Thomas Anders w Kielcach

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malediwy

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: Malediwy »

ROBERT_LATO pisze: Było mi nieco przykro - ale świadczy to też nienajlepiej o sporej grupie publiczności, którzy wygwizdali support - bo skoro już jakiś zespół pojawił się na scenie to należy uszanować to co grają. Tym bardziej, że jak się okazało zapowiadający koncert Thomasa - frontmen zespołu TK 09 - Krzysztof Kis bardzo ładnie (i to z głowy, a nie z kartki !!! - co często się zdarza) przedstawił dokonania zespołu Modern Talking i samego Andersa tuż przed rozpoczęciem głównej atrakcji wieczoru. W związku z tym naprawdę czułem się głupio za tych wszystkich, którzy wyrzucali zespół "TK 09" ze sceny.
Ja również czułem się bardzo głupio. Tym bardziej, że chłopaki naprawdę fajnie zagrali...
Natomiast samą prezentację Thomasa jaką dokonał Krzysztof można było już docenić dnia następnego, kiedy to została przez prowadzącego właśnie odczytana z kartki, bez tych emocji które czuło się gdy o Thomasie opowiadał lider TK 09.
ROBERT_LATO pisze: Nikt nie wspomniał o jeszcze jednym pozytywie samego koncertu - otóż takie koncerty są naprawdę ważne dla integracji fanów - sam po raz pierwszy miałem okazję porozmawiać z niektórymi osobami, które do tej pory znałem wyłącznie z forum, GG lub z rozmów telefonicznych... Naprawdę wielką przyjemnością dla mnie było móc zamienić z Wami kilka słów "face to face" :)
Święta racja, sam tuż po koncercie miałem okazję Cię poznać osobiście:-)
Osobiście liczyłem też na jakąś spontaniczną imprezkę w jakimś pubie w centrum Kielc. Niestety próba zwerbowania chętnych zakończyła się niepowodzeniem i ostatecznie na pokoncertwoe piwko poszliśmy we dwójkę, razem z Edmundem:-) Pozdrawiam!
Provocator72 pisze:Zgadza się z moim przedmówca. Sam byłem zainteresowany spotkaniem. z uwagi na liczne grono chętnych ustalono zasady min. "aktywni na forum" mieli pierwszeństwo. Ja do nich nie należałem, więc z pokorą przyjąłem ustalone zasady.
Może w ostatnim czasie nie byłem zbyt aktywny ale gdyby takie były zasady to pewnie ze swoimi 300 postami na tym forum oraz faktem, że zarejestrowałem się na nim jako drugi zaraz po Arku, jego założycielu, to pewnie powinienem mieć to zdjęcie z Thomasem:-)
Ale nie mam żalu bo jak napisałem w swoim wsześniejszym poście, nawet specjalnie się o to nie postarałem czego dziś niestety żałuję... :-)
Ostatnio zmieniony pn wrz 13, 2010 14:06 przez Malediwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Lúkx pisze:
P.S.

