Systems In Blue
- Peter
Re: Systems In Blue
Wiecie co jet w SYSTEMS In Blue najdziwniejsze? Rolf i Detlef mówią, że kategorycznie nie mogą nic mówić kto śpiewał w MT a Rolf wypalił wcześniej, że nie było żadnego dźwięku z ust Bohlena....
Ciekawi mnie to, że Birger i Michael mówić mogą.
Ciekawi mnie to, że Birger i Michael mówić mogą.
- MODERN JEANNE
A tak Rolf tak powiedział, może mu się wygadało. Teraz to się przestało kupy trzymać bo przecież mieli nie mówić. A Michael co mówił? Wydawało mi się że tylko Birger nadawał?
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Birger mógł, ale z nim inna sprawa bo był zatrudniony krótko i był proces z Bohlenem, który wygrał. Więc mogły być różne ustalenia między nimi. A Michael, trzeci Siba może mówić, ale pewnie nie chce.
- MODERN JEANNE
Nawet pojęcia nie miałam że Michael może mówić. Zawsze mi się wydawało że we 3 mieli milczeć
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Takie jest moje przypuszczenie. jedno nam się udało ustalić, ci dwaj definitywnie nie mogli. A Scholz? Pewnie nie chce mówić.
- Anita Anders
- Członek TAFC Polska
Oczywiście każdy ma inny gust i o tym się nie dyskutuje
W każdym razie ja wolę głos Systemsów niż Dietera i gdyby nie oni, to chyba nigdy nie przekonałabym się do BS 
- MODERN JEANNE
On ma taki raczej specyficzny. Niby przeciętny wokalista ale ma coś dla mnie niezwykle ujmującego w emocjach jakie wnosi do piosenek. Za to go lubię i mogę w kołko słuchać.
Wiesz że w latach 80 byłam olbrzymią fanką Thomasa?
Dopiero po rozpadzie, gdy wpada mi pierwsza płyta BS zauroczyłam się kompletnie w DB i jego piosenkach. I słuchałam non stop chyba aż do comebacku MT
Wiesz że w latach 80 byłam olbrzymią fanką Thomasa?
Dopiero po rozpadzie, gdy wpada mi pierwsza płyta BS zauroczyłam się kompletnie w DB i jego piosenkach. I słuchałam non stop chyba aż do comebacku MT
I LOVE DB AND TA!
-
kayo
http://www.spiegel.de/panorama/dieter-b ... 31507.html, znalazlem , Michael Scholz tez mial ''knebel'' na ustach i wzial tez pieniazki jak wczesniej pisalem ,kazdy po100tys marek ,pozdrowka
- Peter
A nie zastanawialiście się nigdy nad tym kto jest mózgiem tego przedsięwzięcia? Obstawiam na Michaela.
-
kayo
Peter odpusc sobie juz z tym , wykrecili ich i tyle ,mogli wczesniej pomyslec ,przeciez nie byli nowicjuszami a tym bardziej Kohler a dwa oni byli i sa muzykami studyjnymi i takie chodzily stawki , Nino de Angelo dostal za chorki na jedna plyte 10tys euro i nie marudzi ze nalezy mu sie wiecej ,takze nie ma juz co grzebac i gdybac ,pozdrowka
- Peter
Ja o wozie a Ty o kozie... nie mówię o relacjach z Bohlenem, tylko kto stoi za ta grupą, kto jest liderem? Nie Detlef bo on zawsze jest nieco schowany.kayo pisze:Peter odpusc sobie juz z tym , wykrecili ich i tyle ,mogli wczesniej pomyslec ,przeciez nie byli nowicjuszami a tym bardziej Kohler a dwa oni byli i sa muzykami studyjnymi i takie chodzily stawki , Nino de Angelo dostal za chorki na jedna plyte 10tys euro i nie marudzi ze nalezy mu sie wiecej ,takze nie ma juz co grzebac i gdybac ,pozdrowka
Pozdrawiam serdecznie.
