Systems In Blue
- Peter
Re: Systems In Blue
Kupiłem sobie wczoraj: "Point Of No Return" i "Back In Blue" pomimo, że nie lubię wokalu Michaela. Co mnie zaskoczyło to teksty, one zawsze były bardzo dobre, za Widrata to teraz obie piosenki mają kapitalne lyriki. Pierwsza piosenka to dzieło całej trójcy a przy drugiej pomagała Monique Schulte. Jednak nie wszystkie wersy idzie wychwycić z piosenki. Musze czasem słuchając tych nowszych nagrań korzystać z tekstów, nigdy wcześniej tego nie było, no może czasem z chórem.
Pierwsza z wymienionych albumów to klasyczny album koncepcyjny przenoszący nas świata mistyki, mitów baśni i fantasy + 2 piosenki o zrywaniu. Drugi to swoiste nawiązanie do śmierci Rolfa (okładka i morze) autorem jest Tatiana Odinietz ale nie wolno mi mówić kto to taki. Mam wrażenie że od śmierci Rolfa każda okładka w jakimś stopniu nawiązywała do tego: sam tytuł "Out Of The Blue" jest bardzo ale to bardzo wymowny, a potem kilka okładek z morzem....
Ciekawi mnie czyją miłością była Anne T (Sexy Ann) i czy to "Summer'97"?
Pierwsza z wymienionych albumów to klasyczny album koncepcyjny przenoszący nas świata mistyki, mitów baśni i fantasy + 2 piosenki o zrywaniu. Drugi to swoiste nawiązanie do śmierci Rolfa (okładka i morze) autorem jest Tatiana Odinietz ale nie wolno mi mówić kto to taki. Mam wrażenie że od śmierci Rolfa każda okładka w jakimś stopniu nawiązywała do tego: sam tytuł "Out Of The Blue" jest bardzo ale to bardzo wymowny, a potem kilka okładek z morzem....
Ciekawi mnie czyją miłością była Anne T (Sexy Ann) i czy to "Summer'97"?
- Peter
SIBY wydały nowość
"Still Losing Control"
"Still Losing Control"
- MODERN JEANNE
Piosenka niczego sobie ale mam wrażenie że Systemsom się strasznie głosy postarzały. I wręcz nie bardzo pasują do głosu tak młodej wokalistki.Ale fajnie że od czasu do czasu przypominają o sobie i coś nagrywają. Myślisz że zrobią jeszcze jakiś cały album?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Nadzieja się w sercu tli bardzo, bardzo bym chciał, oby dali to Olafowi do zaśpiewania, bo tego starszego Pana nie da się już słuchać tak jak mówisz, a ponoć coś nagrywają tym razem nie w Vintage Studio u Detlefa tylko u Johanna Prriera, który im w końcu ufundował nagrywanie albumu, bo nie udało im się zebrać funduszy na ten cel. O le pamiętam zebrali 3000 Jurosów zamiast 30 000
Są dwie obawy:
1) o poziom produkcji, czy zamiast ogranego ale bardzo dobrze przyswajanego przez takich fanów jak ja brzmienia Detlefa Wiedecke nastąpi muzyczny koszmar stylistyki jaką zwykł narzucać Johann (BBB, Linda Jo Rizzo itp.) to będzie niby awans na nowoczesny styl ale pytanie czy to będzie fajne w odbiorze bo jak mixy z "Back In Blue" to ja dziękuję.
2) o wokal wiodący. Ja Michaelowi mówię nie, nie że nie lubię gościa ale mi się ta barwa zwyczajnie nie podoba, słusznie zauważył Pioetrek że nie pasuje do stylistyki SIB opartej raczej o muzykę dyskotekową a w głosie niestety mocno czuć wiek, a pamiętam czasy kiedy się zachwycałem jego niegdyś pięknym głosem z lat 80 tych. Ja rozumiem, że mu zależy by parę jurosów jakoś tam uciułać do emerytury, ale mi się ta barwa nie podoba, różnica między Rolfem a nim jest po prostu za duża tak samo jak było z Talking System. Ale nie chcę już więcej po gościu jechać niech dadzą Olafa on ma i prezencję medialną i ładny głos, strasznie mi się podobał fragment gdzie śpiewa demówkę "Go Systems Go" a i głos Detlefa okazał się bardzo ładny.
Ale Michael ma dobry kontakt z publicznością dobrze prowadzi zespół na koncertach i jakiś też udział w chórkach powinien mieć. Najbardziej mi się jednak jego rola na koncertach podobała z czasów 2005-2007 w stylu Łosowskiego schowanego za potężną konsoletą. Takie tajemnicze miejsce było on do tego pasował. A Rolf na scenie i prezencję super miał i Detlef z gitarą to było fajnie, z 3 mało medialnych gości wtedy dało się zrobić super profesjonalny zespół. Potem wskoczył to miejsce Olaf i w tych długich włosach (może faktycznie nie pasował do starszych panów i wyglądał jak z łapanki) ale fajnie wtedy wyglądał.