Wszystkie trzy dziewczyny wypadły świetnie ;-)
Heh, bardzo dziękuję w imieniu swoim i Pań, które mi towarzyszyły na scenie z Thomasem. Należę do tych szczęśliwych dziewcząt, które mogły choć przez chwilkę wcielić się w słynną Marię ;) Ja także nie zapomnę tego niesamowitego uścisku dłoni! Niesamowite uczucie! No i nie mogę nie wspomnieć o tym, że kiedy nasz idol wziął mnie za rękę i prowadził na środek sceny, odrzekłam po cichu " Oh My God". Wtedy poprosił, abym to powtórzyła do mikrofonu, po czym stwierdził, że jest Thomasem, a nie Bogiem hehe :) Naprawdę, ma poczucie humoru. Później przeprowadził z nami rozmowę i odczytywał nasze dane osobowe. Na moim dowodziku ucięło ostatnią cyfrę z daty urodzin, więc powiedziałam mu, że tam powinna być czwóreczka. Wówczas zamyślił się, a po chwili usłyszałam z jego ust : "You're pretty young"! Byłam w siódmym niebie! W życiu nie przypuszczałam, że Thomas powie, iż jestem ładną nastolatką. Na koniec podsumował, że na scenie stoją trzy piękne Marie. Powiem tylko, że kiedyś śniła mi się taka scena, ale w życiu bym nie pomyślała, że coś takiego mogłoby mieć miejsce! W ciągu jednego dnia spełniły się wszystkie moje marzenia. Dzięki Thomas Anders Fan Club Polska, udało mi się uczestniczyć w spotkaniu z samym wokalistą Modern Talking! W życiu nie zapomnę tych paru chwil, kiedy wpuszczono nas do pomieszczenia, w którym odbywała się sesja zdjęciowa! Wtedy nasz idol zaczął się do nas uśmiechać. Gdy nadeszła moja kolej podeszła i powiedziałam "Hello", on odpowiedział to samo z uśmiechem na twarzy. Kiedy było już po wszystkim, z zaszklonymi oczyma spojrzałam na niego i uczyniłam to, co kiedyś napisałam w wierszu... " (...) chciałabym abyś wiedział jak bardzo Cię potrzebuję i jeśli Cię kiedyś spotkam to powiem po prostu... dziękuję". Gdy wyrzekłam "Thank You", a Anders zauważył, że jestem bliska płaczu, spojrzał na mnie, a w jego oczach było widać, coś jakby, wyraz szczęścia, że potrafi sprawić komuś tak ogromną radość.. Zostawiłam koszulkę z wizerunkiem Thomasa do podpisu i wyszłam cała zapłakana... nie mogłam zahamować łez! Fantastyczne uczucie! Drodzy fani, którym nie udało się spotkać z idolem... nie martwcie się! Wiem, co czujecie, bo sama miałam się zobaczyć z naszą gwiazdą we Wrześni, ale niestety spotkanie nie doszło do skutku... Byłam strasznie zawiedziona, płakałam chyba przez tydzień... A teraz widzicie co się stało? W ciągu jednego wieczoru spełniły się wszystkie moje marzenia! Większa rekompensata niż tamtejszy smutek! Głowa do góry! Prędzej czy później uda się!

Natomiast jeżeli chodzi o niedzielny koncert, to też było niczego sobie! Co prawda nie wchodziłam na scenę, ale ku mojej uciesze Thomas już rozpoznaje moją twarz, dwukrotnie zadawał mi pytania podczas wczorajszego występu. Za pierwszy razem zapytał, czy jestem tak gorąca, że bawię się, ubrana tylko w koszulkę z krótkim rękawkiem ;) Nie wiedziałam, co odpowiedzieć. Później kiedy była piosenka "Maria", po wszystkim zapytał mnie "Why do you cry?" ;) Heh, wówczas krzyknęłyśmy z Sarą, że podobnie jak nasza poprzedniczka chciałybyśmy z nim zatańczyć hehe. Wówczas Anders zaczął się śmiać i nam kiwać ;) Cudowne jest również uczucie, że kilkakrotnie śpiewał mi prosto w oczy! Zarówno w sobotę i niedzielę. Pokazywał na mnie swoją dłoń i tym głębokim spojrzenie wyśpiewywał jakże cudowne utwory. Kiedy wręczyłyśmy mu prezent (własnoręcznie narysowany portret z wierszem, oprawiony w ramkę), wziął go (przed czym do nas śpiewał) i machał nim na scenie! Naprawdę bosko! Koncerty przeszły moje najśmielsze oczekiwania! Wiele zawdzięczam samemu Thomasowi, ale także nie mogę zapomnieć o Impresariacie Solaris Music i całym Fan Clubie, a zwłaszcza Patryku! Mój drogi, jesteś naprawdę kochanym człowiekiem o wielki sercu! Widziałeś mój stan po koncercie we Wrześni i postanowiłeś mi pomóc w Kielcach... Dziękuję Ci z całego serduszka! Nigdy Ci tego nie zapomnę!

