Śmierć Kohlera - czy to prawda?

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
Awatar użytkownika
Kudlaty

Re: Śmierć Kohlera - czy to prawda?

Post autor: Kudlaty »

Też mam taką nadzieje. Obecnie brakuje na rynku muzycznym brzmienia, które prezentuje SIB. A że dodatkowo wychodzi im to dobrze, to tym gorzej, gdyby ich miało zabraknąć. Ciekaw tylko jestem, czy panowie dobiorą jeszcze kogoś do zespołu. Może by tak Birgera?? :)
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Kudlaty pisze:A że dodatkowo wychodzi im to dobrze, to tym gorzej, gdyby ich miało zabraknąć. Ciekaw tylko jestem, czy panowie dobiorą jeszcze kogoś do zespołu. Może by tak Birgera?? :)
Wychodzi im to lepiej niż na poprzedniej płycie szkoda Kohlera bo nowe kawałki były niezłe, choć oczywiście nie wszystkie miały udane aranżacje. Co do Birgera to jeśli to on śpiewał w TITMBIMY to pomysł byłby naprawdę świetny facet ma zdecydowanie lepszy głos niż Ashley i do tego lepiej się prezentuje. Dobrym wokalistą byłby również Wiedeke.
only love pisze:ja mam nadzieję że będą nagrywać i mam nadzieję że nadal dobrą muzę
na 99% będą nadal nagrywać problem tylko w jakim składzie ja mam nadzieję że będą nagrywać dalej jako SIB a nie będą się angażować w tak kiepskie projekty jak Modern System i inne bo psuje im to renomę.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no szczerze mówiąc wole SIB czy BBB ale modern system czy inne syfy próbujące naśladować muzę bohlena z kiepskim skutkiem są w większości słabe że też wytwórnie wypuszczają ten szajs na rynek muzyczny
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Kudlaty

Post autor: Kudlaty »

Modern System ma, moim zdaniem, bardzo udane aranże, znacznie lepsze niż SIB. Inna sprawą jest wokal i wogóle brzmienie piosenki Backstreet Heaven, które jest fatalne.
I need a woman. A woman to run to.

Someone who cares in the night.
Awatar użytkownika
Peter

only love pisze:modern system czy inne syfy próbujące naśladować muzę bohlena z kiepskim skutkiem są w większości słabe że też wytwórnie wypuszczają ten szajs na rynek muzyczny
W 100% się zgadzam ja nie wiem jak można takie badziewie wypuszczać na rynek...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:
only love pisze:modern system czy inne syfy próbujące naśladować muzę bohlena z kiepskim skutkiem są w większości słabe że też wytwórnie wypuszczają ten szajs na rynek muzyczny
W 100% się zgadzam ja nie wiem jak można takie badziewie wypuszczać na rynek...
Nie podoba się - nie kupować, nie ściągać i nie słuchać!!!
Są osoby którym to się podoba i tej muzyki słuchają!
Przecież logiczne jest, iż gdyby tych płyt nie kupowano to by ich nie produkowano, a skoro się ukazują to znaczy iż jest na tyle duże grono odbiorców że opłaca się wydawanie tych utworów.
Nikt nikogo nie zmusza do kupowania i to powinni uszanować inni którym te produkcje się nie podobają.
Ja sam nie przepadam za pewnymi rodzajami muzycznymi, ale nie ośmielę się krytykować publicznie czyiś dokonań tylko dlatego że mi się to nie podoba. Poprostu tego co nie lubię nie słucham. A inni jak lubią niech słuchają.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

A ja zawsze mówię to co myślę o tego typu produkcjach i nie zamierzam czegoś takiego nabyć.
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Dzisiaj jest 16 września... to już rok od śmierci jednego z najlepszych wokalistów. Części Modern Talking, Blue System i wielu innych zespołów. Człowiek o charakterystycznym boskim ciężkim głosie. Minął już rok ale ja nadal nie mogę się pogodzić z jego śmiercią. Jego przykład pokazuje, że należy szanować życie, gdyż ono jest tak kruche...

Pozdrawiam, Varcetti
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Zgadza się,to już rok jak Rolf odszedł...Na oficjalnej stronie SIB jest krótki filmik w ,którym Michael przypomina nam o rocznicy śmierci Rolfa.Ja do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią tak wspaniałego wokalisty,a znałem go od dzieciństwa.
you can win if you want!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Co zrobić, życie jest bardziej kruche aniżeli nam się wydaje. :x Dlatego "carpie diem" (chwytaj dzień) moi drodzy - byle z głową.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
skoti2003
Członek TAFC Polska

Post autor: skoti2003 »

Witam,
Własnie mija rok od smierci Rolfa, chcialbym złozyc hołd temu Panu z ktorego gardła wydobywał sie tak wspaniały głos ktory kochałęm w chorkach Modern Talking!
Jego głos zawsze pozostanie w moim Sercu i Duszy,A On zawsze bedzie z nami w naszj muzyce i naszych płytach
Rolf nigdy nie zapomnimy o Tobie i zawsze bedziesz w naszych sercach!!
F O R E V E R
Agi

Post autor: Agi »

To już rok jak Rolfa nie ma wśród Nas :cry: Słucham właśnie przepięknej ballady Only for you i jest mi bardzo smutno :cry: Uwielbiam jego cudowny, zachrypnięty bardzo męski głos; miał ogromny wkład w sukces Modern Talking a w szczególności Blue System. Słuchając ich, będziemy słuchać Kohlera; dzięki temu na zawsze pozostanie w Naszej pamięci :D Jestem fanką Systems In Blue a album Point of no return wbrew różnym opiniom uważam za bardzo dobry :D Kohler zaśpiewał na nim rewelacyjnie! Często go słucham i zawsze będę do niego wracała! Rolf! byłeś wielki i na zawsze pozostaniesz w mojej pamięci i w moim sercu!
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

Jak to szybko zleciało a wydawało by się że to tak niedawno się stało. Ciekawi mnie to jak systemsi poradzą sobie dalej bez Rolfa.
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Peter

only love pisze:Ciekawi mnie to jak systemsi poradzą sobie dalej bez Rolfa.
Tak jak na Out of the Blue, a chórki będą brzmiały ta k jak w jeannie Moviestar czyli fatalnie. Widać, ze Kohler miał duży wpływ na ich barwę. Kohler już niestety nie wróci. :(
Awatar użytkownika
Peter

Ostatnio zaczynam powątpiewać czy Rolf faktycznie zmarł, bo pojawił się film z nagrywania nowego album Ashleya gdzie w studio siedzi Koehler...... (około 1:06)

A jeżeli faktycznie zmarł, to ciężko mi to odżałować, powiem, ze bardziej mnie przejęła jego śmierć niż odejście króla popu, SIB z Koehlerem byłby świetną alternatywą dla Andersa, za którym tak bardzo nie przepadam... Pamiętam występy na niedługo przed terminem, którym określili jego śmiercią i Rolf występował tak fajnie ubrany w białą marynarkę i ciemne okulary i był w znakomitej formie, nic nie zwiastowało jego śmierci...
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

a jak zareagował Bohlen na wiadomość o smierci Kohlera? czy był na pogrzebie?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
ODPOWIEDZ