Fan Club Party 2011 Thomas Anders-Weekend

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Fan Club Party 2011 Thomas Anders-Weekend

Post autor: Husku »

Husku pisze:Proszę bardzo, oto druga piosenka:

enjoy :D
Wstawiłam ową piosenkę wyżej, Anno :D
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

~ok. 10 h jazdy
~1100 km podróży
~wiele wyrzeczeń...... ALE WARTO BYŁO

To było moje pierwsze FCP w życiu, więć nie wiedziałam czego się spodziewać, oczekiwać. Na samym początku byłam troszkę zawiedziona, że nie będzie sesji z Thomasem, ale jak czas pokazał niepotrzebnie.
Cała podróż była BARDZO ZABAWNA , w ciekawym towarzystwie Karus, Iza2601, Fredka, Fanka MT i DaddyCool ...
Koczowanie przed Kulturfabrik rozpoczęłyśmy już od 7:30 jak napisała Daria . Z tym, że razem z Karus od 7:30 przez ok. godzinę miałyśmy przygodę z budką telefoniczną. Miałyśmy okazję spotkać się z kilkoma przyjaźnie nastawionymi Niemcami .
Gdy wchodziłam o 12 do budynku {cała zziębnięta} nie dokońca miałam świadomość tego co się dzieje ... Ale jeszcze bardziej podekscytowana byłam
gdy razem z kilku osobową grupą TAFC Polska staliśmy w kolejce po autograf ... Czas upływał na prawdę powoli, kolejka przesuwała się w żółwim tepmie, jak na sam autograf to znacznie za wolno .... Gdy weszłyśmy w korytarz, który prowadził
do Thomasa zauważyłam kotarę i nagle....Błysk FLESZA .. Razem z Darią zaczęłyśmy ogromnie się cieszyć, iż oprócz autografu będziemy mogły zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie ... gdy przyszła nasza kolej i mamy ten autograf mamy to zdjęcie {<3 }
czekała nas krótka pogawędka o Naszym teledysku, który mamy nadzieje niedługo będzie dotępny dla wszystkich Fanów. Sam Anders był zaskoczony tym co zrobiłyśmy i dodał, że musi obejrzeć go w domu, co niemiłosiernie Nas ucieszyło .
Z owego "pokoju" wyszłyśmy bardzo zadowolone i szczęśliwe.
Po rozdawaniu autografów nadszedł czas aby Thomas odpowiedział na nurtujące nas Fanów pytania ... Wynikały przezabawne sytuacje . "Twoje 4 ulubione aplikacje w telefonie" odp. Thomasa " Telfon służy mi do dzwonienia i odbierania maili ale na to
pytanie najlepiej odpowiedziałby mój syn "
"Czy jest szansa abyś dał koncert we Włoszech ?" odp. Thomasa "Tak w 2027 roku "
Natępnie loteria i Pan Piotruś (PKModern) w roli losującego wygrane losy .Bardzo mu dziękuje za wyciągnięnie Niebieskiej karteczki z cyfrą vier -null - null {400} jakże niepojęte było me szczęście..Po raz pierwszy w życiu coś wygrałam a
nagroda jakże PIĘKNA ;)
Niepamiętam czy Thomasowe tańce z Księciem i Księżniczką były przed czy po loterii...w każdym bądź razie kolejna szansa na obejrzenie Thomasa w nietuzinkowej sytuacji, z którą poradził sobie jak na faceta przystało.
