Romantic Warriors
-
jason
Oceniając ROMANTIC WARRIORS, zacznę od tego ze za najpiękniejsze płyty MT uważam pierwsze cztery.I nie wiem która z tych czterech jest najlepsza bo wszystkie wg. mnie sa super.A jesli chodzi o ta piąta plytę to sądzę że(podobnie jak 6-sta) zawiera utwory od bardzo dobrych do słabiutkich.Za te piekne uwazam:ARABIAN GOLD,CHARLENE,OPERATOR GIMME 609 oraz DONT WORRY.Pozostale juz są słabsze a najbardziej nie podoba mi się BLINDED BY YOUR LOVE.Więc ogólnie średnio oceniam ta płytę.
- flipper_69
Nie będę ukrywał. ze piątka podoba mi się tak samo jak pozostałe 5 albumów z lat osiemdziesiątych. Być może to moje subiektywne odczucie ale każda z owych sześciu płyt rożni się klimatem od pozostałych i w tym kontekście piątka ma niepowtarzalny charakter. Nie uważam jej za lepszą lub gorszą. Jest inna tak jak innymi są pozostałe płytki z tamtych lat. Nie rozumiem waszych obiekcji co do BLINDED BY YOUR LOVE. Spokojny, ciepły, przemyślnie zaaranżowany utworek. W porównaniu z takim Slow Motion z szóstki to arcydziełko 
- Gasolina91
Re: Romantic Warriors
Dla mnie bardzo udany album. Uwielbiam You and me, Operator gimme 609 i oczywiście Like A Hero. Pomimo tego ze album jest jednym z ostatnich w latach 80. i pomimo złych stosunków pomiedzy DB i TA to jest on wyjątkowy!
Point Of No Return
- art_system
http://www.lastfm.pl/listen/group/Modern%20Talking
U mnie leci na OKÓŁKO:) właśnie leci you're my heart...
U mnie leci na OKÓŁKO:) właśnie leci you're my heart...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
Ninio
Romantic warrior to pierwszy album ktory stal sie moim wlasnym,dostalem go majac 7 lat na gwiazdke w 87roku. Kasete mam do dzis i wielki sentyment do tego albumu. Uwazam go za bardzo udany,szybkie utwory przeplatane wolniejszymi... Arabian gold, Jet airlainer,don't worry, Charlene to najfajniejsze kawalki. Charlene bardzo fajnie konczy ten album,bardzo pasuje jako ostatnia piosenka. Gdy jej slucham to czuje ,ze to koniec i tak samo mialem bedac dzieckiem. Pozatym bardzo fajna okladka plyty 
- Gasolina91
-
Ninio
modern Talking poznałem dzieki koncertowi zyczen w tv i sasiadowi ktory mial drugi album. ja wtedy zabardzo niewiedzialem o co chodzi,na gwiazdke chcialem kasete Modern Talking i dostalem... album Romantic Warrior,dziwne dla mnie bylo ze niema tam piosenki Cherry cherry lady (wkoncu na kasecie sasiada byla), Atlantis is calling i Brother Louie. Te trzy piosenki MT kojarzylem
- Peter
Ta płyta im się udała. Nie udało się tylko Blinded by your love. Ten utwór do mnie nie umi trafić. Co do You and me, to podobają mi się takie popowe kawałki, podobnie jak ostatnio spodobała mi się Charlene.
- Gasolina91
No ja jestem zachwycona You And Me...bo mi w MT bardzo podobają się gitarowe brzmienia, a w YAM one swietnie brzmią...
A Charlene jakoś mi się nie podoba.
A Charlene jakoś mi się nie podoba.
Point Of No Return
- you're my heart
Mi ta płytka bardzo się Podoba Jet Airliner to dla mnie utwór numer 1 na tej płycie również piękne sa Charlene i Romantic Warriors

- Gasolina91
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
bardzo dobry album moje hity z albumu są to6. Arabian Gold Jet Airliner. you And me.Don T Worry
- Gasolina91
Jaro25 pisze:bardzo dobry album moje hity z albumu są to you And me.
No jak dla mnie to to jest najlepsiejsza piosenka z tego albumu
Point Of No Return
- Daniel
A dla mnie niestety ale jedna z gorszych 
- Gasolina91
No jeszcze fajnie jest Princess of the night...z fajnym chórkiem 
Point Of No Return
- Peter
A co ma wspólnego Princess of the night z płytą Romantic warriors, chętnie bym się od Ciebie dowiedział, chyba, ze wyszło na jakimś egzotycznym, nowym wydaniu tej płyty.Gasolina91 pisze:No jeszcze fajnie jest Princess of the night...z fajnym chórkiem