Czarna lista

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czarna lista

Post autor: Peter »

http://dano2005.wrzuta.pl/audio/3v8nH0j ... tobus_2010

Ta pani i jej twórczość to dla mnie porażka. Mam na nią uczulenie...
Awatar użytkownika
Peter

Wszelkie gwiazdki Disneya typu Jonas Brother, Milley Cyrus itp. To muzyka raczej dla dzisiejszych nastolatków niż dla ludzi mojego pokolenia.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Już wspominałam o nich, ale miło że ktoś twierdzi podobnie jak ja :D
Mi też oni nie pasują, to przedział 9-13 lat, ja się już nie zaliczam. Przesłuchałam trochę ich piosenek, żeby mieć pojęcie co omawiam i nie myliłam się- jak to napisała Nonsensopedia 'przekonywują że muzyka pop to rock' :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Nie bardzo lubię Shanii Twain, ma okropny wokal i piosenki i konia z rzędem temu kto odróżnia ją od Sheryl Crow. Ja ich nie odróżniam i obu nie lubię.
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Blog27,doda,( wogóle jakoś polskich wykonawców nie trawię) miley cyrus i ogólnie made in disney ( oprócz emily osment) i Systems in blue
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Peter

kate pisze:Systems in blue
Można prosić o uzasadnienie decyzji? :P
Awatar użytkownika
Peter

Wszystko co wydało Maroon5, bardzo męczący jest wokal i nędzne piosenki, niestety stacje radiowe karmią nas obficie takim sh*tem...
Awatar użytkownika
Jasmine

Nie zgadzam się, mi się ich niektóre piosenki podobają, całkowicie nie są takie męczące.
A co do karmienia przez radio to w tym się jednak zgodzę.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Peter pisze:Wszystko co wydało Maroon5, bardzo męczący jest wokal i nędzne piosenki, niestety stacje radiowe karmią nas obficie takim sh*tem...
Nie obrażaj Maroon 5, bo piosenki mają wprost genialne. Mam wszystkie ich 3 albumy i jest to mój drugi po Modern Talking ulubiony zespół. Tak więc obrażaj sobie kogo chcesz, ale Maroon 5 zostaw w spokoju, oki? Nędzne piosenki ma Madonna, Timberlake itp. itd. i to oni mają męczące głosy. Adam Levine ma bardzo fajny głos. Jeśli Ci się ich piosenki nie podobają to jest to Twoja sprawa, nie musisz wszystkich lubić, ale nie musisz od razu tego uzasadniać. I to tak dobitnie.
Ostatnio zmieniony ndz sty 09, 2011 9:15 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Czym się różni to, co napisał Peter o Maroon 5 od tego, co Ty napisałaś o Madonnie?
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Temat wątku jest czarna lista i każdy ma prawo pisać o tym czego nie lubi, wybacz mi, odsłuchałem piosenki "She will be loved' i nie byłem w stanie nie wyłączyć radia. Nie muszę uzasadniać, ale tego nie da się słuchać.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Słuchaj Peter, przeczytaj sobie mój ostatni post jeszcze raz, bo widzę, że go nie doczytałeś. Ja Ci nie kazuję lubić She Will Be Loved, This Love, Makes Me Wonder czy Wake Up Call Maroon 5. Ja też nie jestem zachwycona wszystkimi wykonawcami jacy są na świecie.
Tak, to czarna lista, co nie oznacza, że można stosować aż tak dosadne określenia. Ja wcześniej też pisałam o Madonnie czy o kimś innym, których nie dam rady słuchać ze względu na głos wykonawcy, ale nie pisałam, że to aż taki shit, którego stacje radiowe nie powinny puszczać. A tak przy okazji, jakie stacje puszczają Maroon 5 tak bardzo często, bo ja ostatnio dużo słucham RMF i Zet a jeszcze ani razu nie słyszałam ich piosenki. Jeszcze w tamtym roku czasami puszczali w Zecie This Love, ale jeszcze nigdy nie słyszałam innej ich piosenki w tej stacji oprócz This Love. :( Ode mnie to będzie na tyle, bo znowu się niepotrzebnie narażę, a tylko napisałam kilka słów w obronie zespołu, który bardzo lubię i szanuję za ich twórczość.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