Są dwie obawy:
1) o poziom produkcji, czy zamiast ogranego ale bardzo dobrze przyswajanego przez takich fanów jak ja brzmienia Detlefa Wiedecke nastąpi muzyczny koszmar stylistyki jaką zwykł narzucać Johann (BBB, Linda Jo Rizzo itp.) to będzie niby awans na nowoczesny styl ale pytanie czy to będzie fajne w odbiorze bo jak mixy z "Back In Blue" to ja dziękuję.
2) o wokal wiodący. Ja Michaelowi mówię nie, nie że nie lubię gościa ale mi się ta barwa zwyczajnie nie podoba, słusznie zauważył Pioetrek że nie pasuje do stylistyki SIB opartej raczej o muzykę dyskotekową a w głosie niestety mocno czuć wiek, a pamiętam czasy kiedy się zachwycałem jego niegdyś pięknym głosem z lat 80 tych. Ja rozumiem, że mu zależy by parę jurosów jakoś tam uciułać do emerytury, ale mi się ta barwa nie podoba, różnica między Rolfem a nim jest po prostu za duża tak samo jak było z Talking System. Ale nie chcę już więcej po gościu jechać niech dadzą Olafa on ma i prezencję medialną i ładny głos, strasznie mi się podobał fragment gdzie śpiewa demówkę "Go Systems Go" a i głos Detlefa okazał się bardzo ładny.
Ale Michael ma dobry kontakt z publicznością dobrze prowadzi zespół na koncertach i jakiś też udział w chórkach powinien mieć. Najbardziej mi się jednak jego rola na koncertach podobała z czasów 2005-2007 w stylu Łosowskiego schowanego za potężną konsoletą. Takie tajemnicze miejsce było on do tego pasował. A Rolf na scenie i prezencję super miał i Detlef z gitarą to było fajnie, z 3 mało medialnych gości wtedy dało się zrobić super profesjonalny zespół. Potem wskoczył to miejsce Olaf i w tych długich włosach (może faktycznie nie pasował do starszych panów i wyglądał jak z łapanki) ale fajnie wtedy wyglądał.
- MODERN JEANNE
To super wiadomość , aż czytam z niedowierzaniem że im zafundował ten album. Musieli się zaprzyjaźnić że zrobił tak charytatywny wręcz gest bo pewnie nie liczy na jakiś zarobek z tego albumu.Sami są już za starzy i zbyt mało przebojowi by zwojować listy, poprzednie albumy Sibowskie też przechodziły bez echa, były raczej robione dla garstki fanów.
Wobec tego ja to się obawiam że powstanie coś co robił Perier ostatnio, czyli zatrudni młodą wokalistkę dzięki czemu mógłby liczyć na większą popularność. A wolałabym żeby Sib zachowali swój styl nagrań i byli na wokalu przez całą piosenkę.
Piszesz że styl muzyki może się też zmienić, a podobało mi się to co Sibowie sami modzili. Niedawno żeśmy pisali że udało im się stworzyć coś w rodzaju własnego brzmienia bazując na piosenkach MT i BS.
I chciałabym by to utrzymali a po tym co Perieer ostatnio dla nich robił obawiam się nowoczesnej dyskotekowej papki. Nie to że uważam te piosenki za złe ale z MT czy BS ma to już mało wspólnego.
Piszesz że obawiasz się czegoś jak BBB czy Linda J R, no akurat taki styl byłby lepszy niż taki skrajnie nowoczesny co ostatnio dla nich robił.
A co do głosu Michaela to pamiętam jak zachwalałeś starsze nagrania np Lucky In Love. Kiedyś pięknie śpiewał to fakt , na starość głosy się zmieniają. Coś jak Sandra która chrypi obecnie niemiłosiernie.
Ale cieszmy się że cokolwiek od nich wyjdzie, już nie liczyłam za bardzo na to.
Wobec tego ja to się obawiam że powstanie coś co robił Perier ostatnio, czyli zatrudni młodą wokalistkę dzięki czemu mógłby liczyć na większą popularność. A wolałabym żeby Sib zachowali swój styl nagrań i byli na wokalu przez całą piosenkę.
Piszesz że styl muzyki może się też zmienić, a podobało mi się to co Sibowie sami modzili. Niedawno żeśmy pisali że udało im się stworzyć coś w rodzaju własnego brzmienia bazując na piosenkach MT i BS.
