W sumie racja. Lepiej taki zespół aniżeli np. w chórkach miałyby się bujać okrągłe starsze panie (z całym szacunkiem dla nich no ale...); (raz widziałem na "You Tube" w występie "When will I see you again").atlantyda ;o) pisze:Odmładzają zespół Modern Talking,już lepszy facio w hip hopowej czapeczce niż w spódniczce jak Ci goście z Limahla i Kim Wilde to dopiero obciach...
Sopot Festiwal 2008
- Adi
Re: Sopot Festiwal 2008
-
alunia13
Właśnie sobie oglądałam Sopot i doszlam do wniosku, że Thomas śpiewał tak jakby "przez nos".
"You can win, If You want..."
- Peter
No co Ty, oglądałem to przed chwilą i Kim śpiewała na żywo.MichałT pisze:Na żywo: Kim Wilde i "pólplayback"
- Gasolina91
- Jaro25
- Członek TAFC Polska
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
A mnie spokoju nie daje co to za facet śpiewał w chórkach.
Trochę śmieszne,ale przypomina mi Mateusza Damięckiego

Można gdzieś znaleźć jakieś informacje kto podczas tego występu oprócz zespołu Thomasa towarzyszył mu na scenie?
Bardzo chodzi mi to po głowie,za każdym razem kiedy oglądam ten koncert.
Trochę śmieszne,ale przypomina mi Mateusza Damięckiego

Można gdzieś znaleźć jakieś informacje kto podczas tego występu oprócz zespołu Thomasa towarzyszył mu na scenie?
Bardzo chodzi mi to po głowie,za każdym razem kiedy oglądam ten koncert.
-
nado
Anders w Sopocie w 2008 spowodował, że znów sięgnąłem po starych Modernów i tak mi zostało do dzisiaj. Wiele lat czekałem na świeże, ale nie - mechaniczne aranże. Tuż przed tym koncertem nie miałem żadnych złudzeń. Byłem pewien, że będzie źle, a nawet żenująco. Możecie sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie, gdy Geronimo's cadillac wreszcie się skończył, a publiczność sopocka zawyła z zachwytu. Napięcie prowadziło ten koncert już do końca. Z każdą chwilą było coraz bardziej emocjonująco. Finał You're my heart... powalił wreszcie na kolana. Dramaturgia - kolejność wykonywania utworów, przeplatana zwiewnymi komentarzami Thomasa były najmocniejszą stroną sopockiego festiwalu. Publiczność nie tylko była z Thomasem, ona żarła mu z ręki., chłeptała wodę jak wielbłąd styrany po pustynnej gonitwie. Wszystko to przebijało się przez szklany ekran powodując euforię, jestem pewien, nie tylko w moim domu. Brawo ! Dzięki Sopotowi, Anders jest teraz jedną z najczęściej zapraszanych gwiazd do Polski.
- Fanka MT
Sopot, 24 sierpnia 2008 rok 
Pamiętna data w moim życiu - wtedy to po raz pierwszy zobaczyłam THOMASA ANDERSA!
Moi rodzice oglądali wówczas TVN, a ja siedziałam wraz z nimi
Przyglądałam się i przysłuchiwałam wszystkim wykonawcom, a kiedy miała nadejść kolej współtwórcy Modern Talking, moja mama zaczęła mi opowiadać, jak to bardzo podkochiwała się w nijakim brunecie i że jest strasznie ciekawa, jak teraz wygląda
No i w końcu nadszedł moment występu
Muszę przyznać, że byłam bardzo zdziwiona moimi odczuciami - piosenki słyszałam pierwszy raz w życiu, a czułam w środku, że ta muzyka gra we mnie od zawsze!
Poza tym, gdy pokazywali zbliżenia jego twarzy to przechodziły mnie dreszcze! To spojrzenie mówiło samo za siebie!
