Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
- Pioetrek
- Kontakt:
Re: Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix
Dla mnie niespodzianką było to, że za 49,99 mogłem kupić "30" (jeszcze kilka dni temu rozważałem zakup na fan.pl za 59 + koszty). Może też wezmę udział w konkursie. Niespodzianką było też to, że w salonie przy Marszałkowskiej w Warszawie od drzwi witają duże plakaty reklamujące płytę. Na półkach MT widać z daleka, jest zapas.
PS: Na wstawianych zdjęciach przeoczyłem , ale jak się przyjrzałem naklejce na swojej płycie to zauważyłem tam ModernTalking.pl
Pozdrawiam
Piotrek
PS: Na wstawianych zdjęciach przeoczyłem , ale jak się przyjrzałem naklejce na swojej płycie to zauważyłem tam ModernTalking.pl
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tekst z informacją o niespodziance pochodzi prosto z Sony Music i oczekuję właśnie na odpowiedź co konkretnie nią stanowi. Jak tylko ją dostanę - dam znać. Dziś będąc w Empiku również nie widziałem niczego nadspodziewanego, za to na półce leżało... niemieckie wydanie "30" (to z nalepką "Das neue Best Of Album"). Jeśli więc komuś nie odpowiada dużą, rodzima naklejka to warto rozejrzeć się po kilku sklepach, bo jak widać dystrybutor rzucił na polski rynek obie wersje.MiReK pisze:Może chodziło właśnie o plakat promujący płytę w niższej cenie.
Najlepiej jakby Arek,jako autor tego postu,wypowiedział się co miał na myśli.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
Jeszcze co do naklejek, nie chce mi się za bardzo odklejać ale u mnie pod polską naklejką jest chyba naklejka europejska bo zaczyna się od "The...)
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Sussudio
Nie ma czegoś takiego jak polska edycja, po prostu na niemiecką naklejkę naklejono naszą...
Szczerze mówiąc, liczyłem na większą reklamę ze strony EMPiKu.
EMPiK w warszawskich Złotych Tarasach nawet nie miał tej płyty, nie mówiąc już nic o niespodziance.
Szczerze mówiąc, liczyłem na większą reklamę ze strony EMPiKu.
EMPiK w warszawskich Złotych Tarasach nawet nie miał tej płyty, nie mówiąc już nic o niespodziance.
Dieter Bohlen Królem Polski
- RobinHood
A w EMPIKu w Arkadii w Warszawie płyta leży na półce z nowościami, nie ma plakatów i oczywiście nic nie wiedzą o żadnej niespodziance 
Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Ja łączę teorię z praktyką; nic nie działa i nie wiem dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Ja łączę teorię z praktyką; nic nie działa i nie wiem dlaczego.
-
smok04
W Szczecinie niby dostępna (tak na stronie internetowej podają) ale na półkach NIE MA trzeba się pytać to pani przyniesie z magazynu. A tak w ogóle kto zaakceptował taki bubel - "Your'e My Heart, You're My Soul - Paul Masterson Dub" - jest tak beznadziejnej jakości, że nie da się tego słuchać. w o wiele lepszej jakości spokojnie można poszukać w internecie.
- Sussudio
Nie dość że mega kompresja, to jeszcze chwilami się rozjeżdża...smok04 pisze:W Szczecinie niby dostępna (tak na stronie internetowej podają) ale na półkach NIE MA trzeba się pytać to pani przyniesie z magazynu. A tak w ogóle kto zaakceptował taki bubel - "Your'e My Heart, You're My Soul - Paul Masterson Dub" - jest tak beznadziejnej jakości, że nie da się tego słuchać. w o wiele lepszej jakości spokojnie można poszukać w internecie.
No ale i tak lepsze to niż ten "megamix" którego przeboleć nie mogę.
Kupiłem dziś Super Express, licząc, że skoro są patronem medialnym to może będzie jakiś artykuł. Niestety prócz malutkiej reklamy płyty nic tam o MT nie było.
- Tomolo
Po zapoznaniu się w całości i w lepszej jakości z zawartością "30" zmieniłem zdanie na "+" , szczególnie wobec "new hitów" które są jednak dobre, ale zdanie o megamixie mam podobne do większości, da się posłuchać, ale te przejścia to amatorka, no i tez mnie drażni tempo np TV Makes...
Kolor okładki również do gustu mi nie przypadł, jak miało się w oczy rzucać, to mogli np zapakować w różową folię z nalepkami ...
Jednak mimo wad warto kupić "30" i już miałem w planie wizytę w Empiku, ale po Waszym info o wersji 3 CD z koncertem mam dylemat... kupować 2CD na już czy szukać 3CD w rozsądnej cenie ...?
