :wink: Nie są aż tacy źli, a wierz mi Peterze, że są jeszcze o wiele, wiele gorsi od nich :wink:
Peter pisze:No tak, ale ja 100000 razy wolę muzykę z syntetyzatora niż takie bezmyślne walenie w perkusję i szarpanie drutów jak u niektórych zespołów rockowych min. The Beatles, Queen etc.
Z Beatlesami może się jeszcze zgodzę (rzeczywiście niektórzy mogą odczuwać ich muzykę jako bezmyślne walenie w perkusję i szarpanie drutów (ja się do tej grupy nie zaliczam :wink: ]) no ale Queen :?:
Gdzie u nich słychać bezmyślne walenie w perkusję i szarpanie drutów :?: Wg mnie, Queen'i mają cudowne piosenki (np I Was Born To Love You - coś niesamowitego 8) ) z genialnym Frediem Mercurym w roli wokalisty i świetnym gitarzystą Brianem Mayem 8)
Właśnie w tym rocku z lat 80-tych dokładnie jest słychać - perkusyjka, gitarka elektryczna - przejrzyście, choć oczywiście może troszkę ostrzej :twisted: Ale słychać co gdzie i kiedy się gra i właśnie tym różni się rok sprzed 20 lat, od dzisiejszego. Teraz gra się takie niewiadomo co <bezradny> Jest natłok instrumentów, wszytskie grają na raz - linia melodyczna się rozmywa, a jeśli dadzą już jakiś riff, to najczęściej "gitarzysta" "gra" go przez taką "mgłę" i w dodatku wokalista (niejednokrotnie słabiutki) wtrąca się z "uuuu, oł jeeee..." - to nie dla mnie :wink:
Dlatego uwielbiam rock lat 80-tych. Ty go nie lubisz - w porządku, masz prawo do swojego zdania, ja poprostu starałem się wytłumaczyć dlaczego lubię dobry rock, bo nie chciałem pisać: "lubię bo lubię i tyle" :wink:
Peter pisze:I te ich badziewne teksty typu: Help you know I need someone. Żenada. :/
Nie wszystkie ich teksty są żenujące. Np Yesterday ma bardzo ładny tekst :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Nie są aż tacy źli, a wierz mi Peterze, że są jeszcze o wiele, wiele gorsi od nich :wink:
Kogo masz na myśli?
Co do Queen, dla mnie to legenda, której należy się szacunek za jej dokonania, ale nie przepadam po prostu za jej muzyką.
MichałT pisze:Nie wszystkie ich teksty są żenujące. Np Yesterday ma bardzo ładny tekst :)
To prawda.
Ale ja wolę muzykę z syntezatora.
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 21:13 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichałT

