Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: Didi&Thomas »

Peter pisze:Dla mnie jest to piętnasty album MT, po "This time" i "Strong", bo tak to brzmi, a stylistycznie nowemu albumowi chyba do "Universe". Też tak myślicie?
Peter, proszę Cię... Modern Talking to był Thomas Anders i Dieter Bohlen i choćby z szacunku do tego co razem udało im się stworzyć, nie określaj aktualnego projektu Thomasa i Fahrenkroga mianem 15-stego albumu MT. Rozumiem że jesteś pod wrażeniem tej płyty, ale to nie jest i nigdy nie będzie MT. Nie mogę się też zgodzić z Twoim stwierdzeniem, że "Two" stylistycznie przypomina w brzmieniu "Universe". Chcesz powiedzieć że "TV Makes..." jest np. w brzmieniu podobne do "Gigolo" ? Sugeruje poczekać na to jak przyjmię tę płytę rynek, ile egzemplarzy uda się sprzedać i dopiero wtedy pokusić się o jakiekolwiek porównanie z MT.
Pozdrawiam
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

W dzisiejszym programie Thomas i Uwe wystąpili 3 razy z tym,że 3ci występ był skrócony.Ogólnie występy podobały mi się :).Thomas śpiewał na żywo i wyszło to bardzo dobrze,nie narzekajcie.
jkris

Post autor: jkris »

nie wiem skad pretensje co do wokalu na zywo- wg mnie Thomas zaspiewal super... w ogole to jakis cud, bo TV niemiecka slynie raczej z tego, ze wystepy zawsze sa z playbacku...
co do wygladu to akurat w moim odczuciu Thomas wyglada bardzo korzystnie- ogolony(bynajmniej nie widac postarzajacego go siwego zarostu), w brazach, a nie w tradycyjnej czarnej marynarce. mysle, ze czas gentelmana muzyki wypadaloby odlozyc na bok, bo nowy repertuar gryzlby sie z takim wygladem. nowoczesna muzyka ma trafic zapewne nie tylko do starszego pokolenia ale rowniez i tego mlodszego, zatem Thomas powinen odmlodzic swoj wizerunek, szczegolnie, ze "nowy" Bohlen choc starszy od Andersa wyglada od niego duzo mlodziej... poki co widac w tej kwestii postep ;-) oby tak dalej :!:
Ostatnio zmieniony pn maja 23, 2011 20:02 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Dla mnie jest ok. Podoba mi się, lecz czekam na występ na żywo przed polską publicznością. Był to pół pyal back, co można zauważyc przy grających paniekach i przy wocalu Uwe. Wocal Thomasa kapitalny!!! I fakt że stacja zgodziła się na ten wokal na żywo mówi sam za siebie.
Ostatnio zmieniony pn maja 23, 2011 20:16 przez 33ccd, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Didi&Thomas pisze:
Peter pisze:Dla mnie jest to piętnasty album MT, po "This time" i "Strong", bo tak to brzmi, a stylistycznie nowemu albumowi chyba do "Universe". Też tak myślicie?
Peter, proszę Cię... Modern Talking to był Thomas Anders i Dieter Bohlen i choćby z szacunku do tego co razem udało im się stworzyć, nie określaj aktualnego projektu Thomasa i Fahrenkroga mianem 15-stego albumu MT. Rozumiem że jesteś pod wrażeniem tej płyty, ale to nie jest i nigdy nie będzie MT. Nie mogę się też zgodzić z Twoim stwierdzeniem, że "Two" stylistycznie przypomina w brzmieniu "Universe". Chcesz powiedzieć że "TV Makes..." jest np. w brzmieniu podobne do "Gigolo" ? Sugeruje poczekać na to jak przyjmię tę płytę rynek, ile egzemplarzy uda się sprzedać i dopiero wtedy pokusić się o jakiekolwiek porównanie z MT.
Pozdrawiam
@ Artur, mi to przypomina MT i wolałbym takie MT z innymi kompozytorem niż Bohlena za sterami każącemu Thomasowi śpiewać "breaking up is hard to do, but love is so hard to find". :) bez wątpienia poziom tych utworów na płytach co wymieniłem, nie jest gorszy niż MT.
Nie mówcie, że wystąpią w Fernsehgarten, przed takim samym audytorium jak Anders śpiewający "Good karma". To nie jest normalny program tylko wizyta w domu starców. ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:Nie mówcie, że wystąpią w Fernsehgarten, przed takim samym audytorium jak Anders śpiewający "Good karma". To nie jest normalny program tylko wizyta w domu starców. ;)
Tak wystąpi i co z tego?
To już "starcy" nie mogą oglądać Thomasa na żywo?
A tak nawiasem,ten program utrzymuje się na antenie od kilkunastu lat więc chyba musi mieć jakąś konkretną ilość oglądających,nie sądzisz?Występuja w nim różni artyści nie tylko z Niemiec.Tam przynajmniej są programy rozrywkowe ,w których promuje się nowe single i wykonawców,nie to co u nas...
Awatar użytkownika
Peter

