W 98 procentach zgadzam się z tym co tu napisał MichałT, więc co tu więcej pisać. Jeszcze do niedawna uważałem, że to wersje z Back For Good są kiepsko zrobione, ale od czasu pojawienia się tego nowego wydawnictwa zmieniłem zdanie o tym pierwszym. Po prostu źle się stało, że Dieter się nie zaangażował w te nowe remiksy. Jedynie Just Like An Angel jest ok, ale reszta tych New Hit Version jest już taka sobie, a ten megamix jest wręcz okropny. Do tego YMHYMS - Paul Masterson Dub jest podobno w kiepskiej jakości. Dlatego więc postanowiłem zbojkotować te CD, może tylko kiedyś nabędę DVD.MichałT pisze: Mało, że takie "dzieło" nie powinno powstać, ale wręcz powinno być zbojkotowane za prawdziwe niszczenie legendarnej produkcji Dietera Bohlena, w takiej kontaminacji (melodia + aranżacja + produkcja i dla mnie tekst) w której nigdzie indziej nie była spotykana. Z endemicznej Draceny została... Lipa. Powiem więcej, ta kiczowatość aranżacji, to prawdziwy powód zabijania legendy, a nie jak sugerujecie ew. powrót duetu. Płyta wpadając w niepowołane ręce permanentnie niszczy gust słuchacza i tworzy opłakany w skutkach wizerunek zespołu, jako grupy, produkujące podobne papki.
MichałT
Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- użytkownik #1463
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- Deebass73
- Kontakt:
No właśnie, pomimo wzlotów i upadków MT, był to najlepszy projekt tych panów, ich kariery poza MT to nie było do końca to i z okazji 30 lecia mogli zaangażować się w taką jubileuszową składankę i nawet nie tworzyć, bo podejrzewam, że w szufladach mają setki nie wydanych utworów, ale wydać choćby jeden nowy utwór i to byłaby perełka. Po prostu wznieść się ponad własne ambicje, podziały i w ten sposób podziękować fanom...
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Jakie zaangażowanie!?!?!Deebass73 pisze:No właśnie, pomimo wzlotów i upadków MT, był to najlepszy projekt tych panów, ich kariery poza MT to nie było do końca to i z okazji 30 lecia mogli zaangażować się w taką jubileuszową składankę i nawet nie tworzyć, bo podejrzewam, że w szufladach mają setki nie wydanych utworów, ale wydać choćby jeden nowy utwór i to byłaby perełka. Po prostu wznieść się ponad własne ambicje, podziały i w ten sposób podziękować fanom...
Przecież Bohlen nawet d...y nie ruszył aby cokolwiek się zaangażować w uczczenie 30-sto lecia powstania Modern Talking!
Przecież gdyby mu zależało na Fanach to by się postarał, a tak... ani extra składanki i ani jakichkolwiek akcji jubileuszowych. Jedynie co mu zostało to Supertalent i DSDS. A z "komponowaniem" też krucho... tylko Andrea mu została (chyba?).
Jedynie Thomas coś się w tą rocznicę angażuje - w najbliższą niedzielę o godz. 11:00 na niemieckim ZDF-ie będzie można się przekonać!!!
MODERN TALKING FOREVER!!!
- phantomas
- Kontakt:
Odpowiedź na zarzut braku zaangażowania jest prosta. Bohlen na tym projekcie swoje zarobił i pewnie nadal zarabia.