Re: Rock

Peter pisze:Kogo masz na myśli?
Czy na pewno chcesz, żebym wymieniał wokalistów i zespoły :?: Ja bym jednak wolał się powstrzymać, bo ktoś może poczuć się urażony :wink:
Peter pisze:Co do Queen, dla nie to legenda, której należy się szacunek za jej dokonania, ale nie przepadam po prostu za jej muzyką.
Oczywiście masz do tego prawo, choć ja osobiście uważam ich za legendę ze wspaniałą muzyką :wink: 8)
Peter pisze:Ale ja wolę muzykę z syntezatora.
Wiesz co Peterze, kiedyś grupka przyjaciół, zbierała się, aby wyrażać swoją pasję muzyczną. Tworzyli róznego rodzaju zespoły. Zespoły te grały przez kilkanaście, a nie które przez kilkadziesiąt :!: lat (np The Rolling Stones). Dzisiaj zespoły pojawiają się równie szybko jak znikają - dotyczy to również pojedynczych artystów. Dzieje się tak z dwóch powodów:
:arrow: Szybka przemijalność czegoś co dziś dumnie nosi nazwę muzyki
:arrow: Pieniądz
Dziś muzykę, może tworzyć każdy z nas, przy pomocy komputera, ewentualnie syntezatora - nie potrzeba nawet do tego słuchu, nie mówiąc o kompletnym braku serca wkładanego w pracę. Te zespoły które grały kiedyś, wkładały w muzykę całe serce oraz swoje umiejętności śpiewu i gry na prawdziwych instrumentach. Przyjacielska więź między sobą, pozwalała im tworzyć tak cudowną muzykę. Prosty przykład: czy Dieter i Thomas osiągneli kiedykolwiek odzielnie taki sukces jak razem :?:
Całkiem niedawno w radiu, słyszałem wypowiedź Paula McCartneya: "nie mogę już ścierpieć tej samotności w studio".
Może dożyjemy czasów, że komputery same będą tworzyć muzykę, tylko czy będziemy mogli to nazwać prawdziwą muzyką i czy będzie to miało jeszcze jakikolwiek sens :?:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Czy na pewno chcesz, żebym wymieniał wokalistów i zespoły :?: Ja bym jednak wolał się powstrzymać, bo ktoś może poczuć się urażony :wink:
Czyżbyś miał na myśli Timberlake'a i Timbalanda?
Niech Ci będzie, ja za nimi nie przepadam specjalnie. Choć Timbaland wyprodukował parę ciekawych rzeczy.
100000000 razy wolę r'n'b niż rocka. Chociaż nie jest to mój ulubiony gatunek muzyki.
Możliwe, ze jest dużo prawdy w tym co piszesz, ale w Ameryce tak nie jest tam gwiazdy śpiewają często po kilkanaście lat :arrow: J.lo, Mariah Carey, może dołączy do nich Katy Perry, nieźle się zapowiada, nie wspominam już nawet o madonnie.
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:Czyżbyś miał na myśli Timberlake'a i Timbalanda?
Nie tylko :wink: Jest masa innych (choćby polskich) pseudowykonawców...
Peter pisze:Możliwe, ze jest dużo prawdy w tym co piszesz, ale w Ameryce tak nie jest tam gwiazdy śpiewają często po kilkanaście lat :arrow: J.lo, Mariah Carey, może dołączy do nich Katy Perry, nieźle się zapowiada, nie wspominam już nawet o madonnie.
Fakt, tyle, że Mariah Carrey i Madonna, jeszcze kilka lat temu śpiewały bardzo ładne i melodyjne piosenki i większość pamięta ich właśnie przez pryzmat tamtych lat. Miały świetny start z tak dobrą muzyką jaką tworzyły, a teraz, kompletnie zmieniły styl (prawdopodobnie pod publikę) no i po części ciągną na tym co tworzyły wcześniej. Jeśli dalej będą tworzyć takie piosenki jak obecnie, już niedługo się wypalą.....
Co do Kate Perry, to ona już na starcie zaczyna od piosenek, co tu dużo mówić, nijakich. Jej obecne utwory nie pozostaną w pamięci dłużej niż 2 lata.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Za notoryczny offtopic (temat był już wcześniej dzielony, tu znów rozmowa z niego zbacza) autor otrzymuje ostrzeżenie.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Fakt, tyle, że Mariah Carrey i Madonna, jeszcze kilka lat temu śpiewały bardzo ładne i melodyjne piosenki i większość pamięta ich właśnie przez pryzmat tamtych lat. Miały świetny start z tak dobrą muzyką jaką tworzyły, a teraz, kompletnie zmieniły styl (prawdopodobnie pod publikę) no i po części ciągną na tym co tworzyły wcześniej. Jeśli dalej będą tworzyć takie piosenki jak obecnie, już niedługo się wypalą.....
Z tym się nie mogę zgodzić. Mariah nagrała wspaniały album choć troszeczkę w stylu r'n'b, posłuchaj jak wspaniałą piosenką jest Touch my body, co podważa kompletnie tezę, ze dzisiejsa muzyka jest kiepska.
Madonna nagrała trochę słabszą płytę od poprzedniej, ale i na niej są fajne piosenki :arrow: Devil wouldn't recognize you, Give it to me, Miles away.
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:Z tym się nie mogę zgodzić. Mariah nagrała wspaniały album choć troszeczkę w stylu r'n'b, posłuchaj jak wspaniałą piosenką jest Touch my body, co podważa kompletnie tezę, ze dzisiejsa muzyka jest kiepska.
Podejrzewam jaki jest album, ale nie będę się o nim wypowiadał, bo go nie słuchałem i raczej nie mam zamiaru go słuchać. Natomiast chciałbym wiedzieć co Cię zachwyca w piosence Touch My Body Mariah Carey :?: Jak Wiesz pojęcia "fajny", "dobry", "zły" to pojęcia zbyt ogólnikowe. Wiejący nudą i monotonny podkład muzyczny (spróbój w wyobraźni oddzielić śpiew Marii od muzyki - a przekonasz się sam) czy soulowe wstawki wspaniałej wokalistki Mariah Carey, która poszła niestety nie w tym kierunku co powinna :?:
Oczywiście to tylko moja opinia, choć wydaje mi się, że to również opinia obiektywna :wink: Ty oczywiście masz prawo do własnego zdania na ten temat.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Za notoryczny offtopic mimo próśb, upomnień i ostrzeżeń (dwa posty wyżej) konto autora zostaje zablokowane do 20 listopada.
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Jedynymi wykonawcami, których bardzo lubię, a których muzyka przypomina rocka są Don Johnson i Oasis. Jednak żaden z nich nie gra takiego właściwego rocka. Muzyka Johnsona to poprock, a Oasis to Britpop.
Awatar użytkownika
Lady Lai

Post autor: Lady Lai »

Jeszcze rok temu słuchałam Behemotha, Vadera, Vampirici, Satanici, Slayera... ale powiem Wam, że ta muzyka szybko zniewala, męczy człowieka. Czujesz przymus ubierania się na czarno, noszenia piętnastokilowego obuwia, izolowania się od "pustaków", którzy tak naprawdę są bardziej wartościowi od Ciebie. Zaczynasz obracać się w środowisku ludzi, którzy jawnie wymagają od Ciebie znajomości całej dyskografii np. Black Sabbath. jakby to ujął Jasiu Śmietana- bes sęs

nie potrafię się wyrzec tylko Turbo, Placebo i R.E.M.
zdążyłam się uzależnić:)
Och, come on- WIN!
ODPOWIEDZ