M.Medlock - "Summer Love" oraz 3 album

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Nooo... Nareszcie coś nowego od Medlocka ;D :D :D Bardzo się cieszę, że to bd jakaś szybsza piosenka x] :P i jush nie mogę się doczekać... i fajny tytuł 8) (Justin Timberlake ma piosenkę o takim samym tytule, ale wątpię czy Bohlen by się na nim wzorował)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Bohlen wzorował się tu na You Can Get It, przynajmniej w kwestii podkładu :P Zwrotka bardzo fajna, refren jakoś na razie mnie nie kręci, ale może się to zmienić gdy pojawi się całość - z tych chórków może coś będzie ;)

http://www.wrzuta.pl/audio/3Rkwm6AOu3/
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

I to ma być lepsze od YCGI?? No nie wiem... Narazie to do mnie jakoś nie za bardzo przemawia... Chociaż zwrotka jest bosska :P :P Ale refren jakiś taki hm.... :? Właściwie to jak tak słucham tego fragmenciku to coraz bardziej mie się to "Summer Love" podoba 8)
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Zwrotka świetna, refren mało porywający, ocenie jak uslysze calość ale chyba bedzie to taki standard Medlock-Bohlen :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Brzmi to całkiem nieźle. Łatwiej to będzie ocenić jak to usłyszę w całości. Tu zarówno zwrotka jak i refren brzmią nieźle. jak wszystkie kawałki płyty będą utrzymane w takim klimacie to powstanie wreszcie dobra płyta.
Awatar użytkownika
sellimi

Post autor: sellimi »

Mam pytanie.
Na stronie piszę że,cytuję "Medlock wraz z ekipą filmową ma się tam udać w najbliższych dniach."
Chodzi oczywiście o produkcję nowego klipu "Sumer Love".

We wcześniejszym newsie pisało że w utworze ma się pojawić Bohlen.
To w końcu Dieter będzie w tym utworze,czy nie?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ma go nie być, co jest wyraźnie zaznaczone właśnie w poprzednim newsie.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

1. Summer Love (Single Version) 3:49
2. Summer Love (Radio Version) 2:59
3. Summer Love (Reggae Version) 3:51
4. Summer Love (Summer Dance Mix) 4:14
5. Summer Love (Instrumental) 4:01
6. Summer Love (Videoclip) 3:49

Czekam z niecierpliwością :]
jkris

Post autor: jkris »

poki co z tej minutowej wstawki moge stwierdzic, ze jak dla mnie piosenka ma bardzo fajny wstep, pozniej wraz z pojawieniem sie wokalu Medlocka robi sie juz YCGT 2, refren tez nie jest porywajacy... przypuszczam, ze podobnie jak poprzednio Bohlena udzial ograniczy sie do udawania spiewania chorkow...
reasumujac- nie trawie glosu Medlocka, drazni mnie jego angielski wiec pewnie to ma najwiekszy wplyw na to jak odbieram jego piosenki... pewnie gdybym w tym kawalku uslyszal wokal Andersa, piosenka podobalaby mi sie bardzo ;-)
Awatar użytkownika
Peter

Ja tak jak Jkris nie znoszę wokalu Marka Medlocka gdyby to był wokal Toma Andersa ten kawałek byłby świetny. Nie da sie reaktywować Modern Talking dysponując takim składem.
jkris

Peter pisze:Ja tak jak Jkris nie znoszę wokalu Marka Medlocka gdyby to był wokal Toma Andersa ten kawałek byłby świetny. Nie da sie reaktywować Modern Talking dysponując takim składem.
mnie zabil tekst Bohlena, ze Medlock ma o niebo lepszy wokal od Andersa :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:mnie zabil tekst Bohlena, ze Medlock ma o niebo lepszy wokal od Andersa
Cóż Bohlen najwyraźniej traci słuch na stare lata...
Porównywać Thomasa Andersa to jak by porównać Dodę z Nelly Furtado, kolosalna różnica klas.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Cóż, osobiście również nie lubie głosu Medlocka, ale już od kilku osób, które ze mną miały go okazje posłuchać, usłyszałem, że "ma ładny, męski głos", natomiast że Thomas spiewa jak "kobieta albo ciota i ten cukier jest nie do zniesienia". Myślę, że Dieter też nie sygnowałby żadnych płyt Marka swoim nazwiskiem gdyby nie widział w nim jakiegoś talentu/potencjału.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Atlantis pisze:...już od kilku osób, które ze mną miały go okazje posłuchać, usłyszałem, że "ma ładny, męski głos", natomiast że Thomas spiewa jak "kobieta albo ciota i ten cukier jest nie do zniesienia".
to popros te osoby, zeby na niego spojrzaly a czar prysnie- bo klejacy sie wiecznie do Bohlena ze zwichnietymi nadgarstkami jest kwintesencja cioty :roll:
Glos Andersa jest w niektorych piosenkach komputerowo podlukrowany -szczegolnie na Alone...
Atlantis pisze:Myślę, że Dieter też nie sygnowałby żadnych płyt Marka swoim nazwiskiem gdyby nie widział w nim jakiegoś talentu/potencjału.
Medlock niezaprzeczalnie spiewac potrafi, to bez 2 zdan... ale mowienie o jakims wyjatkowym glosie jest gruba przesada wg mnie. pelno takich Medlokow w obecnej edycji DSDS- ale nie kazdy jest gejem, nie kazdy jest kontrowersyjny a przez to interesujacy dla mediow i gwarantujacy duzo darmowej reklamy... Bohlen to swietny biznesmen...
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

O nic takiego prosić nie zamierzam, byłoby to przecież żenujące. Faktem jest natomiast, że nie to ładne co ładne, a to co sie komu podoba. Gdyby wygląd artysty lub jego zachowanie były najważniejsze, to gdzie byliby Rolling Stonesi, Depeche Mode, George Michael, Queen, Elton John...
Thomas jest dobrym wokalistą, ale Dieter współpracował z lepszymi, choćby z Nino.

Daniel z pierwszej edycji też jest gejem, może jeszcze bardziej kontrowersyjnym niż Medlock. Po zaprzestaniu współpracy z Bohlenem niczego już nie osiągnął.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
jkris

Atlantis pisze:Thomas jest dobrym wokalistą, ale Dieter współpracował z lepszymi, choćby z Nino.
gdyby tak bylo to on bylby dzis znany a nie Anders...
ODPOWIEDZ