Thomas w sylwestra w Wrocławiu
- Gasolina91
Re: Thomas w sylwestra w Wrocławiu
Ciekawe czemu nie było z Thomasem tych dwóch dziewczyn i chłopaka z chórku...pewnie za zimno im było

Point Of No Return
-
SIMALA
Brak chórku LIVE na koncercie we Wrocławiu to duuuuży nietakt. Niestety
-
SIMALA
Dieter Bohlen przez lata koncertowania z Thomasem, szedł po najmniejszej linii oporu. Udawał chórki, bez żenady synchronizując mimikę z playbackiem. Thomas, jeżeli chce przetrwać i zachwycać, nie może w tym względzie iść na kompromisy. Nowe, ciekawe aranżacje + band w wersji LIVE, może zapewnić mu sukces.
- Gasolina91
-
SIMALA
Piosenki M.T. mają olbrzymi potencjał, co udowodnili chociażby Adam Sztaba aranżując Cheri Cheri Lady dla "Tańca z gwiazdami" i Agnieszka Chylińska przerabiając You're my... . Nie wiem czy się orientujecie, piosenka ta miała być coverem na płycie "Bez prądu" zespołu Hey - drugim w historii polskiej muzyki rozrywkowej albumie tego typu. Na próbie wyszła podobno ciekawie i " została pokazana :D w dobrym świetle", ale Nosowska - wokalistka Heya, zrezygnowała z niej, tłumacząc, że Hey nie jest "zespołem wesołków".
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 18:12 przez SIMALA, łącznie zmieniany 2 razy.
-
SIMALA
Do Gasolina
Może i cienkie, ale muszę ci powiedzieć, że w Sopocie były dla mnie olbrzymim, pozytywnym zaskoczeniem. Miałem nawet nadzieję, że we Wrocławiu do tej "trójeczki" dołączy co najmniej jeszcze trzy osoby. Wyobrażasz sobie wtedy "chóreczki" ?
Może i cienkie, ale muszę ci powiedzieć, że w Sopocie były dla mnie olbrzymim, pozytywnym zaskoczeniem. Miałem nawet nadzieję, że we Wrocławiu do tej "trójeczki" dołączy co najmniej jeszcze trzy osoby. Wyobrażasz sobie wtedy "chóreczki" ?
-
SIMALA
Poza tym,w studio nagraniowym Bohlena, przy chórkach współpracowało nie mniej niż kilka osób przy każdej sesji, stąd taki efekt. Na żywo właściwie nieosiągalny.
- Gasolina91
Teraz te chórki to nie to co wtedy kiedy MT królowało w latach 80.SIMALA pisze: Może i cienkie, ale muszę ci powiedzieć, że w Sopocie były dla mnie olbrzymim, pozytywnym zaskoczeniem. Miałem nawet nadzieję, że we Wrocławiu do tej "trójeczki" dołączy co najmniej jeszcze trzy osoby. Wyobrażasz sobie wtedy "chóreczki" ?
Point Of No Return
- you're my heart
Mi ten koncertowy chórek się nie podoba bez Dietera to nie to samo

-
SIMALA
Do Gasoliny
Zgadza się, ale dzisiaj to zupełnie inne osoby z zupełnie innymi możliwościami. Przy realizacji nagrań w studio brały wtedy udział m.in. męskie chórki eunuchów. Chyba nikt tak naprawdę nigdy nie wierzył, że to co się dzieje w refrenach, to dzieło Thomasa i Dietera ?
Zgadza się, ale dzisiaj to zupełnie inne osoby z zupełnie innymi możliwościami. Przy realizacji nagrań w studio brały wtedy udział m.in. męskie chórki eunuchów. Chyba nikt tak naprawdę nigdy nie wierzył, że to co się dzieje w refrenach, to dzieło Thomasa i Dietera ?
- Gasolina91
Ale w MT w refrenach rzadko kiedy Dieter śpiewał....
Point Of No Return
- you're my heart
no wiem ale był lepszy a ten to już nie taki a co do Dietera to już nei to samo mogliby tak zrobić np:żeby Dieter zaśpiewał z Thomasem jako MT 

-
SIMALA
Do You're...
Założę się, że Dieter Bohlen nigdy nie śpiewał męskim sopranem.
Założę się, że Dieter Bohlen nigdy nie śpiewał męskim sopranem.
-
SIMALA
W programie jednego z najpopularniejszych showmanów w niemieckiej tv - Stefana Rabba, Dieter starał się usilnie zaśpiewać refren " Tv makes the superstar", wyszło tak, że nigdy później już tego publicznie nie zrobił.
- Gasolina91
Ale weźcie pod uwagę że Dieter już nie ma takiego głosu jak dawniej...
A i co najważniejsze NIE ZBACZAJMY Z TEMATU FORUM
A i co najważniejsze NIE ZBACZAJMY Z TEMATU FORUM
Point Of No Return
-
SIMALA
Szkoda, że we Wrocławiu nie wyszło z publicznością. Nie wiem czy w tym wypadku zobaczymy Andersa w najbliższym czasie na koncercie w Polsce.