Oczywiście 2 wzruszające momenty...
~1 jak Thomas zaprasza na scenę pewnego mężczyznę aby ten mógł oświadczyć się kobiecie swojego życia <3 Piękne i romantyczne , a gdy na chwilkę oderwałam od nich wzrok z boku sali ujrzałam ocierającego łzy wzruszenia Thomasa ...
~2 gdy pod scenę podeszła kobieta i wyznała Andersowi, iż to może być ostatni raz gdy zobaczy swojego Idola na żywo bo jesy chora... Na samym początku wielkie zmieszanie Thomasa ,gdyż nie wiedział co miał jej odpowiedzieć...ale wybrnął mówiąc,
iż lekarze mogą się mylić i cross the fingers, że zobaczą się za rok i wszystko będzie OK !! Kolejna sytuacja, która pokazuje jakim człowiekiem jest Thomcio :!:
Na FCP 2011 Thomas przedstawił 2 nowe piosenki : "The Best Of Me" oraz "Right Here, Right Now" . Obie bardzo przypały mi do gustu. Ta pierwsza jako ballada wykorzystuje w przepiękny sposób możliwości wokalne Thomasa .
Na samym końcu Thomas ponownie przedstawił nową piosenkę...tym razem wszyscy wstali z krzeseł wspaniale się bawiąc. Ku zaskoczeniu wszystkich Thomas stanął na krześle..hehe :lol:
Tak zakończyła się I cz. FCP jak wszyscy wiemy, następnie miała się odbyć DISCOTEKA .Niestety "bez Thomasa to już nie to samo..." Razem z ekipą, która wyruszyła z Bydgoszcz city to był koniec ... Później dowiedziałyśmy się, że Thomas wystąpił
jeszcze z 3 utworami ale i tak byłyśmy bardzo zadowolone z owego dnia .
Co do Claudii ... Powiem jest PRZEŚLICZNĄ kobietą...i tu wychodzi zasada, że aby coś komentować należy to uprzednio ZOBACZYĆ :!: Siedziałam jak gdyby nigdy nic i nagle przechodzi kobieta ... Wszyscy zwrócili na nią uwagę, widać było jak bije
od niej swego rodzaju ciepło i szczęście.. Claudia może jest nie fotogeniczna, gdyż niekażdy musi być ale na żywo jest Piękną kobietą i nie dziwię się Thomasowi, że wziął ją sobie za żonę .
Są plusy ale były minusy ... Praktycznie przez całe FCP Thomas mówił po niemiecku przekładając to szybko na język angielski ... Ale gdy nadszedł czas pytań po trzecim przestał tłumaczyć dodam, iż te pytania były zadawane przez ok. 2 h więc 3
zajęły ok. 30 jak nie mniej minut....Ratowało mnie tylko to, że przez cały czas nie mogłam uwierzyć gdzie jestem i gdy Thomas mówił po Niemiecku ja się skupiałam na jego minach, gestykulacji...
Brakowało mi tego, aby się wybawić jak Thomas rozdawał autografy ... Wychodziło się do Niego na salę gdzie wszyscy siedzieli wiem, że miała być Dyskoteka ale na samym końcu ... A co w trakcie gdy On był nieobecny i nic się nie działo ?
Na szczęście nie trwało to długo...
Pomimo tego, iż są te minusy i tak jestem zafascynowana tym co się działo .