A Anders się w to zaangażował, ponieważ jest osobiście zainteresowany żeby objazdowy cyrk pt "Thomas Anders from Modern Talking" się dalej kręcił. I z pewnością tu nie chodzi o kochanych fanów
A Anders się w to zaangażował, ponieważ jest osobiście zainteresowany żeby objazdowy cyrk pt "Thomas Anders from Modern Talking" się dalej kręcił. I z pewnością tu nie chodzi o kochanych fanów
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Pkmodern
Jasne! Pewnie wg. Ciebie Anders też powinien "pierdzieć w stołek" w różnych teleturniejach a Fani to jedynie teledyski i archiwalne występy TV na otarcie łez...phantomas pisze:A Anders się w to zaangażował, ponieważ jest osobiście zainteresowany żeby objazdowy cyrk pt "Thomas Anders from Modern Talking" się dalej kręcił. I z pewnością tu nie chodzi o kochanych fanów
Anders daje koncerty zarabiając na nich (przecież to jego zawód) a o charytatywnie to można w (...) dostać.
Zresztą wskaż mi wykonawców którzy dają coś za darmochę (koncerty mam na myśli oczywiście)!
- phantomas
- Kontakt:
Anders nie pierdzi w stołek, bo go nikt nie chce
A koncerty na dzikim wschodzie i do tego pod szyldem do którego będzie przyspawany do końca życia 
- Pkmodern
I jak zwykle kolejna "inteligentna" odpowiedź z twojej strony...phantomas pisze:Anders nie pierdzi w stołek, bo go nikt nie chceA koncerty na dzikim wschodzie i do tego pod szyldem do którego będzie przyspawany do końca życia
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
No cóż muszę Cię rozczarować: Thomas Anders wielokrotnie w wywiadach podkreślał, że nie istnieje ani jeden NIEOPUBLIKOWANY utwór Modern Talking. Akurat w tym przypadku nie mam najmniejszych powodów, by mu nie wierzyć...Deebass73 pisze:...bo podejrzewam, że w szufladach mają setki nie wydanych utworów, ale wydać choćby jeden nowy utwór i to byłaby perełka...
You Can Win, If You Want.
- Didi&Thomas
Ja jestem rocznik 1973 i mam podobnie zdanie do MichałaT i Ciebie. Jedna różnica - myślę że "Back For Good" nie była taka zła. Przede wszystkim zawierała 4 prawdziwe nowości autorstwa Bohlena a nowe aranżacje "starych" kawałków były jednak o niebo lepsze od tego co zaserwowano na aktualnej "różowej landrynce"Krisstoff74 pisze:re: MichałT
No cóż... Pojechałeś Waść grubo i bez znieczulenia, ale też i wypada przyznać Ci 150% racji. Szczególnie w punkcie dotyczącym potencjalnego bojkotu tego wydawnictwa, który to bojkot być może skłoniłby pewnych ludzi do głębokiej refleksji. Ja dołożę do pieca jeszcze bardziej i dodam, że dla mnie takim pogwałceniem była już płyta Back For Good. Była i na zawsze pozostanie. Tyle tylko, że ja jestem rocznik 1974. Najsampierw słuchałem ze szpul Ojca Led Zeppelin i Boney M, a dopiero potem Kombi, Modern Talking i The Cure. Urodzeni po roku 1990 mogą uznać, że tak Ty jak i ja właśnie targnęliśmy się na świętość. Cóż...
Czekam na DVD, które chcę zakupić z uwagi na niepowtarzalną okazję zebrania całości video Blue System. Taka okazja może się nie powtórzyć/ "Landryny" nie kupuje - to nie jest Modern Talking, bo nie ma tam "ręki Bohlena".
Kristoff i MichałT - doskonale Was rozumiem i jestem w tym samym co Wy, klubie...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- phantomas
- Kontakt:
Nie będę się wdawał w pustosłowe dyskusje z wszystkowiedzącym guru PKm.
W wydaniu dvd szkoda, że nie pokuszono się o dodanie chociaż cieniutkiej książeczki z historią. Nie każdy kupujący jest zagorzałym fanem i byłoby miło żeby można przeczytać chociaż krótką notkę. Zwłaszcza, że cena nie należy do niskich, a pojechano po jak najniższych kosztach.
W wydaniu dvd szkoda, że nie pokuszono się o dodanie chociaż cieniutkiej książeczki z historią. Nie każdy kupujący jest zagorzałym fanem i byłoby miło żeby można przeczytać chociaż krótką notkę. Zwłaszcza, że cena nie należy do niskich, a pojechano po jak najniższych kosztach.
