Sopot Festiwal 2008

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
Awatar użytkownika
Adi

Re: Sopot Festiwal 2008

Post autor: Adi »

atlantyda ;o) pisze:Odmładzają zespół Modern Talking,już lepszy facio w hip hopowej czapeczce niż w spódniczce jak Ci goście z Limahla i Kim Wilde to dopiero obciach...
W sumie racja. Lepiej taki zespół aniżeli np. w chórkach miałyby się bujać okrągłe starsze panie (z całym szacunkiem dla nich no ale...); (raz widziałem na "You Tube" w występie "When will I see you again"). :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
alunia13

Post autor: alunia13 »

Właśnie sobie oglądałam Sopot i doszlam do wniosku, że Thomas śpiewał tak jakby "przez nos".
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

MichałT pisze:Na żywo: Kim Wilde i "pólplayback"
No co Ty, oglądałem to przed chwilą i Kim śpiewała na żywo.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Shakin Stevens też chyba śpiewał na zywo nie?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Shakin Stevens na żywo śpiewał
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A mnie spokoju nie daje co to za facet śpiewał w chórkach.
Trochę śmieszne,ale przypomina mi Mateusza Damięckiego :lol:

Obrazek

Można gdzieś znaleźć jakieś informacje kto podczas tego występu oprócz zespołu Thomasa towarzyszył mu na scenie?
Bardzo chodzi mi to po głowie,za każdym razem kiedy oglądam ten koncert.
nado

Post autor: nado »

Anders w Sopocie w 2008 spowodował, że znów sięgnąłem po starych Modernów i tak mi zostało do dzisiaj. Wiele lat czekałem na świeże, ale nie - mechaniczne aranże. Tuż przed tym koncertem nie miałem żadnych złudzeń. Byłem pewien, że będzie źle, a nawet żenująco. Możecie sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie, gdy Geronimo's cadillac wreszcie się skończył, a publiczność sopocka zawyła z zachwytu. Napięcie prowadziło ten koncert już do końca. Z każdą chwilą było coraz bardziej emocjonująco. Finał You're my heart... powalił wreszcie na kolana. Dramaturgia - kolejność wykonywania utworów, przeplatana zwiewnymi komentarzami Thomasa były najmocniejszą stroną sopockiego festiwalu. Publiczność nie tylko była z Thomasem, ona żarła mu z ręki., chłeptała wodę jak wielbłąd styrany po pustynnej gonitwie. Wszystko to przebijało się przez szklany ekran powodując euforię, jestem pewien, nie tylko w moim domu. Brawo ! Dzięki Sopotowi, Anders jest teraz jedną z najczęściej zapraszanych gwiazd do Polski.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Sopot, 24 sierpnia 2008 rok ;)

Pamiętna data w moim życiu - wtedy to po raz pierwszy zobaczyłam THOMASA ANDERSA! :) Moi rodzice oglądali wówczas TVN, a ja siedziałam wraz z nimi ;) Przyglądałam się i przysłuchiwałam wszystkim wykonawcom, a kiedy miała nadejść kolej współtwórcy Modern Talking, moja mama zaczęła mi opowiadać, jak to bardzo podkochiwała się w nijakim brunecie i że jest strasznie ciekawa, jak teraz wygląda ;) No i w końcu nadszedł moment występu ;) Muszę przyznać, że byłam bardzo zdziwiona moimi odczuciami - piosenki słyszałam pierwszy raz w życiu, a czułam w środku, że ta muzyka gra we mnie od zawsze! :) Poza tym, gdy pokazywali zbliżenia jego twarzy to przechodziły mnie dreszcze! To spojrzenie mówiło samo za siebie! :) Od tamtej pory wiedziałam, że nie mogę tego tak zostawić i zaczęłam zagłębiać się w historię owego wokalisty ;)

Oto fragment mojego wiersza o tym wydarzeniu:

" (...) Jednakże nigdy nie przestałam marzyć…
Rozmyślając czy Bóg Idolem mógłby mnie obdarzyć…
I pewnego dnia pojawiła się w mym życiu postać wyjątkowa…
Oczywiście o cudownym Thomasie Andersie tu mowa…
Kiedy tylko Go ujrzałam, poczułam coś niezwykłego …
Wystarczyło kilka chwil, by wkradł się do serca mego…
Wystarczyło kilka chwil, bym ujrzała Jego oka blask…
I nagle zrozumiałam, że nie potrzebuję więcej łask…
To On zachwycił mnie nadzwyczajnym głosem i nietypową urodą..
A najbardziej tym, że słuchanie Jego muzyki, nie jest tymczasową modą…
W końcu Jego utwory żyją już od dwudziestu pięciu lat….
A zaczęło się w 1984 roku, kiedy zachwycił cały świat (...) "
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Daria,Ty to masz talent.Super :)
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Jak tak sobie czytam te wasz wpisy to widzę moje podobieństwo wielu osób...a chodzi konkretnie o rozpoczęcie przygody z Thomasem i MT od tego wydarzenia. Któregoś wieczoru mniej więcej na tydzień przed występem Thomasa w Sopocie 2008 zobaczyłem reklamę zwiastującą to nadchodzące wydarzenie. Następnie postanowiłem poszperać trochę po YouTube i stwierdziłem że Modern Talking wcale nie jest taki zły jak go opisują moi koledzy....poza tym pewne piosenki już znałem bo któż nie zna "YMHYMS" czy "Cheri Cheri Lady". Więc nadszedł w końcu ten długo oczekiwany moment zastanawiałem się czy to będzie playback i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu Thomas zaskoczył Sopocką publiczność swoim głosem i świetnym wykonaniem kolejnych utworów....w dodatku te "You're my heart, You're my soul" na koniec potęgowało we mnie pozytywne emocje. Byłem pod tak wielkim wrażeniem tego występu że od pierwszych chwil po zakończeniu festiwalu usiadłem przed komputerem i zacząłem szukać wszystkiego co związane z MT a w konsekwencji z Thomasem Andersem....później wpadłem na to forum a zarejestrowałem się trochę później. To właśnie z tego forum dowiedziałem się naprawdę wielu wielu ciekawych rzeczy. Po okresie mniej więcej pół roku po Sopocie 2008 zacząłem kupować płyty MT i Thomasa, każda kolejna zakupiona płyta sprawiała mi ogromną radość. Teraz nie ma takiego utworu Modern Talking i Thomasa Andersa, którego bym nie znał :). Od tamtej pory każdego dnia słucham tej muzyki :). Wniosek z tego jeden....Sopot 2008 zmienił moje życie...zresztą jak tak czytam to nie tylko moje :). Poza tym Thomas przysporzył sobie wielu fanów w Polsce tym właśnie wydarzeniem i jest teraz coraz częściej zapraszany do Polski :).

