Walentynki z Thomasem i Sandrą!!! 16.02.2013 Łódź
- MichałT
Re: Walentynki z Thomasem i Sandrą!!! 16.02.2013 Łódź
Jest słonecznie, więc lubię buraki. Mam nadzieję atlantyda, że zrozumiesz, bo sens logiczny Twojego zdania jest taki sam. Powtarzam część znanych piosenek zostaje, a część zmienia się cały czas. Dziękuję Ci droga dieErdbeere, Ty mnie jedna zrozumiałaś. O to chodzi, wymiana piosenek, to chyba nic takiego trudnego. Nie wiem jak często jeździcie (fanclub) za Thomasem, ale chyba rzadko, skoro te same piosenki nonstop nie robią na Was wrażenia nudy.I to nie chodzi tu o to, że jeszcze się taki nie narodził... atlantydo, czy Ty mnie na prawdę nie rozumiesz ?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Oj, absolutnie nie myślę, że te nowe piosenki są słabe! Gdyby były słabe, to z całą pewnością nie byłoby sytuacji, gdzie na listach sprzedaży płyt na Ukrainie Thomas idzie łeb w łeb z Lady Gagą! Myślę po prostu, że teraz modna jest inna muzyka. To, co prezentuje Thomas to coś dla dojrzałych słuchaczy, nie dla obecnej młodzieży, pod którą są kształtowane playlisty w radio czy muzycznych telewizjach. Owszem, na albumie Anders/Fahrenkrog są piosenki, które wg mnie po prostu zajmują miejsce, ale są też piosenki bardzo udane - czyli standard, jak u każdego praktycznie wykonawcy.MichałT pisze:Cieszę się, że też myślisz o tych piosenkach jak ja, nie są one zbyt dobre i tak jak pisałem te utwory nie dadzą rady.
Ludzie chcą słuchać MT - to raz. Ludzie kojarzą może z 10 piosenek MT - to dwa. Powiem Ci, co usłyszałam od znajomej po koncercie w Szczecinie (gdzie tych naprawdę nowych, naprawdę nieznanych piosenek było...eee...z 4?). Cytuję: "fajnie było, ale dlaczego tak mało grał kawałków MT?" Rozumiesz, co chcę przez to powiedzieć? Że dla przeciętnych słuchaczy, Modern Talking to nie "Ready to the victory" ani "Last exit to Brooklyn". Dla nich to "Cheri cheri lady" i "Atlantis is calling". Zmienimy "You are not alone" na "China in her eyes" i publika już nie będzie wiedziała o co chodzi! A dla nas to przecież: "och, jest tyyyyyyle piosenek MT, dlaczego by ich nie pozamieniać!".
Generalnie uważam, że jak ktoś chce przeżyć coś absolutnie nowego i wyjątkowego, to Koblencja zaprasza
Nicht der ist ein Verlierer, der hinfällt, sondern der, der liegenbleibt.
- MichałT
Awas, ten gruzin Awas!
Czuję się jak Piotr Fronczewski.
Po kolei:
Piosenek jest 18.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
To są pozycje. Pierwsze 5 to same przeboje. Zostaje 13.
Z tych 13 te które sporo ludzi zna dosyć dobrze, to załóżmy dodatkowe 4. To jest 9. Niech będą 2 solowe utwory: to 7.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Na każde miejsce możesz wpisać dowolną piosenkę MT. Żadne Fahrekrogi, żadne Strongi!!!
Nic nie ulega zamianie z tych przebojów, zmieniają się te mniej znane. Nie na singlu.
Ta lista jest ruchoma i zmienia się cały czas, bo ludzie z poza strefy VIP i tak ich nie znają. Są to piosenki, których Thomas nie zmienia, a publiczność i tak nie zna. Więc co za różnica ?
Jak teraz nie wiesz o co chodzi, to ja już inaczej Ci nie wytłumaczę.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Po kolei:
Piosenek jest 18.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Z tych 13 te które sporo ludzi zna dosyć dobrze, to załóżmy dodatkowe 4. To jest 9. Niech będą 2 solowe utwory: to 7.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Na każde miejsce możesz wpisać dowolną piosenkę MT. Żadne Fahrekrogi, żadne Strongi!!!