@MTalkingusia28 - nikt nie wymaga od Ciebie żebyś broniła tego czy innego zespołu, ten temat służy wyrażeniu opinii na temat wykonawców których się nie lubi. Przyjmij do wiadomości, że Peter Maroon5 nie lubi i tyle. Jeśli chcesz podyskutować o nich na tym forum bardziej szczegółowo, możesz założyć stosowny temat.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Przepraszam Cię Arku, po prostu zrobiło mi się przykro, że Maroon 5 znalazło się na czarnej liście i to tylko tyle. Więcej nie zabiorę głosu w tej sprawie, bo to bez sensu.
Zresztą czy gdybym założyła wątek o tym zespole to czy kolega Peter napisałby coś innego niż teraz? Wątpię, bo i tak musiałabym się z nim wykłócać na ten temat w efekcie czego dostałabym bana na jakiś czas i byłoby po wszystkim. Bo napisałabym o kilka słów za dużo. Zresztą ja nie chcę o tym dyskutować tylko nie spodobało mi się co kolega napisał. Tylko tyle.

Awatar użytkownika
Peter

Jeśli odczuwasz taką potrzebę to załóż temat o Maroon 5, i tam będziesz mogła pisać jaki ten zespół jest wspaniały, choć wielkiego zainteresowania się nie spodziewaj. ja mam prawo napisać, że ten zespół nie specjalnie mnie urzekł, podobnie jak np: cała twórczość Goldfrapp czy Alison Moyet. Zadowolę się składankami.
Awatar użytkownika
Jasmine

Dobra, już po sprawie, bo jeszcze wszyscy zaczną sobie dogadywać i się będzie to długo ciągnęło. MTalkingusio, lubisz ten zespół i zrobiło Ci się smutno że Peter tak powiedział, częściowo się nie zgadzam z tym, ale ma prawo, co nie oznacza że ma się wyrażać aż tak mocno.
Od siebie dorzucam tutaj większość młodych polskich piosenkarek (głównie mam na myśli Cerekwicką, Andrzejewicz i Paulę głównie), pewnie już ktoś o tym pisał. Piosenki na ten sam temat i nudne melodie. Może się ktoś nie zgadzać z tym.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Peter, gdybym odczuła potrzebę napisania tematu o Maroon 5, zrobiłabym to, ale jak już napisałam wyżej, to to że nie chcę o tym dyskutować, ja TYLKO wyraziłam swoje niezadowolenie z powodu tego co napisałeś, Peter. I błagam Cię, daj już temu spokój, bo to wszystko zaczyna naprawdę nie mieć sensu i przysięgam, że już nikomu nie zwrócę uwagi jeśli nie będę się zgadzać z czyjąś opinią, pasi?
Ach, wszystko przez to moje negatywne zdanie, tyle szumu o nic. Już wczoraj pożałowałam swojej decyzji o wpisaniu tego mojego pierwszego posta, bo już godzinę później przeczułam, że źle zrobiłam wtrącając się, ale post był wpisany i nie chciało mi się go usuwać. Napisałam go pod wpływem impulsu i zrobiłam błąd. Dopiero teraz to naprawdę zauważyłam. Nie pomyślałam, że to przyniesie aż tak negatywny skutek. Gdybym wiedziała co będzie, usunęłabym go od razu i przebolałabym ostre słowa krytyki, ale niestety jest jak jest i ja niestety nie cofnę czasu. Potrafię przełknąć różne słowa krytyki na temat tych, których lubię słuchać, ale nie zawsze mi się to udaje. Myślę, że teraz problem został rozwiązany i dajmy temu spokój, bo zwariować można od takich i tym podobnych sytuacji.

Zablokowany