- Sussudio
Pierdzieć w stołek?! Przecież całe lata 80 Thomas pierdział w stołek, czasem pojawiał się w studio na dwie godziny żeby nagrać wokale na cały album a potem łaził za Norcią.Pkmodern pisze:Jasne! Pewnie wg. Ciebie Anders też powinien "pierdzieć w stołek" w różnych teleturniejach a Fani to jedynie teledyski i archiwalne występy TV na otarcie łez...phantomas pisze:A Anders się w to zaangażował, ponieważ jest osobiście zainteresowany żeby objazdowy cyrk pt "Thomas Anders from Modern Talking" się dalej kręcił. I z pewnością tu nie chodzi o kochanych fanów
Anders daje koncerty zarabiając na nich (przecież to jego zawód) a o charytatywnie to można w (...) dostać.
Zresztą wskaż mi wykonawców którzy dają coś za darmochę (koncerty mam na myśli oczywiście)!
Bohlen harował ciężko cały życie, całe lata 80/90/00 co przełożyło się na kilkanaście numerów jeden (nie licząc MT) - nie znam tak płodnego artysty.
A Thomas Anders from MODERN TALKING to jest dziecko we mgle, on nie potrafi sam się odnaleźć w szołbiznesie, snuje jakieś mrzonki o płytach/projektach z kim on to miał nie pracować - a jeździ tylko po świecie grając wciąż te same piosenki Bohlena.
Najbliższy występ w telewizji to też żaden ukłon w stronę fanów, tylko okazja do pojawienie się w TV jako jeden z "produktów" Bohlena (bo przecież z tej składanki Thomas dostanie najmniej forsy) .
A swój sławny "stosunek do fanów" pokazał na ostatni FCP, każąc płacić sobie za zdjęcie z nim.
Ostatnio zmieniony śr paź 08, 2014 21:37 przez Sussudio, łącznie zmieniany 4 razy.
Dieter Bohlen Królem Polski
- Pkmodern
Jednak mam rację! Nie ma to jak brak argumetów...phantomas pisze:Nie będę się wdawał w pustosłowe dyskusje z wszystkowiedzącym guru PKm.
- phantomas
- Kontakt:
Sam przyznałeś, że słuchałeś płyty przed premierą. Wyparłeś się ściągnięcia od Rosjan więc jak dla mnie pozostają 2 opcje.
Pracujesz dla Sony, jeśli tak współczuję im współpracownika, lub jesteś blisko "from Modern Talking" i będziesz pod niebiosa wychwalał każdą chałę żeby tylko napędzić popularność koncertów.
Nie wiem do czego się miałem odnieść, może do tego?:
Pracujesz dla Sony, jeśli tak współczuję im współpracownika, lub jesteś blisko "from Modern Talking" i będziesz pod niebiosa wychwalał każdą chałę żeby tylko napędzić popularność koncertów.
Nie wiem do czego się miałem odnieść, może do tego?:
I jak zwykle kolejna "inteligentna" odpowiedź z twojej strony...
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak jak pisałem, w Warszawie przy Marszałkowskiej były wczoraj, na pietrze z płytami też było kilka plakatów (chociaż w jednym miejscu).ArCrack pisze:U mnie tych bramek w okładką wczoraj nie było, czy ktoś się może na nie jednak natknął?
Z tym, że jest tutaj pułapka wg mnie, ponieważ jeżeli było tak, że Thomas przychodził i śpiewał to musiał mieć już wyselekcjonowane utwory (i nie nagrywał wokalu do każdej wersji piosenki). Czyli jeżeli nawet coś było planowane dla MT to jak już zaczęli nagrywać to już było zatwierdzone na płytę (zmierzam do tego, że może nie znać wszystkich planowanych piosenek na poszczególne albumy).edmund1974 pisze: No cóż muszę Cię rozczarować: Thomas Anders wielokrotnie w wywiadach podkreślał, że nie istnieje ani jeden NIEOPUBLIKOWANY utwór Modern Talking. Akurat w tym przypadku nie mam najmniejszych powodów, by mu nie wierzyć...