Nic nie ulega zamianie z tych przebojów, zmieniają się te mniej znane. Nie na singlu.
Ta lista jest ruchoma i zmienia się cały czas, bo ludzie z poza strefy VIP i tak ich nie znają. Są to piosenki, których Thomas nie zmienia, a publiczność i tak nie zna. Więc co za różnica ?
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- KarinaMaria
- Kontakt:
Najlepsza ekipa na afterparty! 

...because You are the KING OF LOVE..!
- Naddel
- Członek TAFC Polska
MichałT pisze:Awas, ten gruzin Awas!
Po kolei:
Piosenek jest 18.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Dobrze, to skoro już traktujemy się nawzajem jak idiotów, którym trzeba tłumaczyć łopatą, to zaprezentuj może jeszcze w punktach, jak mają wyglądać solówki muzyków? Nie wiem, jakieś partytury zapodaj albo coś...
Jak ktoś ma inne zdanie, to jeszcze nie znaczy, że nie umie liczyć do 18 na przykład. Jeszcze niedawno był w programie "Soldier", "Ready for the victory", a teraz jest "Stop". Ja widzę tu jednak pewną zmianę
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Co do zmian w repertuarze. Moim zdaniem przydałyby się czasem wymiany piosenek, na inne stare przeboje MT. Trzon, czyli największe przeboje, pt YMHYMS, Cher Cheri Lady czy Brother Louie-muszą pozostać, bo z nich najbardziej Thomas jest znany-mówię tu o zwykłych ludziach, którzy pamiętają go z lat 80, dowiedzieli się o koncercie, kupili bilet raz i np więcej nie wrócą. Ale jak pokazują kolejne koncerty, opowieści fanów, którzy zabrali ze sobą rodziny, znajomych, którzy nigdy nie słuchali, lub nie interesowali się zbytnio, a wyszli z koncertów zachwyceni i oczarowani i nowych fanów nam przybywa. Nie mówię o jakichś diametralnych zmianach w repertuarze, bo mnie w sumie jest "obojętne" czy będzie co koncert to samo non stop śpiewał, ważne, że śpiewa, że są koncerty i mogę się świetnie bawić, ale świeża krew, pt inne piosenki mniej lub bardziej znane by się czasem przydały, tym bardziej, że mam w sercu kilka tytułów, które chciałabym usłyszeć na żywo.
- MichałT
Pisz co chcesz, ale jednak teraz zrozumiałaś
Słuchaj, no zapis cyforwy solówki gitarowej mogę wymyśleć i przesłać za pomocą interfejsu midi, aczkolwiek Ci muzycy są dość utalentowani i myślę, że jeśli by chcieli, to by mogli to zrobić. Ale nie robią, tak jak każdy z tego forum, żeby coś innowacyjnego wprowadzić. Nikogo nic nie obchodzi, nikt o nic nie dba, a tylko 3 osoby coś do mnie napisały. O to mniej więcej chodzi, piosenki które podałaś powinny się wymieniać, ale napisałaś tylko o jednej zmianie, a to za mało. Więcej piosenek powinno się wymieniać, tak samo jak stroje Thomasa i aranżacje do piosenek!
Napiszcie coś.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Słuchaj, no zapis cyforwy solówki gitarowej mogę wymyśleć i przesłać za pomocą interfejsu midi, aczkolwiek Ci muzycy są dość utalentowani i myślę, że jeśli by chcieli, to by mogli to zrobić. Ale nie robią, tak jak każdy z tego forum, żeby coś innowacyjnego wprowadzić. Nikogo nic nie obchodzi, nikt o nic nie dba, a tylko 3 osoby coś do mnie napisały. O to mniej więcej chodzi, piosenki które podałaś powinny się wymieniać, ale napisałaś tylko o jednej zmianie, a to za mało. Więcej piosenek powinno się wymieniać, tak samo jak stroje Thomasa i aranżacje do piosenek!