Od tamtej pory wiedziałam, że nie mogę tego tak zostawić i zaczęłam zagłębiać się w historię owego wokalisty 
Oto fragment mojego wiersza o tym wydarzeniu:
" (...) Jednakże nigdy nie przestałam marzyć…
Rozmyślając czy Bóg Idolem mógłby mnie obdarzyć…
I pewnego dnia pojawiła się w mym życiu postać wyjątkowa…
Oczywiście o cudownym Thomasie Andersie tu mowa…
Kiedy tylko Go ujrzałam, poczułam coś niezwykłego …
Wystarczyło kilka chwil, by wkradł się do serca mego…
Wystarczyło kilka chwil, bym ujrzała Jego oka blask…
I nagle zrozumiałam, że nie potrzebuję więcej łask…
To On zachwycił mnie nadzwyczajnym głosem i nietypową urodą..
A najbardziej tym, że słuchanie Jego muzyki, nie jest tymczasową modą…
W końcu Jego utwory żyją już od dwudziestu pięciu lat….
A zaczęło się w 1984 roku, kiedy zachwycił cały świat (...) "
Pamiętna data w moim życiu - wtedy to po raz pierwszy zobaczyłam THOMASA ANDERSA!
Oto fragment mojego wiersza o tym wydarzeniu:
" (...) Jednakże nigdy nie przestałam marzyć…
Rozmyślając czy Bóg Idolem mógłby mnie obdarzyć…
I pewnego dnia pojawiła się w mym życiu postać wyjątkowa…
Oczywiście o cudownym Thomasie Andersie tu mowa…
Kiedy tylko Go ujrzałam, poczułam coś niezwykłego …
Wystarczyło kilka chwil, by wkradł się do serca mego…
Wystarczyło kilka chwil, bym ujrzała Jego oka blask…
I nagle zrozumiałam, że nie potrzebuję więcej łask…
To On zachwycił mnie nadzwyczajnym głosem i nietypową urodą..
A najbardziej tym, że słuchanie Jego muzyki, nie jest tymczasową modą…
W końcu Jego utwory żyją już od dwudziestu pięciu lat….
A zaczęło się w 1984 roku, kiedy zachwycił cały świat (...) "
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
- Emil45677
Jak tak sobie czytam te wasz wpisy to widzę moje podobieństwo wielu osób...a chodzi konkretnie o rozpoczęcie przygody z Thomasem i MT od tego wydarzenia. Któregoś wieczoru mniej więcej na tydzień przed występem Thomasa w Sopocie 2008 zobaczyłem reklamę zwiastującą to nadchodzące wydarzenie. Następnie postanowiłem poszperać trochę po YouTube i stwierdziłem że Modern Talking wcale nie jest taki zły jak go opisują moi koledzy....poza tym pewne piosenki już znałem bo któż nie zna "YMHYMS" czy "Cheri Cheri Lady". Więc nadszedł w końcu ten długo oczekiwany moment zastanawiałem się czy to będzie playback i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu Thomas zaskoczył Sopocką publiczność swoim głosem i świetnym wykonaniem kolejnych utworów....w dodatku te "You're my heart, You're my soul" na koniec potęgowało we mnie pozytywne emocje. Byłem pod tak wielkim wrażeniem tego występu że od pierwszych chwil po zakończeniu festiwalu usiadłem przed komputerem i zacząłem szukać wszystkiego co związane z MT a w konsekwencji z Thomasem Andersem....później wpadłem na to forum a zarejestrowałem się trochę później. To właśnie z tego forum dowiedziałem się naprawdę wielu wielu ciekawych rzeczy. Po okresie mniej więcej pół roku po Sopocie 2008 zacząłem kupować płyty MT i Thomasa, każda kolejna zakupiona płyta sprawiała mi ogromną radość. Teraz nie ma takiego utworu Modern Talking i Thomasa Andersa, którego bym nie znał
. Od tamtej pory każdego dnia słucham tej muzyki
. Wniosek z tego jeden....Sopot 2008 zmienił moje życie...zresztą jak tak czytam to nie tylko moje
. Poza tym Thomas przysporzył sobie wielu fanów w Polsce tym właśnie wydarzeniem i jest teraz coraz częściej zapraszany do Polski
.
