Historia Dietera Bohlena - wrażenia
- Gasolina91
Re: Historia Dietera Bohlena - wrażenia
Ja równiez jestem pod wrażeniem!!! Super dzieło ukazujące prawdziwe oblicze Dietera 
Point Of No Return
- you're my heart
Ta historia jest po prostu świetna !
Wszystko miło się ogląda i nie ma efektu znużenia !
Wszystko miło się ogląda i nie ma efektu znużenia !

- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Kończę właśnie przygotowanie pierwszej z trzech płytek z "Historią". Są to części od 1 do 18, łącznie około 89 minut materiału. Kilka początkowych zostało stworzone od podstaw, wyglądają zupełnie inaczej niż w wersji YouTube. W późniejszych częściach zmian nie ma już tak wiele, jednak gdzieniegdzie doszły jakieś nowe sceny. Myślę, że w przeciągu tygodnia-dwóch pierwsi zainteresowani będą to mieli u siebie. Cena to koszt nośnika, pudełka, koperty i wysyłki, myślę, że zmieścimy się w max kilkunastu złotych. Linku do ściągnięcia całości nie będę zamieszczał, bo jeśli sam na tym nic nie zarobię - nie chcę ułatwiać życia potencjalnym "przedsiębiorczym", którzy mogli by to od razu wystawić na Allegro czy Ebay.
Zainteresowanych proszę o PW.
Zainteresowanych proszę o PW.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Daniel
Super pomysł z tymi płytkami!
Jednak obejrzeć coś takiego na duzym TV, to zupełnie inna jakość niż w okienku "jutuba" !
W Historii widziałem kilka literówek, ale nie wiem w których częściach - szkoda że nie zapisałem, to byś poprawił w finalnej wersji. Ale nie było to nic rażącego.
Jednak obejrzeć coś takiego na duzym TV, to zupełnie inna jakość niż w okienku "jutuba" !
W Historii widziałem kilka literówek, ale nie wiem w których częściach - szkoda że nie zapisałem, to byś poprawił w finalnej wersji. Ale nie było to nic rażącego.
- Adek
Równiez przyłaczam się do podziękowań za wspaniała serie historii o wielkim kompozytorze Dieterze, którego muzyka dostarcza wiele radosci
Az mi się łezka zakreciła, kiedy w ostatnim odcinku pojawiły się napisy o końcu historii. Sporo ciekawych rzeczy się z niej dowiedziałem
I oczywiscie czekam na wydanie DVD.
Pozdrowienia i gratulacje za dobrą robotę, Arku!
Az mi się łezka zakreciła, kiedy w ostatnim odcinku pojawiły się napisy o końcu historii. Sporo ciekawych rzeczy się z niej dowiedziałem
I oczywiscie czekam na wydanie DVD.
Pozdrowienia i gratulacje za dobrą robotę, Arku!
Modern Talking.....i wszystko jasne!
- Didi&Thomas
Ja jestem już szczęśliwym posiadaczem pierwszej płytki DVD z Historią DB. Odtwarzałem ją w rodzinnym gronie, wsród osób które doskonale znają moją słabość do tej muzyki. Muszę Wam jednak powiedzieć, że śledzili ze mną w skupieniu i z takim niedowierzaniem w oku, że ktoś to wszystko poskładał w całość i podał w tak atrakcyjnej formie. Jakość ścieżki dźwiękowej nieporównywalnie większa niż na You Tube. Chwalili sobie też fakt, że nie było lektora, tylko można sobie słuchać muzyki i czytać wszystko to, co najważniejsze i wcale się przy tym nie męczyli. Chciałem im pokazać tylko fragment tej płytki do momentu powstania Modern Talking, czyli bodajże do części 5-tej, ponieważ dla nich znajomość muzyki Bohlena kończy się na Modern Talking, ale jakież było moje zdziwienie, kiedy - gdy chciałem wyłączyć odwtarzacz - spotkałem się z kategorycznym protestem. "Daj zobaczyć co było dalej, to bardzo ciekawe i fajna muzyka przy tym". No to posłuchaliśmy do końca
Myślę Arek, że to dla Ciebie najlepsze podziękowanie i wyróżnienie za to co zrobiłeś. Bo historię zawsze można opowiedzieć i każdy może to zrobić, ale co innego jest tylko opowiedzieć a co innego zrobić to tak, żeby było ciekawie nawet dla tych, dla których Bohlen był tylko jednym z wielu artystów i znajomość z nim kończyła się na kilku piosenkach Modern Talking.
Jeszcze raz dzięki i czekamy na kolejne płytki
Myślę Arek, że to dla Ciebie najlepsze podziękowanie i wyróżnienie za to co zrobiłeś. Bo historię zawsze można opowiedzieć i każdy może to zrobić, ale co innego jest tylko opowiedzieć a co innego zrobić to tak, żeby było ciekawie nawet dla tych, dla których Bohlen był tylko jednym z wielu artystów i znajomość z nim kończyła się na kilku piosenkach Modern Talking.
Jeszcze raz dzięki i czekamy na kolejne płytki
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Daniel
Arku, a czy wiadomo mniej więcej, kiedy będą wszystkie części gotowe?
Bo po co dorabiać pocztę polską trzema kosztami wysyłki...
Bo po co dorabiać pocztę polską trzema kosztami wysyłki...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Niestety nie wiadomo, a że zaczyna się właśnie rok akademicki - szybko to nie nastąpi. Konkretnymi terminami rzucać w ciemno nie chcę, póki co nie zdążyłem nawet zacząć przygotowań do drugiego DVD.
- disco-man
Moje wrażenia? Każdy odcinek historii Dietera jest niesamowity.Mówiąc krótko,wykonałeś Arku genialną robotę...Ja,fan Bohlena jestem Tobie bardzo wdzięczny.
- Skyliner89MT
Można składać zamówienia na płytki DVD z Historią Dietera Bohlena ? 
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tak jak pisałem już 2 września, pierwsza płyta jest gotowa.
- Adi
Ja już ją nabyłem tą pierwszą płytę więc z czystym sumieniem ją mogę polecić. Majątek nie kosztuje a jaka fajna pamiątka pozostanie na DVD.
Nigdy nie wiadomo czy You Tube będzie istniał wiecznie?
A może organizacje różne wywrą nacisk sobie za te treści płacić i może YT stać się płatny?
Ale tak oglądając tą płytkę wspominałem czasy kiedy bardzo pragnęło się mieć te wszystkie urywki z koncertów, wywiadów a za bardzo nie było takich powszechnych możliwości jak dziś (INTERNET!). Kupowało się jakieś Brava, Popcorny z plakatami
albo poświęcało się całą pierwszą i drugą stronę gazety (obcinając ważnemu politykowi głowę z drugiej strony gazety
) żeby wyciąć sobie fajne zdjęcie do kolekcji
Teraz nie potrzeba kleju, nożyczek, bloku technicznego, kaset magnetowidowych oraz magnetofonowych. Ach, jakie to dzisiaj pamiątki.
Takie namacalne wspomnienia. To już nie to samo co wypalić sobie płytkę na CD-R, DVD-R z tym wszystkim
A żeby kiedyś coś nagrać z radia na kasetę to się nie raz cały wieczór i pół nocy siedziało, a dzisiaj z internetu to samo można zgrać w 5 minut.
NIby oszczędność czasu bezdyskusyjna ale chyba nie ma już z tego takiej radochy jak kiedyś. 
Ale tak oglądając tą płytkę wspominałem czasy kiedy bardzo pragnęło się mieć te wszystkie urywki z koncertów, wywiadów a za bardzo nie było takich powszechnych możliwości jak dziś (INTERNET!). Kupowało się jakieś Brava, Popcorny z plakatami
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A oto pierwsza część historii w wersji z DVD:
- MiReK
- Członek TAFC Polska
A ja dopiero teraz się dowiaduję o wydaniu na dvd 
- Adi
Lepiej późno niż wcale.jedyna pisze:A ja dopiero teraz się dowiaduję o wydaniu na dvd
- art_system
Jak można zamówić tę Historię na DVD?
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...