Napiszcie coś.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Kotuś, ale ja rozumiem Cię od początku, tyle, że się nie zgadzam! Skoro - jak sam widzisz - ludzie jakoś nie podejmują wielkiej dyskusji, to znaczy, że pasuje taki układ, jaki jest. Nie sądzę bowiem, że olewają Cię personalnie. No chyba, że komuś krzywdę zrobiłeś, rodzinę śliwkami wytrułeś czy cośMichałT pisze:Pisz co chcesz, ale jednak teraz zrozumiałaś![]()
Napiszcie coś.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Dla nas jest Koblencja, dla "zwykłych ludzi" są zwykłe koncerty. Niezmiernie wkurza mnie to nasze polskie marudzenie, wiesz? Że bilety kosztują, benzyna za droga, tracklista nudna, blablabla... No ej, daj palca - urwą rękę! Jeszcze niedawno Thomas grał w PL trzy razy na rok i każdy się cieszył, teraz gra częściej, to zaczyna się wybrzydzanie. Jak mi się nudzą piosenki w radio, to zmieniam stację, a nie wzywam ludzi do buntu, by zmusić DJ do trafiania w gust mój, mojej ciotki i jeszcze może ze trzech sąsiadów (bo w przełożeniu tyle mniej więcej jest nas - fanklubowiczów w stosunku do całej reszty)!
- cris1974
Byłe widziałem i jestem szczęśliwy
. Dodam że przy muzyce MT poznałem się z żoną a na koncert poszedłem z Nią i 10 letnim synem także zafascynowanym TA
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Ja jeszcze się odniosę do tego co napisałeś, Michał odnośnie "za dużo gadania, za mało śpiewania".
Przepraszam, ale nie zgadzam się. Mam porównanie koncertów samego Thomasa, a koncertu MT (w 98 roku byłam w Warszawie) i przykro mi to stwierdzić, ale to co było kiedyś, a jest teraz-dla mnie niebo a ziemia. Za Dietera nie było tej niesamowitej atmosfera, sztywno jak diabli, mało jakiegokolwiek kontakt z publiką. Milion razy wolę, to co mamy teraz, Thomas się trochę nagada (przepraszam, ale ile to gadanie trwa? Raz dłużej, raz krócej), ma super kontakt z publiką, nie ważne czy głównie z Fan strefą bo najbliżej i słyszy to co do niego mówimy. Dla mnie osobiście jest to równie ważne, co śpiewanie na żywo, a nie z playbacku (nie mówię o sytuacjach, gdy 2-3 piosenki zostaną zaśpiewane z playbacku, a reszta na żywo).
Muzykę Sandry lubię, ale nie bawiłam się za dobrze, no i playback...
Przepraszam, ale nie zgadzam się. Mam porównanie koncertów samego Thomasa, a koncertu MT (w 98 roku byłam w Warszawie) i przykro mi to stwierdzić, ale to co było kiedyś, a jest teraz-dla mnie niebo a ziemia. Za Dietera nie było tej niesamowitej atmosfera, sztywno jak diabli, mało jakiegokolwiek kontakt z publiką. Milion razy wolę, to co mamy teraz, Thomas się trochę nagada (przepraszam, ale ile to gadanie trwa? Raz dłużej, raz krócej), ma super kontakt z publiką, nie ważne czy głównie z Fan strefą bo najbliżej i słyszy to co do niego mówimy. Dla mnie osobiście jest to równie ważne, co śpiewanie na żywo, a nie z playbacku (nie mówię o sytuacjach, gdy 2-3 piosenki zostaną zaśpiewane z playbacku, a reszta na żywo).
Muzykę Sandry lubię, ale nie bawiłam się za dobrze, no i playback...