Pozdrawiam wszystkich tych co Byli i tych, którym się nie udało.. Osobiście do 10:07 - 5 lutego 2011 roku sama nie wiedziałam czy pojadę na FCP . Cały tydzień ferii był strasznie nerwowy, jednak los się do mnie uśmiechnął i bardzo za to dziękuje !
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Husku bardzo dziękuje za udostępnienie obu piosenek ;) Dla mnie są mają fajny koncertowy klimat ;) A nawiązując jeszcze do nowych piosenek i FCP...Były one oczywiście puszczone z Playbacku ale w pewnym momencie Thomas za późno przyłożył mikrofon do ust i śmiesznie to wyglądało :lol: Po raz pierwszy na żywo widziałam jak Thomas śpiewa nie na żywo ;) I było to trochę dziwne ale jakże zabawne ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Husku pisze:Proszę bardzo, oto druga piosenka:

enjoy :D
Wielkie dzięki :) Piosenka jest świetna :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

sara_cieszko pisze:... Później dowiedziałyśmy się, że Thomas wystąpił
jeszcze z 3 utworami ale i tak byłyśmy bardzo zadowolone z owego dnia .
Krótką chwilę po tym jak wystąpił z 3 utworami,w miejscu gdzie rozdawał autografy,zrobił sobie wspólne pamiątkowe zdjęcie z nami(członkami TAFCP) oraz fanami z niemieckiego Fan Clubu
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Witam,pozdrawiam wszystkich uczestników FCP i cieszę się,że szczęśliwie wróciliście do domu.Z waszych relacji wygląda na to ,że Thomas nikogo nie zawiódł jak zaczęto tu sugerować.Wiem,że dla mnie było by to wielkie przeżycie i dlatego za rok chcę tam być.Cieszę się Waszym szczęściem oglądania Thomasa twarzą w twarz.Obie piosenki dodane przez Husku są w bardzo fajnym klimacie i fajnie będzie posłuchać ich na żywo.Poczytałam sobie z rana i to da mi powera na cały dzień.Daria i Sara dziękuję za wasze relacje i pozdrowionka.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Husku pisze: Cóż, pozostaje nam czekać na relację fotograficzną z FCP i na kolejne koncerty, bo terminarz TA jest na razie pusty (przynajmniej dla wiadomości publicznej).
Tak, wszyscy czekamy na kolejne koncerty w Polsce, żebyśmy wszyscy mogli znowu ujrzeć Thomasa. Bardzo się cieszę, że się wspaniale bawiliście, że nasz Fan Club tak świetnie się zaprezentował! :D Cieszę się Waszym szczęściem, ale i ja jestem szczęśliwa, bo operacja Mamy się powiodła :D
Obyśmy, Kochani, mogli się jak najczęściej spotykać w tym roku na koncertach w Polsce!!!
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Witam. My także dotarliśmy, jak na razie tylko do Poznania ale to już zawsze bliżej domu. W środę powrót do Sztokholmu. W Niemczech spędziliśmy trzy dni. W piątek byliśmy w Hamburgu, odwiedzieliśmy miejsce w którym znajdowało się studio 33 oraz Tötensen - miejsce zamieszkania Dietera Bohlena. Sobota Fanday - było SUPER. Niedziela, najpierw wizyta w rodzinnym miasteczku Thomasa Andersa i zdjęcia przed domem w którym się urodził i w którym do dzisiaj mieszkają jego rodzice. Potem koncert a po nim zdjęcie i rozmowa z gitarzystą Larsem oraz autograf z dedykacją od Thomasa. Wraz z członkami FanClubu udzieliliśmy także małego "wywiadu" regionalnej stacji SWR. Potem powrót 900km do Poznania. Fajnie było przgonić moją Kie Ceed na autostradzie. 195km/h oczywiście tylko na krótkim odcinku.
Już niebawem obszerna relacja ze zdjęciami i plikami video do obejżenia na mojej stronie www.moderntalking.co
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Piosenki naprawdę super :!: Przyjemne melodie, do posłuchania i do tańca, a ten głos... MARZENIE :] Dzięki ci, Husku, za wrzucenie tych nowości na forum :* Poza tym, z tego, co tu czytam, wnioskuję, że zabawa była naprawdę przednia :D Czekam na fotki i filmiki ;)
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
usunięte konto #1786
Użytkownik nieaktywny

Post autor: usunięte konto #1786 »

JoannaIzabella pisze:Tak, wszyscy czekamy na kolejne koncerty w Polsce, żebyśmy wszyscy mogli znowu ujrzeć Thomasa. Bardzo się cieszę, że się wspaniale bawiliście, że nasz Fan Club tak świetnie się zaprezentował! :D Cieszę się Waszym szczęściem, ale i ja jestem szczęśliwa, bo operacja Mamy się powiodła :D
Obyśmy, Kochani, mogli się jak najczęściej spotykać w tym roku na koncertach w Polsce!!!
Nie no, trochę odpocznijmy :P Niech tak do maja będzie wielka niewiadoma, a potem dopiero coś zaplanuje i jeśli będzie to północna część kraju to może i ja przyjadę :P