PS Dziękuję Ci Fanka MT za odświeżenie tematu bo rzadko mam czas na przeglądanie forum a moje wrażenie z Sopotu musiałem w końcu gdzieś opisać :).
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Serio Ci się podoba? :) Bardzo dziękuję atlantyda ;o) :!: :)

Emil45677
- ależ nie ma za co :)
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Fanka MT pisze:Sopot, 24 sierpnia 2008 rok ;)

Pamiętna data w moim życiu - wtedy to po raz pierwszy zobaczyłam THOMASA ANDERSA! :) Moi rodzice oglądali wówczas TVN, a ja siedziałam wraz z nimi ;)

Dokładnie - ja też ujrzałam Thomasa pierwszy raz właśnie wtedy ;) Różnica polega jednak na tym, że to ja oglądałam TVN, a rodzice siedzieli ze mną :D
Fanka MT pisze:Poza tym, gdy pokazywali zbliżenia jego twarzy to przechodziły mnie dreszcze! To spojrzenie mówiło samo za siebie! :)
O, tak - święte słowa :D Ja nawet dziś pamiętam, co powiedziałam do mamy i taty, kiedy oblicze Thomasa pojawiło się na ekranie: "Zobaczcie, uśmiech mu został ;) Nie zmienił się przez tyle lat ;) No i to spojrzenie...". Doszło do tego, że gdy Anders pojawił się na scenie, by zaśpiewać You're my heart, you're my soul, miałam tzw. "ciary" na całym ciele i wręcz wlepiałam oczy w telewizor (ku dość dużemu zaskoczeniu rodziców) :D Wszystko zaczęło się tego wieczora, lub (jak już zwykłam o tym mówić) "tak mocno mnie walnęło, że ślad po tym uderzeniu mam do dzisiaj"...
Ostatnio zmieniony śr gru 29, 2010 10:14 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wczoraj zmienił się regulamin odnośnie stosowania innego koloru kroju pisma niż domyślny. Proszę się z nim zapoznać.
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Ja również poznałem zacząłem przygodę z Modern Talking od Sopot Festiwal 2008. Oglądałem to, bo nie było nic ciekawego w telewizji. Gdy zaczął śpiewać Thomas, od razu spodobały mi się te piosenki. Po kilku dniach zacząłem szukać info o zespole po tytułach piosenek, bo zapomniałem jak Thomas się nazywał. Posłuchałem sobie piosenki Modern Talking. Od tej pory Modern Talking to najlepszy zespół dla mnie.
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Ja również oglądałam Sopot 2008. Najbardziej oczywiście podobał mi się występ Thomasa. Byłam pod wielkim wrażeniem. Wspaniały występ, wspaniały kontakt z publicznością... Po prostu brak słow by opisać jakie wtedy Thomas wywarł na mnie wrażenie. Ale muszę przyznać, że nie był to mój pierwszy kontakt z muzyką Modern Talking. Raczej było to takie przypieczętowanie, upewniło mnie to w tym, że uwielbiam Modern Talking i Thomasa.

A co do reszty... Rozczarowała mnie trochę Sandra, ale cóż... Thomas nadrobił. :)
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

hehe,fajnie się to czyta.Aż miło na duszy :),że Thomas mógł zrobić wrażenie na nastolatkach kiedy miał 20-22 lata to mnie nie dziwi-samo życie ;) ale,że w wieku 45 lat :shock: też Suuuper !
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Ja miałam pójść na ten koncert, ale jak zaczęła się sprzedaż biletów byłam w Hiszpanii, a kiedy wróciłam nie było już żadnego wolnego miejsca. Bilety zostały wyprzedane strasznie szybko...
Więc zasiadłam przed telewizorem i oglądałam występ, który był wspaniały.
Pamiętam, jak dowiedziałam się, że Thomas przyjedzie do Sopotu. Mało zawału nie dostałam :lol: .
ODPOWIEDZ