- MichałT
A może po prostu czas się zacząć cenić Naddel? Robisz we własne gniazdo, zadowalając się byle jakością. Mówisz jak szlachta z wieku XVIII, co zresztą dla FanClubu jest jak zauważyłem normą (wywyższanie). Do czego zadowolenie ze wszystkiego (a najbardzioej z siebie) polskiej szlachty doprowadziło to wiemy. Piszesz, że stosunek fanów jest bardzo mały do innych słuchaczy. Ale to my jesteśmy tymi na których Thomas może polegać, a jak widać nie docenia. Faktycznie przy takim Twoim podejściu do sprawy, może dajmy sobie spokój. Czekam na inne głosy, bo fanclub to nie tylko wręczanie miliarda tych samych róż Thomasowi na tych samych koncertach, ale także zangażowanie w jego karierę i rozwój, czego jak widzę w całej gnuśności brakuje.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
ps Monia bardzo dobrze, że rozmawia z publicznością i ją zabawia. On ma wrodzone poczucie humoru i świetnie... ale naprawdę numer z telefonem po raz 3 już nie przejdzie
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
ps Monia bardzo dobrze, że rozmawia z publicznością i ją zabawia. On ma wrodzone poczucie humoru i świetnie... ale naprawdę numer z telefonem po raz 3 już nie przejdzie
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Monia82
- Członek TAFC Polska
Dla nas może i nie, ale zwykli ludzie w większości nie jeżdżą na jego inne koncerty, skoro mają pod domem, rozmawialiśmy zresztą na ten temat na Afterparty. Afterparty szczególnie dobitnie pokazało, jak traktujemy nie fanklubowiczów- wszyscy świetnie się bawili, a spora część osób do Fan Clubu nie należała, każdy mógł przyjść, nawet nie Fan Thomasa (miała przyjść moja koleżanka, która zupełnie innej muzyki słucha, sama chciała, rozmawiałam z Asią, czy to nie problem, żeby mogła ze mną przyjść i takiego problemu nie było, koleżanka ostatecznie zrezygnowała z powodu pisania licencjatu, w sumie dobrze, bo myślę, że by się wynudziła, bo głównym tematem rozmów był Thomas, koncerty, kwestie organizacyjne, komentarze odnośnie lecących w tle teledysków, zachowania Sandry. No i muzyka leciała "jedyna słuszna" na tym Afterparty).
Do TAFC przystąpiłam całkiem niedawno, na forum jestem zarejestrowana od 3 grudnia, a czułam się na koncertach i Afterparty jakbym się z tymi ludźmi znała długie lata, ciepło zostałam przyjęta.
Do TAFC przystąpiłam całkiem niedawno, na forum jestem zarejestrowana od 3 grudnia, a czułam się na koncertach i Afterparty jakbym się z tymi ludźmi znała długie lata, ciepło zostałam przyjęta.
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Ale to nie na nas głównie zarabia, a na tej całej reszcie.MichałT pisze: Ale to my jesteśmy tymi na których Thomas może polegać, a jak widać nie docenia.
Do imprezy, którą organizuje rok w rok w Koblencji sam dokłada od siebie, bo te fan kluby nasze to zbyt mało ludzi, by pokryć koszty organizacji - wiedziałeś o tym? Jeśli tak - nadal uważasz, że niczym nas nie wyróżnia za to oddanie? Pokaż mi innego artystę, który od tylu lat rok w rok robi coś takiego!
Poza tym, dla mnie "docenianiem" jest np. to, że możemy się z nim spotkać, uścisnąć dłoń, zrobić zdjęcie. Cała reszta publiki nie może. Więc jest to też jakiś gest dla nas. Przecież też mógłby zgrywać ważniaka, który sprzedał najwięcej płyt w historii niemieckiego popu!
Ponarzekać jest łatwo. Bunty i strajki to tez nasza narodowa specjalność. Natomiast wciąż za rzadko patrzymy szerzej.
- cris1974
A jak dostać się na takie spotkanie w Koblencji??
- Naddel
- Członek TAFC Polska
Trzeba mieć oczy szeroko otwarte - to przede wszystkimcris1974 pisze:A jak dostać się na takie spotkanie w Koblencji??