A może zamiast do Empiku warto zajrzeć do polskiego Kauflandu i Reala ? Zaraz sprawdzę najnowsze gazetki
Proszę o info osoby które mają to wydanie, czy jakość dzwięku na CD z koncertu jest dobra? Czy wyraźnie lepsza od tego co w necie dostępne?
A w radio zamiast grać to piszą
ale zawsze to promocja
http://www.polskieradio.pl/210/3847/Art ... nowa-plyta
Kolor okładki również do gustu mi nie przypadł, jak miało się w oczy rzucać, to mogli np zapakować w różową folię z nalepkami ...
Jednak mimo wad warto kupić "30" i już miałem w planie wizytę w Empiku, ale po Waszym info o wersji 3 CD z koncertem mam dylemat... kupować 2CD na już czy szukać 3CD w rozsądnej cenie ...?
A może zamiast do Empiku warto zajrzeć do polskiego Kauflandu i Reala ? Zaraz sprawdzę najnowsze gazetki
Proszę o info osoby które mają to wydanie, czy jakość dzwięku na CD z koncertu jest dobra? Czy wyraźnie lepsza od tego co w necie dostępne?
A w radio zamiast grać to piszą
http://www.polskieradio.pl/210/3847/Art ... nowa-plyta
- DorkaWawa
- Członek TAFC Polska
Tak, dokładnie, zapłaciłam 34,99 zł. Kupowałam w Empiku w Arkadii. I na tej płycie nie ma żadnych polskich naklejek, jest tylko niemiecka.edmund1974 pisze:?????DorkaWawa pisze:Pojechałam dziś w Empiku, celem zakupienia tejże płytkiA niespodzianką był rabat przy kasie na 15 złotych
Czy mam rozumieć, że od ceny 49,99 odliczono jeszcze 15 PLN?
Don’t Give Up!
- Sussudio
Czyli niespodzianka była taka że przepłaciłem...
Pozdrawiam Sony.
Pozdrawiam Sony.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
A widzisz - jednak była niespodziankaSussudio pisze:Czyli niespodzianka była taka że przepłaciłem...
Pozdrawiam Sony.
Teraz powinieneś przeprosić Sony Music, EMPiK, Bernda Weidunga, Dietera Bohlena czyli wszystkich tych, którym chciałeś wytoczyć proces
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
- MichałT
Jesteśmy na forum Modern Talking, zespołu znanego z pięknych, niesamowitych melodii, wspaniałych aranżacji i genialnej produkcji. To co nam się oferuję na tym zbiorze płyt, to nic innego jak ZASZLACHTOWANIE tych dwóch ostatnich oraz nadszarpnięcie pierwszego, z uwagi na ów melodii zagubienie w barbarzyńskich aranżacjach.
Mało, że takie "dzieło" nie powinno powstać, ale wręcz powinno być zbojkotowane za prawdziwe niszczenie legendarnej produkcji Dietera Bohlena, w takiej kontaminacji (melodia + aranżacja + produkcja i dla mnie tekst) w której nigdzie indziej nie była spotykana. Z endemicznej Draceny została... Lipa. Powiem więcej, ta kiczowatość aranżacji, to prawdziwy powód zabijania legendy, a nie jak sugerujecie ew. powrót duetu. Płyta wpadając w niepowołane ręce permanentnie niszczy gust słuchacza i tworzy opłakany w skutkach wizerunek zespołu, jako grupy, produkujące podobne papki.
Jeżeli prostacka agresywność to nie zarzut, natomiast brawa za drugą część refrenu wynikają ze zmiany podkładu perkusyjnego i śmiesznego przerywnika instrumentalnego tworzonego na domowym keyboardzie, brzmiącym jak produkcja DJ z podmiejskiego Las Vegas Klubu... to ja nie mam pytań.
Polecam oryginał:
Pozdrawiam
MichałT
Mało, że takie "dzieło" nie powinno powstać, ale wręcz powinno być zbojkotowane za prawdziwe niszczenie legendarnej produkcji Dietera Bohlena, w takiej kontaminacji (melodia + aranżacja + produkcja i dla mnie tekst) w której nigdzie indziej nie była spotykana. Z endemicznej Draceny została... Lipa. Powiem więcej, ta kiczowatość aranżacji, to prawdziwy powód zabijania legendy, a nie jak sugerujecie ew. powrót duetu. Płyta wpadając w niepowołane ręce permanentnie niszczy gust słuchacza i tworzy opłakany w skutkach wizerunek zespołu, jako grupy, produkujące podobne papki.
Recenzja nie jest podpisana. Zakładam, że autor sam się wstydzi tego co napisał.Recenzja pisze:"Just We Two (Mona Lisa)" jako utwór otwierający album siłą rzeczy również skupia na sobie uwagę. Spośród czterech New Hit Versions brzmi najagresywniej i nie jest to bynajmniej zarzut pod jego adresem. Nowa twarz piosenki zdaje się być idealnym połączeniem ducha Modern Talking z tym, czego można oczekiwać od muzyki dance w roku 2014. Ogromne brawa za drugą część refrenu!