-
kayo
Sorry Peter ale tak to wszyszystko rozdrabniasz ze kazdy moze sie pogubic , Rolf napewno byl leaderem ale teraz ...........,stary ciezko mi cos powiedziec nawet w necie jest cieniutko kto u nich rzadzi ,pozdrowka
- Peter
Scholz to ich lider, zobacz kto przedstawia członków grupy, kto robi to samo na koncertach wreszcie kto śpiewa choć to ostatnie może świadczyć o tym choć równie dobrze nie musi jak MT. Za Rolfa mogło być tak, że on śpiewał a Scholz pociągał za sznurki, coś jak W. Tkaczyk w Kombii. Taki niemiecki Krzaklewski. A co ciekawe znając jego muzyczne solowe dokonania, to podkłady to Detlef ale wcale nie jest tak, że wszystko jest jego.
Wiecie jaka jest różnica między Scholzem a Wiedeke? Detlef to zdaje się introwertyk, skromny cichy spokojny wycofany, woli pracę w studio lub na scenie stać z gitarą gdzieś z tyłu. A Michael to przeciwieństwo: ekstrawertyk, ma gigantyczne parcie na szkło, za wszelką cenę chce byc gwiazdą ale jest jeden problem, nie ma talentu kompozytorskiego oraz za bardzo wokalnego.Lubi brylować, udzielać wywiadów, śpiewać główne partie, problem w tym, że za bardzo nikt z nim nie chce udzielać wywiadów ani go słuchać.
Patrzcie co znalazłem, tak by brzmiał refren "Winnera" jakby go zaśpiewał Michael Scholz. Tragedia.
Wiecie jaka jest różnica między Scholzem a Wiedeke? Detlef to zdaje się introwertyk, skromny cichy spokojny wycofany, woli pracę w studio lub na scenie stać z gitarą gdzieś z tyłu. A Michael to przeciwieństwo: ekstrawertyk, ma gigantyczne parcie na szkło, za wszelką cenę chce byc gwiazdą ale jest jeden problem, nie ma talentu kompozytorskiego oraz za bardzo wokalnego.Lubi brylować, udzielać wywiadów, śpiewać główne partie, problem w tym, że za bardzo nikt z nim nie chce udzielać wywiadów ani go słuchać.
Patrzcie co znalazłem, tak by brzmiał refren "Winnera" jakby go zaśpiewał Michael Scholz. Tragedia.
- Pioetrek
- Kontakt:
Na początku pewnie za SIB-ani stał Widrat, pewnie on ich ogarnął.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
-
jan kowalski
Witam
Peter miło mi że cytujesz fragmenty moich wypowiedzi ale mylicie się wszyscy w tej chwili liderem i mózgiem na 100% jest Detlef małym dowodem są ostatnie fragmenty nagrań ze studia gdzie wyraźnie widać kto wszystkim kieruje i na pewno wiem że bez jego rozległej wiedzy nie powstała by żadna piosenka SiB a i wiele utworów MT czy BS oraz pewnej Pani z mocną chrypka brzmiało by inaczej.
Pozdrawiam
Jan
Peter miło mi że cytujesz fragmenty moich wypowiedzi ale mylicie się wszyscy w tej chwili liderem i mózgiem na 100% jest Detlef małym dowodem są ostatnie fragmenty nagrań ze studia gdzie wyraźnie widać kto wszystkim kieruje i na pewno wiem że bez jego rozległej wiedzy nie powstała by żadna piosenka SiB a i wiele utworów MT czy BS oraz pewnej Pani z mocną chrypka brzmiało by inaczej.
Pozdrawiam
Jan
- Peter
Detlef ma na pewno mocny wpływ na muzykę tylko czemu on jest taki wycofany?
Inna sprawa to czy Systemsi lubią swoją muzykę? Detlef pewnie tak ale Michael? Z jednej strony koleżanka co go zna mówiła mi, że on lubi tylko rock'n'roll ale z drugiej strony on się fajnie bawi w rytm tej muzyki co widać na koncertach.
Inna sprawa to czy Systemsi lubią swoją muzykę? Detlef pewnie tak ale Michael? Z jednej strony koleżanka co go zna mówiła mi, że on lubi tylko rock'n'roll ale z drugiej strony on się fajnie bawi w rytm tej muzyki co widać na koncertach.