Cris, musisz śledzić stronkę fan klubową lub bloga Thomasa, lub jedno i drugie. Zawsze info o dacie imprezy jest podawane dużo wcześniej, więc jest czas, by zaplanować sobie podróż, natomiast bilety rozchodzą się szybko, dlatego trzeba być czujnym. Nie jest obowiązkowe bycie w tym momencie formalnie członkiem FC, natomiast nikt, kto nie jest "w temacie" i tak nie pojedzie
- MichałT
Oczywiście nie wszyscy fanklubowicze są tacy jak napisałem, ale tendencja ta jest ogólna, co zresztą widać po postach ludzi do niego należących. Jeśli z forum korzystasz od rejestracji to nie możesz tego pamiętać, ale przez jego członków zostałem już nieraz wysłany na banicję, doznałem ostracyzmu i wytknięcia palcami ze względu na przynależność, bo plany zakładały już nie wpuszczanie na strefę fan osób z poza fanklubu. Jak widać odizolowanie się było by sporym błędem, o czym pisałem, a co sprawdza się w Twoim poście - świetna zabawa z ludźmi z poza.
Mam tylko pytanie dot. kwestii organizacyjnych. Nie nalezę do Fan Clubu, ale ciekawi mnie co organizujecie, skoro cały czas jest to samo ? Zatwierdzacie tylko "to samo co ostatnio", czy co ?
Naddel. OK Docenia poprzez możliwość uściśnięcia ręki i Fan Day. Problem jest jednak taki, że na taki Fan Day nie każdy ma po prostu pieniądze, a i nie każdy do zrzeszenia chce się przyłączyć co nieczyni go w niczym fanem gorszym. Taka osoba też kupuje jego płyty, jeździ na koncerty - n.p. ja. W związku z czym mogę chyba oczekiwać od niego, by dla takich właśnie osób tą playlistę zmieniał. Możliwe jest docenianie fanów w jednym, a w drugim zapominanie, tak na prawdę więc ów docenienia doznaje tylko grupa Fan Clubu,a Ci pozostali, którzy za Thomasem też jeżdżą, nie otrzymują nic oprócz powtórki. To chyba nie jest fair, biorąc pod uwagę, że Ci fani nie są gorsi od tych zrzeszonych ? Bylejakości nie można w żaden sposób usprawiedliwiać czymś innym, bo tak jakby ocenę z zachowania wystawiać na podstawie oceny z historii. Historii pełnej strajków, dzięki którym zresztą nieraz pokazaliśmy jakim narodem jesteśmy i co możemy osiągnąć, jeśli na prawdę tego chcemy. Jeśli.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Mam tylko pytanie dot. kwestii organizacyjnych. Nie nalezę do Fan Clubu, ale ciekawi mnie co organizujecie, skoro cały czas jest to samo ? Zatwierdzacie tylko "to samo co ostatnio", czy co ?
Naddel. OK Docenia poprzez możliwość uściśnięcia ręki i Fan Day. Problem jest jednak taki, że na taki Fan Day nie każdy ma po prostu pieniądze, a i nie każdy do zrzeszenia chce się przyłączyć co nieczyni go w niczym fanem gorszym. Taka osoba też kupuje jego płyty, jeździ na koncerty - n.p. ja. W związku z czym mogę chyba oczekiwać od niego, by dla takich właśnie osób tą playlistę zmieniał. Możliwe jest docenianie fanów w jednym, a w drugim zapominanie, tak na prawdę więc ów docenienia doznaje tylko grupa Fan Clubu,a Ci pozostali, którzy za Thomasem też jeżdżą, nie otrzymują nic oprócz powtórki. To chyba nie jest fair, biorąc pod uwagę, że Ci fani nie są gorsi od tych zrzeszonych ? Bylejakości nie można w żaden sposób usprawiedliwiać czymś innym, bo tak jakby ocenę z zachowania wystawiać na podstawie oceny z historii. Historii pełnej strajków, dzięki którym zresztą nieraz pokazaliśmy jakim narodem jesteśmy i co możemy osiągnąć, jeśli na prawdę tego chcemy. Jeśli.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż