Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia

Post autor: Gasolina91 »

Ja równiez jestem pod wrażeniem!!! Super dzieło ukazujące prawdziwe oblicze Dietera ;)
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ta historia jest po prostu świetna !
Wszystko miło się ogląda i nie ma efektu znużenia !
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Kończę właśnie przygotowanie pierwszej z trzech płytek z "Historią". Są to części od 1 do 18, łącznie około 89 minut materiału. Kilka początkowych zostało stworzone od podstaw, wyglądają zupełnie inaczej niż w wersji YouTube. W późniejszych częściach zmian nie ma już tak wiele, jednak gdzieniegdzie doszły jakieś nowe sceny. Myślę, że w przeciągu tygodnia-dwóch pierwsi zainteresowani będą to mieli u siebie. Cena to koszt nośnika, pudełka, koperty i wysyłki, myślę, że zmieścimy się w max kilkunastu złotych. Linku do ściągnięcia całości nie będę zamieszczał, bo jeśli sam na tym nic nie zarobię - nie chcę ułatwiać życia potencjalnym "przedsiębiorczym", którzy mogli by to od razu wystawić na Allegro czy Ebay.
Zainteresowanych proszę o PW.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Super pomysł z tymi płytkami!
Jednak obejrzeć coś takiego na duzym TV, to zupełnie inna jakość niż w okienku "jutuba" !

W Historii widziałem kilka literówek, ale nie wiem w których częściach - szkoda że nie zapisałem, to byś poprawił w finalnej wersji. Ale nie było to nic rażącego.
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Równiez przyłaczam się do podziękowań za wspaniała serie historii o wielkim kompozytorze Dieterze, którego muzyka dostarcza wiele radosci :D
Az mi się łezka zakreciła, kiedy w ostatnim odcinku pojawiły się napisy o końcu historii. Sporo ciekawych rzeczy się z niej dowiedziałem :)
I oczywiscie czekam na wydanie DVD.
Pozdrowienia i gratulacje za dobrą robotę, Arku!
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

Ja jestem już szczęśliwym posiadaczem pierwszej płytki DVD z Historią DB. Odtwarzałem ją w rodzinnym gronie, wsród osób które doskonale znają moją słabość do tej muzyki. Muszę Wam jednak powiedzieć, że śledzili ze mną w skupieniu i z takim niedowierzaniem w oku, że ktoś to wszystko poskładał w całość i podał w tak atrakcyjnej formie. Jakość ścieżki dźwiękowej nieporównywalnie większa niż na You Tube. Chwalili sobie też fakt, że nie było lektora, tylko można sobie słuchać muzyki i czytać wszystko to, co najważniejsze i wcale się przy tym nie męczyli. Chciałem im pokazać tylko fragment tej płytki do momentu powstania Modern Talking, czyli bodajże do części 5-tej, ponieważ dla nich znajomość muzyki Bohlena kończy się na Modern Talking, ale jakież było moje zdziwienie, kiedy - gdy chciałem wyłączyć odwtarzacz - spotkałem się z kategorycznym protestem. "Daj zobaczyć co było dalej, to bardzo ciekawe i fajna muzyka przy tym". No to posłuchaliśmy do końca 8)
Myślę Arek, że to dla Ciebie najlepsze podziękowanie i wyróżnienie za to co zrobiłeś. Bo historię zawsze można opowiedzieć i każdy może to zrobić, ale co innego jest tylko opowiedzieć a co innego zrobić to tak, żeby było ciekawie nawet dla tych, dla których Bohlen był tylko jednym z wielu artystów i znajomość z nim kończyła się na kilku piosenkach Modern Talking.
Jeszcze raz dzięki i czekamy na kolejne płytki :)
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Arku, a czy wiadomo mniej więcej, kiedy będą wszystkie części gotowe?
Bo po co dorabiać pocztę polską trzema kosztami wysyłki...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Niestety nie wiadomo, a że zaczyna się właśnie rok akademicki - szybko to nie nastąpi. Konkretnymi terminami rzucać w ciemno nie chcę, póki co nie zdążyłem nawet zacząć przygotowań do drugiego DVD.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Moje wrażenia? Każdy odcinek historii Dietera jest niesamowity.Mówiąc krótko,wykonałeś Arku genialną robotę...Ja,fan Bohlena jestem Tobie bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Można składać zamówienia na płytki DVD z Historią Dietera Bohlena ? :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tak jak pisałem już 2 września, pierwsza płyta jest gotowa.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Ja już ją nabyłem tą pierwszą płytę więc z czystym sumieniem ją mogę polecić. Majątek nie kosztuje a jaka fajna pamiątka pozostanie na DVD. :wink: Nigdy nie wiadomo czy You Tube będzie istniał wiecznie? :) A może organizacje różne wywrą nacisk sobie za te treści płacić i może YT stać się płatny? :)
Ale tak oglądając tą płytkę wspominałem czasy kiedy bardzo pragnęło się mieć te wszystkie urywki z koncertów, wywiadów a za bardzo nie było takich powszechnych możliwości jak dziś (INTERNET!). Kupowało się jakieś Brava, Popcorny z plakatami :D albo poświęcało się całą pierwszą i drugą stronę gazety (obcinając ważnemu politykowi głowę z drugiej strony gazety :lol: ) żeby wyciąć sobie fajne zdjęcie do kolekcji :) Teraz nie potrzeba kleju, nożyczek, bloku technicznego, kaset magnetowidowych oraz magnetofonowych. Ach, jakie to dzisiaj pamiątki. :D Takie namacalne wspomnienia. To już nie to samo co wypalić sobie płytkę na CD-R, DVD-R z tym wszystkim :wink: A żeby kiedyś coś nagrać z radia na kasetę to się nie raz cały wieczór i pół nocy siedziało, a dzisiaj z internetu to samo można zgrać w 5 minut. :) NIby oszczędność czasu bezdyskusyjna ale chyba nie ma już z tego takiej radochy jak kiedyś. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A oto pierwsza część historii w wersji z DVD:
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

A ja dopiero teraz się dowiaduję o wydaniu na dvd :evil:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

jedyna pisze:A ja dopiero teraz się dowiaduję o wydaniu na dvd
Lepiej późno niż wcale. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Jak można zamówić tę Historię na DVD?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
ODPOWIEDZ