I chciałabym by to utrzymali a po tym co Perieer ostatnio dla nich robił obawiam się nowoczesnej dyskotekowej papki. Nie to że uważam te piosenki za złe ale z MT czy BS ma to już mało wspólnego.
Piszesz że obawiasz się czegoś jak BBB czy Linda J R, no akurat taki styl byłby lepszy niż taki skrajnie nowoczesny co ostatnio dla nich robił.
A co do głosu Michaela to pamiętam jak zachwalałeś starsze nagrania np Lucky In Love. Kiedyś pięknie śpiewał to fakt , na starość głosy się zmieniają. Coś jak Sandra która chrypi obecnie niemiłosiernie.
Ale cieszmy się że cokolwiek od nich wyjdzie, już nie liczyłam za bardzo na to.
I LOVE DB AND TA!
- Peter
No właśnie uwielbiałem Michaela "Lucky In Love" i inne takie fajowe starocie 2 piosenki Kentucky jego były cudowne, obecnie ma głos emeryta, tak jakbym słyszał Pana Staszka S. (tego co wygląda jak Collins i jest moim sąsiadem mówiłem Ci o nim). co do BBB to chodzi nie o zespół i jego cudowne brzmienie z lat 80 tych i 90 tych a to co robił Perrieer czyli "Heart And Soul" nie powiedz mi że lubisz taką muzykę i że to jest typowy styl BBB. Obecnie chłopaki jednak ponownie pod skrzydłami Hendrika. Zauważ jedną rzecz, ten album wydało Spectre Media czyli to samo co SIB dwa albumy czyżby kolejny się szykował dla Spectre
Oni po śmierci Rolfa musieli się przedefiniować nieco nie wiadomo teraz kto tak naprawdę jest liderem, kto zaśpiewa wszystkie piosenki (chórki mamy, podkłady mamy Detlefowskie).Na mój gust jednak nie ma to już nic wspólnego z Blue System, a raczej styl SIB o czym piszesz. Michael ma genialny głos do wolnych nagrań nie szybkich.
Oni po śmierci Rolfa musieli się przedefiniować nieco nie wiadomo teraz kto tak naprawdę jest liderem, kto zaśpiewa wszystkie piosenki (chórki mamy, podkłady mamy Detlefowskie).Na mój gust jednak nie ma to już nic wspólnego z Blue System, a raczej styl SIB o czym piszesz. Michael ma genialny głos do wolnych nagrań nie szybkich.
- Pioetrek
- Kontakt:
Jak się okazuje zdarza mu się śpiewać piosenki Systemsów (jako ostatnia w nagraniu)Pioetrek pisze:Moim zdaniem ten gość mógłby spokojnie nagrywać wokale dla Systemsów - nie muszą go pokazywać na scenie. Jak dla mnie rewelacja.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
MT mu wychodzi naprawdę dobrze, głos Bohlena też świetnie podrobił, ale Rolfa podrobić się nie udało, miałem też wrażenie, że refren piosenki leci z taśmy śpiewa go Rolf bo co do tego że chórki lecą z taśmy nie ma tu chyba nikt wątpliwości.
- Pioetrek
- Kontakt:
Co do refrenu mam podobne wrażenia. Okazuje się, że jeszcze ktoś nagrał Systemsów:Peter pisze:MT mu wychodzi naprawdę dobrze, głos Bohlena też świetnie podrobił, ale Rolfa podrobić się nie udało, miałem też wrażenie, że refren piosenki leci z taśmy śpiewa go Rolf bo co do tego że chórki lecą z taśmy nie ma tu chyba nikt wątpliwości.
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Peter
Jedna rzecz mnie ciekawi. Mianowicie. Systemsi nagrali z Bohlenem po reaktywacji 2 albumu, czemu on blokował ich piosenki, Thomasowe wrzucał na albumy a im nie pozwalał wrzucać własnych? Ciekawe czy wogóle były takowe przymiarki?
- Robert73
Może ktoś wie co to za wynalazki
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Ostatnio zmieniony śr maja 03, 2017 20:55 przez MiReK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Peter
To odfiltrowany background systemsów.
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
No to przed nami singiel "Take It Like A Man" a jesienią 3 Album!
https://www.facebook.com/systemsinblue/ ... =3&theater
https://www.facebook.com/systemsinblue/ ... =3&theater
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Widziałem to u Perriera byłeś szybszy. Ciekawi mnie co wymyśla, bo już myślałem, że Systemsi to wymarły gatunek.
- Peter
Zobaczymy co z tego wypali, czarno widzę ten wokal i chórki ale obym się mile zaskoczył.... A może w tych piosenkach będzie więcej życia niż do tej pory?