Jeżeli mixy były robione przez jednego z jego najbliżyższch współpracowników, można sądzić, że udział teamu Thomasa jest większy niż może się wydawać. Mini to nie przeszkadza, lepiej żeby ktokolwiek niż nikt.Pkmodern pisze:Jedynie Thomas coś się w tą rocznicę angażuje - w najbliższą niedzielę o godz. 11:00 na niemieckim ZDF-ie będzie można się przekonać!!!
Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony śr paź 08, 2014 21:34 przez Pioetrek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Skyliner89MT
Zgadzam się z Tobą Michał w 100%.MichałT pisze:Jesteśmy na forum Modern Talking, zespołu znanego z pięknych, niesamowitych melodii, wspaniałych aranżacji i genialnej produkcji. To co nam się oferuję na tym zbiorze płyt, to nic innego jak ZASZLACHTOWANIE tych dwóch ostatnich oraz nadszarpnięcie pierwszego, z uwagi na ów melodii zagubienie w barbarzyńskich aranżacjach.
Mało, że takie "dzieło" nie powinno powstać, ale wręcz powinno być zbojkotowane za prawdziwe niszczenie legendarnej produkcji Dietera Bohlena, w takiej kontaminacji (melodia + aranżacja + produkcja i dla mnie tekst) w której nigdzie indziej nie była spotykana. Z endemicznej Draceny została... Lipa. Powiem więcej, ta kiczowatość aranżacji, to prawdziwy powód zabijania legendy, a nie jak sugerujecie ew. powrót duetu. Płyta wpadając w niepowołane ręce permanentnie niszczy gust słuchacza i tworzy opłakany w skutkach wizerunek zespołu, jako grupy, produkujące podobne papki.
Recenzja pisze:"Just We Two (Mona Lisa)" jako utwór otwierający album siłą rzeczy również skupia na sobie uwagę. Spośród czterech New Hit Versions brzmi najagresywniej i nie jest to bynajmniej zarzut pod jego adresem. Nowa twarz piosenki zdaje się być idealnym połączeniem ducha Modern Talking z tym, czego można oczekiwać od muzyki dance w roku 2014. Ogromne brawa za drugą część refrenu!
Recenzja nie jest podpisana. Zakładam, że autor sam się wstydzi tego co napisał.
Jeżeli prostacka agresywność to nie zarzut, natomiast brawa za drugą część refrenu wynikają ze zmiany podkładu perkusyjnego i śmiesznego przerywnika instrumentalnego tworzonego na domowym keyboardzie, brzmiącym jak produkcja DJ z podmiejskiego Las Vegas Klubu... to ja nie mam pytań.
Polecam oryginał:
Pozdrawiam
MichałT
Już pisałem w podobnym tonie, ale nie tak dosadnie jak Ty.
Na osłodę pozostaje Nam 3 płytowe wydanie DVD
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Sussudio
Nie pracuje w żadnym Sony, na naklejce jest logo ModernTalking.pl więc pewnie za promocje wydawnictwa, Sony rzuciło im kilka płytek - zwłaszcza że nakład leżał w polskich magazynach co najmniej od 2 października.phantomas pisze:Sam przyznałeś, że słuchałeś płyty przed premierą. Wyparłeś się ściągnięcia od Rosjan więc jak dla mnie pozostają 2 opcje.
Nie wiem do czego się miałem odnieść, może do tego?:I jak zwykle kolejna "inteligentna" odpowiedź z twojej strony...
Ostatnio zmieniony śr paź 08, 2014 21:38 przez Sussudio, łącznie zmieniany 1 raz.
Dieter Bohlen Królem Polski