Nie, nie dyskryminuję wcale starców, ale boję się, że zamiast profesjonalnej trasy koncertowej promującej nowy album, będą występy przed takim audytorium, i śpiewanie do kotleta:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Peter pisze:Nie, nie dyskryminuję wcale starców, ale boję się, że zamiast profesjonalnej trasy koncertowej promującej nowy album, będą występy przed takim audytorium, i śpiewanie do kotleta:
Peter tego rodzaju programy i zapraszanie do nich gwiazd jest w Niemczech od wieki wieków i Ty tego nie zmienisz a wykonawcom na pewno wychodzi to na dobre,nie wspomnę o fanach,którzy nagrywają tego rodzaju występy jak chociażby ja i bardzo się nimi cieszę :)Modern Talking i Blue System też kilkakrotnie występowali w tym programie.
Zapewne za niedługo Thomas i Uwe ruszą w jakąś trasę koncertową i wtedy ciekawe czy zahaczą o Polskę,a jeśli zahaczą to ciekawe czy Ty się pojawisz na płatnym koncercie w hali chociażby takiej jak katowicki Spodek ;).
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Jest przewidziana trasa koncertowa, czy po polsce? nie wiem. Postaram się zapytać Thomasa w Zabrzu.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Peter

@ Agnieszka. Skoro pijesz do mnie, to odpowiadam: jeżeli Thomas i Uwe wystąpią w Spodku na biletowanym koncercie to ja jestem jak najbardziej gotów się tam pojawić, o takie występy mi tu właśnie chodzi, profesjonalne, a nie jakieś występy do wurstu i kufla bawarskiego piwka. Takich występów powinno być jak najmniej w karierze Thomasa i liczę, że nowy album to zmieni, już lepiej byłoby wystąpić w "Wetten das..."
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

33ccd pisze:Jest przewidziana trasa koncertowa, czy po polsce? nie wiem. Postaram się zapytać Thomasa w Zabrzu.
Byłabym wdzięczna,Tobie za zapytanie a duetowi za występ w naszym kraju :) o ile do niego dojdzie :).Na pewno się na nim pojawię :).
Peter pisze:Takich występów powinno być jak najmniej w karierze Thomasa
Thomas utrzymuje się również z tego rodzaju występów.Jeździ tam gdzie go zapraszają.Lubi występować dla każdej publiczności,albo po prostu nie ma wyjścia,a to czy się to komuś podoba czy nie to już problem tego kogoś ;).
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Ciekawe jak będzie wyglądać repertuar na nowej trasie koncertowej Thomasa z Uwe. Czy będą z nimi grali muzycy z którymi Thomas występuje teraz a jeśli nie to jakie utwory będzie wykonywał bo 12 kawałków z nowego krążka to chyba trochę za mało na koncert. A może nowi muzycy, Uwe i kilka kawałków MT do tego. Ciekwe czy wtedy Uwe byłby też na scenie. Nie ukrywam że nasuwa mi się wiele pytań.
Co do Zabrze to jedno jest pewno, pomijając miejsce koncertu itd. Thomas będzie tam tak jakby w środku promowania nowego singla który moim zdaniem powoli staje się przebojem. To musi mieć wpływ na przebieg koncertu. Moim zdaniem o ile Thomas nie zaśpiewa czegoś z nowego albumu to na pewno będzie o nim mówił. Kolejną rzeczą jest to, że człowiek który jest w okresie odnoszenia sukcesu (a takowym chyba będzie nowy album) na pewno jest zadowolony, radosny a co za tym idzie daje z siebie więcej niż zawsze. Oby tylko zmęczenie fizyczne spowodowane tym całym zamieszaniem nie wzięło góry.
Muszę powiedzieć że koncert ten w moich oczach z minuty na minutę staję się coraz ciekawszy.
Już nie mogę się doczekać. Do zobaczenia w Zabrzu.
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Może być tak że będzie można sprowadzic Thomasa jako TA from MT , lub A&F. Czy zaśpiewa w Zabrzu nowy singiel? Obawiam się że nie. Dlatego że nie będzie tam Uwe. Napewno o nim wspomni. Przekaże prawdopodobnie jeszcze jedną wspaniałą wiadomość ale to niespodzianka:)
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

33ccd pisze:Jest przewidziana trasa koncertowa, czy po polsce? nie wiem. Postaram się zapytać Thomasa w Zabrzu.
Zależałby mi (i myślę że nie tylko mi) byś spytał się co ,z zapowiadanymi na nowy album utworami"Right Here Right Now"i "The Best Of Me" że już nie wspomnę o "Good Karma" i "Everybody Wants To Rule The Words"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

33ccd pisze:Przekaże prawdopodobnie jeszcze jedną wspaniałą wiadomość ale to niespodzianka:)
Patryk,Ty i te Twoje tajemnice ;) nie odsłonisz chociaż rąbka ? :D
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Super by było gdyby odbyły się w Polsce koncerty Thomasa i Uwe.Na pewno wybrałabym się na taki koncert :)
MY DREAMS COME TRUE :D
ODPOWIEDZ