Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- Gasolina91
Re: Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
Większość moich znajomych już przywykła do mojej fascynacji Modern Talking, owszem kręcą jeszcze nosem jak się o tym mówi ale nie są już tak złośliwi jak kiedyś...
Point Of No Return
- Jasmine
U mnie też wiedzą że uwielbiam MT i się tak nie bulwersują czy wzdychają 'jak można tego słuchać' bo wiedzą, że mi to nie przeminie, przynajmniej na czas teraźniejszy. Nie ma co się wściekać, tylko dać spokój 
- karuus
ja uwielbiam też Michaela Jacksona, który wzbudza chyba jeszcze większe emocje, niż Thomas u laików tematu- lata 80s. Bo MJ`a w zasadzie każdy kojarzy, aczkolwiek niektórzy bazują na negatywnych info z gazet ;/ dlatego swego czasu często spotykałam się z docinkami na temat słuchanej przeze mnie muzyki... W chwili obecnej mam podobną sytuacje jak Ty, Jasmine. Wszyscy wiedzą, że uwielbiam Thomasa i nawet nie starają się już tego negować, bo rzecz oczywista mojego zdania to nie zmieni, a tylko sie "odgryzę" i to wszystko
hehe
a swoją drogą, uważam, że większość osób, które dziś ocenią MT, jako "kicz", mają bardziej na myśli styl, jako sposób ubierania się MT, a niekoniecznie ich brzmienia. Przynajmniej ja to widzę w ten sposób.
a swoją drogą, uważam, że większość osób, które dziś ocenią MT, jako "kicz", mają bardziej na myśli styl, jako sposób ubierania się MT, a niekoniecznie ich brzmienia. Przynajmniej ja to widzę w ten sposób.
You can win if you want.!
- ewel...
Jest to najtrafniejszy wpis jaki przeczytałam na forum. Jeszcze bym tylko do tego dodała po czwarte, za zdolność prowadzenia koncertów, bo nie tylko wyjdzie odśpiewa i pójdzie (jak większość) ale i sprawi że wszyscy się świetnie bawią, zainteresujePrzemo pisze:Ja ich cenię przede wszystkim za muzykę; niby prosta, niby schematyczna, ale nie znam innego zespołu, w którego piosenkach potrafiłbym po latach wychwycić elelmenty (te, jak ktoś na forum kiedyś to określił, "smaczki"), których wczesniej nie dostrzegałem. Poza tym za majstersztyk z chórkami (śpiew na róznych poziomach, w róznych tonacjach, zwróćcie uwagę, że oni pieją tam każdy innym głosem; tzn. nie każdy wokalista "piszczy"). Po trzecie, za głos Andersa.
Ja też zaczęłam od disco polo i powiem że nieźle się przy nim wybawiłamJasmine pisze:Ja również się nie wstydzę mówić czego słucham, wszyscy znajomi wiedzą że uwielbiam disco polo i częściowo je szanuję, bo się na nim wychowywałam.
Z tym 'kiczem czy klasą' to jest różnie, zależy od punktu widzenia.
,karuus pisze: a jesli mowa o muzyce, ze sie tak wyraze "aktualnej", to zdecydowanie stawiam na rock..![]()
co nie koliduje z byciem fanką MT, a przynajmniej moim staraniom we tym kierunku
" So much, my tears remember,... "
.. Tonight I'm gonna have myself a real good time
I feel alive and the world turning inside out Yeah! .. ;D
- karuus
Jasne, że nie koliduje ze sobą moja słabość do MT i TA, z rockiem.
Poza tym od dawna jestem uważana za osobę o specyicznych upodobaniach co do muzyki, bo w zasadzie lubię kawałki, które zestawiając obok siebie są... bardzo kontrastowe.
mnie to nie przeszkadza, nawet lubię to, nie jestem schematyczna ;p
Hmmm.. chyba większość osób kojarzy MT z "chórkami"
Poza tym od dawna jestem uważana za osobę o specyicznych upodobaniach co do muzyki, bo w zasadzie lubię kawałki, które zestawiając obok siebie są... bardzo kontrastowe.
Hmmm.. chyba większość osób kojarzy MT z "chórkami"
- Jasmine
czy ktoś kto słucha MT nie może słuchać hip-hopu? Wiadomo że może, nikt nie powinien się z tego śmiać albo wytykać.