" (...) bo dziś oprócz wejściówki, coś więcej nam dajesz w darze...
to szeroko otwarta brama do spełnienia naszych marzeń.. (...) "
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Malediwy pisze:Święta racja, sam tuż po koncercie miałem okazję Cię poznać osobiście:-)
Byłem zaskoczony przyznaję, że kiedy staliśmy po koncercie Thomasa wspólnie z Edmundem z którym znaliśmy się przed koncertem wyłącznie z maili, facebooka i rozmów telefonicznych (choć przyznam, że nasze twarze są sobie znajome właśnie z portali społecznościowych i nie było problemów z rozpoznaniem siebie nawzajem) a Ty podszedłeś do nas - Edmund przedstawił mnie zaczynając Robert... a Ty dokończyłeś Latoszewski :)

Nie sądziłem, że ktoś może znać i pamiętać moje nazwisko... - naprawdę byłem miło zaskoczony - bo oznacza to, że ktoś czyta te moje "wypociny" ;) co do dyskografii na forum :)

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :)
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Konferencja prasowa z Kielc:

@Malediwy, było miło Cię poznać, dziękuję za pomoc dla mojej koleżanki 8)
Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie taki dzień, że również i inni fani będą mogli spotkac się z Thomasem osobiście na BSie na koncertach w Polsce.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

FankaMT!
Każdy kto był na obu koncertach lub choć na jednym z nich, zgodnie ze mną pewnie stwierdzi, że chyba najbardziej wyróżniałaś się ze wszystkich fanów Thomasa (nie licząc "zarządu" fan clubu który chodził gdzie chciał i jak chciał:-) W sobotę miałem nawet ochotę przejść na "Waszą stronę" żeby z Wami poskakać:-)
Gratuluję Ci tych wspaniałych przeżyć. Jak widać opłacało Ci się przejechać te prawie 1600 km. Choć szkoda, że nie zostałaś jednak w sobotę w Kielcach, udałoby mi się może lepiej Cię poznać. Może następnym razem...

Robercie!
Przyjemność przede wszystkim po mojej stronie. A te płytki które ze sobą miałeś tylko potwierdziły to wszystko co do tej pory o Twoim "pozytywnym zakręceniu" słyszałem:-)
I czytam, czytam te Twoje "wypociny". Pisać sam nie umiem więc czytam i czytam... :-)

Agata!
Ech, nie ma za co dziękować. Dobrą zabawe przy Was miałem. Gdyby trzeba było to całą drużynę z sąsiedniego stadionu piłkarskiego byśmy tam wprowadzili...:-)
Ostatnio zmieniony pn wrz 13, 2010 15:04 przez Malediwy, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokojem można kamień ugotować...
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Malediwy pisze:
ROBERT_LATO pisze: Było mi nieco przykro - ale świadczy to też nienajlepiej o sporej grupie publiczności, którzy wygwizdali support - bo skoro już jakiś zespół pojawił się na scenie to należy uszanować to co grają. Tym bardziej, że jak się okazało zapowiadający koncert Thomasa - frontmen zespołu TK 09 - Krzysztof Kis bardzo ładnie (i to z głowy, a nie z kartki !!! - co często się zdarza) przedstawił dokonania zespołu Modern Talking i samego Andersa tuż przed rozpoczęciem głównej atrakcji wieczoru. W związku z tym naprawdę czułem się głupio za tych wszystkich, którzy wyrzucali zespół "TK 09" ze sceny.
Ja również czułem się bardzo głupio. Tym bardziej, że chłopaki naprawdę fajnie zagrali...
Natomiast samą prezentację Thomasa jaką dokonał Krzysztof można było już docenić dnia następnego, kiedy to została przez prowadzącego właśnie odczytana z kartki, bez tych emocji które czuło się gdy o Thomasie opowiadał lider TK 09.
Może i mówił z pamięci, ale było kilka błędów. Np: Powiedział, że pierwszy rozpad MT był w 1989, a drugi w 2000...
Jeszcze inny rażący błąd: przy pierwszej zapowiedzi powiedział o Thomasie "Gentleman for music". Potem poprawił się już na of.