A co się tyczy TA FCP to już mniej więcej wiem jak to wyglądało i tak jak pisałem - cieszę się że nie było tak jak z początku pisałem :wink: Bo widzicie, ja to jestem na ogół pesymistą i wszystko widzę w czarnych barwach. Tak samo było z moim egzaminem na prawko - myślałem że będę zdawał po kilkanaście razy, a zdałem od razu :P
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

krzysiubydzia_mt pisze:Nie no, trochę odpocznijmy
Ja tam zmęczona koncertami nie jestem :lol:
Gratuluję prawka!!!!!! :D
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Witam! Najlepsza impreza na jakiej kiedykolwiek byłam.! Bardzo kameralne party, Thomas jest bardziej dostępny dla fanów. :)
Tak jak już dziewczyny wcześniej napisał koczowałyśmy pod Kulturfabrik od 7;30. W między czasie wyskoczyłąm, razem z Sarą, szukać budki tel, ciekawe doświadczenie... :) hehe
W zasadzie dopiero czekając w kolejce po autograf doszło do mnie tak naprawdę gdzie jestem i co się dzieje. Z każdym krokiem w kolejce byłam bliżej Thomasa i napięcie rosło :) nie dość, że mieliśmy możliwość zdobycia autografu Thomasa to jeszcze udało nam się pstryknąć fotkę i nawet zamienić kilka zdań z Thomasem :)
Te 2 sytuację o których wspomnieliście (zaręczy i chora kobieta, która może po raz ostatni mogła go zobaczyć) zaskoczyły nie tylko Thomasa, ale wszystkich. Ale Anders sprawnie wybrnął z zaistniałej sytuacji, co więcej... jest naprawdę bardzo wrażliwy.
Byłam w szoku, jak wygrałam na loterii brelok z kolekcji Thomasa.:) siedzę i nagle słyszę, że wygrywa nr three- nine- three :) tutaj wielkie dzięki za "sprawne" losowanie dla Pana Piotra :)
Piosenki, które nam Thomas zaprezentował również mi przypadły do gustu. "The best of me", "Right here, right now" ;) w najbliższym czasie postaram się wrzucić filmiki.
było rewelacyjnie! :)
pozdrowienia dla wszystkich, zwłaszcza dla towarzyszy podróży :D
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nie podobają mi się te nowe piosenki, zdecydowanie brakuje im poweru, tak jak było za Bohlena czy jeszcze na "Strong". Coś czuję, że jeśli wogóle dojdzie do wydania albumu to będzie słaby. Ale dzięki za linki... ;)
Awatar użytkownika
fredka
Członek TAFC Polska

Post autor: fredka »

Ja też mogę podzielić się wrażeniami z Fan Club Party w Koblenz. Do dziś nie mogę uwierzyć, że tam byłam. Klimat imprezy jest niepowtarzalny i nie da się wyrazić go słowami. :roll: Oczekiwanie na wejście do KUF-y było długie i meczące, ale warto było. Weszłam jako jedna z pierwszych osób i zajęłam możliwie najbliższe miejsca dla towarzyszy podróży. Poraz pierwszy zobaczyłąm Claudię i należy przyznać, że jest piękną naturalną kobietą. Zdobyłam pierwszy w swoim życiu autograf na najważniejszej dla mnie płycie Thomasa i mam kolejne zdjęcie z Thomasem. Wyjazd naprawdę był udany, zwłaszcza, ze towarzysze podróży stanowili super ekipę. Karuus - pozdrawiam Cię również mocno.
Zaprezentowane przez Thomasa nowe piosenki sa dla mnie rewelacyjne. Na pewno nowy album zapowiada się super i wielbiciele Thomasa bedą mieli prawdziwą muzyczną ucztę. :P Szkoda, że wszystko co dobre tak szybko się kończy. Czekam z niecierpliwością na kolejne spotkanie z Thomasem i fanami na koncercie w Polsce. Pozdrawiam wszystkich. :wink:
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Dziękuję bardzo za Wasze relacje z Fan Party.Zaczynam żałować,że nie mogłam tam być :cry:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Nie spieszmy się z ocenianiem całego albumu. Jestem pewien, że te dwie piosenki nie są głównymi hitami z płyty, ale raczej dalszymy. Thomas za pewnie nie chce popełnić błędu z good karmy, kiedy to zparezentował główne przeboje jeszcze przed premierą. Mimo to, jeśli w taki stylu będzie cała płyta, to bardzo się cieszę. Delikatniesze, bardziej popowe brzmienie to jest to czego oczekuje teraz po zeszłorocznym dancowym albumie.
ODPOWIEDZ