Przyznam, że pierwsze informacje o MJ to były na temat molestowania
i uważałam go za kogoś niedobrego. Na szczęście siostra mi powiedziała o tym kim jest i co tworzy to mój pogląd na niego uległ dużej zmianie ^^ Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam Thriller na niemieckiej vivie, ach 
Przyznam, że pierwsze informacje o MJ to były na temat molestowania
- karuus
otóż to.. chwała Ci za to, że poświęciłaś trochę swojego czasu i uwagi i poznałaś trochę bardziej MJ`a 
dokładnie tak, jedno nie wyklucza drugiego
Ale zauważyłam też, że większość osób, które krytykują MT i muzykę lat 80-tych praktycznie nic o tym nie wie... Dlatego często zadaje takiej osobie pytanie, czy jest w stanie wymienić chociaż jedną piosenkę z tego czasu. Zazwyczaj w tym momencie urywa się wątek...
dokładnie tak, jedno nie wyklucza drugiego
Ale zauważyłam też, że większość osób, które krytykują MT i muzykę lat 80-tych praktycznie nic o tym nie wie... Dlatego często zadaje takiej osobie pytanie, czy jest w stanie wymienić chociaż jedną piosenkę z tego czasu. Zazwyczaj w tym momencie urywa się wątek...
- ewel...
Zapewne są to Ci których uszy przyćmione są wykonawcami takimi jak: Lady Gaga choć nic do takich osób ani muzyki nie mam, bo każdy słucha i gra to co lubi, ale za to nie powinien oceniać innych, bo to świadczy o niedojrzałości takich osób.karuus pisze: Ale zauważyłam też, że większość osób, które krytykują MT i muzykę lat 80-tych praktycznie nic o tym nie wie... Dlatego często zadaje takiej osobie pytanie, czy jest w stanie wymienić chociaż jedną piosenkę z tego czasu. Zazwyczaj w tym momencie urywa się wątek...
" So much, my tears remember,... "
- karuus
Wyznaję zasadę, że nie oceniam czegoś o czym nie mam pojęcia, czegoś czego nie znam. Także bardzo mnie drażnią osoby, które nie mają tak na prawdę pojęcia "co" krytykują... 
- Jasmine
O racja, racja, nie mają zielonego pojęcia co krytykują a mimo wszystko to robią. To takie trochę stereotypowe myślenie, że np. MT to kicz i ma tak zostać. To trochę przykre.
Ja podczas wakacji, postanowiłam trochę zapoznać się z piosenkami gwiazdek Disneya, żeby przynajmniej nie udawać że ich znam a tak naprawdę wiem tyle ile przeczytam w Bravo czy Popcornie. Teraz mam o nich większe pojęcie.
Ja podczas wakacji, postanowiłam trochę zapoznać się z piosenkami gwiazdek Disneya, żeby przynajmniej nie udawać że ich znam a tak naprawdę wiem tyle ile przeczytam w Bravo czy Popcornie. Teraz mam o nich większe pojęcie.
- karuus
Należy znaleźć ten "złoty środek". Wiadomo, że jeśli kogoś nie "kręcą" klimaty MT to nie musi wiedzieć wszystkiego na temat Thomasa, czy Dietera, bądź znać ich wszystkie utwory... aczkolwiek jakąś podstawową wiedzę posiadać. Typu- by stwierdzić, że to "kicz", powinien się opierać na podstawie przynajmniej kilku przesłuchanych utworów, a nie- "bo kolega tak powiedział".
- Jasmine
O właśnie, jakieś pojęcie na temat krytykowanego trzeba mieć 
- karuus
dokładnie tak... 
- kmlyna
a u mnie w pracy odkąd ustawiłam sobie dzwonek na "I miss you" i np zapominam wziąść telefonu,jak gdzieś idę ,to jak wracam nikt nie mówił,ze dzwonił telefon,tylko że Thomas śpiewał ,albo twoje cudo śpiewało...fajnie,nie?
- Jasmine
Ja bym powiedziała:
'Twój Thomas za tobą tęsknił'
'Twój Thomas za tobą tęsknił'
- kmlyna
ooo...fajne...muszę im podpowiedziec