Moim zdaniem prezentacji powinien dokonać ktoś, kto ma jakiś związek z Thomasem, MT, chociażby dlatego, że słucha takiej muzyki. Osobiście uważam, że prezentacja pani posłanki wypadła dużo lepiej. Ale to tylko moje zdanie...
Awatar użytkownika
Fanka MT

Malediwy pisze:FankaMT!
Każdy kto był na obu koncertach lub choć na jednym z nich, zgodnie ze mną pewnie stwierdzi, że chyba najbardziej wyróżniałaś się ze wszystkich fanów Thomasa (nie licząc "zarządu" fan clubu który chodził gdzie chciał i jak chciał:-) W sobotę miałem nawet ochotę przejść na "Waszą stronę" żeby z Wami poskakać:-)
Gratuluję Ci tych wspaniałych przeżyć. Jak widać opłacało Ci się przejechać te prawie 1600 km. Choć szkoda, że nie zostałaś jednak w sobotę w Kielcach, udałoby mi się może lepiej Cię poznać. Może następnym razem...
Jejciu, bardzo Ci dziękuję ;) Następnym razem to do nas przejdź ;) Cieszę się, że mnie zauważyliście ;) Jak już wspomniałam, cieszę się, że także Thomas zapamiętał moją twarz! :) No i zaprosił mnie na scenę! heh, będę teraz przeżywać to latami ;) Pozdrowionka dla wszystkich fanów! :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Fanka MT

Aha i jeszcze jedno ;) Nie znam wszystkich nicków, a poznałam wielu wspaniałych ludzi ;) Czy moglibyście się do mnie odezwać? Oczywiście Ci, którzy mnie pamiętają ;) Jakby co, to jestem Daria i miałam ubraną białą koszulkę z Thomasem, jeansową spódniczkę i rajstopy ;) Stałam w sektorze fanów po lewej stronie ;) Buziaki :*

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Na stronie Fanclubowej znajdziecie skany z dzisiejszego Echa Dnia gdzie umieszczono relację z weekendowych koncertów w Kielcach!

http://www.thomas-anders.pl/akt/?page_id=23
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
malgorzata
Członek TAFC Polska

Post autor: malgorzata »

Ja też CI DARIO Gratuluje wspaniałych przeżyć! Widziałam,że świetnie się bawiłaś;)
Miło mi było Cie poznać!!!! ;)
Awatar użytkownika
Fanka MT

Dziękuję Pani Małgosiu ;)

Dziękuję...

ttdziewiec
Członek TAFC Polska

Post autor: ttdziewiec »

Droga Dario, trudno było Cię nie zauważyć i nie zapamiętać:) Oczywiście pozytywnie!
Miło poznawać pozytywnie zakręconych młodych ludzi:):)
Pozdrawiam gorąco
Renata
Awatar użytkownika
Fanka MT

Heh, bardzo Pani dziękuję :) Niezmiernie mi miło, że ludzie mnie tak spostrzegają :)

Dziękuję...

malenstwo 066

Post autor: malenstwo 066 »

Witaj Fanko MT
Pamiętam Cię, razem byłyśmy w kolejce do zdjęcia. Zazdrościłam Ci znajomości angielskiego. Pozdrawiam Iwona z Łodzi
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Witaj Daria!!! Może mnie pamiętasz,byłyśmy razem w garderobie przed sobotnim koncertem,a po koncercie trąbiłam na Ciebie na parkingu.Twoje "szalone" w pozytywnym słowa znaczeniu zachowanie daje wiele do myślenia i zarazem udziela się innym.Nie każdy z nas ma tyle odwagi i determinacji w dążeniu do celu.Ja dzisiaj też jestem szczęśliwsza,a sprawił to sobotni koncert i spotkanie z Thomasem.Trzymam za Ciebie kciuki,nie zmieniaj się dziewczyno bo tylko tacy ludzie jak ty mogą coś wnieść w to monotonne życie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
malenstwo 066

Post autor: malenstwo 066 »

Gorące podziękowania dla Solarisu i całego zarządu Fan- Clubu
ODPOWIEDZ