Jeżeli prostacka agresywność to nie zarzut, natomiast brawa za drugą część refrenu wynikają ze zmiany podkładu perkusyjnego i śmiesznego przerywnika instrumentalnego tworzonego na domowym keyboardzie, brzmiącym jak produkcja DJ z podmiejskiego Las Vegas Klubu... to ja nie mam pytań.
Polecam oryginał:
Pozdrawiam
MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Krisstoff74
- Kontakt:
re: MichałT
No cóż... Pojechałeś Waść grubo i bez znieczulenia, ale też i wypada przyznać Ci 150% racji. Szczególnie w punkcie dotyczącym potencjalnego bojkotu tego wydawnictwa, który to bojkot być może skłoniłby pewnych ludzi do głębokiej refleksji. Ja dołożę do pieca jeszcze bardziej i dodam, że dla mnie takim pogwałceniem była już płyta Back For Good. Była i na zawsze pozostanie. Tyle tylko, że ja jestem rocznik 1974. Najsampierw słuchałem ze szpul Ojca Led Zeppelin i Boney M, a dopiero potem Kombi, Modern Talking i The Cure. Urodzeni po roku 1990 mogą uznać, że tak Ty jak i ja właśnie targnęliśmy się na świętość. Cóż...
No cóż... Pojechałeś Waść grubo i bez znieczulenia, ale też i wypada przyznać Ci 150% racji. Szczególnie w punkcie dotyczącym potencjalnego bojkotu tego wydawnictwa, który to bojkot być może skłoniłby pewnych ludzi do głębokiej refleksji. Ja dołożę do pieca jeszcze bardziej i dodam, że dla mnie takim pogwałceniem była już płyta Back For Good. Była i na zawsze pozostanie. Tyle tylko, że ja jestem rocznik 1974. Najsampierw słuchałem ze szpul Ojca Led Zeppelin i Boney M, a dopiero potem Kombi, Modern Talking i The Cure. Urodzeni po roku 1990 mogą uznać, że tak Ty jak i ja właśnie targnęliśmy się na świętość. Cóż...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
U mnie tych bramek w okładką wczoraj nie było, czy ktoś się może na nie jednak natknął?Sony pisze:Co do niespodzianki to jest nią oczywiście cena (niższa niż w Niemczech) oraz bramki na wejściu do empiku z okładka MT
Opis płyty na stronie to oczywiście moje słowa, niespodzianka
Jak piszesz tak cię widzą.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Jakoś nie bardzo w to wierzę, możesz wrzucić skan paragonu?DorkaWawa pisze:Tak, dokładnie, zapłaciłam 34,99 zł. Kupowałam w Empiku w Arkadii. I na tej płycie nie ma żadnych polskich naklejek, jest tylko niemiecka.edmund1974 pisze:?????DorkaWawa pisze:Pojechałam dziś w Empiku, celem zakupienia tejże płytkiA niespodzianką był rabat przy kasie na 15 złotych
Czy mam rozumieć, że od ceny 49,99 odliczono jeszcze 15 PLN?
Ja nawet zadzwoniłem to tego EMPIKu,z zapytaniem jaka jest cena płyty MT 30, pani odpowiedziała mi że jest w promocji teraz o 20 zł tańsza, czyli za 49,99 zł.Spytałem czy przy kasie doliczają jeszcze jakiś dodatkowy rabat, bardzo zdziwiona oodparła że tylko ten 20 złotowy rabat.
Czyli dokładnie tak jak ja ową niespodziankę zrozumiałem.Podejrzewam jeszcze że pisząc o bramkach,mieli na myśli plakaty obwieszczające zniżkę na płytę.ArCrack pisze:U mnie tych bramek w okładką wczoraj nie było, czy ktoś się może na nie jednak natknął?Sony pisze:Co do niespodzianki to jest nią oczywiście cena (niższa niż w Niemczech) oraz bramki na wejściu do empiku z okładka MT
- Deebass73
- Kontakt:
Cześć,
muszę się zgodzić z MichałT. Ja z muzą MT jestem z racji wieku od dawien dawna
Pamiętam pierwsze utwory nagrane z polskiego radia... Nie jestem aż takim konserwatystą i lubię posłuchać remixów. Powrót z wersjami rap z Singleton'em też do mnie trafił jednak wydawnictwo z okazji 30 lecia do mnie nie trafia, a to różowa okładka dramat. Interesuje mnie tylko wydanie DVD i to też tylko ze względu na clipy BS i TA. Szkoda że nie w niebieskim formacie bluray
muszę się zgodzić z MichałT. Ja z muzą MT jestem z racji wieku od dawien dawna