PS Dziękuję Ci Fanka MT za odświeżenie tematu bo rzadko mam czas na przeglądanie forum a moje wrażenie z Sopotu musiałem w końcu gdzieś opisać
.
PS Dziękuję Ci Fanka MT za odświeżenie tematu bo rzadko mam czas na przeglądanie forum a moje wrażenie z Sopotu musiałem w końcu gdzieś opisać
- Fanka MT
Serio Ci się podoba?
Bardzo dziękuję atlantyda ;o)

Emil45677 - ależ nie ma za co
Emil45677 - ależ nie ma za co
Dziękuję...
Dziękuję...
- I-love-M-T
Fanka MT pisze:Sopot, 24 sierpnia 2008 rok
Pamiętna data w moim życiu - wtedy to po raz pierwszy zobaczyłam THOMASA ANDERSA!Moi rodzice oglądali wówczas TVN, a ja siedziałam wraz z nimi
Dokładnie - ja też ujrzałam Thomasa pierwszy raz właśnie wtedy
O, tak - święte słowaFanka MT pisze:Poza tym, gdy pokazywali zbliżenia jego twarzy to przechodziły mnie dreszcze! To spojrzenie mówiło samo za siebie!
Ostatnio zmieniony śr gru 29, 2010 10:14 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wczoraj zmienił się regulamin odnośnie stosowania innego koloru kroju pisma niż domyślny. Proszę się z nim zapoznać.
Powód: Wczoraj zmienił się regulamin odnośnie stosowania innego koloru kroju pisma niż domyślny. Proszę się z nim zapoznać.
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
you're such a beautiful but lonely señorita..."
Thomas, thank You sooooo much! :*
- Adrian77
- Kontakt:
Ja również poznałem zacząłem przygodę z Modern Talking od Sopot Festiwal 2008. Oglądałem to, bo nie było nic ciekawego w telewizji. Gdy zaczął śpiewać Thomas, od razu spodobały mi się te piosenki. Po kilku dniach zacząłem szukać info o zespole po tytułach piosenek, bo zapomniałem jak Thomas się nazywał. Posłuchałem sobie piosenki Modern Talking. Od tej pory Modern Talking to najlepszy zespół dla mnie.
http://facebook.com/Heaven.Of.System
Adrian77
Adrian77
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Ja również oglądałam Sopot 2008. Najbardziej oczywiście podobał mi się występ Thomasa. Byłam pod wielkim wrażeniem. Wspaniały występ, wspaniały kontakt z publicznością... Po prostu brak słow by opisać jakie wtedy Thomas wywarł na mnie wrażenie. Ale muszę przyznać, że nie był to mój pierwszy kontakt z muzyką Modern Talking. Raczej było to takie przypieczętowanie, upewniło mnie to w tym, że uwielbiam Modern Talking i Thomasa.
A co do reszty... Rozczarowała mnie trochę Sandra, ale cóż... Thomas nadrobił.
A co do reszty... Rozczarowała mnie trochę Sandra, ale cóż... Thomas nadrobił.
Pozdrawiam M.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
hehe,fajnie się to czyta.Aż miło na duszy
,że Thomas mógł zrobić wrażenie na nastolatkach kiedy miał 20-22 lata to mnie nie dziwi-samo życie
ale,że w wieku 45 lat
też Suuuper !
-
Husku
- Członek TAFC Polska
Ja miałam pójść na ten koncert, ale jak zaczęła się sprzedaż biletów byłam w Hiszpanii, a kiedy wróciłam nie było już żadnego wolnego miejsca. Bilety zostały wyprzedane strasznie szybko...
Więc zasiadłam przed telewizorem i oglądałam występ, który był wspaniały.
Pamiętam, jak dowiedziałam się, że Thomas przyjedzie do Sopotu. Mało zawału nie dostałam
.
Więc zasiadłam przed telewizorem i oglądałam występ, który był wspaniały.
Pamiętam, jak dowiedziałam się, że Thomas przyjedzie do Sopotu. Mało zawału nie dostałam